Baš me zanima jesu li ovo frljoke ili majstorski nabačene lopte.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ustavni ... /211202002
Jeste!
Ocam, vrijedi nam ovaj Field dukata.noviforumas wrote: ↑02/12/2021 13:53 Historijske izjave u britanskom parlamentuLjudi se pokazase kao daleko najveci saveznici.
https://www.parliamentlive.tv/Event/Ind ... 6ceb4aec29
Epilog: Koncesije odgođene, brada u OS dopuštena, US nije mjerodavan za procjenu zdravstvenig stanja članova Predsjedništva.Novak20 wrote: ↑02/12/2021 09:54 Imamo interesantnu situaciju na terenu. US danas odlučuje o hidroelektranama na Drini, nošenju brade i hidžaba u OS i mentalnom stanju najbezobraznijeg igrača.
Baš me zanima jesu li ovo frljoke ili majstorski nabačene lopte.![]()
Zasto? Jel zelis da ga nosis pa pitas.Novak20 wrote: ↑02/12/2021 19:25Epilog: Koncesije odgođene, brada u OS dopuštena, US nije mjerodavan za procjenu zdravstvenig stanja članova Predsjedništva.Novak20 wrote: ↑02/12/2021 09:54 Imamo interesantnu situaciju na terenu. US danas odlučuje o hidroelektranama na Drini, nošenju brade i hidžaba u OS i mentalnom stanju najbezobraznijeg igrača.
Nejasno mi je samo što bi sa nošenjem hidžaba u OS. Nitko ga ne spominje.
Sta uopste znaci apsolutna zabrana brade? Ono, moras se svako jutro izbrijavati. Koliko znam, svugdje se uredi da moze bar 0,5-1 cm.Novak20 wrote: ↑02/12/2021 19:25Epilog: Koncesije odgođene, brada u OS dopuštena, US nije mjerodavan za procjenu zdravstvenig stanja članova Predsjedništva.Novak20 wrote: ↑02/12/2021 09:54 Imamo interesantnu situaciju na terenu. US danas odlučuje o hidroelektranama na Drini, nošenju brade i hidžaba u OS i mentalnom stanju najbezobraznijeg igrača.
Nejasno mi je samo što bi sa nošenjem hidžaba u OS. Nitko ga ne spominje.
Pitam zbog toga što je Bakir podnio apelaciju za bradu i hidžab u OS BiH u skladu sa islamskom tradicijom, a nigdje ne vidim što je US napisao za hidžab. Je li dozvoljen u OS ili nije.
Pita se država koju zastupa Komisija za koncesije.DonieBrasco wrote: ↑02/12/2021 20:28 U zavisnosti kako ispadne ovo za koncesije, hoce li svako moci da gradi po BiH kako hoce i svojata to sebi ili ce biti drzava BiH koja se mora pitati.
I jedna i druga apelacija su cista glupost. Ali sta ocekivati od bakira.
Meni je glup zahtjev da US proglasi Dodika neuračunljivim, a Bakirov mi se čini vrlo proračunatim.Login77777 wrote: ↑02/12/2021 20:39I jedna i druga apelacija su cista glupost. Ali sta ocekivati od bakira.
Da smo pametni kao sto nismo,gledali bi da sto bolje odnose izgradimo sa Britancima,jer su i sada u ovom vremenu pokazali najvise ljudskosti prema Bosnjacima.Ovih dana su Britanci jedino bez ikakve dvojbe imenovali problem pravim imenom.Aktivnosti koje su pokrenute su sve samo ne jeftino licemjerno politikanstvo koje imamo na djelu u svakoj akciji koje pokrece Evropska unija a sada i SAD nazalost.
Rezoluciju o Srebrenici su takodje predlozili Britanci,ali su Rusi blokirali.Velika Britanija je najveći komemorator na svijetu lokalnih memorijalnih aktivnosti u Srebrenici koje organizuje "Remembering Srebrenica UK", kroz svojih osam engleskih regionalnih odbora i tri državna odbora u Škotskoj, Walesu i Sjevernoj Irskoj i 1.450 volontera u čast žrtava i preživjelih žrtava genocida.
"Remembering Srebrenica" organizuje i nacionalnu ceremoniju obilježavanja "Dana sjećanja na Srebrenicu" u Velikoj Britaniji, koja će ove godine u potpunosti biti emitovana putem interneta u četvrtak, 8. jula u 17 sati, omogućavajući ljudima širom Velike Britanije da se okupe u kolektivnom činu sjećanja.
Nacionalnoj ceremoniji Ujedinjenog Kraljevstva prisustvovat će član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, britanski ministar vanjskih poslova Dominic Raab, kao i politički lideri iz svih krajeva Ujedinjenog Kraljevstva: prva ministrica Škotske Nicola Sturgeon, prvi ministar Walesa Mark Drakeford, prvi ministri Sjeverne Britanije Irska Paul Givan i Michelle O'Neill, Reis Bosne, Husein Kavazović, kao i preživjele žrtve genocida i etničkog čišćenja.
Ovih dana su imenovali jednog od najjacih svojih ljudi da bude specijalni izaslanik za Balkan,mada je on tu prvenstveno poslan zbog BiH i trenutnog desavanja.Tekst rezolucije čije usvajanje predlagala Velika Britanija sadrži jasnu kvalifikaciju zločina u Srebrenici počinjenih 1995. godine kao genocida nad Bošnjacima te poziva na odavanje počasti žrtvama ali i na trajno uvažavanje nepobitnih povijesnih činjenica kako se sličan zločin više nikada ne bi ponovio.
Britanskom su se prijedlogu oštro usprotivile vlasti Srbije i Republike Srpske. U Beogradu i Banja Luci drže neprihvatljvim kvalificiranje srebreničkog zločina kao genocida iako je britanska rezolucija samo podsjetila na odgovarajuće presude koje su o tome donesene na Međ
"Došli su da nam pomognu da se ova situacija riješi, da se ovo što rade Dodik smiri, da prestane, da pronađe se rješenje između Hrvata i Bošnjaka, da se ti odnosi poprave. Da se iznađe rješenje za implementaciju presuda Europskog suda za ljudska prava, presuda Ustavnog suda u Bosni i Hercegovini, da se naprave potrebne izmjene Ustava izbornog zakona i da Bosna i Hercegovina krene naprijed".
Kako ističe, na razgovore su došli sa znanjima koja su im pripremili njihovi suradnici o ranijim pregovorima.
"Imali su i oni svojih tu ideja, ali smo se dogovorili da nećemo izlaziti s tim detaljima da se smanjuje šansa. Dakle, da ja sad govorim što i kako je kazao Čović, što sam ja, što su oni. Naravno, nešto od toga ću kazati, ali do u detalje neću ići. Ljudi su se zaista trudili da se nešto napravi i da se neki pomak uradi, prije svega na odnosu Hrvata i Bošnjaka onako kako oni to vide, kaže Izetbegović.
Koliko sam ja shvatio njih (strance), rekao je Izetbegović, oni koji su im davali instrukcije kada su krenuli iz State Departmenta i Europske komisije, iz daljine slika je otprilike ova: U čemu je problem? Zašto ti Bošnjaci i Hrvati nisu zajedno? Kad su mogli usred rata napraviti Washingtonski sporazum i suprotstaviti se agresiji, zašto ne mogu sada? Onda ide pojednostavljeni odgovori: Bošnjaci biraju i sebi i Hrvatima člana Predsjedništva BiH. Je li to moguće? Jeste! Je li to govore brojevi? Jeste! Idite uvjerite SDA da to ne radi, da puste Hrvatima da izaberu koga god hoće, to je sad glavni problem ostalo je sve manje bitno, fokusirajte se na to i onda je išao pritisak upravo takav.