Primjetio sam to sto kazes oko konfiguracije paketa, matrix led svjetla i virtualni kokpit, a obicna sjedista, i slicno. A skoro ni u jednom oglasu ne navedu da li su zmigavci "pokretni".artur morgan wrote: ↑03/12/2021 10:13 To je Q5 druge generacije, koji tražiš tip 80A ? Auto jeste ljepo, posebno u boljoj opremi. Od opreme najatraktivniji je sa s line paketom opreme. Pored njega dobar je i advanced plus paket opreme. Šarolika je to oprema, pa ćeš morati to sam istražiti. Uglavnom zna biti čudnih načina kako je konfigurisan pri kupovini, kao npr. virtuelni kokpit i osnovna sjedišta ili ovi gore paketi opreme bez led svjetala i onog pokretnog svjetla za žmigavce. Osnovna sjedišta mu nisu baš nešto za takvo auto, a led svjetla daju puno bolji dojam. Traži nešto sa ovim gore paketima opreme što nije baš puno prešlo, provjeri ga na car vertical, odvezi na pregled u servis, od motora za naše uvjete best buy je 2.0 tdi 140 kw uparen sa s tronic ( dsg ) mjenjačem i 4x4 pogonom. Koliko se sjećam osnovi 2.0 tdi od 150 ks, nema pogon na sve točkove a onda to nema smisla kupovati.
I pogledaj BMW X3.
Manje ih je teže kupiti ali po meni ostavljaju bolji dojam u vožnji od Q5.
Ja sam se zagrijao za ovog Audi Q5 2.0TDI 190ks Quattro S-Tronic prešao 49000km, cijena mu je 72000KM, vjerovatno par milja dole ce ici cijena. Mada, slicne mogu naci i malo jeftinije, oprema je tu negdje slicna, samo druga boja. Ovaj gore je crni.
A nisam generalno upicen u Q verzije, jesul se dobro pokazali, mane, vrline. Servisi su skupi, mogu pretpostaviti, ali Boze moj. Gume takodjer, o felgama necu ni pricati.