Mogla bi Dubioza doći pred zgradu i pjevati "Forto jebi se"
Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
-
made_in_sarajevo
#25077 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ja jos nikoga sa kantona nisam upoznao ili cuo da jedva prezivljava sa platom iz budzeta. Na moru svake godine, zimovanja redovno, soping redovno, bolovanja redovno se uzimaju... Pa SSS izadje oko 1200-1300KM sa svim i kaze ugrozeno. Isti posao na fbih ista plata, na drzavnom nivou isti posao sa svim je 950KM.
Evo suza mi kanu koliko su ugrozeni, a uce djecu da lisica zivi na drvetu.
Gdje ova zgrada sto vlada prodaje, lokacija, naziv zgrade?
-
laik1981
#25078 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
To se vec moralo uraditi..duh_sa_sjekirom wrote: ↑30/11/2021 14:51 Realno, jedino policiji i osnovnom obrazovanju treba povećati osnovicu.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#25079 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
U tom kontekstu, kako ističu, bitno je navesti činjenice o prosječnim platama u Kantonu Sarajevo po sektorima:made_in_sarajevo wrote: ↑30/11/2021 19:03Ja jos nikoga sa kantona nisam upoznao ili cuo da jedva prezivljava sa platom iz budzeta. Na moru svake godine, zimovanja redovno, soping redovno, bolovanja redovno se uzimaju... Pa SSS izadje oko 1200-1300KM sa svim i kaze ugrozeno. Isti posao na fbih ista plata, na drzavnom nivou isti posao sa svim je 950KM.
Evo suza mi kanu koliko su ugrozeni, a uce djecu da lisica zivi na drvetu.
Gdje ova zgrada sto vlada prodaje, lokacija, naziv zgrade?
Osnovno obrazovanje 1.247,90 KM
Srednje obrazovanje 1.262,98 KM
Ustanove kulture 1.441,20 KM
Ustanove socijalne zaštite 1.201,06 KM
MUP 1.200,44 KM
Uprava policije 1.625,28 KM
Ministarstva i službe KS 1.551,87 KM
Univerzitet u Sarajevu 2.259,13 KM.

jazuK lisice sto zaplati...
-
foxlife
#25080 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
napravit cu transparent ne trazim nista imam sve dosao sam da se zezam ili sl nesto i otici na proteste 
-
made_in_sarajevo
#25081 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Evo google je moj prijatelj, objekat u Buca Potoku napravila firma Mostakbal gdje su glavne baje nakav Tarik i neki selam alejk arap. Facebook stranica na arapskom i i i sta ciko kaze
Dakle u Buca Potoku ce kupiti neko selam alejk ko vepar, pa onda kmecati da je lafo skupo.
Kme kme vepar razapinje fortu za 80 miliona, pokusaj drugi ali u kurcu
Dakle Vlada raspisala Investitorima da ponude stanove, niko nije ponudio plaho jer su svi stanovi prodato jos u izgradnji. Dodatnih 100 stanova su stanovi koje vlada pravi i finansira. Dakle ovih 13 stanova nije vlada odredila cijenu nego samo Investitori, a vlada tu daje samo dio para do 25 000 jel ono bi.Investitori ponudili samo 13 stanova
"Na kraju, ostale su samo tri firme koje ispunjavaju uslove - "Duljević", koja je ponudila četiri stana kod Rimskog mosta na Ilidži, "Mostaklal - budućnost", sa sedam stanova u Trebinjskoj ulici u Buča Potoku i "MBI development" sa dva stana u naselju Vrtovi riverine na Ilidži", kazao nam je Hadžiahmetović.
Zbog toga je dodatnih 100 stanova za ovaj program osigurano iz kantonalnih stambenih fondova i to 20 na Šipu, 30 u Rosuljama u Vogošći i 50 u Ilijašu, u zgradi u neposrednoj blizini zgrade Općine.
Dakle u Buca Potoku ce kupiti neko selam alejk ko vepar, pa onda kmecati da je lafo skupo.
Kme kme vepar razapinje fortu za 80 miliona, pokusaj drugi ali u kurcu
- pici
#25082 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
stan mubarek olsun... vepar i ilijaski mutant su ocajni... forto ostavka... bundasi demonstrantimade_in_sarajevo wrote: ↑30/11/2021 19:17 Evo google je moj prijatelj, objekat u Buca Potoku napravila firma Mostakbal gdje su glavne baje nakav Tarik i neki selam alejk arap. Facebook stranica na arapskom i i i sta ciko kazeDakle Vlada raspisala Investitorima da ponude stanove, niko nije ponudio plaho jer su svi stanovi prodato jos u izgradnji. Dodatnih 100 stanova su stanovi koje vlada pravi i finansira. Dakle ovih 13 stanova nije vlada odredila cijenu nego samo Investitori, a vlada tu daje samo dio para do 25 000 jel ono bi.Investitori ponudili samo 13 stanova
"Na kraju, ostale su samo tri firme koje ispunjavaju uslove - "Duljević", koja je ponudila četiri stana kod Rimskog mosta na Ilidži, "Mostaklal - budućnost", sa sedam stanova u Trebinjskoj ulici u Buča Potoku i "MBI development" sa dva stana u naselju Vrtovi riverine na Ilidži", kazao nam je Hadžiahmetović.
Zbog toga je dodatnih 100 stanova za ovaj program osigurano iz kantonalnih stambenih fondova i to 20 na Šipu, 30 u Rosuljama u Vogošći i 50 u Ilijašu, u zgradi u neposrednoj blizini zgrade Općine.
Kme kme vepar razapinje fortu za 80 miliona, pokusaj drugi ali u kurcu![]()
- Dr. Kuca
#25083 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Sram vas i stid. Rs nadje lika za 3 dana, vama treba 3 godine da rijesite slucaj ubistva policajaca.
-
made_in_sarajevo
- drug_profi
- Prpa.ba
#25086 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Prosao Nacrt budzeta KS za 2022. i to sa 18 glasova.
Sindikati u Mehmeda Spahe vec draftuju transparente o ugnjetavanju i ignorisanju.
Sindikati u Mehmeda Spahe vec draftuju transparente o ugnjetavanju i ignorisanju.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#25087 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Zasto?duh_sa_sjekirom wrote: ↑30/11/2021 14:51 Realno, jedino policiji i osnovnom obrazovanju treba povećati osnovicu.
- Mate_Miso_Kovac
#25088 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Policiji dabome... Jbt, kome i za šta ovakva policija sluzi. Jedino ih u buregdzinici mozes sresti redovno, mimo toga, hlade muda... i malo im para... 
- Chmoljo
#25089 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ma na stranu sve, ali u uniformisanoj policiji ima vrdo onih koji nisu na ulici.
Onima koji rade posebno opasne poslove ok, dodatak na platu. Ali taj ne moze biti ravnopravan sa kolegom koji kucka po cijeli dan na racunaru.
Sve se to da srediti internim aktom. Ne zaboravimo i da vecina "prasinara" su SSS i samim tim izadju na platu vise oko 400-500 KM od onoga u ministarstvu.
Iskreno mislim da su previsoke plate najvise u preduzecima, i tu su se pofino pare izvlacile. Raja zaboravlja na puno uhljeba po ustanovama kulture, socijale i inih koji posebno drkaju guzove. Potrebnije je imati kvalitetan kadar u ministarstvu, koliko god omrazeni bili, nego po ovakvim mjestima.
Inace, to da je neko na budzetu, a jedva sklapa kraj sa krajem, izvinite, ali znam. Nisu alkosi, nisu kockari. Dovoljan je kredit, dal za stan, dal za kucu, uz katastrofalne cijene hrane, da bas nije jednostavno.
Jedno vrijeme jesu plate uhljeba bile enormno visoke i velika je bila razlika. Ali pred pandemiju se to pofino smanjilo i vrlo dobro se sjecam iznenadjenja platama kada je Ured za borbu protiv korupcije objavio plate. Iznenadjenje da bas i nisu toliko velike.
Onima koji rade posebno opasne poslove ok, dodatak na platu. Ali taj ne moze biti ravnopravan sa kolegom koji kucka po cijeli dan na racunaru.
Sve se to da srediti internim aktom. Ne zaboravimo i da vecina "prasinara" su SSS i samim tim izadju na platu vise oko 400-500 KM od onoga u ministarstvu.
Iskreno mislim da su previsoke plate najvise u preduzecima, i tu su se pofino pare izvlacile. Raja zaboravlja na puno uhljeba po ustanovama kulture, socijale i inih koji posebno drkaju guzove. Potrebnije je imati kvalitetan kadar u ministarstvu, koliko god omrazeni bili, nego po ovakvim mjestima.
Inace, to da je neko na budzetu, a jedva sklapa kraj sa krajem, izvinite, ali znam. Nisu alkosi, nisu kockari. Dovoljan je kredit, dal za stan, dal za kucu, uz katastrofalne cijene hrane, da bas nije jednostavno.
Jedno vrijeme jesu plate uhljeba bile enormno visoke i velika je bila razlika. Ali pred pandemiju se to pofino smanjilo i vrlo dobro se sjecam iznenadjenja platama kada je Ured za borbu protiv korupcije objavio plate. Iznenadjenje da bas i nisu toliko velike.
- Dr. Kuca
#25090 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Policiji i zdravstvo treba znatno pojacati plate, pa i ucitelji i nastavnicima, ali i povecati odgovornost. Daj dobre plate ali trazi rezultate i odgovornost. Al dabogda da se mi odmaknemo od "nemoj njega ima zenu/brata/muza/sestru/valjo nam je".
- duh_sa_sjekirom
#25091 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Zbog posla koji rade.Chmoljo wrote: ↑30/11/2021 20:09Zasto?duh_sa_sjekirom wrote: ↑30/11/2021 14:51 Realno, jedino policiji i osnovnom obrazovanju treba povećati osnovicu.
- Chmoljo
#25092 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ima i drugih koji rade jednako odgovorne poslove. Nemoj me pogresno shvatiti, ja imam drage ljude koji tu primaju platu, ali sit sam vise iste price. Ono vidi se rudarska kaciga i svi su tu da se da podrska. Kad se rudnik pljackao, gdje su rudari bili? Sutili i cekali do zadnjeg jer znaju da cemo sve to na kraju svi mi platiti.
Evo i post gore. Dobro me napomenu za zdravstvo.
Kako sestrica koja radi u dz i nosa kartone moze primati isto ko sestra u klinickom? Pa zene koje rade u starackom u nedjaricima se vise polome od ovih u dz.
Potrebno je poceti vrednovati rad. Jer potrebni su nam kvalitetni ljudi svugdje, pa i u upravi i u ostalim institucijama, da bismo pravili iskorak.
Stvarno ne bih policiju ni osnovno obrazovanje izdvajao. Sta je sa srednjim? Sta je sa univerzitetima?
- duh_sa_sjekirom
#25093 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ako tako gledaš, svaki posao ima svoje specifičnosti i može naći argumente za i protiv.Chmoljo wrote: ↑30/11/2021 20:46Ima i drugih koji rade jednako odgovorne poslove. Nemoj me pogresno shvatiti, ja imam drage ljude koji tu primaju platu, ali sit sam vise iste price. Ono vidi se rudarska kaciga i svi su tu da se da podrska. Kad se rudnik pljackao, gdje su rudari bili? Sutili i cekali do zadnjeg jer znaju da cemo sve to na kraju svi mi platiti.
Kako sestrica koja radi u dz i nosa kartone moze primati isto ko sestra u klinickom? Pa zene koje rade u starackom u nedjaricima se vise polome od ovih u dz.
Potrebno je poceti vrednovati rad. Jer potrebni su nam kvalitetni ljudi svugdje, pa i u upravi i u ostalim institucijama, da bismo pravili iskorak.
Stvarno ne bih policiju ni osnovno obrazovanje izdvajao. Sta je sa srednjim? Sta je sa univerzitetima?
I srednje i univerziteti već imaju veću platu od osnovnog (pogledaj listu). Zašto srednje treba da ima veću platu od osnovnog?
-
foxlife
#25094 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
treba poceti rjesavati problem prekobrojne administracije a ne ovih "na terenu" u bilo kojoj oblasti
policija skolstvo itd
zatim razna ministarstva uredi agencije i sl
ako predjemo na drzavne firme takodjer oni u administraciji trebaju da strahuju jer ih ima viska bar 50% u svakoj firmi
u vodovodu onih sto kopaju i mijenjaju cijevi ima na prste jedne ruke al zato referent za ovo i za ono ima ih kao u prici
sve to treba prvo ocistiti u administraciji pa kasnije teren i povecanje plata po tezini posla i sl
a ne ovako hocemo pare i to je to
policija skolstvo itd
zatim razna ministarstva uredi agencije i sl
ako predjemo na drzavne firme takodjer oni u administraciji trebaju da strahuju jer ih ima viska bar 50% u svakoj firmi
u vodovodu onih sto kopaju i mijenjaju cijevi ima na prste jedne ruke al zato referent za ovo i za ono ima ih kao u prici
sve to treba prvo ocistiti u administraciji pa kasnije teren i povecanje plata po tezini posla i sl
a ne ovako hocemo pare i to je to
- Login77777
- pici
#25096 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
samo pogledat raznih PR, savjetnika, referenata za sve i svasta... evo vepar zamrznuo radno mjesti u ZZO savjetnik za upravni odbor
il tako nesta... ma dajjj vise mjesta izmisljaju da bi uhljebljili tetice, amidzice, svalerke itd... sdO je dobrano pouHljebio ove krznene bundas demonstrante... izadje na demonstracije oblozena lisicijim krznom... i trazi pare nemre zivjet... pa dze to ima, nidze samo unasKe...
- pici
#25097 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
zbog milijarde...Login77777 wrote: ↑30/11/2021 21:11Moze malo pojasnjenje za nas sto nismo toliko upuceni. Sta sdO sendvicarima smeta nacrt budzeta.
- Chmoljo
#25098 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ma ono je prosjek i nista ne pokazuje. Ondje je plata i direktora i cistacice. Tako da mislim da su im plate iste, a da je ova razlika od 15-ak maraka uzrokovana tim racunanjem prosjeka.duh_sa_sjekirom wrote: ↑30/11/2021 20:54Ako tako gledaš, svaki posao ima svoje specifičnosti i može naći argumente za i protiv.Chmoljo wrote: ↑30/11/2021 20:46
Ima i drugih koji rade jednako odgovorne poslove. Nemoj me pogresno shvatiti, ja imam drage ljude koji tu primaju platu, ali sit sam vise iste price. Ono vidi se rudarska kaciga i svi su tu da se da podrska. Kad se rudnik pljackao, gdje su rudari bili? Sutili i cekali do zadnjeg jer znaju da cemo sve to na kraju svi mi platiti.
I srednje i univerziteti već imaju veću platu od osnovnog (pogledaj listu). Zašto srednje treba da ima veću platu od osnovnog?
Ne da mi se fkt provjeravati sa mobitela.
Jos jedna stvar, tamo gdje su visoke su pojedine opstine, gradska uprava i institucije koje se pune mimo budzeta, npr. fondovi.
Tako strucni saradnik u ministarstvu ima platu 1165 KM, a "saradnik" za poslove upravnog odbora u zzo 1900 KM, odnosno skoro platu sekretara kantonalnog ministarstva koja je poprilicno odgovorna i zajebana pozicija.
Da ne govorim da jedan strucni saradnik u ministarstvu itekako ima posla, pogotovo u odnosu na nekoga ko radi samo sa upravnim odborom.
-
last mohicans
#25099 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Chmoljo je u pravu. Jednako je zahtjevno srednje kao i osnovno obrazovanje. Sistematizirati radna mjesta i plate. Nije isto sestri u domu zdravlja kad se zna desiti da se dosađuje i nekoj med.sestri u KC koja gine sama na teškom odjeljenju. Visoko obrazovanje prelaskom na budzet ima sasvim dobre plate, a sa odbranama mastera,doktorata dodatno mogu zaraditi. Obrazovanje treba cijeniti i adekvatno placati da bi očekivali neki napredak u buducnosti. Opet, jedan vozač pa i sestra u KC sa dežurama moze izaci isto,ako ne i više od jednog profesora sa VSS. U vezi rudara, neki poslovođa kao Sinan, još je sindikalac poput Sivre, moze ubirati 2400 mjesečno i toboze se boriti za prava "kopača" a jedan policajac,profesor,med.sestra moze pola od toga zaraditi,još ne traže da se povecavaju cijene energenata da bi se njima povecala placa. Na kraju krajeva, svi trpe poskupljenja, svi trose više nego su prije stanja pandemije, slijevaju se pare u budzete, a gdje ce završiti i ako se ne povecaju osnovice ovim kategorijama,pitanje je..Chmoljo wrote: ↑30/11/2021 20:46Ima i drugih koji rade jednako odgovorne poslove. Nemoj me pogresno shvatiti, ja imam drage ljude koji tu primaju platu, ali sit sam vise iste price. Ono vidi se rudarska kaciga i svi su tu da se da podrska. Kad se rudnik pljackao, gdje su rudari bili? Sutili i cekali do zadnjeg jer znaju da cemo sve to na kraju svi mi platiti.
- pici
#25100 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
kako li ce sadaklijskotenderaskominderaska banda iz mehmeda spahe ovo preboljet... zahiragicu, pokreni sindikaliste, neg nosaju armani i zara odjecu ko na modnoj pisti sljedece manekenizacije...Usvojen Nacrt budžeta Kantona Sarajevo za narednu godinu u iznosu od 1,1 milijardu KM