Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pojedinac, završena rotacija - boravak u NATO vođenoj misiji. pripadniku se dozvoljava zadržavanje dijelova opreme.
Pravilnik OS prepoznaje i pustinjski dezen uniforme. I ja bih lično volio da je jednoobrazno, u 99 % slučajeva i jeste, ali ovaj 1% skrene pažnju.
archi_a wrote: ↑30/11/2021 12:30
Pojedinac, završena rotacija - boravak u NATO vođenoj misiji. pripadniku se dozvoljava zadržavanje dijelova opreme.
Pravilnik OS prepoznaje i pustinjski dezen uniforme. I ja bih lično volio da je jednoobrazno, u 99 % slučajeva i jeste, ali ovaj 1% skrene pažnju.
Slazem se i ja da je bolje jednoobrazno.
Vec 5-10 % V/L nose pustinjske cizme.
Nego archi, ovaj Zakon o penzionisanju? Jel on povoljan za podoficire i oficire?
archi_a wrote: ↑30/11/2021 12:30
ok, razumijem kako su dosli do te opreme, ali ako je postrojavanje u pitanju, posebno na dan oruzanih snaga, valjda bi sve trebalo biti uniformisano tj jednoobrazno...