Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
pa ja znam na kojeg si mislio. Ruku na srce, bez ikakve ljutnje ali ta auta uopste nisu kvalitetna.
Motor kao motor ok, iskreno izbjegavati onog sa jednom bregastom. ali eletronika na b6 je katastrofa, pa neizbjezni problemi sa klijestima...
30 k je nista ko vozi magistralu, a mali autici bez problema to rade pogotovo ako se vozi po ogranicenju.
- Cijena guma za male autice ( skuplja od tipicne 195/65/15 )
bmw 1 je klepanje po usima
a3= golf 5 identicno samo sa vecom cijenom ...
Meni je Megane 3 dci enigma - nisam nesto cuo da se raja zali na njega..... pa eto..... izuzetno tih motor, stedljiv jedino sto je Cher plasticnija od njega al halalit je i jednom i drugom
Megane 2 je vec nezagrnut mezar za danasnje pojmove.....
Znaci clio, megane 3 s ovim 1.5 dci. Vecina taksista vozaju bas taj megane 3,znaci da su izdrzljiva auta, al treba onda naletit na takvo auto ko nije taksiralo. A na clia da nije bilo teretno. I da se nadovezem kolegi u postu, gledam sad nesto u ovom puntu 1.3mjt 62kw sto sam predstavio, mislim da je mjenjac oznake m20. M32 je isao u 1.9jtd, al nek me netko ispravi ako grijesim
kabal1337 wrote: ↑28/11/2021 21:34
pa ja znam na kojeg si mislio. Ruku na srce, bez ikakve ljutnje ali ta auta uopste nisu kvalitetna.
Motor kao motor ok, iskreno izbjegavati onog sa jednom bregastom. ali eletronika na b6 je katastrofa, pa neizbjezni problemi sa klijestima...
30 k je nista ko vozi magistralu, a mali autici bez problema to rade pogotovo ako se vozi po ogranicenju.
- Cijena guma za male autice ( skuplja od tipicne 195/65/15 )
bmw 1 je klepanje po usima
a3= golf 5 identicno samo sa vecom cijenom ...
Citav svijet preporučuje sa jednom bregastom jer je jednostavniji samo ti misliš da treba bjezati od njega. Nijedan pd motor u b6 nije olicenje kvaliteta, pa cak ni 1.9 ali imaju i puno km pa njihovi problemi dolaze do izražaja, dizne, bregaste uljne pumpe itd . B6 nije u vrhu po kvalitetu ali nije vala ni los, samo je skuplji za odrzavanje od starijih vw, ako se nadje uredan i ako se ulozii u njega sta mu treba, b6 ce dobro služiti. Ja sam njim vise nemam problema
Ako covjek tuce puno km, sta ce mu hebeni klio....pogledaj Pezo 407 facelift
oruzana_pobuna wrote: ↑28/11/2021 21:51
Meni je Megane 3 dci enigma - nisam nesto cuo da se raja zali na njega..... pa eto..... izuzetno tih motor, stedljiv jedino sto je Cher plasticnija od njega al halalit je i jednom i drugom
Megane 3 je poprilično odmakao po pitanju kvalitete u odnosu na prethodne generaciju,...skroz korektno auto.
Mom prijatelju je prije par godina bas na b6 1.9 tdi sa jednom bregastom, pukla ta ista. Peglanje, sreca bregasta ko bregasta nije skupa.
A dugi niz godina je imao 1.9 tdi na cetvorci sa predjenih preko 600 000 km i nikada nisu izdale bregaste. Dizne u perfektnom stanju, 1x ciscena turbina.
Clia ce prodati 5x brze nego 407.
Kolega imao Clia, mijenjao ga za limuzinu prateci se tvojom filozofijom sta ce mi Klio. Izgubio na limuzini vise para nego sto bi na kliu + ne moze da ga se rijesi.
Polo 1.9 tdi je brzi od passata, manja masa manja potrosnja diskova plocica itd. Manje problematicne elektronike. Jeftini za odrzavat. Hah pa dva prednja diska kvalitetnog proizvodjaca su 100 KM ako se radi o 288 izvedbi. ( VW je opcenito jeftin za odrzavat) Licno misljenje pasata b6 bi izbjegao.
Last edited by kabal1337 on 28/11/2021 22:55, edited 1 time in total.
black_adrian wrote: ↑28/11/2021 20:31
Problem je što su kod nas Alfe teške lešine, ja ne znam ima li poštene 147 u Sarajevu, koju god sam vidio raspada se, a da ne pričam o onima koje sam i provozao. U Trebinju sam jednu odličnu 147-icu vidio, tip top, nije ćunerska baš je kulturno sređena, upoznao vlasnika slučajno na parkingu kod Binga, razmjenili par riječi.
Imaju 2-3 dobre Alfe na Koševskom brdu, Autoservis Hadžić. Najgore je što to auto većinom voze ćuneri koji joj se nayebu majke toliko da ne možeš ništa drugo reći nego da je leš obični. Ja se ne bih usudio kupit to auto kod nas bez najdetaljnijeg pregleda, ma da je 1.9jtd dobar motor i fino ide. Za elektroniku ne znam iskreno, vjerovatno je loša kao što priča većina.
U suštini, loše je sve što izbija pare iz džepa, može motor odlično služit', a da ti elektronika izbije zadnju paru iz džepa.
Raja se navozala tog Megana 3, biće da ih služi. Ne djeluje kao loš izbor ako se može preći preko jeftinih materijala izrade, pošto je unutra dosta low.
Standardn razgovor: - E koji je autić do 6 milja najbolji?
- Bajo, dodaj jos 40 milja i kupi novog golfa, bolji je
Ista stvar, za šta god drugo da trazis savjet Preporuka za grafu do 4 stoje? Sta ce ti to, kupi rtx 3090. Dobra ofis stolica do 3 glave? Kupi Herman Miller od 2 milje, bolja je
Zavisi jel 4500 € sve što imaš za auto, ako jest biraj auto za max 4000 € jer moraš planirat i servise (mali, veliki, gume, sitni nedostaci, registracija itd...) jer sve što kupuješ za to para je mačak u vreći, znam iz iskustva
Mom prijatelju je prije par godina bas na b6 1.9 tdi sa jednom bregastom, pukla ta ista. Peglanje, sreca bregasta ko bregasta nije skupa.
A dugi niz godina je imao 1.9 tdi na cetvorci sa predjenih preko 600 000 km i nikada nisu izdale bregaste. Dizne u perfektnom stanju, 1x ciscena turbina.
Clia ce prodati 5x brze nego 407.
Kolega imao Clia, mijenjao ga za limuzinu prateci se tvojom filozofijom sta ce mi Klio. Izgubio na limuzini vise para nego sto bi na kliu + ne moze da ga se rijesi.
Polo 1.9 tdi je brzi od passata, manja masa manja potrosnja diskova plocica itd. Manje problematicne elektronike. Jeftini za odrzavat. Hah pa dva prednja diska kvalitetnog proizvodjaca su 100 KM ako se radi o 288 izvedbi. ( VW je opcenito jeftin za odrzavat) Licno misljenje pasata b6 bi izbjegao.
Polo je strašno neugodno auto sto se tice komforta sjedista
Raja se navozala tog Megana 3, biće da ih služi. Ne djeluje kao loš izbor ako se može preći preko jeftinih materijala izrade, pošto je unutra dosta low.
Ja imam megane 3 sa najslabijim dizelskim motorom euro5, bez dpf i bez plivajuceg.Kod mene je vec 4 godine i auto za sada pravo slusa. Ali opet zavisi na sta ces naletiti. Ja kad sam trazio da kupim, trazio sam da je kupljen nov u BiH i sa servisnom istorijom dostupnom i sa manjom kilometrazom. Bio je skuplji 2 000 od konkurenta koji je dosao iz uvoza sa nepouzdanom kilometrazom i odrzavanjem.
Kad se trazi onda se moze naci dobar auto ali treba biti spreman da se i plati malo vise... ali te onda nece boliti glava. Neki dan ga registrovao...kazem onom tipu na tehnickom pregledu da ne preskace nista. Sve ok ali se pravo zacudio kako niske vrijednosti je pokazao eko test.