gdje u tom nekom rangu dođu Kelly zimske gume? Dobio na autu 4 nove, dot 21, pa čisto da znam
Inače Savu sam na starom autu koristio i to one hajmo reći za sve vremenske uslove, i bio sam zadovoljan. Doduše nisam tip koji divlja tako da
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Kelly i Sava su iz iste grupacije, mislim da su negdje slicno rangirani. Bez brigeTesnjak_91 wrote: ↑27/11/2021 17:25 Pozdrav društvo,
gdje u tom nekom rangu dođu Kelly zimske gume? Dobio na autu 4 nove, dot 21, pa čisto da znam
Inače Savu sam na starom autu koristio i to one hajmo reći za sve vremenske uslove, i bio sam zadovoljan. Doduše nisam tip koji divlja tako da![]()
Eh dobro je, reko da nije baš neko dno marka, to baš i ne bih. Zlatna sredina mi je sasvim ok, stim da ću morat kupiti set ljetnih, al' hajd ima do toga vremena_BataZiv_0809 wrote: ↑27/11/2021 17:44Kelly i Sava su iz iste grupacije, mislim da su negdje slicno rangirani. Bez brigeTesnjak_91 wrote: ↑27/11/2021 17:25 Pozdrav društvo,
Inače Savu sam na starom autu koristio i to one hajmo reći za sve vremenske uslove, i bio sam zadovoljan. Doduše nisam tip koji divlja tako da![]()
![]()
Kakve god da su, nova ce svaka odraditi 3 sezone bez problema....Tesnjak_91 wrote: ↑27/11/2021 17:48Eh dobro je, reko da nije baš neko dno marka, to baš i ne bih. Zlatna sredina mi je sasvim ok, stim da ću morat kupiti set ljetnih, al' hajd ima do toga vremena_BataZiv_0809 wrote: ↑27/11/2021 17:44
Kelly i Sava su iz iste grupacije, mislim da su negdje slicno rangirani. Bez brige![]()
![]()
ucenik1234 wrote: ↑27/11/2021 23:34 Jebo majku svih 800 strana teme se na kraju svede na slijedeće:
Neko pita za savu, ma nemoj brate savu bolje dodaj jos cenera uzmi fuldu, a onda se treći javi i kaže brate kad si dao 90 mozes i stoju za hankok, onda uleti specijalac koji mjeri milimetre zaustavnog puta i koji pomjera granice fizike u krivinama pa ne priznaje nista ispod GY/Conti/Michelin, i tako u nedogled
Zato sto taj dan nisam imao vremena da stojim u redu pola dana i cekam montazu. Zato sto sam dosao sa firminim autom da samo pokupim gume a montiram negdje drugo kad budem slobodan.
Ne znam je li osjetim te razlike, ali znam da kad sam kupovao gume za svoj Renault Scenic u toj dimenziji Sava bila oko 75 a Continental oko 100 KM. Kupim Continental jer za tih 100 KM više za 4 gume neću osiromašiti a ako će i centimetar pomoći da zaštitim sebe i sve druge vrijedi. Da je veća razlika bila vjerovatno ne bih iz finansijskih razloga ali bih opet gledao najbolje za pare koje mogu izdvojiti. Sad promjenio auto i stavim te Conti gume na novo jer su stare sezonu dvije.ucenik1234 wrote: ↑27/11/2021 23:34
A za nas obicne smrtnike sa 90ks i 10-15k godisnje u dimenziji 195 65 15 fakat ne kontam jel osjetite te mikro nijanse ili se preseravate![]()
Pa evo odgovora iz prve ruke - osjetim, da i ne smatram se neobičnim smrtnikom. Svaka guma koju sam vozio imala je neke svoje specifičnosti. Neka je bila tiša, neka bučnija, neka "vesela" po mokrom, neka je išla kroz pljusak kao da je suho i tako...ucenik1234 wrote: ↑27/11/2021 23:34 A za nas obicne smrtnike sa 90ks i 10-15k godisnje u dimenziji 195 65 15 fakat ne kontam jel osjetite te mikro nijanse ili se preseravate![]()
Nismo se razumjeli, naravno da je skuplja guma bolja, ali kada neko hoce da lupi savu/tigar pogresno je reci da je to smeće kako to na ovoj temi mnogi predstavljaju, jer da ima novca svako bi vozio na Bridgestoneu i Pireliju. do finansijskih ogranicenja je. A svaka nova zimska je bolja od ljetne.530i wrote: ↑28/11/2021 09:55Pa evo odgovora iz prve ruke - osjetim, da i ne smatram se neobičnim smrtnikom. Svaka guma koju sam vozio imala je neke svoje specifičnosti. Neka je bila tiša, neka bučnija, neka "vesela" po mokrom, neka je išla kroz pljusak kao da je suho i tako...ucenik1234 wrote: ↑27/11/2021 23:34 A za nas obicne smrtnike sa 90ks i 10-15k godisnje u dimenziji 195 65 15 fakat ne kontam jel osjetite te mikro nijanse ili se preseravate![]()
Pogrešno je misliti da se razlika osjeti samo na neograničenim njemačkim autobanovima. Osjeti se već od 40-50 na sat po gradu, a to su brzine koje svako svaki dan razvije. Plus razlike koje se javljaju s protokom vremena. Nema razloga da se izbjegavaju dobre gume, osim što se nema para.