Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
neki wrote: ↑24/11/2021 14:48
Kao što tražiš ključ od rampe kad ideš popravljat kvarove na trafoima u podzemnim garažama tako ćeš tražiti i karticu od pilomata kad se pokvari trafo na trgu. Snalažljiv čovjek će uvijek naći rješenje, onaj drugi samo izgovor
ako nisi skontao meni nije posao da okolo trazim kljuceve i kartice.. ti ces traziti kljuc,jer ti neces imati struje
ne znam samo jel rade stubici bez struje??
Koliko li je samo primitivnog polusvijeta doselilo u ovaj grad???
Ne zna polusvijet kako je ovaj grad izgledao prije rata, niti će ikada saznati, jer šta polusvijet zna šta je grad i šta je kultura..
Nadam.se tome,kao i rekonstrukciji u izvornom obliku bez dodatnih modernistickih upliva
Dodaje se još jedna etaža u modernom "izražaju".
Izvorni oblik je davno narušen, onaj objekat kakav je bio prije rata je već dograđivan, samo "u stilu", pa se nije primjećivalo.
Ni na sta ovaj grad nece liciti nakon sto sve sto valja "modernizuju". Jos da Begovu dzamiju nadzidaju i ustakle jer naravno stara je i nije moderna i onda mozemo ovu usranu kasabu ostavit
Haris033 wrote: ↑24/11/2021 17:22
Koliko li je samo primitivnog polusvijeta doselilo u ovaj grad???
Ne zna polusvijet kako je ovaj grad izgledao prije rata, niti će ikada saznati, jer šta polusvijet zna šta je grad i šta je kultura..
Ovaj grad je unisten.
Ilidza je reprezent onoga sta ce Sarajevo postati u buducnosti.
Da se hoce napraviti jos koja dobra cesta da se zbrise iz grada bilo gdje okolo jer u gradu ili pri gradu ipak moras raditi ?
Tacno,ocito da mi me znamo a ovi sto su doselili 90tih znaju,zato sve zivo u gradu propada jer oni znaju. Zato treba i otici i ostsvit njima koji sve historijske zgrade puste da propadnu i onda naprave jebene stambeno poslovne sa staklom i krnjom nadogradnjom.
Gore na Vidikovcu svaki dan skupljaju mrtve ptice lopatom, jer se zalete u onu staklenu fasadu, ne kontajući da je to odraz neba u staklu.
Kad se o objektu ne razmišlja kao dijelu okruženja, bez ikakve analize.
Entropio wrote: ↑25/11/2021 15:45
Bas mi je drago da se radi IRIS. Lokacija je nema dalje. Ko je investitor? Je li se konacno rijesila vlasnicka struktura?
Nadam se da ce napraviti neku modernu zgradu sa puno stakla u modernom stilu.
Investitor i vlasnik je grupacija koju čine arapski investitori sa Granovom, isti oni što su radili Monti na Igmanu i još neke investicije.
Neće biti staklena, postojeće fasade se zadržavaju.
Sid the sloth wrote: ↑23/11/2021 16:39
Treba poskupiti posjedovanje auta, pogotovo dva auta u porodici sto je danas postalo normalno pod izgovorom da se ne moze s jednim. Malo podstaknuti koristenje gradskog saobracaja a kad je ljepse vrijeme i bicikla/romobila pa necemo tonuti dublje u govna zbog problema s parkingom.
Aj ne rise. Stanujem na Otoci, radim u Vogošći. Žena u Blažuju. Da se ne bih trebao jebavati na romobilu mozda?
Prvo, ukucani ti seru.
Drugo, ima javni prevoz bar za jedno od vas, ili da jedno vozi drugo na posao.
Trece, tvrdis da se svi koji imaju dva auta nalaze u istoj situaciji da im je posao i stan toliko udaljen. Vecina ih nije u toj situaciji.
Cetvrto, mogao si kupiti stan u Vogosci pa da bar jednom bude blizu posao al hoce guzica tramvajske pruge iako se tramvaj ne koristi.
Jel moguce da u ovom pokusaju od grada neko poziva da se koristi javni prijevoz? Pa bog ubio ako bi vise od 2 dana sedmicno na vrijeme dolazio na posao, da ne racunam dane kad ne bi dosao nikako jer se nesto desilo
Aj ne rise. Stanujem na Otoci, radim u Vogošći. Žena u Blažuju. Da se ne bih trebao jebavati na romobilu mozda?
Prvo, ukucani ti seru.
Drugo, ima javni prevoz bar za jedno od vas, ili da jedno vozi drugo na posao.
Trece, tvrdis da se svi koji imaju dva auta nalaze u istoj situaciji da im je posao i stan toliko udaljen. Vecina ih nije u toj situaciji.
Cetvrto, mogao si kupiti stan u Vogosci pa da bar jednom bude blizu posao al hoce guzica tramvajske pruge iako se tramvaj ne koristi.
Neću. Štaš'sad?
Tuđim qurcem je lako gloginje mlatit. Ljudi kupe dva auta jer im trebaju, tebi ako ne trebaju jebaji se gradskim saobraćajem il romobilom, ali neš drugima govoriti šta će raditi i gdje će stanove kupovati.
Jes'čuo?
I nek po Vogošći stanove kupuju oni koji su šljegli. Ja sam se rodio kraj tramvaja
Didier wrote: ↑25/11/2021 17:48
Rumenko je posjekao potpuno zdrava stabla ispred Opštine Novi Grad. Na Fejsbuku nikome ne odgovara zašto je ovo urađeno.
Da li je moguće da je fobija od šume toliko jaka u tim njegovim krajevima da mora baš sve zabetonirati?