Gdje nam je rudar
@ZyzzSar imam kratak fitilj na pojedine komentare, sa razumnim opravdanjem. Tebi ne smetaju, jer i ti pišeš takve.
Moderator: anex
Pa samo odgovori, ne znam u cemu je problem?
Kod mene ti je struja iz hidro izvora, nema kod nas ništa od uglja. A Fadila ne teba psovati, Fadila treba poslati u zatvor, čim prije.invincible1921 wrote: ↑24/11/2021 09:38Pa kome nije 2500...sta ti predlazis ojadit citavu drzavu dodatno da bi se grani privrede koja izumire dala dodatna sredstva?no_sekirli wrote: ↑24/11/2021 09:36 Čuj izjave, imaju 1100 KM, sa toplim obrokom izađe to i više. I to sad neka plaća za divljenje?
Košarica za 4-članu obitelj oko 2500 KM.
Zbilja, ljudima svašta stane u obraz pa piskaraju po bespućima interneta...
Nemoj sutra paovat onda fadila kad ti dodje dupla struja nego psuj sebe
ti bas lak na davanju paraŠkobo Habu wrote: ↑24/11/2021 10:22Kakav li je to keramičar u pitanju?
Ja sam za tridesetak kvadrata, hodnik i kupatilo, za tri dana dao 650 km?
Prijavljen ti je post, izvini seKraljicaIzJajca wrote: ↑24/11/2021 11:00Gdje nam je rudar![]()
@ZyzzSar imam kratak fitilj na pojedine komentare, sa razumnim opravdanjem. Tebi ne smetaju, jer i ti pišeš takve.![]()
Ti ne znaš ni jedna postulat ekonomije i tržišta.laik1981 wrote: ↑24/11/2021 11:02Pa samo odgovori, ne znam u cemu je problem?
Mislim svi znamo odgovor, al eto posto si ti glasan u napadu na rudare i odbrani vlade i ep bilo bi lijepo cuti te odgovore od tebe.
Ponovicu:
Ko je vlasnik EP?
Koliko placaju po toni uglja, a koja je trzisna vrijednost?
Ko je vlasnik rudnika?
Ofirni ste..
Nema neta u rudniku.
Boga pitaj sta ti je tu sfuseriomadesa wrote: ↑24/11/2021 10:15renovirao ga prije nekoliko mjeseci. Uzeo 500 km za 10 dana rada. sta je tu pljacka , molim te ?Kiki_Musampa wrote: ↑24/11/2021 10:12
Ako ti je fakultet mjera,uzmi kupatilo da renoviras,p kad ti keramicar zvekne cijenu,hoćeš i njemu reći"ja imam fakultet"??
Ja botova jbt, zaboravite vise vss u zemlji gdje je 1000 fakulteta
pa normalno da mora doci na naplatu, al kao sto sam navodio primjer i boraca i ostalih...niko nece da upre prst u one koje prvo treba jer time bi dokazao da je on svjesno ucestvovao u svemu tome...no_sekirli wrote: ↑24/11/2021 11:05Kod mene ti je struja iz hidro izvora, nema kod nas ništa od uglja. A Fadila ne teba psovati, Fadila treba poslati u zatvor, čim prije.invincible1921 wrote: ↑24/11/2021 09:38
Pa kome nije 2500...sta ti predlazis ojadit citavu drzavu dodatno da bi se grani privrede koja izumire dala dodatna sredstva?
Nemoj sutra paovat onda fadila kad ti dodje dupla struja nego psuj sebe
Komentirao sam samo izjave tipa da je 1100 KM velika plaća, ništa drugo.
No, sva dugogodišnja uhljebljivanja i "sanacije" rudnika moraju doći na naplatu kad-tad. Danas su to rudnici, sutra će biti elektroprivreda, šumarije, telekomi.
Previše je toga pokradeno da se zamaskira MMF kreditima i sličnim priljevima novca u budžet, šuplju kantu je nemoguće napuniti, kad tad će se isprazniti.
haj uslikaj fuge da vidimo kako je uradjeno, i meni je to šuveli ta cijenamadesa wrote: ↑24/11/2021 11:05ti bas lak na davanju paraŠkobo Habu wrote: ↑24/11/2021 10:22
Kakav li je to keramičar u pitanju?
Ja sam za tridesetak kvadrata, hodnik i kupatilo, za tri dana dao 650 km?![]()
Bobi wrote: ↑24/11/2021 11:07Prijavljen ti je post, izvini seKraljicaIzJajca wrote: ↑24/11/2021 11:00
Gdje nam je rudar![]()
@ZyzzSar imam kratak fitilj na pojedine komentare, sa razumnim opravdanjem. Tebi ne smetaju, jer i ti pišeš takve.![]()
, nisi s njim u braku 20 godina pa da mu tako više iz dragosti kažeš nego ne poznaješ osobu
.
Odes gazdi Fadilu i ispostavis zahtjev._Reds_ wrote: ↑24/11/2021 10:01Rudari i čistačice su koje struke i obrazovanja minimalno potrebnog ?vjeshalica wrote: ↑24/11/2021 09:59
Zato cistacica placa sve jeftinije nek joj je plata 400, placat ce hljeb 10pf, struju 1,2 KM i ostalo sve do najvise 2,3 marke.
Cistacica nema potrebe kao fakultetski obrazovan covjek. Hiperprodukcija VSS kadra i to nepotrebnog....jer nece niko da tegli, hoce svi udobno.
Moja suopruga kao VSS, inženjer izadje 1500 KM sa svim. Molim da i njoj EP i Vlada namire na 2000 KM bar.
Nije ofiran, čovjek je u pravu. Ofirni ste vi u branjenju ove nepismene rulje koja se krije pod terminom rudar. Čast poštenim radnicima, pravim rudarima, a takvih ovdje nema ili ih je vrlo malo.laik1981 wrote: ↑24/11/2021 11:02Pa samo odgovori, ne znam u cemu je problem?
Mislim svi znamo odgovor, al eto posto si ti glasan u napadu na rudare i odbrani vlade i ep bilo bi lijepo cuti te odgovore od tebe.
Ponovicu:
Ko je vlasnik EP?
Koliko placaju po toni uglja, a koja je trzisna vrijednost?
Ko je vlasnik rudnika?
Ofirni ste..
Upravo tako!Zakalwe wrote: ↑24/11/2021 11:11 Mnogo ex-komunistickih zemalja je preslo u kobnjagi kapitalizam ali jos uvijek nisu skontali najvaznije: stvari su vrijedne samo onoliko koliko je neko spreman da plati.
Znaci kopanje uglja pod zemljom nema nikakve "univerzalne" vrijednosti ako taj ugalj nece neko da otkupi. Termoelektrane se svugdje gase, vrijeme je mozda da promijene struku.

Jel se to gas ekod nas? Nije problem nek obustave proizovdnju za ostalo se snadjiteZakalwe wrote: ↑24/11/2021 11:11 Mnogo ex-komunistickih zemalja je preslo u kobnjagi kapitalizam ali jos uvijek nisu skontali najvaznije: stvari su vrijedne samo onoliko koliko je neko spreman da plati.
Znaci kopanje uglja pod zemljom nema nikakve "univerzalne" vrijednosti ako taj ugalj nece neko da otkupi. Termoelektrane se svugdje gase, vrijeme je mozda da promijene struku.
Ok. Imaju platu oko 1500 KM. Kolko smatras da trebaju imati?KraljicaIzJajca wrote: ↑24/11/2021 10:50Tupane, smeta ti plača zarađena ispod zemlje. Idi, radi ispod zemlje bez adekvatne opreme za zaštitu i rad.
Ne smeta ti plača političara.![]()
The BEN10 wrote: ↑24/11/2021 11:12Upravo tako!Zakalwe wrote: ↑24/11/2021 11:11 Mnogo ex-komunistickih zemalja je preslo u kobnjagi kapitalizam ali jos uvijek nisu skontali najvaznije: stvari su vrijedne samo onoliko koliko je neko spreman da plati.
Nestala su brojna zanimanja, nestat će i rudarstvo - mnogo brže nego što mislimo! Kao što su nestali oni koji kuju lonce, opanke i slično.![]()
399,99KMAltsa wrote: ↑24/11/2021 11:14Ok. Imaju platu oko 1500 KM. Kolko smatras da trebaju imati?KraljicaIzJajca wrote: ↑24/11/2021 10:50
Tupane, smeta ti plača zarađena ispod zemlje. Idi, radi ispod zemlje bez adekvatne opreme za zaštitu i rad.
Glavurda bi od dva zamaha krampom nestala sa lica zemlje,ili od umora ili bi mu se zabila u gumenu glavuRagibUzoriti wrote: ↑24/11/2021 11:13 Da mi je ovoga mongoloida iz Luxemburga poslati u rudnik barem na 24 sata da kopa.
Uz to jos kakvog dobrog biča, pa ga po glavurdi mongoloidskoj udarati dok lopata...
![]()
Koje su to kvlifikacije im škole potrebne za rudara. Jb mi se i za Fadila i za Fadilove.vjeshalica wrote: ↑24/11/2021 11:11Odes gazdi Fadilu i ispostavis zahtjev.
Cistacice su NK radnici, rudari nisu. I gdje ces porediti cistacicu i rudara sa uslovima rada i odgovornosti pod zemljom? Gdje ti zivis uopce
Koliku plaču bi dao političarima?Altsa wrote: ↑24/11/2021 11:14Ok. Imaju platu oko 1500 KM. Kolko smatras da trebaju imati?KraljicaIzJajca wrote: ↑24/11/2021 10:50
Tupane, smeta ti plača zarađena ispod zemlje. Idi, radi ispod zemlje bez adekvatne opreme za zaštitu i rad.