SDA-All about

drndalo

#69126 Re: SDA-All about

Post by drndalo »

zlajaBHF wrote: 23/11/2021 12:16
drndalo wrote: 23/11/2021 12:08
Jasta neg' nema, sve to ide mimo njih.... Aha... Koliko predmeta lezi u ladicama? Koliko ih je nakon privodjenja oslobadjano...? Ako ne znas, ne pricaj, a ako znas, onda si samo bezobrazan... Osim toga, najveci politicki kapital i imaju svi pohapseni, nakon sto ih puste... Od Alije pa nadalje...
Ja sam shvatio da je tuzilastvo neprijatelj SDA nakon ove afere sa respiratorima.
Cek', cek'... Neprijatelj SDA jer su najzad (nakon 100.000 prozivanja i vidjenih dokaza sranja koje su napravili NE ZNAJUCI NI UKRASTI, u najvecoj post-ratnoj frci ikada) bili natjerani da se barem prave da rade SVOJ POSAO !? Potpuno je druga prica da li ce biti osudjeni, a vjerovatno nece, jer to isto Tuzilastvo "nece moci" sudu "dokazati" krivnju optuzenih, ili vecine... Sta je trebalo? DA budu "prijatelji" SDA pa im jos i ordenje isporuce za one kineske napuhivace balona...?

Dakle, u normalnim zemljama, cak i na mogucnost da je nesto nezakonito uradjeno, pokrece se istraga, ako ima daljijh indicija/dokaza, istraga se produbljuje i dize se optuznica... Onda sud odlucuje da li je to dovoljno za sudjenje...
zlajaBHF

#69127 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

scarr wrote: 23/11/2021 12:09

Jesam ja rekao da valja NiP? Cak sta vise mislim da NiP ne valja, ali tvoj narativ ukazuje na to da si ti samo jedan od SDA botova, prvo si počeo sa retorikom da su NS izdajnici, da bi prodali BiH, pa onda udaras po NiP-u trenutno dva najveća oponenta SDA. Prema SDP si malo blaži jer oni imaju historiju pomaganja SDA, SBB spominjes jer su oni klasicni preletaci i interesdzije pa su malo s vama malo nisu. Čudi me kako recimo DF nisi spomenuo, a da to su vam koalicioni partneri.

Krivim zato sto je SDA za sve kriva, od rata na ovamo 25 godina vladate, sjebali ste sve sto se moze sjebat, a sad idete u totalnu disoluciju drzave. Da ste stvorili dobar oravosudni sistem sad ne bi imao ni tu losu opoziciju, a ni ovakvu drzavu jer bi neko pazi sad zvuci kao sci fi ODGOVARAO ZA SVOJA (NE)DJELA. Ne bi se stvorio taj mentalitet da je krasti okej jer kradu i drugi da si imao nekog ko bi procesuirao to. Ali nisi imao jer bi onda i te tvoje moralo pohapsit i u zatvor, a da ne pricam o ratnim profiterstvima i skorojevicima. Njih je trebalo zaključati doživotno.

Ko sto ti kazes NS izdajnicka, meni je SDA izdajnicka, jer me prikazuje kao iskljucivo muslimana, fundamentalistu, seljaka, neobrazovanog. Vođe su ti lazni moralisti, lazovi, lopovi, falsifikatori koji sjede ns ključnim pozicijama, šuruju sa četnicima i ustašama, zarad ličnih interesa i punjenja džepova uskog kruga njima bliskih ljudi
Ja sam reko da su NS izdajnici, i dao sam primjer. Nisam to rekao bez nekog argumenta.

Sto se NiP-a tice. Rekao sam da je licemjerno od njih praviti stranku koa ce nas spasiti i donijeti blagostanje, a svi bivsi SDA.

SDA je pravila mnogo gresaka zadnjih 30 godina, ali ja ne vjerujem da je opozicija bolja alternativa. Izvini, ali tako ja razmisljam. To ne radim zbog novca ili pozicije. Jednostavno kad sagledam situaciju, vidim da opozicija nije ni sekunde sposobnija ili postenija.

Pa jeli SDP nakon zadnje vladavine izasao iz vlasti sa optuzbom zvana "reket". Samo ti primjer navodim. Ovo sto pominjes je slika naseg drustva, a ne SDA. SDA je samo dio istog.
scarr

#69128 Re: SDA-All about

Post by scarr »

zlajaBHF wrote: 23/11/2021 12:29
scarr wrote: 23/11/2021 12:09

Jesam ja rekao da valja NiP? Cak sta vise mislim da NiP ne valja, ali tvoj narativ ukazuje na to da si ti samo jedan od SDA botova, prvo si počeo sa retorikom da su NS izdajnici, da bi prodali BiH, pa onda udaras po NiP-u trenutno dva najveća oponenta SDA. Prema SDP si malo blaži jer oni imaju historiju pomaganja SDA, SBB spominjes jer su oni klasicni preletaci i interesdzije pa su malo s vama malo nisu. Čudi me kako recimo DF nisi spomenuo, a da to su vam koalicioni partneri.

Krivim zato sto je SDA za sve kriva, od rata na ovamo 25 godina vladate, sjebali ste sve sto se moze sjebat, a sad idete u totalnu disoluciju drzave. Da ste stvorili dobar oravosudni sistem sad ne bi imao ni tu losu opoziciju, a ni ovakvu drzavu jer bi neko pazi sad zvuci kao sci fi ODGOVARAO ZA SVOJA (NE)DJELA. Ne bi se stvorio taj mentalitet da je krasti okej jer kradu i drugi da si imao nekog ko bi procesuirao to. Ali nisi imao jer bi onda i te tvoje moralo pohapsit i u zatvor, a da ne pricam o ratnim profiterstvima i skorojevicima. Njih je trebalo zaključati doživotno.

Ko sto ti kazes NS izdajnicka, meni je SDA izdajnicka, jer me prikazuje kao iskljucivo muslimana, fundamentalistu, seljaka, neobrazovanog. Vođe su ti lazni moralisti, lazovi, lopovi, falsifikatori koji sjede ns ključnim pozicijama, šuruju sa četnicima i ustašama, zarad ličnih interesa i punjenja džepova uskog kruga njima bliskih ljudi
Ja sam reko da su NS izdajnici, i dao sam primjer. Nisam to rekao bez nekog argumenta.

Sto se NiP-a tice. Rekao sam da je licemjerno od njih praviti stranku koa ce nas spasiti i donijeti blagostanje, a svi bivsi SDA.

SDA je pravila mnogo gresaka zadnjih 30 godina, ali ja ne vjerujem da je opozicija bolja alternativa. Izvini, ali tako ja razmisljam. To ne radim zbog novca ili pozicije. Jednostavno kad sagledam situaciju, vidim da opozicija nije ni sekunde sposobnija ili postenija.

Pa jeli SDP nakon zadnje vladavine izasao iz vlasti sa optuzbom zvana "reket". Samo ti primjer navodim. Ovo sto pominjes je slika naseg drustva, a ne SDA. SDA je samo dio istog.
Nema potrebe za ikakvom vise raspravlm, sve si rekao sa ovim gore da je sud antiSDA. Uzivaj u sendvicima :bih:
drndalo

#69129 Re: SDA-All about

Post by drndalo »

drndalo wrote: 23/11/2021 12:08
Jasta neg' nema, sve to ide mimo njih.... Aha... Koliko predmeta lezi u ladicama? Koliko ih je nakon privodjenja oslobadjano...? Ako ne znas, ne pricaj, a ako znas, onda si samo bezobrazan... Osim toga, najveci politicki kapital i imaju svi pohapseni, nakon sto ih puste... Od Alije pa nadalje...
Ja sam shvatio da je tuzilastvo neprijatelj SDA nakon ove afere sa respiratorima.

Blizak sam toj grani industrije, pa sam imalo licnog iskustva sa nabavkom proizvoda vezanih za Covid. Zato sam od pocetka tvrdio da su ljudi nevini. Bolje receno, da nije istina sto se prica po medijima, jer znam da su cijene koje su platili bile realne cijene na trzistu u to vrijeme, dok su mediji tipa Face, tvrdili suprotno. Kasnije, kad su poceli sa teorijama da je novac vjerovatno uplacen u Kinu, a da je nekon od tamo vracao dio novca u strane banke, znao sam da je sve laz, zato sto ZNAM da je sav eskport respiratora ali i ostalih proizvoda vezanih za Covid isao preko kineske drzave! Sto znaci da nikakve mucke nebi moglo biti, osim ako kineska drzva nije upetljana, sto bi bilo smijesno.

Uglavnom, svako ko ista zna o zbivanjima u BiH politici, zna da je tuzilastvo antiSDA. Na kraju krajeva i anti BiH, ako gledamo sve slucajeve koji su kao sto kazes po ladicama.....
Naravno da nije istina... Kako sam pratio sta se desavalo od prvih naznaka sranja, upratio sam da je kod inicijalne iskazane potrebe za respiratorima bilo raspolozivo i Drager pravih respiratora za ne veliku razliku u cijeni koja je placena za ova smeca. Problem tada je bio sto je to moglo biti isporuceno tek za 3-4 mjeseca, a ovo je kao bilo dostupno odmah... I to "odmah" se sa isporukom avionom kojeg nisu mogli naci, pa kad su nasli i dovezli, stajalo na skladistu aerodroma dok Malina nije dobila naguzove dozvolu za uvoz med.opreme itd... Sve u svemu, da su prvi dan naruceni Drager respiratori, kako bog zapovijeda, dosli bi ranije sa 3 mjeseca isporuke (preko zvanicnog uvoznika) nego ovi "momentalni", "dupli" koji su by the way placeni kao ti pravi Drager-i...

I sad ti "kao blizak" toj industriji, potvrdi da je to OK ?! I izgubi svaku i naznaku integriteta u tim tvrdnjama...
drug_profi

#69130 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Dräger je nudio respiratore za manju cijenu od ovih kineskih, čini mi se oko 60K po koamdu, pa su im odbacili ponudu jer je isporuka trebala biti za 2 mjeseca, a oni su htjeli 15 dana.
I onda su i ovi kineski poluproizvodi stigli tek nakon dva mjeseca.

Ima lijepo sve ovo izneseno u materijalmi an sudu, a ti Zlaja nastavi lgati kako znaš nešto o tržištu u datom momentu.

Ovo sranje iz kine je koštalo 30K max u datom momentu, a stvarna cijena mu je oko 4K.

Novac nije uplacen kineskoj drzavi, vec firmi posredniku koja je otvorena u Pekingu 15 dana prije sklapanja posla.
zlajaBHF

#69131 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

veddeta wrote: 23/11/2021 12:23
zlajaBHF wrote: 23/11/2021 11:17 Novalic je po mnogo cemu najbolji premijer FBiH od kad ista postoji, ako gledamo rezultate, medjutim vasa mrznja prema SDA vam nedozvoljava da stvari sagledate objektivno.
Cim rudari koji danas strajkuju traze da im se obrati premijer Novalic je dokaz da imaju povjerenje u njega , zar ne?
Sad sto drugi ne zele i nece da vide njegov uspjesni rad je samo zavist i mrznja.
#buditeobjektivni
Ja od kad sam se rodio, ili od kako me sluzi sjecanje, rudari strajkuju. Znaci, prije rata, a i poslje rata.

Koliko sam upoznat, bas Novalic je rijesio stanje u dosta firmi, koje su bile pred stecajem decenijama.
zlajaBHF

#69132 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

scarr wrote: 23/11/2021 12:33
zlajaBHF wrote: 23/11/2021 12:29

Nema potrebe za ikakvom vise raspravlm, sve si rekao sa ovim gore da je sud antiSDA. Uzivaj u sendvicima :bih:
Nije istina da sam rekao sud, nego tuzilastvo
zlajaBHF

#69133 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

drndalo wrote: 23/11/2021 12:26

Cek', cek'... Neprijatelj SDA jer su najzad (nakon 100.000 prozivanja i vidjenih dokaza sranja koje su napravili NE ZNAJUCI NI UKRASTI, u najvecoj post-ratnoj frci ikada) bili natjerani da se barem prave da rade SVOJ POSAO !? Potpuno je druga prica da li ce biti osudjeni, a vjerovatno nece, jer to isto Tuzilastvo "nece moci" sudu "dokazati" krivnju optuzenih, ili vecine... Sta je trebalo? DA budu "prijatelji" SDA pa im jos i ordenje isporuce za one kineske napuhivace balona...?

Dakle, u normalnim zemljama, cak i na mogucnost da je nesto nezakonito uradjeno, pokrece se istraga, ako ima daljijh indicija/dokaza, istraga se produbljuje i dize se optuznica... Onda sud odlucuje da li je to dovoljno za sudjenje...
Evo ih na sudu, znaci tuzilastvo nije SDA, inace nebi bilo slucaja.

Sad tvrdis da ih nece osuditi jer je sud pod SDA kontrolom? Ma daaaj.... Sudjenje Novalicu zbog ovog je smjesno. Ako nisu nabavili ispravne respirtore, onda bi se trebao uruciti otkaz osobi koja ih je odobrila, ili kazna firmi koja nije dostavila dogvooreno, ali mijesati Novalica, koji je premijer, je smijesno! Nigdje u svijetu ovo nebi bio slucaj gdje se upetljava premijera vlade.
zlajaBHF

#69134 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

drndalo wrote: 23/11/2021 12:34
Naravno da nije istina... Kako sam pratio sta se desavalo od prvih naznaka sranja, upratio sam da je kod inicijalne iskazane potrebe za respiratorima bilo raspolozivo i Drager pravih respiratora za ne veliku razliku u cijeni koja je placena za ova smeca. Problem tada je bio sto je to moglo biti isporuceno tek za 3-4 mjeseca, a ovo je kao bilo dostupno odmah... I to "odmah" se sa isporukom avionom kojeg nisu mogli naci, pa kad su nasli i dovezli, stajalo na skladistu aerodroma dok Malina nije dobila naguzove dozvolu za uvoz med.opreme itd... Sve u svemu, da su prvi dan naruceni Drager respiratori, kako bog zapovijeda, dosli bi ranije sa 3 mjeseca isporuke (preko zvanicnog uvoznika) nego ovi "momentalni", "dupli" koji su by the way placeni kao ti pravi Drager-i...

I sad ti "kao blizak" toj industriji, potvrdi da je to OK ?! I izgubi svaku i naznaku integriteta u tim tvrdnjama...
Ti ne razumijes moju poentu.

Ja ne tvrdim da je u ovom slucaju uradjen dobar posao. Ja samo tvrdim da se ovdje ne radi o kradji.
Ali da su strucni ljudi, koji su trebali radfiti svoj posao zakazali, to je ocigledno.

Ali ne radi se o kradji, koju je planirao Novalic. To mi je smijesno.

Druga stvar, to je bio period u kojem su mnogi panicili, i odluke su se donosile brzo.

U Danskoj su pobili sve kune, a to je bila velika industrija. Kasnije se pokazalo da to nije bilo potrebno, pa sad istrazuju predsjednicu Danske, jer se nisu pratile sve procedure.
Ja je licno razumijem. To je bila vandredna sirtuacija i odluke su se morale donositi brzo, sto znaci da su se morale praviti i greske.
scarr

#69135 Re: SDA-All about

Post by scarr »

zlajaBHF wrote: 23/11/2021 12:37
scarr wrote: 23/11/2021 12:33

Nije istina da sam rekao sud, nego tuzilastvo
Ih izvinjavam se, al u neku ruku si upravu antiSDA, nijedan funckioner SDA nikad nije odgovarao, ima smisla
drug_profi

#69136 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

zlajaBHF wrote: 23/11/2021 12:36 Koliko sam upoznat, bas Novalic je rijesio stanje u dosta firmi, koje su bile pred stecajem decenijama.
Pošto si upoznat, de upoznaj i nas.
Koje firme je izvukao iz propasti?

Jel FDS koji je htio prodati za 40 maraka pa zbog pritiska javnosti morao za 80 i nesto, a istog casa na berzi novi vlasnici placaju preko 200...
Isti taj FDS koji je istog casa kad je usla nova uprava pogasio pogone i postao samo skladiste BAT-a.
Jebo radna mjesta, bitno je da su se jarani namirili.
Jel isto prodao paket drzavnog vlasnistv au Bosnalijeku ispod knjigovodstvene cijene? Hej, isto kao de je samo plac na kojem je nekakvo željezo, ormari, stolice...

A znaš šta je spasio? Spasio je one firme namjenske industrije u koje su on i njegov ahbab Džindić (inače sasvim slučajno ministar) uvalili svoje ušteđevine. Od plate ljudi otkidali, jedva desetine miliona uštedili.
Naravno kupovali su dionice od fondova koje vode njihovi ahbabi, nakon što su te fabrike skoro do stečaja doveli takođe njihovi ahbabi postavljeni za direktore...

Iz Cimosa ga otjerao vlasnik i šta će kud će, bez posla. Vidio oglas za premijera federacije i javio se, kao najbolji kandidat i primljen.
zlajaBHF

#69137 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

drug_profi wrote: 23/11/2021 12:34 Dräger je nudio respiratore za manju cijenu od ovih kineskih, čini mi se oko 60K po koamdu, pa su im odbacili ponudu jer je isporuka trebala biti za 2 mjeseca, a oni su htjeli 15 dana.

Ima lijepo sve ovo izneseno u materijalmi an sudu, a ti Zlaja nastavi lgati kako znaš nešto o tržištu u datom momentu.

Ovo sranje iz kine je koštalo 30K max u datom momentu, a stvarna cijena mu je oko 4K.

Novac nije uplacen kineskoj drzavi, vec firmi posredniku koja je otvorena u Pekingu 15 dana prije sklapanja posla.
Stvarno me moli briga da li ces me optuzivati da lazem, ili ne.
misli sta hoces.

Ja ti govorim sta znam.

Ovo sto pises su nebluze.....Nisam rekao da je Kineska vlada prodvala, nego da je islo preko kineskih organa. Znaci oni su napravili agenciju, koja se bavila eksportom. Oni su odobravali svaku prodaju. nije mogao prodati ko hoce i kome hoce. Neda mi se na ovu temu vise.....
drug_profi

#69138 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

zlajaBHF wrote: 23/11/2021 12:47
drug_profi wrote: 23/11/2021 12:34 Dräger je nudio respiratore za manju cijenu od ovih kineskih, čini mi se oko 60K po koamdu, pa su im odbacili ponudu jer je isporuka trebala biti za 2 mjeseca, a oni su htjeli 15 dana.

Stvarno me moli briga da li ces me optuzivati da lazem, ili ne.
misli sta hoces.

Ja ti govorim sta znam.

Ovo sto pises su nebluze.....Nisam rekao da je Kineska vlada prodvala, nego da je islo preko kineskih organa. Znaci oni su napravili agenciju, koja se bavila eksportom. Oni su odobravali svaku prodaju. nije mogao prodati ko hoce i kome hoce. Neda mi se na ovu temu vise.....
Izvoli pročitaj stenograme sa dosadašnjeg toka suđenja i iznesene dokaze.
I pored svega, svih dokaza da je sračunato i planirano da se od tih 10 miliona ukradu bar 6, a ova 4 bace u vjetar, ja vjerujem da će ih sud osloboditi.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#69139 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

Kantonalni odbor SDA Geteborg strikes again
drndalo

#69140 Re: SDA-All about

Post by drndalo »

zlajaBHF wrote: 23/11/2021 12:41

Sad tvrdis da ih nece osuditi jer je sud pod SDA kontrolom? Ma daaaj.... Sudjenje Novalicu zbog ovog je smjesno. Ako nisu nabavili ispravne respirtore, onda bi se trebao uruciti otkaz osobi koja ih je odobrila, ili kazna firmi koja nije dostavila dogvooreno, ali mijesati Novalica, koji je premijer, je smijesno! Nigdje u svijetu ovo nebi bio slucaj gdje se upetljava premijera vlade.
Trgovina uticajem? Zavrtanje ruke Agenciji za lijekove i med.pomagala da naguzove izda dozvolu Malini od strane Premijera (u tehn.mandatu, da te podsjetim) je po zakonu?
don vito

#69141 Re: SDA-All about

Post by don vito »

U sjeni lupetanja gluposti Bakira Izetbegovića i srdačnih susreta s radikalima na turneji po zapadoj Evropi, skoro nezapaženo je prošao istup Fadila Novalića.
"Sav dunjaluk po Božijem određenju pripada nama, ali na cijelom dunjaluku ćemo dijeliti kuće sa drugima.
Jedina kuća koja je samo naša i koju ne moramo dijeliti jeste Bosna. Moramo sačuvati ovu zemlju pod svaku cijenu", poručio je Novalić.
Prethodno je objasnio kako Bošnjacima ne treba više od 30-50 godina da ekonomski ovladaju s BiH, ali kako kaže i brojem jer ih sada ima 55-60 posto i da i za to su sposobni.

Na stranu što je Fadilaga odavno izgubio vezu s realnošću, ekonomskim i demografskim trendovima u BiH kao cjelini i za svaki narod pojedinačno, nego oduševljavaju ove poruke, pune "suživota", "građanske države" za koju se njegova stranka deklarativno zalaže, baš u trenutku kad međunarodna zajednica vaga šta i kako i dalje s BiH...

Nema šta, divan poziv međunarodnom faktoru da isporuči građansku državu onima koji je ne bi dijelili s drugima, koji računaju kad mogu ekonomski i demografski ovladati državom. :bih:
tandmand

#69142 Re: SDA-All about

Post by tandmand »

Fadilbeže selame te rudari.

Nörod se digao ...
detroit-mercy

#69143 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

zlajaBHF wrote: 23/11/2021 11:17
jazzer wrote: 23/11/2021 11:00

helem, neka nama SDA jos 30 godina. Jos nam je i dobro kako bi nam bilo da promijenimo vlast.
Kao prvo nema stranke u BiH koja nije bila na vlasti, ili dio vlasti.

Osim toga, nije moja poenta da je SDA prava opcija, nego mi se nesvidja nacin razmisljanja koji kaze, nije bitno ko ce preuzeti vlast, samo da nije SDA. To je cista glupost.
Ovdje se uopste ne moze procitati kritika drugh stranaka. Da se malo analizira NiP, NS, da vidimo kakva su to oni alrernativa. Citajuci vase postove, da ih ne znam, pomislio bi da je Konakovic ustvari bosanski Bill Clinton.

Uopste niste realni sto se SDA tice. Okej, mozda Novalic drzi govore na bosanskom, kao da je iz dijapsore. Mozda je smotan, da ne zna stavirti masku na glavu. Ali takvih je mnogo inzinjera koje poznajem :)
Novalic je po mnogo cemu najbolji premijer FBiH od kad ista postoji, ako gledamo rezultate, medjutim vasa mrznja prema SDA vam nedozvoljava da stvari sagledate objektivno.
Evo ti danas hiljade rudara pokazuje sta je objektivno :skoljka:.
Da ne idemo u druge kategorije, zdravstvo, skolstvo, sudstvo, ekonomija.
Ali super, uzivaj u blagodetima ekonomije najboljeg premijera do sada, iz Njemacke :mrgreen:
detroit-mercy

#69144 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

Pa upetljavo se je kad je trebalo dati Malinaru dozvolu, to sto mozda nije znao kakve ce krseve Malinar nabaviti je sasvim drugi par opanaka. U svakoj normalnoj zemlji, Fadil bi davno vec bio bivsi.
Ali samo u glavama SDAovaca on je nevin :skoljka:.
internazionale

#69145 Re: SDA-All about

Post by internazionale »

zlajaBHF wrote: 23/11/2021 11:53 Zasto krivite SDA za sve, kad sve sto govoris su odlike naseg naroda. SDA kriva sto kod nas ljudi kradu gdje stignu.
Kradu svi. Svugdje valda nepotizam, ne samo u SDA. Sve drugo je suplja.

Ovo treba uokviriti. Govori nam iz dijaspore kako je ovdje ustvari sve dobro organizovano i funkcioniše.

Kanton Sarajevo je ogledni primjer lopovskog rada SDA smradova. U KS nema Dodika i Čovića a budžet Kantona je bio veći od budžeta RS.
I šta je sda pogan napravila, nijedan dio sistema vlasti i funkcionisanja Kantona nisu uredili kako treba.
Blago rečeno ne valja gradski prevoz, saobraćajni haos u gradu, vodovod na izdisaju, nemam adekvatnu riječ za divlju gradnju po gradu, 25 godina kriminalci iz rs-a krađom automobila iznose desetine miliona maraka građana Sarajeva...
Pisam ti se na stranku
zlajaBHF

#69146 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

detroit-mercy wrote: 23/11/2021 13:49
zlajaBHF wrote: 23/11/2021 11:17

Kao prvo nema stranke u BiH koja nije bila na vlasti, ili dio vlasti.

Osim toga, nije moja poenta da je SDA prava opcija, nego mi se nesvidja nacin razmisljanja koji kaze, nije bitno ko ce preuzeti vlast, samo da nije SDA. To je cista glupost.
Ovdje se uopste ne moze procitati kritika drugh stranaka. Da se malo analizira NiP, NS, da vidimo kakva su to oni alrernativa. Citajuci vase postove, da ih ne znam, pomislio bi da je Konakovic ustvari bosanski Bill Clinton.

Uopste niste realni sto se SDA tice. Okej, mozda Novalic drzi govore na bosanskom, kao da je iz dijapsore. Mozda je smotan, da ne zna stavirti masku na glavu. Ali takvih je mnogo inzinjera koje poznajem :)
Novalic je po mnogo cemu najbolji premijer FBiH od kad ista postoji, ako gledamo rezultate, medjutim vasa mrznja prema SDA vam nedozvoljava da stvari sagledate objektivno.
Ali super, uzivaj u blagodetima ekonomije najboljeg premijera do sada, iz Njemacke :mrgreen:
Ja ne znam da li je Novalic uradio nesto sto nije trebao vezano za rudnike, ali ne znas ni ti.

Tebi je dovoljan dokaz sto su dosli rudari. Razlog nije bitan.

Hvala, pokusavam :D
detroit-mercy

#69147 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

zlajaBHF wrote: 23/11/2021 12:05
drndalo wrote: 23/11/2021 12:01

Hm, mozda zato jer sa kracim izuzecima na razlicitim nivoima vlasti, VLADAJU 25 godina !?

Ko je kriv kad se krade gdje se stigne ? Sta radi/treba da radi Policija, Tuzilastvo, Sud ? Ko je postavljao te ljude ? Svenska Vänsterpartiet mozda?
I ostali su bili dio vlasti. SDP i NiP (Celnici stranke....iliti dozivotni predsjednik stranke)

I sam znas da SDA nema kontrolu nad sudovima a kamoli tuzilastvom. Pa isto to tuzilastvo proganja SDA clanove :D
Sve su hapsili do sad, osim Bakira.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Matere mi ti nisi normalan :mrgreen:.
detroit-mercy

#69148 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

zlajaBHF wrote: 23/11/2021 13:53
detroit-mercy wrote: 23/11/2021 13:49
Ja ne znam da li je Novalic uradio nesto sto nije trebao vezano za rudnike, ali ne znas ni ti.

Tebi je dovoljan dokaz sto su dosli rudari. Razlog nije bitan.

Hvala, pokusavam :D
Ma jok,rudri izasli nako, lijep novembarski dan, ubio se za protesta.
Da samo mucnes malo i pogledas strukturu proizvodnih i neproizvodnih radnika u rudnicima, samo bi ti se reklo. Al je trebala stranka trpat od svalerki do nesposobnih dajdzica i amidzica po direkcijama rudnika.
detroit-mercy

#69149 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

drndalo wrote: 23/11/2021 12:59

Trgovina uticajem? Zavrtanje ruke Agenciji za lijekove i med.pomagala da naguzove izda dozvolu Malini od strane Premijera (u tehn.mandatu, da te podsjetim) je po zakonu?
E sad i tebe, previse je to komplikovano :mrgreen: da je Fadil nabavio respiratore i strpo lovu u dzep bio bi kriv, vako gdje ce ba biti kriv :mrgreen:.
detroit-mercy

#69150 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

don vito wrote: 23/11/2021 13:05 U sjeni lupetanja gluposti Bakira Izetbegovića i srdačnih susreta s radikalima na turneji po zapadoj Evropi, skoro nezapaženo je prošao istup Fadila Novalića.
"Sav dunjaluk po Božijem određenju pripada nama, ali na cijelom dunjaluku ćemo dijeliti kuće sa drugima.
Jedina kuća koja je samo naša i koju ne moramo dijeliti jeste Bosna. Moramo sačuvati ovu zemlju pod svaku cijenu", poručio je Novalić.
Prethodno je objasnio kako Bošnjacima ne treba više od 30-50 godina da ekonomski ovladaju s BiH, ali kako kaže i brojem jer ih sada ima 55-60 posto i da i za to su sposobni.

Na stranu što je Fadilaga odavno izgubio vezu s realnošću, ekonomskim i demografskim trendovima u BiH kao cjelini i za svaki narod pojedinačno, nego oduševljavaju ove poruke, pune "suživota", "građanske države" za koju se njegova stranka deklarativno zalaže, baš u trenutku kad međunarodna zajednica vaga šta i kako i dalje s BiH...

Nema šta, divan poziv međunarodnom faktoru da isporuči građansku državu onima koji je ne bi dijelili s drugima, koji računaju kad mogu ekonomski i demografski ovladati državom. :bih:
A to si ti imao neke nedoumice da li je SDA za gradjansku drzvu ili ne :mrgreen:.
SDA je dosta 23% BiH i aposlutna vladavina u istoj, za sve drugo ih boli kurac i to jos od 92e :skoljka:
Post Reply