Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Capajebo

#55251 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capajebo »

ProgramskiJezik wrote: 19/11/2021 15:35
Capajebo wrote: 19/11/2021 14:42 Otac mi ima rak, i krajem prošle godine nije mogao uraditi kontrolu zbog korone, tj zbog mjera.
Ili da vam prevedem, slobodno umri od raka - ko te jebe, al nemoj slučajno da se zarazis koronom.
Radili su samo hitne operacije, sve ostalo slali kući. Kod mnogih bolesti kada dođe do tog hitnog trenutka je već kasno.

Hvala Bogu pa se u tom periodu nije ništa proširilo dalje, jer da jeste vjerovatno nebi bio tu sa mnom sada.
Da sutra prvi ja umrem od korone, i dalje sam stava da su ove mjere čista nebuloza, i da pravi puno više štete nego koristi.
Koliko je takvih kao moj otac? Koliko ljudi je umrlo zbog kojekakvih drugih bolesti dok se sve živo zatvara da se slučajno nebi zarazili koronom?
Upravo to i jest citav Problem Korone. To sto pacijenti korone pretrpavaju intenzivne krevete i drugi ljudi nemaju mogucnost da budu tu. Zato se desavaju lockdowni, kako bi se situacija u bolnicama smirila i kreveti osposobili, kako bi ljudi kao tvoj otac dosli na red. Zato se treba vakcinisat i pazit, da sutra zbog tebe neko se ne moze operisat jer si zauzeo intenzivni krevet.

Da li ces bit 100% postedjen virusa ako si vakcinisan? Ne. Da li ce biti manja sansa da zauzmes krevet u intenzivnoj? Da!
Bolesti nemaju dodirnih tačaka, ni u osoblju ni krevetima :)
ja71

#55252 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ja71 »

RandomAndCasual wrote: 19/11/2021 15:48
ja71 wrote: 19/11/2021 15:43

Ne čudi me što nemaš nešto konkretno reći na ono najbitnine a to je da je
vakcina smanjila smrtnost

Prirodni imunitet je smanjio smrtnost a ne vakcina
o strucljak, nisam te prepoznao :D
ja71

#55253 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ja71 »

Nedavno su antivakseri davali primjer Izraela kao, vakcina ne stiti.
Kako sada objasnjavate ?

Image
aldinjo

#55254 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by aldinjo »

MUNAFIK wrote: 19/11/2021 13:02
ANamelessGhoul wrote: 19/11/2021 12:58 Sad fakat ako je nekome uredu ovo u Austriji nije dobar sekunde
Pa ovi moze biti uredu samo psihicki bolesnoj osobi.
Takvih na forumu ima nekoliko. Pogledaj kako otvaraju nove profile i aktiviraju stare, valjda da bi izgledalo da ih ima više. A direktor izgleda otvorio najnoviji profil. :roll: :run:
ProgramskiJezik

#55255 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ProgramskiJezik »

Capajebo wrote: 19/11/2021 15:52
ProgramskiJezik wrote: 19/11/2021 15:35

Upravo to i jest citav Problem Korone. To sto pacijenti korone pretrpavaju intenzivne krevete i drugi ljudi nemaju mogucnost da budu tu. Zato se desavaju lockdowni, kako bi se situacija u bolnicama smirila i kreveti osposobili, kako bi ljudi kao tvoj otac dosli na red. Zato se treba vakcinisat i pazit, da sutra zbog tebe neko se ne moze operisat jer si zauzeo intenzivni krevet.

Da li ces bit 100% postedjen virusa ako si vakcinisan? Ne. Da li ce biti manja sansa da zauzmes krevet u intenzivnoj? Da!
Bolesti nemaju dodirnih tačaka, ni u osoblju ni krevetima :)
Ne razumijem?
RandomAndCasual

#55256 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by RandomAndCasual »

ja71 wrote: 19/11/2021 15:53
RandomAndCasual wrote: 19/11/2021 15:48

Prirodni imunitet je smanjio smrtnost a ne vakcina
o strucljak, nisam te prepoznao :D
U rredu je kolega strucnjak, nije problem
aldinjo

#55257 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by aldinjo »

Nadzornik wrote: 19/11/2021 12:49 Sad ce svi u EU da slijede Austriju i obavezno vakcinisanje... :thumbup:
Drago mi je zbog onih mojih radnih kolega,balkanaca naravno,ma necu da se vakcinisem po cijenu otkaza u firmi.
Hoces,hoces zemo i to kako... :D
Nadaj se došljak! :lol:
A gdje si ti na protestima? E čuj mene? :lol: Ko je gdje i kada vidio bošnju došljaka na protestima? :lol: Kukavice obične. :lol: :skoljka: :run:
Point.

#55258 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 19/11/2021 12:59
Point. wrote: 19/11/2021 12:07

Mora se stati virusu u kraj. Kada se svi vakcinišu, onda se izbija vlastima karta lockdowna iz ruku. Prosto kao pasulj.
Cekaj malo, jel to fakat govoris da se trebaju svi vakcinisati da bi izbili vlastima kartu lockdowna iz ruku :shock:

Jel ti vidis sta pises :skoljka: ovo gdje zivimo jos uvijek nije totalitarizam, iako ga neku bas prizivaju :run:

Boze sacuvaj
Fakat ne kontam šta je problem vakcinisanisati se i riješiti problem. Ovo ti se dešava kad pokušavaš biti pametan i ići kontra svega i svačeg.

Fino su ljudi rekli kad neće biti lockdowna. Sve je do nevakcinisanih. Naravno da ćeš sa tim izbiti jedinu vaildnu kartu vlasti kontra lockdowna.

Uostalom, to je problem Austrije, ne tebe i mene, zar ne.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#55259 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bobi »

ja71 wrote: 19/11/2021 15:54 Nedavno su antivakseri davali primjer Izraela kao, vakcina ne stiti.
Kako sada objasnjavate ?

Image
Ali rekli su 100% ipak ima eno vidim malo bolesnih :lol: , lažu narod svoj napačeni, da je nama ovakav grafikon lupali bi se guzicama od sreće :D.
biglebovski

#55260 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

ProgramskiJezik wrote: 19/11/2021 15:50 Jednostavno, Pare. Nije problem Krevet, problem je kadar.. A bolnice su isto biznisi, treba uloziti pare, jeftinije lockdown nego placati jos 100 doktora.
:thumbup: Ali takva politika je na žalost dovela do povećanja smrtnosti od svih bolesti, ne samo od kovida.
spinel_

#55261 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Point. wrote: 19/11/2021 16:00

Cekaj malo, jel to fakat govoris da se trebaju svi vakcinisati da bi izbili vlastima kartu lockdowna iz ruku :shock:

Jel ti vidis sta pises :skoljka: ovo gdje zivimo jos uvijek nije totalitarizam, iako ga neku bas prizivaju :run:

Boze sacuvaj
Fakat ne kontam šta je problem vakcinisanisati se i riješiti problem. Ovo ti se dešava kad pokušavaš biti pametan i ići kontra svega i svačeg.

Fino su ljudi rekli kad neće biti lockdowna. Sve je do nevakcinisanih. Naravno da ćeš sa tim izbiti jedinu vaildnu kartu vlasti kontra lockdowna.

Kako si ti naivan lik to je prosto nevjerovatno.
Sutra da ti kazu da krave lete ti vi vjerovao da zaista i lete.
Zao mi je sto si naivan.
Problem sada Austrije, problem daleke Australije. Jel ti fakat mislis da nece i ispred tvog praga doci isto. Zaista si naivan malo je reci.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#55262 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bobi »

Tri put hura za Kurtza i Merkel..huraaa..huraaa..huraaa.. :D :thumbup: :bih:
Medobrundo25

#55263 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Medobrundo25 »

spinel_ wrote: 19/11/2021 16:04

Kako si ti naivan lik to je prosto nevjerovatno.
Sutra da ti kazu da krave lete ti vi vjerovao da zaista i lete.
Zao mi je sto si naivan.
Problem sada Austrije, problem daleke Australije. Jel ti fakat mislis da nece i ispred tvog praga doci isto. Zaista si naivan malo je reci.
Ovo vise nije naivnost, ovo se naziva oslabljen mentalni kapacitet. DE opet ide u neku vrstu lockdown-a, brojevi divljaju, neki dan najveci dnevni broj zarazenih od pocetka pandemije, on i dalje trubi spiku da ce vakcinacija zaustaviti pandemiju. U istoj toj DE stopa vakcinacije oko 70% ( na oficijelnu dodaju nekih 10% zbog kasnjenja u prenosu informacija iz porodicnih praksi i RKI-a. Ovo je izjava ministra zdravlja, nije moja). Povlacim se ne vrijedi trositi energiju na "blecke" :thumbup:
Ateista

#55264 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ateista »

Boze sacuvaj

Sta je sa onima koji ne smiju iz zdravstvenih razloga da se vakcinisu?
ProgramskiJezik

#55265 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

biglebovski wrote: 19/11/2021 16:01
ProgramskiJezik wrote: 19/11/2021 15:50 Jednostavno, Pare. Nije problem Krevet, problem je kadar.. A bolnice su isto biznisi, treba uloziti pare, jeftinije lockdown nego placati jos 100 doktora.
:thumbup: Ali takva politika je na žalost dovela do povećanja smrtnosti od svih bolesti, ne samo od kovida.
100%, ne kazem ja da to nisu mogli bolje rijesiti ali nisam ni ja znao dok mi nije rekao prijatelj u Njemackoj koji je doktor gore koliko ustvari problem stvaraju Pare i kako svi na to gledaju kao biznis.
ProgramskiJezik

#55266 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Ateista wrote: 19/11/2021 16:28

Tih ljudi je malo, otprilike mozda maximalno 5% u drustvu, ako se vakcinise 95% raje ne vjerujem da ce tim bit puno lose :) Uglavnom imali bi dovoljno intenzivnih kreveta za takve ljude i ne bi bila pandemija..
ja71

#55267 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ja71 »

Ateista wrote: 19/11/2021 16:28 Sta je sa onima koji ne smiju iz zdravstvenih razloga da se vakcinisu?
naravno da ce ti ljudi biti izuzeti iz tog pravila
apsidejzi

#55268 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by apsidejzi »

PrcMilojka wrote: 19/11/2021 14:00
apsidejzi wrote: 19/11/2021 13:53
E vidis to je realnost koju politicari jos uvijek ne vide. Gripa takodjer ubija. Virus kao i svaki drugi. Ima doduse duplo manju smrtnost od korone ali i ona ubija i pravi problem. Ali nema lockdown-a jer smo navikli na gripu. Tako se moramo naviknuti na koronu i tako cemo se i naviknuti na koronu. To ce biti sastavni dio nasih bolesti. Gripa, prehlada i sada korona. Jebiga. Stas.

Kad pogledas varijante gripe, vidis da i ona mutira isto kao i korona. I tu imas alfa, gama, delta varijante. Sve je isto samo je virus manje smrtonosan. Evo link ko zeli pratiti varijante gripe.

https://nextstrain.org/flu/seasonal/h3n2/ha/2y

Apsolutno ista stvar. Ima vakcina za gripu koja je 60% efikasna (na nivou koronine Astra Zenece) i koja daje zastitu da ne budes tesko bolestan.

Zamisli lockdown zbog gripe? nezamislivo. Tako ce biti i za koronu, al haman cemo cekati par godina dok sazrije...
virus gripe A i B tip su neuporedivi sa virusom SARS Cov 2
virus gripe H1N1 je već nešto drugo

prosto nevjerovatno da i poslije 2 godine neko i dalje budalasa upoređujući gripu sa Covidom 19

Image
Domaca zadaca: citanje sa razumjevanjem. Sjedi jedan.
Capljina74

#55269 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

PrcMilojka wrote: 19/11/2021 14:00
apsidejzi wrote: 19/11/2021 13:53
E vidis to je realnost koju politicari jos uvijek ne vide. Gripa takodjer ubija. Virus kao i svaki drugi. Ima doduse duplo manju smrtnost od korone ali i ona ubija i pravi problem. Ali nema lockdown-a jer smo navikli na gripu. Tako se moramo naviknuti na koronu i tako cemo se i naviknuti na koronu. To ce biti sastavni dio nasih bolesti. Gripa, prehlada i sada korona. Jebiga. Stas.

Kad pogledas varijante gripe, vidis da i ona mutira isto kao i korona. I tu imas alfa, gama, delta varijante. Sve je isto samo je virus manje smrtonosan. Evo link ko zeli pratiti varijante gripe.

https://nextstrain.org/flu/seasonal/h3n2/ha/2y

Apsolutno ista stvar. Ima vakcina za gripu koja je 60% efikasna (na nivou koronine Astra Zenece) i koja daje zastitu da ne budes tesko bolestan.

Zamisli lockdown zbog gripe? nezamislivo. Tako ce biti i za koronu, al haman cemo cekati par godina dok sazrije...
virus gripe A i B tip su neuporedivi sa virusom SARS Cov 2
virus gripe H1N1 je već nešto drugo

prosto nevjerovatno da i poslije 2 godine neko i dalje budalasa upoređujući gripu sa Covidom 19

Image
H1N1 je A virus. Nije ništa drugo nego kombinacija Ag hemaglutinina i neuraminidaze.

Po čemu bi on bio drugačiji od H3N2, H7N7.

Ti A virusi imaju tendenciju pandemije i najopasniji su.
Last edited by Capljina74 on 19/11/2021 18:20, edited 2 times in total.
cvrčak_na_hedonizmu

#55270 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Boze sacuvaj

Ehm, bogme se problem polako priblizava, vrlo brzo to dodje od Australije do Austrije, a karanje po Europi i u regionu uveliko traje, a vec je najvaljeno i kod nas.

Zajebavas me, priznaj :D Nemoguce je da ovo zaista mislis :D
cassius

#55271 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cassius »

ma pusti ga, ovaj šved , ne zna jel pošo ili došo. :D Za njega je validna struka samo ona s kojom se njegovo misljenje slaže. Ostali nisu baš stručni. Džaba diplome itd :D
Point.

#55272 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

Naravno, u tom slučaju ne vakcinisati takve slučajeve.
Point.

#55273 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 19/11/2021 18:15

Ehm, bogme se problem polako priblizava, vrlo brzo to dodje od Australije do Austrije, a karanje po Europi i u regionu uveliko traje, a vec je najvaljeno i kod nas.

Zajebavas me, priznaj :D Nemoguce je da ovo zaista mislis :D
Pusti se -izama, vakciniši se i sve će biti u dure.
Edin H.

#55274 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Edin H. »

Kao npr.? Ja koliko vidim u UK preporucuju vakcinaciju bez ogranicenja.
Point.

#55275 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

cassius wrote: 19/11/2021 18:32 ma pusti ga, ovaj šved , ne zna jel pošo ili došo. :D Za njega je validna struka samo ona s kojom se njegovo misljenje slaže. Ostali nisu baš stručni. Džaba diplome itd :D
Nestorović, koji tvrdi da su Marsovci karali žene na Zemlji i tako stvorili plavooke i plavokose ljude, može biti struka za slične moždane kapacitete.

Diplome su imali i Karadžić, Šešelj, Tuđman. Što ih ne čini uračunljivim osobama.
Locked