Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
ZyzzSar

#54826 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ZyzzSar »

ja71 wrote: 15/11/2021 10:24
ZyzzSar wrote: 15/11/2021 08:32

nismo mi prvi po smrtnosti zbog broja slucajeva nego zbog usranog zdravstva,... i fadilovih respiratora
kod nas se u najvecem covid valu maksimalan broj slucajeva dnevno uvijek bio ispod 3k, a evo u hrvatskoj sad imaju po 5k+ slucajeva dnevno, iako je 50% ljudi vakcinisano...u sloveniji imaju po 3k+ slucajeva
vakcine stite da uopste ne dodjes u sitaciju da te nase usrano zdravstvo lijeci.
sa ovim zadnjim, mozda do sada najjacim valom, ced se naravno izboriti zemlje koje imaju veci postotak vakcinisanih.

ako se moze staviti u jednu recenicu, zasto smo prvo i zasto je ostatak Balkana u vrhu, to bi bilo jer nam je narod naivan, neskolovan pa vjeruje glupostima (maske su brnjice, izolacija je fasizam, vakcinama hoce da nas cipuju/pobiju) umjesto zdravstvu. ako nase zdravstvo ne valja valjda valja Americko, Evropsko, Kinesko, Rusko ... a svi govore isto: maska, distanca, vakcina
jao, koji shit post :D
eto ko se brine za sebe nek se vakcinise svake godine sa po dvije-tri doze do kraja zivota, nek drzi distancu, i nek nosi brnjicu
kakva je to tiranija da se namecu divlje mjere u 21om vijeku
u mnogim evropskim drzava je covid trenutno na vrhuncu (evo recimo njemacka, island, danska, norveska, hrvatska, slovenija) iako neke imaju po 70%+ vakcinisanih, i veliki broj onih koji su vec prebolovali covid, gdje je taj imunitet krda.... englaska vec tri mjeseca bez prestanka ima svaki dan po 30k+ novih slucajeva, a i oni imaju skoro 70% vakcinisanih

ovi zagovornici vakcinacije ce tek mozda kroz dvije godine da shvate koliko su ove vakcine zapravo beskorisne
vakcina nije zdravsto, nego farmacija
cassius

#54827 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cassius »

ja71 wrote: 15/11/2021 10:26
cassius wrote: 15/11/2021 10:21 Kao sto vidimo Balkansko zdravstvo , in a nutshell sto bi rekla americka brigada. Zaboravio sam zaokruzit Bugarsku. Siromasnije zemlje imaju vecu smrtnost s razlogom. Nevakcinisanje nije uzrok tome :D
kako te nije stid ovdje se opet pojaviti sa nekim dijagramom poslije jucerasnjeg debakla.
i cemu supacki smajli na kraju na ljestvici smrtnosti
Popij lijekove prije nego se logujes na forum
biglebovski

#54828 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

ZyzzSar wrote: 15/11/2021 08:34 zasto mediji ne izvjestavaju o silnim protestima koji se desavaju u evropi, u australiji, novom zelandu, protiv covid ogranicenja o obaveza vakcinacije
Zato što se to ne dešava. To je jedna velika laž youtube naučnika i pivopija. Čim CNN, BBC, DW, New York Times, Guardian, perjanice slobodnog novinarstva slobodnog svijeta te lokalne ekspoziture istih o tome ne pišu, to se ni ne dešava, very simple.

Zato svakodnevno čitamo o strašnim grozotama protiv naroda u Xievoj Kini uz natuknice o najstrašnijoj grozoti od strašnog virusa i pandemiji koja je "opustošila" planetu i čovječanstvo bacila u očaj.

Xijeva Kina izolira se od svijeta. Ne samo zbog koronavirusa

Prije nego igdje drugdje u svijetu kinesko gospodarstvo je ponovno počelo rasti i život se vratio nečemu što se približava normalnom - sve unutar balona stvorenog da zaštiti 1.4 milijarde ljudi od pandemije koja je izazvala pustoš i odnijela milijune života diljem svijeta....

I dok u zapadnim demokratijama poput Australije, Kanade pa i SAD ljudi ulaze i izlaze bez ikakvih restrikcija, u Kini je situacija sljedeća, upozoravaju istraživački novinari sa CNNa:

Gotovo dvije godine većina ljudi u Kini nije mogla putovati u inozemstvo zbog strogih restrikcija: međunarodni letovi su ograničeni, karantena pri ponovnom ulasku je stroga i dugotrajna, a kineske vlasti prestale su izdavati ili obnavljati putovnice za sve osim neophodnih putovanja. Stranim posjetiteljima, od turista do studenata, uglavnom je zabranjen ulazak u Kinu. Oni rijetki kojima je dopušten ulazak, kao i kineski državljani koji se vraćaju kući, moraju proći najmanje 14 dana stroge centralizirane karantene.

Naravno, tu su i nezavisni i ini stručnjaci da potvrde grozote i bace predviđanje:

Victor Shih, stručnjak za Kinu na Kalifornijskom sveučilištu u San Diegu, smatra da su Xijevi prethodnici nevoljko tolerirali zapadne novinare, djelatnike nevladinih organizacija, a ponekad čak i poželjeli dobrodošlicu stranim akademicima u Kinu, sadašnja administracija njihovu prisutnost smatra izvorima nepoželjnih utjecaja.

No, čak i nakon ponovnog otvaranja granice, ostaje za vidjeti hoće li kineska vlada dopustiti povratak stranih posjetitelja i hoće li neka vrsta dodatnog pregleda možda ostati na snazi.

"Pitanje je koliko će se brzo ublažiti ograničenja ulaska ljudi u Kinu. Trenutačno je to prvenstveno zdravstveni problem. Ali mislim da s vremenom to postaje političko pitanje. Čini mi se potpuno mogućim da će se popuštanja dopuštati za različite skupine u različito vrijeme", rekao je Minzer iz Vijeća za vanjske odnose, dodajući da bi strani znanstvenici koji se usredotočuju na teme koje kineska vlada smatra politički osjetljivima mogli biti među zadnjima kojima bi se dopustio dolazak.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/xij ... i_ostalo_d
ja71

#54829 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ja71 »

cassius wrote: 15/11/2021 10:49
ja71 wrote: 15/11/2021 10:26

kako te nije stid ovdje se opet pojaviti sa nekim dijagramom poslije jucerasnjeg debakla.
i cemu supacki smajli na kraju na ljestvici smrtnosti
ono kad nemas argumenata pa pocnes na licnoj bazi se sa sagovornikom "obracunavati" .
e jado jadni
ja71

#54830 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ja71 »

ZyzzSar wrote: 15/11/2021 10:48
ja71 wrote: 15/11/2021 10:24

vakcine stite da uopste ne dodjes u sitaciju da te nase usrano zdravstvo lijeci.
sa ovim zadnjim, mozda do sada najjacim valom, ced se naravno izboriti zemlje koje imaju veci postotak vakcinisanih.

ako se moze staviti u jednu recenicu, zasto smo prvo i zasto je ostatak Balkana u vrhu, to bi bilo jer nam je narod naivan, neskolovan pa vjeruje glupostima (maske su brnjice, izolacija je fasizam, vakcinama hoce da nas cipuju/pobiju) umjesto zdravstvu. ako nase zdravstvo ne valja valjda valja Americko, Evropsko, Kinesko, Rusko ... a svi govore isto: maska, distanca, vakcina
jao, koji shit post :D
eto ko se brine za sebe nek se vakcinise svake godine sa po dvije-tri doze do kraja zivota, nek drzi distancu, i nek nosi brnjicu
kakva je to tiranija da se namecu divlje mjere u 21om vijeku
u mnogim evropskim drzava je covid trenutno na vrhuncu (evo recimo njemacka, island, danska, norveska, hrvatska, slovenija) iako neke imaju po 70%+ vakcinisanih, i veliki broj onih koji su vec prebolovali covid, gdje je taj imunitet krda.... englaska vec tri mjeseca bez prestanka ima svaki dan po 30k+ novih slucajeva, a i oni imaju skoro 70% vakcinisanih

ovi zagovornici vakcinacije ce tek mozda kroz dvije godine da shvate koliko su ove vakcine zapravo beskorisne
vakcina nije zdravsto, nego farmacija
sve zemlje su vakcinacijom oborile broj mrtvih.
sve zemlje koje su ispostovale mjere su imale manji broj zarazenih.
popustis malo mjere i eto sta imas.
Ciji je post u stvari shit ?
cassius

#54831 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cassius »

ja71 wrote: 15/11/2021 11:51
cassius wrote: 15/11/2021 10:49

ono kad nemas argumenata pa pocnes na licnoj bazi se sa sagovornikom "obracunavati" .
e jado jadni
Ja ja, ne obracunavam se sinko s tobom, jer ovo nije divlji zapad. Otvoris fino izrael na worldometers i sve ti bude jasno.
Prije sljedeceg obracanja , smanji histerisanje.
ja71

#54832 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ja71 »

cassius wrote: 15/11/2021 12:18
ja71 wrote: 15/11/2021 11:51

e jado jadni
Ja ja, ne obracunavam se sinko s tobom, jer ovo nije divlji zapad. Otvoris fino izrael na worldometers i sve ti bude jasno.

Evo broj zarazenih u Izraelu.

Ali posto im je broj zarazenih poprilicno opao shvaticu tvoj prijedlog kao da si poceo dolaziti tobe :thumbup:

Image
cassius

#54833 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cassius »

ja71 wrote: 15/11/2021 12:39
cassius wrote: 15/11/2021 12:18

Ali posto im je broj zarazenih poprilicno opao shvaticu tvoj prijedlog kao da si poceo dolaziti tobe :thumbup:

Image
Toliko o mjerama i vakcinaciji.
Image
Point.

#54834 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

Fino su ljudi u onome članku objasnili, nedostataka obrazovanja potiče u vjerovanje antivaxer priče i nekih besmislenih teorija zavjera. Čitajući forumske youtube researchere, sve je tačno do slova.
Ateista

#54835 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ateista »

Point. wrote: 15/11/2021 14:18 Fino su ljudi u onome članku objasnili, nedostataka obrazovanja potiče u vjerovanje antivaxer priče i nekih besmislenih teorija zavjera. Čitajući forumske youtube researchere, sve je tačno do slova.
To sto se obrazovanije osobe vise vakcinisu ne znaci obavezno da vise vjeruju vakcinama, moze biti i da imaju vise potrebu ili zelju za putovanjem ili da su ucijenjeni poslom pa da zbog toga moraju. Vecina ljudi koje poznajem su se vakcinisali najvise zbog mogucnosti putovanja, neki bi to mozda uradili i bez uslovljavanja, ali veliki broj njih ne bi da nije toga.
biglebovski

#54836 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Point. wrote: 15/11/2021 14:18 Fino su ljudi u onome članku objasnili, nedostataka obrazovanja potiče u vjerovanje antivaxer priče i nekih besmislenih teorija zavjera. Čitajući forumske youtube researchere, sve je tačno do slova.

MSM media objašnjava intelektualcima sa foruma:

Vakcinisani su zaštičeni od kovida ali nisu zaštičeni od nevakcinisanih.

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
ja71

#54837 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ja71 »

cassius wrote: 15/11/2021 12:54
ja71 wrote: 15/11/2021 12:39

Image
Toliko o mjerama i vakcinaciji.
Image
je li ti to pokusavas ispasti pametan :skoljka:
pa iz aviona se vidi da krivulja smrtnosti ne prati krivulju zarazenosti od kad pocela vakcinacija.

vakcine djeluju !
cassius

#54838 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cassius »

Djesi doktore iz svedske, jesi izabrao s kim se od struke slazes danas ?
cassius

#54839 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cassius »

ja71 wrote: 15/11/2021 15:11 je li ti to pokusavas ispasti pametan :skoljka:
pa iz aviona se vidi da krivulja smrtnosti ne prati krivulju zarazenosti od kad pocela vakcinacija.

vakcine djeluju !

Ljudi umiru u slicnim brojkama, kao prosle godine. To je ocigledno iz aviona. Tako da , vakcine da djeluju, krivulja bi bila izravnata. Kako vidimo, nije ni blizu toga, niti ce biti . Pozdrav
ja71

#54840 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ja71 »

cassius wrote: 15/11/2021 15:16
ja71 wrote: 15/11/2021 15:11 je li ti to pokusavas ispasti pametan :skoljka:

vakcine djeluju !

Ljudi umiru u slicnim brojkama, kao prosle godine. To je ocigledno iz aviona. Tako da , vakcine da djeluju, krivulja bi bila izravnata. Kako vidimo, nije ni blizu toga, niti ce biti . Pozdrav
Je li stvarno treba i obojiti nacrtano:
zadnji val korone im bio najveci po brojkama a po broju umrlih najmanji.

vakcine djeluju!
cassius

#54841 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cassius »

ja71 wrote: 15/11/2021 15:21
cassius wrote: 15/11/2021 15:16

Je li stvarno treba i obojiti nacrtano:
zadnji val korone im bio najveci po brojkama a po broju umrlih najmanji.

vakcine djeluju!
Da je bio drasticno veci od prethodnog, nije. Tako da brojke su prilicno slicne, zalosno nakon silne vakcinacije.
biglebovski

#54842 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Mnogi Amerikanci su prihvatili novu frazu imunitet krda, a s njom i projekciju da će jednom kada 70% do 80% ili 85% stanovništva bude vakcinisano protiv COVID-19, virus nestati i pandemija će biti gotova.

Sada je krdo nemirno. Stručnjaci iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti stavili su po strani imunitet stada kao nacionalni cilj.

Izgledi za postizanje jasnog cilja za imunitet stada su "veoma komplikovani", rekao je dr. Jefferson Jones, medicinski službenik u CDC-ovoj radnoj skupini za epidemiologiju COVID-19.

"Razmišljanje da ćemo uspjeti postići neku vrstu praga gdje više neće biti prijenosa infekcija možda neće biti moguće", priznao je Jones prošle sedmice članovima komisije koja savjetuje CDC o vakcinama.

Vakcine su bile prilično efikasne u prevenciji slučajeva COVID-19 koji dovode do teških bolesti i smrti, ali nijedna se nije pokazala pouzdanom u blokiranju prijenosa virusa, istaknuo je Jones. Nedavni dokazi su također jasno pokazali da imunitet koji osiguravaju vakcine može oslabiti za nekoliko mjeseci.

Rezultat je da čak i da je vakcinacija univerzalna, koronavirus bi se vjerovatno nastavio širiti.

https://news.yahoo.com/cdc-shifts-pande ... 28307.html
Hakiz

#54843 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hakiz »

biglebovski wrote: 15/11/2021 16:49 Mnogi Amerikanci su prihvatili novu frazu imunitet krda, a s njom i projekciju da će jednom kada 70% do 80% ili 85% stanovništva bude vakcinisano protiv COVID-19, virus nestati i pandemija će biti gotova.

Sada je krdo nemirno. Stručnjaci iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti stavili su po strani imunitet stada kao nacionalni cilj.

Izgledi za postizanje jasnog cilja za imunitet stada su "veoma komplikovani", rekao je dr. Jefferson Jones, medicinski službenik u CDC-ovoj radnoj skupini za epidemiologiju COVID-19.

"Razmišljanje da ćemo uspjeti postići neku vrstu praga gdje više neće biti prijenosa infekcija možda neće biti moguće", priznao je Jones prošle sedmice članovima komisije koja savjetuje CDC o vakcinama.

Vakcine su bile prilično efikasne u prevenciji slučajeva COVID-19 koji dovode do teških bolesti i smrti, ali nijedna se nije pokazala pouzdanom u blokiranju prijenosa virusa, istaknuo je Jones. Nedavni dokazi su također jasno pokazali da imunitet koji osiguravaju vakcine može oslabiti za nekoliko mjeseci.

Rezultat je da čak i da je vakcinacija univerzalna, koronavirus bi se vjerovatno nastavio širiti.

A onda Austrija, sa više od 80 % vakcinisanih, donese mjere skoro pa... da ne spominjem.

Doduše, Austrijanci nisu krdo, pa ne mogu ni steći imunitet krda :lol:
Point.

#54844 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

cassius wrote: 15/11/2021 15:14
Djesi doktore iz svedske, jesi izabrao s kim se od struke slazes danas ?
Ko se to našao prozvan :D

Više obrazovanja, manje sopstvenog youtube researcha. :oops:
biglebovski

#54845 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Hakiz wrote: 15/11/2021 16:51
biglebovski wrote: 15/11/2021 16:49 Mnogi Amerikanci su prihvatili novu frazu imunitet krda, a s njom i projekciju da će jednom kada 70% do 80% ili 85% stanovništva bude vakcinisano protiv COVID-19, virus nestati i pandemija će biti gotova.

A onda Austrija, sa više od 80 % vakcinisanih, donese mjere skoro pa... da ne spominjem.

Doduše, Austrijanci nisu krdo, pa ne mogu ni steći imunitet krda :lol:
Eno i Švabe kreću istim putem. Šta će reći kada vakcinišu 100%, ko će onda širiti virus koji je, naučno gledano, nemoguće iskorijeniti. Jedino objašnjenje je nečiji naum za konstantnom vakcinacijom, a to, kao što je bilo i sa segregacijom nevakcinisanih, je teorija zavjere. Eno po twitteru već govore da bi se trebala promijeniti definicija "potpuno vakcinisanih" i da bi to sada trebalo da se desi nakon treće doze. Tri doze godišnje za normalan život. Koliko je ljudi spremno vakcinisati sebe i svoju djecu svako tri mjeseca?
biglebovski

#54846 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Druga strana medalje:

Kardiolog koji se rugao nevakcinisanim iznenada preminuo u snu nakon treće doze vakcine protiv COVID-a

52-godišnji istaknuti kardiolog iz New Brunswicka iznenada je preminuo u snu samo dvije sedmice nakon što je dobio svoj treći ubod protiv Covida.

Tokom ljeta dr. Sohrab Lutchmedial napao je "sebične" ljude koji su odlučili da ne prihvate vakcinu protiv Covida.

"Za one koji neće dobiti injekciju iz sebičnih razloga - bilo šta - neću plakati na njihovoj sahrani", rekao je dr. Lutchmedial u tvitu u julu 2021. godine.

Doktor je neočekivano preminuo 8. novembra – samo dvije sedmice nakon što je dobio treći ubod 24. oktobra.

Sohrab je 24. oktobra dobio svoj treći Covid vax, prema objavi na Facebooku.

Prema kanadskim medijima, prijatelji, porodica i kolege dr. Lutchmediala u šoku su zbog njegove iznenadne smrti.

https://americanfaith.com/cardiologist- ... covid-jab/
Trappist

#54847 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

https://www.index.hr/vijesti/clanak/vid ... ajnovije_d
"Inspektori upali na zabavu u Sesvetama, objavili snimku. Kazna je ogromna.

Auuuu cuj 50 ljudi se okupilo na derneku, auuu daj ih na trg odmah i kazna smrcu kamenovanjem!
ultima_palabra

#54849 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ultima_palabra »

ZyzzSar wrote: 15/11/2021 08:32
ja71 wrote: 15/11/2021 08:24

Slušajte strućljake sa klixovog foruma i bićemo 1. u Evropi po smrtnosti
nismo mi prvi po smrtnosti zbog broja slucajeva nego zbog usranog zdravstva,... i fadilovih respiratora
kod nas se u najvecem covid valu maksimalan broj slucajeva dnevno uvijek bio ispod 3k, a evo u hrvatskoj sad imaju po 5k+ slucajeva dnevno, iako je 50% ljudi vakcinisano...u sloveniji imaju po 3k+ slucajeva
A nije mozda razlog tome slabije testiranje? BiH je jedno vrijeme imala 50% pozitivnih testova, to nigdje u svijetu nema.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#54850 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bobi »

Image
Locked