Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

saint_mirad

#57351 Re: Liverpool FC

Post by saint_mirad »

salahu i maneu dati šta god traže, sigurno nećemo uskroo opet naći krila svetske klase za one pare.neki navijači nisu svesni koliko su njih dvojica zaista dobri, nažalost verovatno će postati kad nekad odu iz kluba i kad u napad dodju neki novi borini ili jovanović.
drug_profi

#57352 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Za te plate moze samo do 3 godine ugovor. Iako je i to rizicno. To bi znacilo do njihovog 33. rodjendana fakticki.
I uz to vec ovo ljeto dovođenje još jednog underdog napadaca.
vaučer

#57353 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

no_sekirli wrote: 22/11/2021 13:49 Dali su oni klubu, ali dao je i klub njima. Ne treba zaboraviti gdje su igrali prije Liverpoola, i pitanje je kako bi uopće završili da nisu došli u ovako veliki klub i kod ovako dobrog trenera i njegovog tima.

Meni je u svemu tome hinjski što oni i njihovi menadžeri izlaze u javnost sa ovkavim informacijama. Kad ovakvo gađenje to izaziva u meni, navijaču koji je hiljade kilometara udaljen, mogu misliti kako je suigračima, ljudima iz staffa i slično. I već pričaju o tome i razbijaju glavu oko para, a još nije niti polovica ove sezone na vidiku.

Neka oni traže koliko god hoće, to je legitimno pravo, ali ovakvi probni baloni preko medija nikome ne donose dobro. Pretpostavljam da će i jednog i drugog odmah kontaktirati netko iz naftaško-nogometnog lobija i ponuditi mu pola miliona tjedno, milion, kao da je njima bitno koliko košta, nisu se puno znojili za te pare.
Opet ne vidim šta je ijedan krivo rekao ili napravio. Njihovo pravo je da puštaju balone i guraju vodu na svoj mlin. Pravo kluba je da pregovara, zamjeni ih, kupi nove igrače ili im da ugovore. Sve u okviru normalnog ponašanja. Oba su rekli da žele ostati ali da su potplaćeni - što je apsolutna istina. Naš problem je što klubovi koje financiraju oligarsi i petro-nacije pumpaju cijene, ali to nije problem igrača i oni imaju pravo tražiti tržišnu vrijednost za svoje usluge.
drug_profi

#57354 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Here'a another fun fact-

The last Everton captain to raise a trophy turned 60 on Saturday.
no_sekirli

#57355 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

vaučer wrote: 22/11/2021 14:18
no_sekirli wrote: 22/11/2021 13:49 Dali su oni klubu, ali dao je i klub njima. Ne treba zaboraviti gdje su igrali prije Liverpoola, i pitanje je kako bi uopće završili da nisu došli u ovako veliki klub i kod ovako dobrog trenera i njegovog tima.

Meni je u svemu tome hinjski što oni i njihovi menadžeri izlaze u javnost sa ovkavim informacijama. Kad ovakvo gađenje to izaziva u meni, navijaču koji je hiljade kilometara udaljen, mogu misliti kako je suigračima, ljudima iz staffa i slično. I već pričaju o tome i razbijaju glavu oko para, a još nije niti polovica ove sezone na vidiku.

Neka oni traže koliko god hoće, to je legitimno pravo, ali ovakvi probni baloni preko medija nikome ne donose dobro. Pretpostavljam da će i jednog i drugog odmah kontaktirati netko iz naftaško-nogometnog lobija i ponuditi mu pola miliona tjedno, milion, kao da je njima bitno koliko košta, nisu se puno znojili za te pare.
Opet ne vidim šta je ijedan krivo rekao ili napravio. Njihovo pravo je da puštaju balone i guraju vodu na svoj mlin. Pravo kluba je da pregovara, zamjeni ih, kupi nove igrače ili im da ugovore. Sve u okviru normalnog ponašanja. Oba su rekli da žele ostati ali da su potplaćeni - što je apsolutna istina. Naš problem je što klubovi koje financiraju oligarsi i petro-nacije pumpaju cijene, ali to nije problem igrača i oni imaju pravo tražiti tržišnu vrijednost za svoje usluge.
Slazemo se ti i ja, da se ne slazemo. :-D

Meni nije OK godinu i pol do kraja ugovora vec poceti kmecati da ti je malo novaca, a kad im ponude ugovor za placu koju zele, onda ce biti prekratko. I opet kmeka, i to zbog sake funti, kojih ionako imaju da ih normalnim zivotom ne mogu potrositi ni njihova djeca.

Pa eto, siguran sam da i ti radis. I zamisli sebe da na ovaj nacin, javno preko nekog zastupnika trazis povecanje place za duplo, i da ti daju ugovor da radis do 70e godine zivota.
Ili zamisli da si poslodavac nekome tko na ovaj nacin trazi nesto slicno.

Da budemo do kraja jasni, ne prigovaram ja to sto on ili Mo traze veca primanja, ali nacin na koji vrse pritisak na upravu mi je apsolutno ljigav.
saint_mirad

#57356 Re: Liverpool FC

Post by saint_mirad »

salah u drugom klubu može igrati za triput veću platu nego u liverpulu. nema tu ništa ljigavo, čovek zna svoju vrednost i svestan je da će ekipe stajati u redu da ga dovedu.
AmiĐa_Idriz

#57357 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

no_sekirli wrote: 22/11/2021 09:05 Jedino ukoliko se ne promijeni politika kluba odlaskom M.Edwardsa.
Mislim da ne treba očekivati neke spektakularne promjene u ovom pravcu s obzirom da je Ward koji ga mijenja skupa radio godinama i pripreman je da uskoči na njegovo mjesto, tako da obično nema nekih ustupanja u radu kada je ovakva situacija.

Mada hajde vidjećemo, pred nama je.
no_sekirli

#57358 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

saint_mirad wrote: 22/11/2021 16:34 salah u drugom klubu može igrati za triput veću platu nego u liverpulu. nema tu ništa ljigavo, čovek zna svoju vrednost i svestan je da će ekipe stajati u redu da ga dovedu.
Nesto ja nisam cuo za neke spektakularne ponude i stotine miliona za njega.

Sto se mene tice, da Bog da on zaradjivao milion svaku minutu dok je ziv. Ali meni na ovaj nacin ne bi ni Cunga lungu izvukao vise na svoj konto.
AmiĐa_Idriz

#57359 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Pa svi manje više igrači ovo rade. Nije meni to toliko strašno. Recimo da izađe public on pričati u medijima o tome, intervjue zakazivati sa Nevillom u prime timeu na Sky-u...to je već drugo.
no_sekirli

#57360 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

AmiĐa_Idriz wrote: 22/11/2021 21:08 Pa svi manje više igrači ovo rade. Nije meni to toliko strašno. Recimo da izađe public on pričati u medijima o tome, intervjue zakazivati sa Nevillom u prime timeu na Sky-u...to je već drugo.
Ima jos vise od sezone i pol da krene se gore predlozenim :-)
BHF_Manijak

#57361 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma dobro, igraci su tu da licitiraju. Mislim logicno, kao i u svakom poslu. Ta prica "gdje je bio prije Liverpoola" ne pije vode. Jebi ga, nije ista pozicija Trenta sad i prije 4 godine npr.
Normalno je da ce traziti 4 puta vise nakon sto se dokazao, nego kao klinac sa 18 godina.
Isto tako Salah, Mane. Tacno, bio je u Chelseau, Baselu, Romi, Southamptonu i bio je nedokazan ili relativno dokazan, dok je sad superstar i ne moze tad traziti isto sto i sad. Tako je i u najobicnijem poslovnom svijetu, vama na poslu.
Kad dojete kao neafirmisan radnik normalno da ne mozes pregovarati kao neko ko gradi svoju poziciju 5-6 godina i onda dodje sa "uradio sam to to i to i trazim sad to to i to".

Ova uprava odnosno vlasnici su pokazali da apsolutno nemaju sluha za ekipu, roster, Kloppa, ma nista. I ne bi me cudilo da sjebu sve na kraju. Da je bilo sluha sa americkim debilima, 100% sam siguran da bi na celu sa Kloppom bilo jos najmanje 2-3 trofeja vise.
Ekipa je potentna bila, samo da se pravila upgrade radio.
Edin H.

#57362 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

Trideset je neka granica gdje forma, refleksi počnu ići na dole, stoga to se mora reflektovati na platu.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#57363 Re: Liverpool FC

Post by Gerro »

Ovaj no sikirli bi skrtario na Salahu :lol: :lol: :roll:

Lik ima jos 5-6 godina vrhunskog fudbala. 29 godina danas je ko prije 23 i ta granica se podigla. Dati mu sta god trazi.

Sa Maneom vec traziti neke kompromise, nije to taj Mane od prije 2-3 sezone, ni blizu toga iako daje golove i ima finu statistiku. Produzio bih i sa njim ali bih bio oprezan.
Edin H.

#57364 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

@gerro se baš napenalio da Henry-ju i Werneru s…. profit :shock:
Edin H.

#57365 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

Evo uvijek se nađe riješenje - Jarrord Bowen umjesto Salaha. :oops:
https://metro.co.uk/2021/11/22/danny-mu ... -15645065/
no_sekirli

#57366 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Gerro wrote: 23/11/2021 00:03 Ovaj no sikirli bi skrtario na Salahu :lol: :lol: :roll:

Lik ima jos 5-6 godina vrhunskog fudbala. 29 godina danas je ko prije 23 i ta granica se podigla. Dati mu sta god trazi.

Sa Maneom vec traziti neke kompromise, nije to taj Mane od prije 2-3 sezone, ni blizu toga iako daje golove i ima finu statistiku. Produzio bih i sa njim ali bih bio oprezan.
Nisi ti baš za quotanja, ali čisto da ne ostane u zraku, pošto se često služiš neistinama, da budem do kraja korektan i da ti ne kažem da lažeš. A koliko se sjećam, već sam ti dokazao da pucaš nebuloze konstantno.

Nigdje nisam napisao da bih škrtario na bilo kome, niti imam ja šta škrtariti pošto pare nisu moje (osim godišnjeg memebershipa kojeg uplaćujem), nego samo naglašavam činjenicu da je put kojim se traži povećanje primanja totalno hinjski. Preko nekih polu menadžera, obiteljskih prijatelja, kumova, novinara...

To niti je način za postizanje takvih dogovora, niti je dobro za atmosferu u klubu.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#57367 Re: Liverpool FC

Post by Gerro »

no_sekirli wrote: 23/11/2021 11:34
Gerro wrote: 23/11/2021 00:03 Ovaj no sikirli bi skrtario na Salahu :lol: :lol: :roll:

Nisi ti baš za quotanja, ali čisto da ne ostane u zraku, pošto se često služiš neistinama, da budem do kraja korektan i da ti ne kažem da lažeš. A koliko se sjećam, već sam ti dokazao da pucaš nebuloze konstantno.

Nigdje nisam napisao da bih škrtario na bilo kome, niti imam ja šta škrtariti pošto pare nisu moje (osim godišnjeg memebershipa kojeg uplaćujem), nego samo naglašavam činjenicu da je put kojim se traži povećanje primanja totalno hinjski. Preko nekih polu menadžera, obiteljskih prijatelja, kumova, novinara...

To niti je način za postizanje takvih dogovora, niti je dobro za atmosferu u klubu.
Opusteno. Izvini ako sam pretjerao. :thumbup:

Po meni to nije hinjski, to danas svi tako rade. To je njima posao jbg. Salah zasluzuje tu platu svakako a ako je to jedini nacin da je dobije i ostane u klubu onda nemam nista protiv. Salahu se ocigledno ostaje u klubu jer vjerujem da bi te pare pa i dosta vise dobio u PSGu bez problema.
no_sekirli

#57368 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Sve OK druze Gerro. :thumbup:

Kvalitetna rasprava i sluzi da se svi ne moramo sloziti oko neke stvari.
Jednostavno meni je taj nacin dizanja paznje na sebe neprihvatljiv. Ako se nesto ne moze rijesiti u kolektivu iza zatvorenih vrata, mislim ni da se na ulici nece nikad rijesitit.

Mozda su to kod mene traume iz RL i "iskustava" sa ljudima kojima sam bio ili jos uvijek jesam nadredjeni :roll:

A da Salah zasluzuje neku od top 5 placa u svijetu nogometa, to nitko ne spori.
AmiĐa_Idriz

#57369 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Divock Origi, Andy Robertson, James Milner and Neco Williams are all in training this afternoon.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#57370 Re: Liverpool FC

Post by Gerro »

AmiĐa_Idriz wrote: 23/11/2021 18:25
Divock Origi, Andy Robertson, James Milner and Neco Williams are all in training this afternoon.
Procitah negdje i da je Jota trenirao
AmiĐa_Idriz

#57371 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Gerro wrote: 23/11/2021 18:38
AmiĐa_Idriz wrote: 23/11/2021 18:25
Procitah negdje i da je Jota trenirao
:thumbup:

AmiĐa_Idriz

#57372 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Newcastle šmeka Origija za januar.
no_sekirli

#57373 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Amidza, daj bodove protiv Arsenala, bas me zanima kako smo glasali.
AmiĐa_Idriz

#57374 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

12. kolo EPL-a: Liverpool - Arsenal 4:0

Image
Image
Image

Image
BHF_Manijak

#57375 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Puni se roster konacno.
Sta je s mrtvim Keitom, kad se vraca?

Firmino?

Jonesa necu spominjati, bojim se da decko stagnira ima pola godine.
Post Reply