Jadi nas nezaposlenih
Moderator: anex
-
nekome
#5351 Re: Jadi nas nezaposlenih
govori meni haver, koji vuce kredit godinama, ne moze da otplati itd... kaze ja da otplatim nekako ovaj opet bih uzeo kredit
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#5352 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ja sam znao jednog takvog lika, ograničen ko saksija, dizao novi kredit da zatvori prethodni i tako u krug
Čuo sam da je isti takav i sad, samo što živi od kladionice
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5353 Re: Jadi nas nezaposlenih
Moram priznat da poznajes kvalitetnu raju 
- Domaci izdajnik
#5354 Re: Jadi nas nezaposlenih
Creme de la Menthe što bi rekao Del Boy
- Truba
#5355 Re: Jadi nas nezaposlenih
Vidi ovo
U mojoj bivsoj raji bilo je dobro zaposlenih i lose zaposlenih
Al bio je jedan kad je trazio posao svi smo se digli da nadje posao
A bio je drugi stalno gubio poso...propadale firme..otkazi...nikoga nije bilo briga
A svi smo ko raja
Koji si ti?
A bio je drugi stalno gubio poso...propadale firme..otkazi...nikoga nije bilo briga
A svi smo ko raja
Koji si ti?
- S4mpion
#5356 Re: Jadi nas nezaposlenih
Na kreditima živi 90% zaposlenih, svi su u nekom kreditu, počevši od pišljivog telefona, pa do obuće.
Moj dobar drug vrijedno radi već nekih 10ak godina, marlijv i pošten radnik, radi po 10ak sati dnevno, nedjelja slobodna, ali iz kredita se iščupat' ne može, taman jedan zatvori, drugi digne, a sve da bi stig'o namirit' na sve strane, još mu i žena radi. Takav lik ne može na more otić' ako ne skine limit s kartice.
Ljudi povjeruju u laž da će kredit' otplatit' za 4-5 godina, a ne shvataju zapravo da će postati vječni robovi kredita i da će vjerovatno umrijeti, a neće ga stići otplatit'.
Ja ne znam čovjeka koji se izvuk'o iz kredita, a da se nije zavalio u novi. Uvali se u kredit u dvadesetoj i umre u kreditu.
Moj dobar drug vrijedno radi već nekih 10ak godina, marlijv i pošten radnik, radi po 10ak sati dnevno, nedjelja slobodna, ali iz kredita se iščupat' ne može, taman jedan zatvori, drugi digne, a sve da bi stig'o namirit' na sve strane, još mu i žena radi. Takav lik ne može na more otić' ako ne skine limit s kartice.
Ljudi povjeruju u laž da će kredit' otplatit' za 4-5 godina, a ne shvataju zapravo da će postati vječni robovi kredita i da će vjerovatno umrijeti, a neće ga stići otplatit'.
Ja ne znam čovjeka koji se izvuk'o iz kredita, a da se nije zavalio u novi. Uvali se u kredit u dvadesetoj i umre u kreditu.
- S4mpion
#5357 Re: Jadi nas nezaposlenih
Najveći problem je što se ljudi šire preko granica mogućnosti, zasnivaju porodice za koje nemaju sredstava i onda moraju robovat' privatnicima pod svakakvim uslovima, jest' govna i pitat' ima li još.
Sve dok je takvih, privatnici će zajebavat' i one druge, koji bi da mijenjaju stvari nabolje.
Sve dok je takvih, privatnici će zajebavat' i one druge, koji bi da mijenjaju stvari nabolje.
-
markopd
#5358 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ova ti je za bukvara.S4mpion wrote: ↑21/11/2021 17:50 Najveći problem je što se ljudi šire preko granica mogućnosti, zasnivaju porodice za koje nemaju sredstava i onda moraju robovat' privatnicima pod svakakvim uslovima, jest' govna i pitat' ima li još.
To ide onom "hoću da se pokažem pred komšijom/(ne)prijateljem kako mogu imati auto,stan,djecu...".
- skafiskafsnjak
#5359 Re: Jadi nas nezaposlenih
Moja stara digla kredit prije 15 godina.... Ev isplacen prije 5 mjeseci : )sherbett wrote: ↑21/11/2021 20:23Znam ih ja koji su se iscupaliS4mpion wrote: ↑21/11/2021 17:46 Na kreditima živi 90% zaposlenih, svi su u nekom kreditu, počevši od pišljivog telefona, pa do obuće.
U Svedskoj su
-
moonca
#5360 Re: Jadi nas nezaposlenih
Samo tako, mogu nesto i ostvariti... cekati idealne uslove.
ne postoje...
-
markopd
- Truba
#5362 Re: Jadi nas nezaposlenih
Cuj blizu
Skoro
Oko
Malo manje od
Eto novinara i lektora
Blizu si covjekovoj obitelji kad pogine na gradilistu
Skoro
Oko
Malo manje od
Eto novinara i lektora
Blizu si covjekovoj obitelji kad pogine na gradilistu
-
El_comadante
#5363 Re: Jadi nas nezaposlenih
slažem se. daj novi mobite, bolje auto, djece 3-4 a nijedno nemože kako treba finansirati. itslS4mpion wrote: ↑21/11/2021 17:50 Najveći problem je što se ljudi šire preko granica mogućnosti, zasnivaju porodice za koje nemaju sredstava i onda moraju robovat' privatnicima pod svakakvim uslovima, jest' govna i pitat' ima li još.
-
El_comadante
- Domaci izdajnik
#5365 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ovaj drugi. Al' da ironija bude veća kad sam radio gledao sam da zaposlim koga god sam mogao i da preporučim. Sad kad ja ne mogu naći posla "eno ga bira ima para može mu se"Black swan wrote: ↑21/11/2021 16:50 Vidi ovo
A svi smo ko raja
Koji si ti?
A do juče većina takvih nije htjela da čuje da ga lomi za siću...
- Truba
#5366 Re: Jadi nas nezaposlenih
Svuda isto
- S4mpion
#5367 Re: Jadi nas nezaposlenih
Garant su i tamo pod nekim kreditom, al' tamo se može.sherbett wrote: ↑21/11/2021 20:23Znam ih ja koji su se iscupaliS4mpion wrote: ↑21/11/2021 17:46 Na kreditima živi 90% zaposlenih, svi su u nekom kreditu, počevši od pišljivog telefona, pa do obuće.
U Svedskoj su
- S4mpion
#5368 Re: Jadi nas nezaposlenih
Kad odbiješ ponudu da lomiš leđa za 800 maraka, javiće se na stotine robova, koji rade po 12 sati i hrane troje djece sa 700-800KM, kritikovaće te i pljuvat' po tebi, jer te ne mogu gledat' i žele te spustit' u svoju poziciju - poziciju socijalnog slučaja.
-
Hakiz
#5369 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ti'š meni pokazivat' koliko sam slab i kukavica pa sam prist'o na ponižavajuće uslove! Misliš da si bolji? Sa'ću te štocirat'!
-
suspect_zero
#5370 Re: Jadi nas nezaposlenih
Kredit za stambeno, nedaj Bože kakve teže bolesti i eventualno auto (ako je posao previše daleko) ostali prohtijevi jok....jbt., krene mi kukat o karticama, dugovima, preklapanjima a kupila nakit u Pandori, kozmetiku i parfeme u Inomi, odjeća mora biti brendirana jer je sve ostalo bezveze
...a radi u apoteci
Porasli raji apetiti, postali alavi i robovi materijalnog.
Porasli raji apetiti, postali alavi i robovi materijalnog.
- Rothmans
#5371 Re: Jadi nas nezaposlenih
Svi nezaposleni na temi su nezaposleni svojom voljom. Parada uhljupa
- S4mpion
#5372 Re: Jadi nas nezaposlenih
Mislim da si ipak ljubomoran na ljude koji se nisu doveli u lošu poziciju, poput tvoje, i još uvijek imaju luksuz da odbiju stati pod čizmu robovlasnika.
Za tebe je možda kasno, jer si se dosta uvalio, ali za druge nije.
- Rothmans
#5373 Re: Jadi nas nezaposlenih
Nista mi ne fali, vodim potpuno normalan zivot . Ne mozemo se svi uhljebit , pa haj. Da ne bi ocajavao oko toga ? Taman posla
- Domaci izdajnik
#5374 Re: Jadi nas nezaposlenih
A je li tebi nikako nije jasno da su osobe preko 35 godina starosti uglavnom nezapošljive kod naših robovlasnika? Šta predlažeš čovjeku sa VSS koji je ostao bez posla u svojim 40-tim godinama a radio je kao npr grafičar? Ima iskustva ali neće ga niko jer je "prestar"? Šta on treba? Da ide tražiti posao na stovarištu ili pilani?
Ti ne kontaš da čim kakva kriza samo bude u najavi krenu talasi otpuštanja kod privatnika i navedene osobe najebu. Aj muškarci i mogu koliko-toliko leđa poturiti kad zagusti, ali šta je sa ženama? Pa nijedan gazda neće žensko preko 30 godina da primi, samo daj što mlađu bez obaveza da se oči napasu...
Gdje ti živiš jbt? U Diznilendu?
Ti ne kontaš da čim kakva kriza samo bude u najavi krenu talasi otpuštanja kod privatnika i navedene osobe najebu. Aj muškarci i mogu koliko-toliko leđa poturiti kad zagusti, ali šta je sa ženama? Pa nijedan gazda neće žensko preko 30 godina da primi, samo daj što mlađu bez obaveza da se oči napasu...
Gdje ti živiš jbt? U Diznilendu?
- Domaci izdajnik
#5375 Re: Jadi nas nezaposlenih
Upravo. Jedan mi juče sere tako, a on radi PK posao u jednoj jačoj firmi, ima oko 900 KM plate i digao kredit da uzme auto