Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Sierra club

#49901 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sierra club »

mishic wrote: 19/11/2021 20:31 Kada su izgubili fotelje za koje su ratovali i u stranci i u državi i u IZ i kao umjetnici, pljuvali su i popljuvali sve, od institucija do najbližih saradnika i čak i prijatelja. Toliko licemjerja teško je naći bilo gdje. Latići su zaboravili i ono što su juče govorili a kamo li ono prije nekoliko mjeseci i godina. Zaboravili su i Alijine milione koje su spiskali. Danas kada se spomene ime ili jednog ili drugog Latića u bilo kojim krugovima ljudi se mršte.
Ovaj duševni bolesnik Latic ipak je reko nešto interesantno i tačno.

pogledajte od 29:30 minuta. Ima veze za one koji lažu ili neznaju pravu Tursku ulogu u ratu, i koji šire dezinformacije da turska nije pomagala.

1993 pred kraj godine BiH bila blizu totalnog vojnog poraza. Dolazile su karte sa totalnom podjelom, Goražde bilo pred padom. linije pucale na sve strane, to je sigurno bilo najgore vrijeme ikada.

Kaže turci poludili, pred američkom ambasadom, pritisak na Turskog predsjednika. I mislim da je to bio ključni trenutak kad se prešla Turska crevna linija.

Demirel dolazi telefonom do Klintona, i odma poslje toga ofanziva na goražde prestaje, (a sad znamo da su dole britanci pucali na srbe da bi se zaustavio napad, kao i da su bili zračni udari od britanaca na Srbe, t.j. sve su uradili što holadjani nisu u srebrenici). Onda doalzi washingtonski sporazum i ozbiljno naouružavanje ARBiH. od Irana i Turske, ili iransko oružje, arapski novac i Turskom logistikom, dok amerikanci (i britanci) žmire na UN sankcije.

Uvjeran sam je to bilo kritično i da nije bilo turske da bi pravo najebali. Ali isto tako da Amerikanci nisu reagovali na taj turski pritisak, da bi Turski nacionalni interes njih natjero da udju u rat puno aktivnije. Neznam kako, možda i tada dobili podjelu države ali bi ušli u neko savezništno, jako brzo, naoružali se, i rat bi opet počeo. U svakom slučaju RBiH bi nastavila da postoji.

tramvajtrojka

#49902 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

Sierra club wrote: 20/11/2021 10:11
mishic wrote: 19/11/2021 20:31 Kada su izgubili fotelje za koje su ratovali i u stranci i u državi i u IZ i kao umjetnici, pljuvali su i popljuvali sve, od institucija do najbližih saradnika i čak i prijatelja. Toliko licemjerja teško je naći bilo gdje. Latići su zaboravili i ono što su juče govorili a kamo li ono prije nekoliko mjeseci i godina. Zaboravili su i Alijine milione koje su spiskali. Danas kada se spomene ime ili jednog ili drugog Latića u bilo kojim krugovima ljudi se mršte.
Ovaj duševni bolesnik Latic ipak je reko nešto interesantno i tačno.

pogledajte od 29:30 minuta. Ima veze za one koji lažu ili neznaju pravu Tursku ulogu u ratu, i koji šire dezinformacije da turska nije pomagala.

1993 pred kraj godine BiH bila blizu totalnog vojnog poraza. Dolazile su karte sa totalnom podjelom, Goražde bilo pred padom. linije pucale na sve strane, to je sigurno bilo najgore vrijeme ikada.

Kaže turci poludili, pred američkom ambasadom, pritisak na Turskog predsjednika. I mislim da je to bio ključni trenutak kad se prešla Turska crevna linija.

Demirel dolazi telefonom do Klintona, i odma poslje toga ofanziva na goražde prestaje, (a sad znamo da su dole britanci pucali na srbe da bi se zaustavio napad, kao i da su bili zračni udari od britanaca na Srbe, t.j. sve su uradili što holadjani nisu u srebrenici). Onda doalzi washingtonski sporazum i ozbiljno naouružavanje ARBiH. od Irana i Turske, ili iransko oružje, arapski novac i Turskom logistikom, dok amerikanci (i britanci) žmire na UN sankcije.

Uvjeran sam je to bilo kritično i da nije bilo turske da bi pravo najebali. Ali isto tako da Amerikanci nisu reagovali na taj turski pritisak, da bi Turski nacionalni interes njih natjero da udju u rat puno aktivnije. Neznam kako, možda i tada dobili podjelu države ali bi ušli u neko savezništno, jako brzo, naoružali se, i rat bi opet počeo. U svakom slučaju RBiH bi nastavila da postoji.

gori od bivsih sdaovaca su ovi turkofili u nasem narodu gdje tursko bolikurcstvo tokom devedesetih prave kao neku veliku borbu za nas a ljudi nam ni tespihe nisu mogli poslati nego je bilo evo vam selami dosta su vam oni :lol: :lol: :lol:

da turke se nesto brinu za nas usvojili bi rezoluciju o genocidu u Srebrenici tu sva prica pocinje i završava
Sierra club

#49903 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sierra club »

Latic: Srbi pred ulazak u Goražde, cijela turska se digla, Demiral zove Aliju, Alija nas pita šta da mu kažem. reci mu da nazove Kliontona nek mu objasni šta se dešava, nemamo ijednog RPG od mostrara to goražda. Neka nam bacaju hranu iz aviona. (fali nam oružje, nek nam bacaju hranu), Demirel zove kliontona, Dok sam došao kući, ofanziva na goražde je prestala. Onda dolazi washingotnski sporazum.

Samo da se zna kao ovi propagandisti ovdje probaju da nas ubijede da Turska nebi pomogla i da nije pomagala.
saimidin

#49904 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saimidin »

Istina je kao I uvijek negdje izmedju, ali ovo koliko su ti latici umislili da su neka pamet je presmijesno

Ali da je upravu da alija nije bio neka pamet, to jeste, samo da se jos sjete skim si takav si pa da nadodje da su sa alijom u pet deka

Sve sto je rekao je manje vise poznato, I za historiju I za buducnost

Najvise je do naroda, ima li pameti I snage da napravi sebi drzavu :bih:

Jasno je da sr I hr rade na razbijanju i aneksiji na srednji rok, I nestanku bosnjaka na dugi rok, od kada postoje, I nastaviti ce

Sada je samo pitanje sta hocemo a sta mozemo
:bih:
soha96

#49905 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by soha96 »

Demantovao je tu vijest.
DonieBrasco

#49906 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

Nevjerovatno koliko ima ovih likova u FBiH, sto pricaju kako ce BiH biti podjeljena, da je Šmit dosao da udvolji srbma i hrvatima, da je Palemer ovdje da udovolji srbima i hrvatima, znaci sva im je prica da su svi stranci tu da se udovolji srbima i hrvatima, SAD, EU, svi su na strani srba i hrvata, da ce se BiH opcenito podjeliti, a zadnja faza je da bosnjaci kao najmnogoborjni narod nestanu.

:-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#49907 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

Stabi s onim i u rs moraju biti kampovi

Povukose se bjelosvjetski komiteti i instituti danskih izbjeglica...osta dodo bez migranata
¤ jelena ¤

#49908 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ¤ jelena ¤ »

DonieBrasco wrote: 20/11/2021 10:47 Nevjerovatno koliko ima ovih likova u FBiH, sto pricaju kako ce BiH biti podjeljena, da je Šmit dosao da udvolji srbma i hrvatima, da je Palemer ovdje da udovolji srbima i hrvatima, znaci sva im je prica da su svi stranci tu da se udovolji srbima i hrvatima, SAD, EU, svi su na strani srba i hrvata, da ce se BiH opcenito podjeliti, a zadnja faza je da bosnjaci kao najmnogoborjni narod nestanu.

:-)

Tako je već 30 godina na svakoj tački ove zemlje i na sve tri konstitutivne strane... svaka politička odluka, svaki pokušaj nekakvog kofol koraka naprijed je praćen tom pričom o ugroženosti jednih i želji drugih i trećih da ovi nestanu sa lica zemlje...isključivo na toj matrici naši konstitutivni grade ovu državu, ovakvu kakva jeste. Za drugačije nisu sposobni jer jedino što znaju je kukati o ugroženosti i kamčiti pomoć, reakcije, podršku i kojekakve ovlasti sa strane i od ostatka svijeta.

Zajebi i pomoći se nadaj....

I što više imaju privilegija, to glasnije kukaju o ugroženosti i sve više traže, a jedino što ih realno ugrožava je njihova lična intelektualna ograničenost na ''svoje'' i nesposobnost tih njihovih, kojima nikakva pamet i sposobnost nije trebala ni da zasjednu na funkciju ni da bi se održali na vlasti. Bahatost, drčnost, ime i onih par slova skraćenice od naziva stranke - to su im jedini ''kvaliteti'' i to je zatrovanoj gomili glupana sasvim dovoljno.
Login7777

#49909 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login7777 »

mishic wrote: 19/11/2021 20:31 Senad Hadžifejzović pod agendom straha za sudbinu Bosne i Hercegovine i velike brige za Bošnjacima debelo učestvuje u svesrdnom pomaganju svih neprijatelja BiH i Bošnjaka. Nepogrešivo detektuje i dovodi vrhunske licemjere da sa njima naširoko raspreda svoje teze i vodi svoj privatni rat protiv svih pojedinaca i institucija koje Senad otpiše. I što je gore od svega, Senadu ti pacovi koji bježe sa broda koji tone, postaju intimusi i istomišljenici.

Nači veće licemjere od braće Latića je teško, ako uopšte i postoje takvi. Teško je opisati njihova evoluiranja jer oni u što god zagaze idu u krajnost. Oba brata su se svim silama silovito gurala da se približe rahmetli Aliji Izetbegoviću i u tome djelimično uspijevali. Godinama su se izdavali za njegove bliske saradnike, čak i prijatelje, hvalili se kako su "savjetovali" Aliju i kako sve ono što je valjalo je bilo njihovo, a ono što nije valjalo tako je zbog toga što njih Alija nije poslušao.

Kada su izgubili fotelje za koje su ratovali i u stranci i u državi i u IZ i kao umjetnici, pljuvali su i popljuvali sve, od institucija do najbližih saradnika i čak i prijatelja. Toliko licemjerja teško je naći bilo gdje. Latići su zaboravili i ono što su juče govorili a kamo li ono prije nekoliko mjeseci i godina. Zaboravili su i Alijine milione koje su spiskali. Danas kada se spomene ime ili jednog ili drugog Latića u bilo kojim krugovima ljudi se mršte.

Ali kada ih Senad ili kada se sami predstavljaju i opisuju onda su to genijalci koji su sve čega su se dotakli pozlatili, onda su vrhunski intelektualci, sveznalci, revolucionari, ideolozi, bošnjačke perjanice... A radi se o bolesnom karijerizmu koji je skupo koštao ovaj narod i državu.
Senad voli dvije vrste gostiju.
Srbe.
I one koji će bilo šta reći loše o Izetbegovićima.
NediM17

#49910 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by NediM17 »

Gledaj ti izjava, pobili i raselili ljude i sad problem što se pozivaju da glasaju na izborima, "uzurpatorske težnje Bošnjaka". :-)

https://avaz.ba/vijesti/bih/698034/nako ... cari-iz-rs
Sierra club

#49911 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sierra club »

NediM17 wrote: 20/11/2021 18:20 Gledaj ti izjava, pobili i raselili ljude i sad problem što se pozivaju da glasaju na izborima, "uzurpatorske težnje Bošnjaka".

Ovo je sjajan potez Izetbegovica. I u pravu je. Dijaspora ima snage da totalno promjeni BiH političku scenu.

A druga stavr, 90% dijaspore koja bi glasala, će glasat za SDA. Jer neki mladi bračni par koji je tek otišo iz BiH u njemačku koji su svi multi kulti i moderni, koji su za progresivno društvo, njima se BiH ogadila, i sa dolaskom u njemačku, oni se žele distancirati od BiH i svojih korijena. Oni neće niakd glasat ni za koga. Oni se stide BiH. Tek poslje 15-ak godina kad skontaju gdje su došli i nešto nauče o sebi i svijetu i sami vide šta znači biti stranac, tek tada ima šanse da glasaju, i kad odluče da glasaju, onda će i oni glasat za SDA.

A ovi koji su izbjegli, i davno došli u DE, ako imaju namjeru glasat, sigurno će za SDA. Jer glasat na BiH izborima iako živiš u dijaspori 30 godina je znak nacionalizma. Pa će prije glasat za takvu stranku.

Zato mislim da je ovo pametan potez Izetbegovića.
saimidin

#49912 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saimidin »

Sierra club wrote: 21/11/2021 03:26
NediM17 wrote: 20/11/2021 18:20 Gledaj ti izjava, pobili i raselili ljude i sad problem što se pozivaju da glasaju na izborima, "uzurpatorske težnje Bošnjaka".

Ovo je sjajan potez Izetbegovica. I u pravu je. Dijaspora ima snage da totalno promjeni BiH političku scenu.

A druga stavr, 90% dijaspore koja bi glasala, će glasat za SDA. Jer neki mladi bračni par koji je tek otišo iz BiH u njemačku koji su svi multi kulti i moderni, koji su za progresivno društvo, njima se BiH ogadila, i sa dolaskom u njemačku, oni se žele distancirati od BiH i svojih korijena. Oni neće niakd glasat ni za koga. Oni se stide BiH. Tek poslje 15-ak godina kad skontaju gdje su došli i nešto nauče o sebi i svijetu i sami vide šta znači biti stranac, tek tada ima šanse da glasaju, i kad odluče da glasaju, onda će i oni glasat za SDA.

A ovi koji su izbjegli, i davno došli u DE, ako imaju namjeru glasat, sigurno će za SDA. Jer glasat na BiH izborima iako živiš u dijaspori 30 godina je znak nacionalizma. Pa će prije glasat za takvu stranku.

Prvo slabo tko ce glasati,
Drugo mislim da I ne treba jer je otisao I zasto sada da odredjuje vlast/zivot onima koji su tu,
Trece cetnici ce prije ponovo poceti rat nego dopustiti da bosanske snage imaju znacajniji uticaj na vlast u tvorevini, prije toga ce naravno donijeti zakon kojim ce onemoguciti dijasporu da glasa

Ideja da ce dijaspora napraviti drzavu :bih: je promasaj, ti ljudi su odustali od ove drzave, sada "prave" neke druge, ovdje ce mozda pomoci porodici I to je to
skafiskafsnjak

#49913 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

Buahahahahahahah vuahhahaahahahha :lol: :lol: :lol:
Sierra club

#49914 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sierra club »

saimidin wrote: 21/11/2021 09:27 Trece cetnici ce prije ponovo poceti rat nego dopustiti da bosanske snage imaju znacajniji uticaj na vlast u tvorevini, prije toga ce naravno donijeti zakon kojim ce onemoguciti dijasporu da glasa
Pa ja se nadam da hoće, to bi bila velika greška za njih. A ustvari mislim da i nemaju nekog izbora, svavako gube ili RS ili ovlasti u RS-u. Ili mirnim ili ratnim putem. Bilo bi boje da sve bude mirnim putem. To mi hoćemo, ali ako odluče ratnim putem, nemamo mi načina da njh zaustavimo na samouništavanju.
saimidin wrote: 21/11/2021 09:27 Ideja da ce dijaspora napraviti drzavu je promasaj, ti ljudi su odustali od ove drzave, sada "prave" neke druge, ovdje ce mozda pomoci porodici I to je to
Pa veliki dio ih je napustilo jer su bili silovani, stavljani u logore, protjerani, nisu oni odustali, nego ih je protjerala velikosrpska ideologija. Naravno da će oni krojit budućnost onima koji su uh ubijali i protjerali. Treba da glasaju i glasat će, i što prije se probude to bolje.
Last edited by Sierra club on 21/11/2021 09:52, edited 1 time in total.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#49915 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by un1ted »

Ko mi?
skafiskafsnjak

#49916 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

. Tek poslje 15-ak godina kad skontaju gdje su došli i nešto nauče o sebi i svijetu i sami vide šta znači biti stranac, tek tada ima šanse da glasaju, i kad odluče da glasaju, onda će i oni glasat za SDA.
.
U kojem paralelnom univerzumu ti zivis? :lol:
Nakon 8godina slatko uzimam deu pasos, a odricem se bosanskog. A ni tih 8 godina ne glasam uopste.
channel10

#49917 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by channel10 »

A zasto ne bi glasao? Mislim koji je tu problem? Zelis da zajebes svoj narod ili?
skafiskafsnjak

#49918 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

channel10 wrote: 21/11/2021 10:13 A zasto ne bi glasao? Mislim koji je tu problem? Zelis da zajebes svoj narod ili?
Ne. Ne zelim da zajebem nikoga. Moje je misljenje da dijaspora "hebe" nas narod glasanjem za SDA jer ti ljudi nemaju stvarni osjecaj kako je u BiH i sta ta SDA stoka radi. ..Meni se jednostavno ne da jer nemam za koga glasati. Dok sam bio dole glasao sam kontra SDA, iako ni ti kandidati nisu bili Bog zna sta.
Sad imam jos manje razloga jer ne zivim dole
channel10

#49919 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by channel10 »

skafiskafsnjak wrote: 21/11/2021 10:18
channel10 wrote: 21/11/2021 10:13 A zasto ne bi glasao? Mislim koji je tu problem? Zelis da zajebes svoj narod ili?
Ne. Ne zelim da zajebem nikoga. Moje je misljenje da dijaspora "hebe" nas narod glasanjem za SDA jer ti ljudi nemaju stvarni osjecaj kako je u BiH i sta ta SDA stoka radi. ..Meni se jednostavno ne da jer nemam za koga glasati. Dok sam bio dole glasao sam kontra SDA, iako ni ti kandidati nisu bili Bog zna sta.
Nigdje ne pise da moras za sda glasati. Barem kod Bosnjaka mozes da biras razne opcije.

Trebas da glasas jer si svjez i znas koliko moze da znaci tvoj glas i bilo koga iz dijaspore.
skafiskafsnjak

#49920 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

channel10 wrote: 21/11/2021 10:19
skafiskafsnjak wrote: 21/11/2021 10:18

Nigdje ne pise da moras za sda glasati. Barem kod Bosnjaka mozes da biras razne opcije.

Trebas da glasas jer si svjez i znas koliko moze da znaci tvoj glas i bilo koga iz dijaspore.
Pa znam da ne pise.... Citav zivot sam glasao kontra njih, kao sto sam napisao. Ali za nekoga glasati samo da bi bio kontra sda i nije neki razlog...bar dok se ne pojavi s druge strane neko u koga vjerujem. A sad za sad ga nema....
channel10

#49921 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by channel10 »

Smanjujes mogucnosti bilo kakve odbrane drzave sa tim razmisljanjem pa ti sad vidi sta ces.
Umjesto da podizes svijest vaznosti glasanja dijaspore i da ih gore na neki nacin potaknes da glasaju, ti radis sasvim suprotno i za neprijatelje ove drzave.
Aferim.
saimidin

#49922 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saimidin »

Sierra club wrote: 21/11/2021 09:49
saimidin wrote: 21/11/2021 09:27 Trece cetnici ce prije ponovo poceti rat nego dopustiti da bosanske snage imaju znacajniji uticaj na vlast u tvorevini, prije toga ce naravno donijeti zakon kojim ce onemoguciti dijasporu da glasa
Pa ja se nadam da hoće, to bi bila velika greška za njih. A ustvari mislim da i nemaju nekog izbora, svavako gube ili RS ili ovlasti u RS-u. Ili mirnim ili ratnim putem. Bilo bi boje da sve bude mirnim putem. To mi hoćemo, ali ako odluče ratnim putem, nemamo mi načina da njh zaustavimo na samouništavanju.
saimidin wrote: 21/11/2021 09:27 Ideja da ce dijaspora napraviti drzavu je promasaj, ti ljudi su odustali od ove drzave, sada "prave" neke druge, ovdje ce mozda pomoci porodici I to je to
Pa veliki dio ih je napustilo jer su bili silovani, stavljani u logore, protjerani, nisu oni odustali, nego ih je protjerala velikosrpska ideologija. Naravno da će oni krojit budućnost onima koji su uh ubijali i protjerali. Treba da glasaju i glasat će, i što prije se probude to bolje.
I ti koje su cetnici otjerali na zalost nisu glasali ranije, a trebali su odmah posle rata, istina je da su I oni odustali od bih, I sada je bojim se kasno

Jedino sto se slazem, da ce ovi koji glasaju vecinom biti za sda, ali da li je to dobro, nevjerujem

U naredne 3-4 godine imati cemo velike promjene, u kojem pravcu vidjecemo
skafiskafsnjak

#49923 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

channel10 wrote: 21/11/2021 10:29 Smanjujes mogucnosti bilo kakve odbrane drzave sa tim razmisljanjem pa ti sad vidi sta ces.
Umjesto da podizes svijest vaznosti glasanja dijaspore i da ih gore na neki nacin potaknes da glasaju, ti radis sasvim suprotno i za neprijatelje ove drzave.
Aferim.
Odbrana drzave glasati za SDA?
Sierra club

#49924 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sierra club »

skafiskafsnjak wrote: 21/11/2021 10:05 U kojem paralelnom univerzumu ti zivis?
Nakon 8godina slatko uzimam deu pasos, a odricem se bosanskog. A ni tih 8 godina ne glasam uopste.
Pa već sam reko 15-ak godina dok ljudi neskontaju gdje su došli i nauče malo o svijetu. Odricanjem bosanskog, nećeš ni imati priliku da glasaš, ali djeca će se vjerovatno opredjelit za jači angažman za BiH. To je normalno za drugu generaciju iseljenika. Prva generacija je zahvalna što ima priliku živjeti u tako finoj i sredjenoj državi kao Njemačkoj. Oni šute i bave se svojim poslom. Razumiju gdje se nalaze na ljestvi u takvom društvu.

Njihova djeca često neprihvataju infiriornu poziciju u društvu i idu u trag za svojim porijeklom, i jačem nacionalizmu. Kao onaj fudbaler Özil, koj je rodjen u Njemačkoj, stvorio bogatstvo, najbolji igrač u državi, ali za Njemačko društvo on je obični turčin, i to izaziva jedan bijes u njemu gdje je došo do situacije da ženi turkinju u prisustvu Erdogana. Od 40 miliona lijepih Njemica, on Turkinju.

Od slavenskih naroda zapadnog balkana, Bošnajci će najmanje biti prihvaćeni u Njemačkoj kao Njemci, zbog religiosnih razloga, pa sam ubijedjen da druga generacija Gasterbajtera ima veliku šansu da se neotudji od BiH kao to rade njihovi roditelji. To se već vidi sa Turcima, sbi glasaju za erdogana i Erdogan ide na turjene po zapadnoj europe da dobije glasove. Baš kao i Bakir.
skafiskafsnjak

#49925 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

Sierra club wrote: 21/11/2021 10:45
skafiskafsnjak wrote: 21/11/2021 10:05 U kojem paralelnom univerzumu ti zivis?
Pa već sam reko 15-ak godina dok ljudi neskontaju gdje su došli i nauče malo o svijetu. Odricanjem bosanskog, nećeš ni imati priliku da glasaš, ali djeca će se vjerovatno opredjelit za jači angažman za BiH. To je normalno za drugu generaciju iseljenika. Prva generacija je zahvalna što ima priliku živjeti u tako finoj i sredjenoj državi kao Njemačkoj. Oni šute i bave se svojim poslom. Razumiju gdje se nalaze na ljestvi u takvom društvu.

Njihova djeca često neprihvataju infiriornu poziciju u društvu i idu u trag za svojim porijeklom, i jačem nacionalizmu. Kao onaj fudbaler Özil, koj je rodjen u Njemačkoj, stvorio bogatstvo, najbolji igrač u državi, ali za Njemačko društvo on je obični turčin, i to izaziva jedan bijes u njemu gdje je došo do situacije da ženi turkinju u prisustvu Erdogana. Od 40 miliona lijepih Njemica, on Turkinju.

Od slavenskih naroda zapadnog balkana, Bošnajci će najmanje biti prihvaćeni u Njemačkoj kao Njemci, zbog religiosnih razloga, pa sam ubijedjen da druga generacija Gasterbajtera ima veliku šansu da se neotudji od BiH kao to rade njihovi roditelji. To se već vidi sa Turcima, sbi glasaju za erdogana i Erdogan ide na turjene po zapadnoj europe da dobije glasove. Baš kao i Bakir.
Pa brate djeca ce bas manje Bosanci da budu hahahahaha. Jel se ti zajebavas ili stvarno mislis ovo? :mrgreen:

Evo ja imam kolegu Turcina koji bi glasao za Erdogana kao ja za Bakira.
Locked