SDA-All about

Haris.ba

#68951 Re: SDA-All about

Post by Haris.ba »

stakasa wrote: 20/11/2021 08:29 Ono sto meni nije jasno je ko uopste Bakira podrzava? Latic ima podrsku imama, ni IZ ne stoji bezrezervno iza njega. Budetski uhljebi, ko jos?
Bakira podrzava Sda i IZ. Latica haman niko ko ima neku institucionalnu moc.

P.S.
I moze li mi neko reci o cemu je krimen "pare za Ljiljan".

To je bilo prije cca. 30ak godina, dosta raje ne zna kontekst.
asurbanipal

#68952 Re: SDA-All about

Post by asurbanipal »

Porodice Foht wrote: 20/11/2021 11:04
Bloo wrote: 19/11/2021 23:35 Koji mentalni proljev...
Zaboravile se pare za Ljiljan, a....
Da je mentalni proljev, bogme nije! I okani se licnih animoziteta. Iako sam daleko od njegovih politickih stavova, nikad mu nisam sporio znanje, ne samo o knjizevnoj kritici i poeziji. Dzemo je intelektualac. O njegovim vrhunskim ilahijama da ne govorimo. Kamo srece da se nikad nije prihvatao politickih mikrofona i tih medijskih projekata, bolje bi bilo i za njega i za nas. Jedino je sinoc Senad profitirao. Za 10 sati ima 70 000 pregleda na yt.

Džemo intelektualac :lol: :lol: :lol:

Latić je jedna obična ubleha i muzički plagijator turskih pobožnih pjesama...

Kad odapne Aco Vasiljević i isplivaju dokumenti na površinu, ovo što je Latić rekao sinoć o Aliji bit će med i mlijeko...
Porodice Foht

#68953 Re: SDA-All about

Post by Porodice Foht »

asurbanipal wrote: 20/11/2021 12:02
Porodice Foht wrote: 20/11/2021 11:04

Da je mentalni proljev, bogme nije! I okani se licnih animoziteta. Iako sam daleko od njegovih politickih stavova, nikad mu nisam sporio znanje, ne samo o knjizevnoj kritici i poeziji. Dzemo je intelektualac. O njegovim vrhunskim ilahijama da ne govorimo. Kamo srece da se nikad nije prihvatao politickih mikrofona i tih medijskih projekata, bolje bi bilo i za njega i za nas. Jedino je sinoc Senad profitirao. Za 10 sati ima 70 000 pregleda na yt.

Kad odapne Aco Vasiljević i isplivaju dokumenti na površinu, ovo što je Latić rekao sinoć o Aliji bit će med i mlijeko...
To tvrde pametniji i od mene i od tebe. Procitaj mu knjizevnu kritiku, poetski opus, tekstove, a koji nisu politicki angazirani pa dodji ovdje tipkati.
Palmalma

#68954 Re: SDA-All about

Post by Palmalma »

Image

Kakav je ovo dokument bez broja protokola i pecata? Vidim da se istim sluze i po facebook-u da ocrne Dzema.
Palmalma

#68955 Re: SDA-All about

Post by Palmalma »

asurbanipal wrote: 20/11/2021 12:02

Ko god je progovorio o sramnoj i nesposobnoj politici Alije Izetbegovica stavljen je na stub srama.

Nijaz Durakovic
Muhamed Filipovic
Sefer Halilovic
Dzemaludin Latic

....

Cak je i Muftija Zukorlic nadosao svojom kandidaturom za Reisa, da je unutar BiH na snazi pokusaj stvaranja muslimanije koji se vodi iz Bosnjackog vrha.

uglavnomja

#68956 Re: SDA-All about

Post by uglavnomja »

Haris.ba wrote: 20/11/2021 11:14
stakasa wrote: 20/11/2021 08:29 Ono sto meni nije jasno je ko uopste Bakira podrzava? Latic ima podrsku imama, ni IZ ne stoji bezrezervno iza njega. Budetski uhljebi, ko jos?
Bakira podrzava Sda i IZ. Latica haman niko ko ima neku institucionalnu moc.

P.S.
I moze li mi neko reci o cemu je krimen "pare za Ljiljan".

To je bilo prije cca. 30ak godina, dosta raje ne zna kontekst.
u to doba 2 miliona dem su bile mnogo vece pare nego danas

ljiljan je bio opskurni sda nedeljnik sa placenicima i propagandnim tekstovima, sa minornim tirazem
imali su u ratu kancelarije pored sloge, mozda bas u slogi? ne sjecam se tacno :(, davno je bilo

u ratu je sluzio za propagiranje alije, iz, sda, sizofrenih ideja "mladih" muslimana i slicno
slican modus operandi kao avaz, lazima, poluinfomacijama, izmisljotinama ... protiv politickih neistomisljenika, samo na drugom levelu, za jude koji su bili u stanju procitati tekst duzi od 10 recenica
i za oslobadjanje od vojne obaveze raznih sincina za koje nije bilo mjesta u trezoru

ukratko, smece na nivou tariguza

plate, ako ih i je bilo, su bile komicne
zato se ostatak para od 2 miliona podijelio izmedju sefova
i to 96. :-)

onda ide neka prica sa ljubljanom, tu vec ne znam detalje
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#68957 Re: SDA-All about

Post by pici »

Bossona wrote: 19/11/2021 23:22 NAKON 30 GODINA ZABLUDE, KONAČNO ISTINA O SANU PODVALI ALIJI IZETBEGOVIĆU I NJEGOVOJ SDA !
Hadžifejzović šokiran!
Džemaludin Latić: Čekao sam godinama kad ću doći kod tebe da sve ovo ispričam!
Latić šokirao Senada: Alija potpisao RS, ja bih se objesio!
Bakir ucijenjen!

Dugogodišnji, najbliži saradnik Alije Izetbegovića, sapatnik u zatvoru, Džemaludin Latić šokirao Hadžifejzovića i javnost do sada neotkrivenim činjenicama o Aliji, Bakiru, SDA, podjeli BosneLatić: Alija je pripremao teren za svog sina! Nažalost, javnost ne poznaje Aliju Izetbegovića!
Alija je pristao na podjelu BiH!
On je demntirao samoga sebe!
Drugi gost u emisiji Centralni dnevnik dnevnik prof.dr. Džemaludin Latić – pisac.

Alija Izetbegović jeste osnovao SDA, ali ju je i srušio! On nam je sve ovo priredio! Bezgranično smo mu vjerovali! Niko nije imao lojalne saradnike, kao što je Alija imao nas! Htio sam se kandidovati za člana Predsjedništva i on mi nije dao! Alija je trebao biti predsjednik SDA kako stranku ne bi proglasili terorističkom!- ističe prof.dr. Džemaludin Latić.

Izašao je i rekao da se neće kandidovati iz zdravstvenih razloga! Tada je srušio SDA i pripremio teren za svoga sina! Uveo je dinastički sistem, a to je najodvratnija stvar koja nas je zadesila! Javnost ovo ne zna! Javnost, nažalost, ne poznaje Aliju Izetbegovića! On jeste bio demokrata, ali je bio i totalitaran! - dodao je.

Alija je pripremao teren za svog sina! Nažalost, javnost ne poznaje Aliju Izetbegovića!

On jeste bio demokrata, ali je bio i totalitaran! Nisam bio antikomunist! Bio sam protiv UDBE! Sanjao sam čas kada ću doći kod Senada Hadžifejzovića da govorim o ovome! Bio sam stavljen na crne liste, a nisam bio protiv Amerike! Rekli su mi da su me moji nacrtali kao islamskog radikala! Zbog toga sam preživio težak život! Ja sam progonjen čovjek! Njima treba da postoje islamski radikali u BiH, da bi zapad podržao sina Alije Izetbegovića! - dodaje Latić.

Alija je pristao na podjelu BiH! On je demntirao samoga sebe! Govorio da ne zna izdati i da je za cjelovitu BiH! Doveo nas je u katastrofu da se bojimo da li će biti novog rata! Sve što nam se događa je dogovor trojice poglavica! Opozicija je maginalizirana! Bojim se i svako normalan mora da se boji novog poteza Bakira Izebegovića! To će nakon propasti revizije biti konačan potez da napravi “Muslimaniju” ili “Fildžanistan”! - naglašava u emisiji "Centralni dnevnik" Džemaludin Latić.
ista su sve to govna... i ovi latici su bili uz aliju sad se sapiru i distanciraju od njega, ovaj govnar je jos napocetku poBede nacionalista izjavljivao da su djeca mjesanih brakova retardirana... dzubre fasisticko isto ko i sva klika iz devedesetih, tu nema postena i prava insana, kunu se u boga a zlo cine... ljudski sljam... ima i telefonski razgovor izmedju cosica-radovana-slobodana, u kojem vele ako poBede durakovicevi, onda totalni rat, a ako poBede alijini, zdogovorit cemo se... MRŠ
Palmalma

#68958 Re: SDA-All about

Post by Palmalma »

pici wrote: 20/11/2021 12:26
ista su sve to govna... i ovi latici su bili uz aliju sad se sapiru i distanciraju od njega, ovaj govnar je jos napocetku poBede nacionalista izjavljivao da su djeca mjesanih brakova retardirana... dzubre fasisticko isto ko i sva klika iz devedesetih, tu nema postena i prava insana, kunu se u boga a zlo cine... ljudski sljam... ima i telefonski razgovor izmedju cosica-radovana-slobodana, u kojem vele ako poBede durakovicevi, onda totalni rat, a ako poBede alijini, zdogovorit cemo se... MRŠ

Pripisuje mu se da je objavio tekst sa tim sadrzajem, iako takvog teksta nikada nije postojalo, niti postoji. Cak je dobio i sudsku presudu svojevremeno, posto je tuzio osobu koja je pisalo "o tom tekstu", a da je igdje postojao takav tekst sud bi vjerovatno do njega dosao i pravicno presudio.

Kome je u interesu bilo da dr. Latica proglasi radikalom - ne znam, ali izmisljati stvari na nekoga, koje se ne mogu dokazati, nema nikakve potrebe.
uglavnomja

#68959 Re: SDA-All about

Post by uglavnomja »

pici :thumbup:

sve ista gofna, ali neka prica, nek se zna, jos ima naroda koji vjeruje u bajke o dobrom dedi :cry:

nasao danas, kad je bakir gotovo, da uleti da ga suta nogama dok lezi na zemlji

gnjida bio i ostao

bilo bi zanimljivo vidjeti imovinski karton ovog postenjacine, bivseg zatvorenika ...

a sve sto je ovaj lik rekao kod senada je namje-vise poznato javnosti, pogotovo tom istom senadu kojem su se od shocka osusila usta :-)

zna senad vise od latica, samo ne smije da prica, otici ce mu glava
pici

#68960 Re: SDA-All about

Post by pici »

Palmalma wrote: 20/11/2021 12:33
pici wrote: 20/11/2021 12:26

Pripisuje mu se da je objavio tekst sa tim sadrzajem, iako takvog teksta nikada nije postojalo, niti postoji. Cak je dobio i sudsku presudu svojevremeno, posto je tuzio osobu koja je pisalo "o tom tekstu", a da je igdje postojao takav tekst sud bi vjerovatno do njega dosao i pravicno presudio.

Kome je u interesu bilo da dr. Latica proglasi radikalom - ne znam, ali izmisljati stvari na nekoga, koje se ne mogu dokazati, nema nikakve potrebe.
taj tekst postoji i sam latic se je ogradjivao da nije mislio u tom kontekstu, nego da ta djeca ne znaju tradiciju i kulturu i da su hendikepirana zbog toga... more on to pticama na grani sesapirat tuzbama i presudama... on je bosnjacki nacionalista i to tvrdokorni... sa sdO i alijom su serazisli radi talova i sto im vise nisu bili potrebni kolumnisti jer su vec stekli bogatstvo i moc a ovima zinla gujca...
Palmalma

#68961 Re: SDA-All about

Post by Palmalma »

pici wrote: 20/11/2021 12:38
Palmalma wrote: 20/11/2021 12:33

taj tekst postoji i sam latic se je ogradjivao da nije mislio u tom kontekstu, nego da ta djeca ne znaju tradiciju i kulturu i da su hendikepirana zbog toga... more on to pticama na grani sesapirat tuzbama i presudama... on je bosnjacki nacionalista i to tvrdokorni... sa sdO i alijom su serazisli radi talova i sto im vise nisu bili potrebni kolumnisti jer su vec stekli bogatstvo i moc a ovima zinla gujca...
Gdje se moze procitati taj tekst?
pici

#68962 Re: SDA-All about

Post by pici »

Palmalma wrote: 20/11/2021 12:44
pici wrote: 20/11/2021 12:38

trazi po googlu nisam ti ja uposlenik, ne zelim sa govnima da se bakcem...
Palmalma

#68963 Re: SDA-All about

Post by Palmalma »

pici wrote: 20/11/2021 12:46
Palmalma wrote: 20/11/2021 12:44

Nema na googlu...
pici

#68964 Re: SDA-All about

Post by pici »

Palmalma wrote: 20/11/2021 12:49
pici wrote: 20/11/2021 12:46

Nema na googlu...
prebrisano zbog dusevne boli od 1000KM
uglavnomja

#68965 Re: SDA-All about

Post by uglavnomja »

svaka koju je on rekao/izgovorio je cisto zlo, na nivou te o "mjesancima"

zadrti rigidni vjerski fanatik, kleronacionalista i kao svaki takav voli pare i moc
pici

#68966 Re: SDA-All about

Post by pici »

sve receno uz opravdanja...SAFF

ko je bio tada na celu IZ... sadasnji drzavljanin saudijske arabije...
Saff: Možete li nam ukratko iznijeti historiju Vašeg slučaja kad je riječ o mješovitim brakovima?

Dzemaludin Latic 5 bigLatić: Bismillahi'r-Rahmani'r-Rahim: Da pojasnimo, riječ je o vjerski mješovitim brakovima, bar kada su moji stavovi i moji tekstovi u pitanju. Ja tu polemiku nisam čak ni započeo...

Saff: Nego ko...?

Latić: Započeli su je ekstremni sekularni, neotitoistički krugovi u Sarajevu koje je moj brat Nedžad jednom prilikom nazvao sarajevskom ideološkom Cosa nostrom. Ti krugovi – svojevrsna ''inkvizicija bez Boga'' - ''kreativni'' su samo kada treba izmišljati opasnost od tzv. islamskog fundamentalizma, ili bošnjačkog nacionalizma, bošnjačkog radikalizma, koga su pripisivali tadašnjoj SDA, čak i ''islamskog'' terorizma, ''ideološkog terora'' u BiH koga, navodno, provodi Islamska zajednica, itd. Ti krugovi su 1994., dok je još trajala glad u opkoljenom Sarajevu, a granate sa srpskih položaja gotovo svakodnevno uzimale svoj danak u ovom gradu, organizirali naučni skup o mješovitim brakovima gdje su – prema pisanju Oslobođenja – došli do zaključka da je bh. populacija mješovitih brakova ''garant očuvanja multietničkog tkiva BiH.'' Ja sam, ustvari, reagirao na taj ideološki balon tvrdeći da su bh. muslimani, koji su konačno dobili povijesnu priliku da se vrate svome historijskom nacionalnom imenu, istinski garant toga tkiva, a da su mješoviti brakovi – zato što su većinom neuspjeli – jedan od uzroka traumatskog društva u BiH, jer je svaki razoreni vjerski mješoviti brak udar na vjerska, a u našem društvu i nacionalna osjećanja, itd.; zatim da su, prema istraživanjima Ive Banca, mješoviti brakovi bili – i ostali - jedno od velikosrpskih sredstava zatiranja muslimana na Balkanu (sjetimo se samo čuvenog Čubrilovićevog strateškog referata o ''arnautskom'' pitanju na Kolarčevom univerzitetu u Beogradu 1946. godine!). Dalje sam tvrdio da narod koji je doživio deset genocida koje su nad njim izvršili njegovi susjedi – pogotovo nakon iskustva sa posljednjim genocidom, koji je još trajao i koji je zaprijetio opstanku bošnjačkog biološkog stabla! – mora doći svojoj svijesti pa odustati od vjerski mješovitih brakova, na čemu bi trebale poraditi sve naše institucije. Ali upravo radi formiranja društva bez trauma, ja sam jasno rekao da u ovoj državi ne smije niko biti diskrimisan, pa ni građani koji žive u takvoj vrsti braka, niti njihova djeca, da tzv. ''bezbojni'' nemaju pravo da sumnjiče narod koji, u većini, ne želi biti nacionalno i vjerski ''bezbojan'', kako su ga ti ''bezbojni'', za trajanja titoističkog režima, prisiljavali da čini.
nemrete VI saprat kolko ovi vasHi mogu zasrat...

tandmand

#68967 Re: SDA-All about

Post by tandmand »

Bakir u Suttgartu:
Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH je, govoreći o historiji države, kazao da žrtve i tegobe iz prošlosti nisu oslabile već ojačale BiH i njene patriote.

“Sasvim je jasno da današnja BiH, a i Bošnjaci u njoj, unatoč svim problemima, ipak u najboljoj poziciji još od vremena naših slavnih banova i kraljeva. Naša domovina je nakon burne historije konačno opet nezavisna, međunarodno priznata država, a Bošnjaci su politički faktor bez kojeg se ne može praviti nijedna kalkulacija, ni u BiH, ni na Balkanu”, poručio je Izetbegović.
Zdravo mu budi glava!
68000 Bošnjaka je ubijeno u ratu. Preživjeli protjerani iz RSa. Negira im se jezik na 70% teritorije. Iz BiH bježi ko može, kao sa Titanika. Institucije države blokirane, u rasulu. Prijeti nam Palestinizacija i novi rat. Naša domovina BiH nije nezavisna - zavisi od Hrvatske, Srbije, Dodika, Čovića, EU, OHRa ... Kakav su to politički faktor Bošnjaci na Balkanu? U BiH su zahvaljujući SDA postali pasivan faktor koji je postao smetnja Evropi, privjesak za koji ne znaju kako ga elegantno otkačiti. Politički faktor koji je od svega napravio prevaru, živi bez rada i otima. Niko ne želi takve komšije, pa makar 2000 km bili daleko.

Šta je ovom čovjeku? Ili nas pravi budalama ili je stvarno uvjeren u ovo što priča, tj.ne konta gdje živi, što bi bilo još pogubnije, jer procesima od koji zavisi budućnost i život naše djece, upravlja čovjek koji misli da je Napoleon.
pici

#68968 Re: SDA-All about

Post by pici »

tandmand wrote: 20/11/2021 13:19 Bakir u Suttgartu:
Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH je, govoreći o historiji države, kazao da žrtve i tegobe iz prošlosti nisu oslabile već ojačale BiH i njene patriote.

“Sasvim je jasno da današnja BiH, a i Bošnjaci u njoj, unatoč svim problemima, ipak u najboljoj poziciji još od vremena naših slavnih banova i kraljeva. Naša domovina je nakon burne historije konačno opet nezavisna, međunarodno priznata država, a Bošnjaci su politički faktor bez kojeg se ne može praviti nijedna kalkulacija, ni u BiH, ni na Balkanu”, poručio je Izetbegović.
Zdravo mu budi glava!
68000 Bošnjaka je ubijeno u ratu. Preživjeli protjerani iz RSa. Negira im se jezik na 70% teritorije. Iz BiH bježi ko može, kao sa Titanika. Institucije države blokirane, u rasulu. Prijeti nam Palestinizacija i novi rat. Naša domovina BiH nije nezavisna - zavisi od Hrvatske, Srbije, Dodika, Čovića, EU, OHRa ... Kakav su to politički faktor Bošnjaci na Balkanu? U BiH su zahvaljujući SDA postali pasivan faktor koji je postao smetnja Evropi, privjesak za koji ne znaju kako ga elegantno otkačiti. Politički faktor koji je od svega napravio prevaru, živi bez rada i otima. Niko ne želi takve komšije, pa makar 2000 KM bili daleko.

Šta je ovom čovjeku? Ili nas pravi budalama ili je stvarno uvjeren u ovo što priča, tj.ne konta gdje živi, što bi bilo još pogubnije, jer procesima od koji zavisi budućnost i život naše djece, upravlja čovjek koji misli da je Napoleon.
vrece zlata i moc koju su prigrabili su im pomutili pamet... ja samo cekam da on i sebija preko fOdilja kazu nemate hljeba, jedite kolače... pogresan insan na pogersnom mjestu u pogresno vrijeme... sve je u allahovim rukama...
noviclan

#68969 Re: SDA-All about

Post by noviclan »

Image

A sto im jucer jeba familiju izetbegovic
adapter

#68970 Re: SDA-All about

Post by adapter »

deogest

#68971 Re: SDA-All about

Post by deogest »

Ša kaze Fadil, Freelanceri su neki sateliti, sad ih ima, sad ih nema. :lol: :lol: :lol:
Dozer

#68972 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

jasib wrote: 20/11/2021 09:16
Dozer wrote: 20/11/2021 00:53
Mozemo o Laticu misliti sta hocemo, ali sve sto je veceras rekao zapravo je istina...
Kako znaš da je istina, imaš neke dokaze?
...za koju postoje mnogi dokazi. Masu tih cinjenicnih dokaza smo pisali i na ovom forumu, na raznim temama.
Aha, e dobro onda. Dokazi postoje :lol:
Gdje zivis?
Dozer

#68973 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Al dobar je ovaj spin... Hajmo okrenuti sve na Latica.
Odmah rekoh - na stranu sve sta je i ko je Latic, ali on je bio INSIDER od samog pocetka svega.
To sto je i on svojevrsna gnjida od covjeka, koja se takodjer veoma dobro okoristila od Bosnjaka kroz SDA i IZ, ne znaci da sve sto je sinoc rekao nije istina.

A jeste, istina je koju znamo svi mi s malo vise od 43-44 godine, koji se sjecamo pocetaka svega, i koji sve to zivimo i gledamo vec 30 godina.

Ko je unistio obrazovanje, zdravstvo, infrastrukturu, socijalu, ekonomiju u FBiH? Srbi? Hrvati? Ili SDA sa svojim polupismenim "expertima" s falsifikovanim ili kupljenim diplomama?

SDA gospodo. Niko drugi. Ta kolicina kleptomanije, neznanja i nekompetentnosti, a sve debelo utvrdjeno lazima, prevarama, podmetanjima, pa i ubistvima i pokusajima istih, ravna je nekim africkim zemljama.
Odijelo ne cini covjeka, i to je stara narodna koja je 1000% tacna. Svugdje osim u BiH....

Za sve stovaoce lika i djela SDA ponavljam isto pitanje po ko zna koji put:
Navedite samo 3 stavke iz osnovnih drustvenih sfera, a to su obrazovanje, ekonomija, zdravtsvo i socijala, koje je SDA, zajedno sa H i S partnerima, unaprijedila u 25 poslijeratnih godina.

Sretno s pokusavanjem.
uglavnomja

#68974 Re: SDA-All about

Post by uglavnomja »

Dozer wrote: 20/11/2021 19:54 Al dobar je ovaj spin... Hajmo okrenuti sve na Latica.
Odmah rekoh - na stranu sve sta je i ko je Latic, ali on je bio INSIDER od samog pocetka svega.
To sto je i on svojevrsna gnjida od covjeka, koja se takodjer veoma dobro okoristila od Bosnjaka kroz SDA i IZ, ne znaci da sve sto je sinoc rekao nije istina.

A jeste, istina je koju znamo svi mi s malo vise od 43-44 godine, koji se sjecamo pocetaka svega, i koji sve to zivimo i gledamo vec 30 godina.

Ko je unistio obrazovanje, zdravstvo, infrastrukturu, socijalu, ekonomiju u FBiH? Srbi? Hrvati? Ili SDA sa svojim polupismenim "expertima" s falsifikovanim ili kupljenim diplomama?

SDA gospodo. Niko drugi. Ta kolicina kleptomanije, neznanja i nekompetentnosti, a sve debelo utvrdjeno lazima, prevarama, podmetanjima, pa i ubistvima i pokusajima istih, ravna je nekim africkim zemljama.
Odijelo ne cini covjeka, i to je stara narodna koja je 1000% tacna. Svugdje osim u BiH....

Za sve stovaoce lika i djela SDA ponavljam isto pitanje po ko zna koji put:
Navedite samo 3 stavke iz osnovnih drustvenih sfera, a to su obrazovanje, ekonomija, zdravtsvo i socijala, koje je SDA, zajedno sa H i S partnerima, unaprijedila u 25 poslijeratnih godina.

Sretno s pokusavanjem.
to je bio cilj osnivanja sda, stvaranje afganistanske pecine usred europe
sa nepismenim ovcama koje ce blejati i zivjeti onako kako im hodza kaze

kao sto je aliji-reisu svaki poginuli civil bio korak naprijed prema cilju - dobijanju fildzanistana
tako je kasnije svaki odseljeni mozak bio korak prema stvaranju zamisljene feudalne kleronacionalne tvorevine, kojom bi kao vladala dinastija potkapacitiranih, a u stvari bi IZ vukla konce (kao sto je bio slucaj dok ceric nije otisao sa scene)
Tyke

#68975 Re: SDA-All about

Post by Tyke »

Ako sam dobro primjetio i shvatio, Bakir u posljednje vrijeme uporno poziva bosnjake iz dijaspore, a sad i turneju je napravio sa tim nijetom, da masovno glasaju na narednim izborima
Zasto? Pa zato sto je van BiH granica velika njegova potpora, sve veliki bosnjaci i muslimani koji se ubise piskaranjem po socijalnim mrezama, od rata, povratka ako zatreba, materijalne podrske i svega ostalog i znamo da mahom glasaju za SDA.

Bas ofirno od Baketa.
Post Reply