Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Moderator: O'zone

Locked
MehmedPasaMoric

#501 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by MehmedPasaMoric »

Dope_Man wrote: 19/11/2021 22:20 Ma treba samo ukinuti lijecenje za covid probleme kod ljudi koji nisi vakcinisani.

Jednostavno. Daje ti se dzaba, do sad je bilo i vise nego dovoljno prilike da to odradis. Nisi zelio - sam se snadji kad te uhvati, al ne zauzimaj mjesto u bolnici.
Reci mi da ne znas kako funkcionise zdravstveno osiguranje bez da mi kazes da ne znas kako funkcionise zdravstveno osiguranje. Moze tako ali da mi drzava refundira neiskoristenih 20+ godina osiguranja koje sam joj uplacivao
kanguru

#502 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by kanguru »

Čuj ono bi nešto ukidalo, ono bi nešto zatvaralo, ono bi nešto nazor vakcinisalo... Dobro reče neko, ne bismo ni znali kakvim ljudima smo okruženi da se nije desila ova pandemija.
biglebovski

#503 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by biglebovski »

Dope_Man wrote: 19/11/2021 22:20 Ma treba samo ukinuti lijecenje za covid probleme kod ljudi koji nisi vakcinisani.

Jednostavno. Daje ti se dzaba, do sad je bilo i vise nego dovoljno prilike da to odradis. Nisi zelio - sam se snadji kad te uhvati, al ne zauzimaj mjesto u bolnici.
Ama nije ni to problem, bar meni. Halal ti bilo ovo do sad, de me onda od sada oslobodi. I zdravstvenog i penzionog, i solidarnosti, i voda i šuma i socijalnog i šta sve ne, kad me više nigdje ne puštaš i ne želiš liječiti. Pa ćemo se snaći sa privatnim osiguranjem, na dvije prosječne plate, neka solidna premija može i solidan zdrastveni paket.

A ti dumaj zašto ti je zdravstvo u k...u, jesam li ja problem, zdrav-prav, koji uplaćuje svaki mjesec u kasu, a ti me ovakvim sranjima opterečuješ, ili je problem što umjesto sad što imaš dvadeset portira i tri anesteziologa da imaš osam portira i osam anesteziologa, fino plaćenih plus opremu. Zajedno smo u gabuli, kako god okreneš, bolje zdravstvo nam je svima prioritet.
cvrčak_na_hedonizmu

#504 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

kanguru wrote: 19/11/2021 22:32 Čuj ono bi nešto ukidalo, ono bi nešto zatvaralo, ono bi nešto nazor vakcinisalo... Dobro reče neko, ne bismo ni znali kakvim ljudima smo okruženi da se nije desila ova pandemija.
Zavadi pa vladaj, stara narodna.

Ovi što su se isprepadali, mislim da bi nas sve bacili u okove, samo da mogu :D nebil se osjećali barem malo sigurnije. Džaba, takav mentalitet i način razmišljanja. Strah je primarni ljudski nagon, strah i nagon za preživljavanjem, takvi osjećaji brišu sve pred sobom.
palermo

#505 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by palermo »

MehmedPasaMoric wrote: 19/11/2021 20:47
palermo wrote: 19/11/2021 19:48

Naravno moj Mehmede da smo frustrirani, nije lako živjeti sa tokmacima, misliš da je lako živjeti a znati da neko kao ti je tu pored njega.......uhvati nas strah, golemi strah
Ne razumijem? Vi sami tvrdite da vakcina ublazava simptome a ne sprecava sirenje, znaci bio pored tebe ja ili neko ko je primio 20 vakcina, tvoja sansa za zarazom je jednaka :-?
Nisi nista shvatio Mehmede....sto je bilo i za ocekivati....

Nije nas strah sto ti nisi primio vakcinu, nego se bojimo tvoje pameti....
Ateista

#506 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Ateista »

scarr wrote: 19/11/2021 16:29
Ateista wrote: 19/11/2021 16:26

Nije to bas neki izbor, jasno je da niko nece stalno raduti pcr testove, uostalom i to polako ukidaju njemacka i austrija, tako da nenas nikakav izbor.
Kako nije izbor kad imaš 3 opcije?
Nije zato sto niko ne moze finansijski podnijet stalno testiranje, a ono se ukida kao opcija. Nije se bas tako lako zaraziti namjerno, tako da ostaje samo jedna opcija.
kuli1961

#507 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by kuli1961 »

U BiH je dovoljno 2 dana da se napuni jedan autobus umrlih "putnika" od posljedica korone.
Pa dumajte, kako god vam drago.
biglebovski

#508 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by biglebovski »

Online međunarodno izdanje njemačkog lista Spiegel piše da je grad Bad Schandau među onim gradovima u Njemačkoj u kojima su se rijetko dešavali napadi na policiju. Međutim, nedavno su se desili takvi napadi.

Jedan 56-godišnjak je napao nekoliko policajaca, a nedugo poslije je veći broj stanovnika opkolio policajce. Napeta situacija je eskalirala u trenutku kada je policajka udarena u koljeno, a drugi policajac udaren flašom. Oboje su lakše povrijeđeni te je pokrenuta istraga.

Prema informacijama nadležnih, napadači vjerovatno nisu ni ekstremni ljevičari, ni ekstremni desničari. Riječ je o osobama koje su u noći kada se desio napad prisustvovale karnevalu. Policija je bila angažovana da bi pratila da li se primjenjuju epidemiološke mjere, što je izazvalo nezadovoljstvo kod pojedinih građana.

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-di ... /211119154
Ateista

#509 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Ateista »

scarr wrote: 19/11/2021 17:45
biglebovski wrote: 19/11/2021 17:32

Pa neka stručnjaci donesu zakon i neka ozakone sve ovo i neka vakcinišu. Ja ne znam šta je problem. Ko nije obavezno ali eto svi se moraju vakcinisati. Nije obavezno ali ne možeš na posao ako nisi vakcinisan. Nije obavezno, slobodan je izbor ali neće ti dijete moći u školu ako se ne vakciniše (Kalifornija). Nije obavezno, ali ne smiješ u restoran ako nisi vakcinisan (Austrija). Nije obavezno, ali ne možeš benzin natočiti ako nisi (Slovenija). Pa napravi ga zakonski obavezno i zdravo, stani prvi pred kamere, povedi djecu, vakciniši se cijela porodica da svi vidimo i idemo i svi mi za tobom. Daj mi garanciju ako odapnem da će moje dijete dobiti kompenzaciju, daj mi odštetu ako se ipak zarazim, i nema frke.
Zakon ce se donijeti, eto Austrija će biti prva zemlja u kojoj će vakcinacija biti obavezna. Tvoj problem je što si ti isključiv i što hoćeš neke garancije i kompenzacije. Jel dobiješ kompenzaciju i odštetu ako ne daj Bože dobiješ karcinom? Medicina ti u većini slučajeva ne može ništa garantovati, kad imaš temperaturu i popiješ paracetamol jel ti garantovano da će se ta temperatura sniziti? Zašto potpisuješ papir pred operativni zahvat u opštoj anesteziji? Zašto ti je potrebna saglasnost prije intubiranja pacijenta? Vidjeli smo masu doktora, poznatih ličnosti, premijera, predsjednika kako primaju vakcinu pred televizijom, pa opet su tu komentari tipa "lazna vakcina", "nije ni primio vakcinu", "lažna ruka"...
Niko te ne tjera da popijes paracetamol, to je tvoja odluka hoces li uzeti lijek kad si bolestan. Za vakcine nas primoravaju, da ih prime zdravi ljudi koji nemaju nikakve potrebe.
Da dobijem karcinom zbog recimo uslova na radnom mjestu mogao bih itekako tuziti firmu, ja za svoje probleme od vakcone nemam koga tuziti.
convict

#510 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by convict »

upravo tako, ovo govorim otkako su se pojavile vakcine.

od samog starta do danas ne mogu ljudi da skontaju da lockdown i druge mjere nisu usmjerene samo na smanjenje broja zarazenih i mrtvih, nego prije svega na sprecavanje kolapsa zdravstvenog sistema.

nisi htio vakcinu od 20 eur? super, neces dobiti ni lezanje u bolnici koje daleko vise kosta.
zabac kermit

#511 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by zabac kermit »

convict wrote: 19/11/2021 23:44 nisi htio vakcinu od 20 eur? super, neces dobiti ni lezanje u bolnici koje daleko vise kosta.
nemoze meni niko uskratit lezanje u bolnici ako mi je zdravstveno placeno,to sto ja necu vakcinu nije tvoj i niciji problem,ako vas je strah mene sjedite kuci nemorate ni izlazit.
darius_maximus

#512 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by darius_maximus »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 19/11/2021 18:25
Ok, slazemo se, u sustini.

Ovo je bolje, od Carlina

Its a big club and you ain't in it

https://youtu.be/Nyvxt1svxso

Ali kad to kazes odnosno primjenis na trenutnu situaciju onda su teoreticar zavjere i ravnozemljas, a vecina suti i mase repom :D
Moj problem u svemu tome je što se ja ne slažem s tobom i "tvojima" ovdje.
Vi mislite da niste "mainstream" i da vidite iza zavjese, a samo furate drugi narativ, koji isto dolazi iz tog mainstreama.
Pozivate se na neka prava, a time uskraćujete prava drugih (i obrnuto).

Uzmimo, eto, da BiH ne zna šta radi (a ne zna, ne samo u vezi Covida), kad vidiš da:
- Izrael leti da završi vakcinaciju (a Izrael ne radi ništa od danas do sutra)
- sve tri sile (Amerika, Rusija i Kina) ozbiljno pokušavaju ovo iskontrolisati
- su s druge strane Mirnes Ajanović i Samir Osmanagić

Onda se čovjek malo zapita...

Ipak, na kraju će biti kako veliki odluče, kao što rekoh i na početku.
Ti si pitao ko ti to može "oduzeti" prava, ali mislim da je to sada jasno. :D
zabac kermit

#513 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by zabac kermit »

darius_maximus wrote: 19/11/2021 23:47
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 19/11/2021 18:25
Ok, slazemo se, u sustini.

Ovo je bolje, od Carlina

Its a big club and you ain't in it

https://youtu.be/Nyvxt1svxso

Ali kad to kazes odnosno primjenis na trenutnu situaciju onda su teoreticar zavjere i ravnozemljas, a vecina suti i mase repom :D
Vi mislite da niste "mainstream" i da vidite iza zavjese, a samo furate drugi narativ, koji isto dolazi iz tog mainstreama.

Uzmimo, eto, da BiH ne zna šta radi (a ne zna, ne samo u vezi Covida), kad vidiš da:

Nemozes ti mjerit te zemlje sa nasom nipocemu pa tako ni po pandemiji i vakcinama.u izraelu imas skoro troduplo vise stanovnika nego u bih o americi da ne pricam....
darius_maximus

#514 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by darius_maximus »

palermo wrote: 19/11/2021 19:48

Naravno moj Mehmede da smo frustrirani, nije lako živjeti sa tokmacima, misliš da je lako živjeti a znati da neko kao ti je tu pored njega.......uhvati nas strah, golemi strah
Ne razumijem? Vi sami tvrdite da vakcina ublazava simptome a ne sprecava sirenje, znaci bio pored tebe ja ili neko ko je primio 20 vakcina, tvoja sansa za zarazom je jednaka :-?
"ublazava simptome a ne sprecava sirenje" - oj, Bože, pomozi im.
Pa, ako ublažava simptome, spriječava ujedno i širenje.
Bolje je po narod oko tebe da ne razviješ simptom npr. kašljanja, jer ćeš manje širiti baje.

Vi ste ono onaj dio naroda koji kao razmišlja svojom glavom, a niste ovce kao ovi drugi?
Tugo golema...
darius_maximus

#515 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by darius_maximus »

zabac kermit wrote: 19/11/2021 23:48
darius_maximus wrote: 19/11/2021 23:47

Nemozes ti mjerit te zemlje sa nasom nipocemu pa tako ni po pandemiji i vakcinama.u izraelu imas skoro troduplo vise stanovnika nego u bih o americi da ne pricam....
Kakve to veze ima sa životom?
Ako imaš manje stanovnika, ko ih jebe?
Samo države sa više stanovnika od BiH se trebaju vakcinisati?
Kod njih je drugi virus?
Šta je pisac htio reći?
zabac kermit

#516 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by zabac kermit »

darius_maximus wrote: 20/11/2021 00:02
zabac kermit wrote: 19/11/2021 23:48
Kod njih je drugi virus?
Šta je pisac htio reći?
lakse se tamo zarazit nego ovde,logicno,zar ti se mora crtat?
darius_maximus

#517 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by darius_maximus »

zabac kermit wrote: 20/11/2021 00:03
darius_maximus wrote: 20/11/2021 00:02

Kod njih je drugi virus?
Šta je pisac htio reći?
Kod nas čitava država živi i radi u pet gradova, tako da nije pretjerano teško ni kod nas, ne brini.
Pogotovo što je Izrael tada bio zatvorio potpuno granice. Niko nije mogao ući ni izaći.
U međuvremenu smo mi sazivali komšije na planine, punili Jahorinu, itd.
MehmedPasaMoric

#518 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by MehmedPasaMoric »

convict wrote: 19/11/2021 23:44

od samog starta do danas ne mogu ljudi da skontaju da lockdown i druge mjere nisu usmjerene samo na smanjenje broja zarazenih i mrtvih, nego prije svega na sprecavanje kolapsa zdravstvenog sistema.

nisi htio vakcinu od 20 eur? super, neces dobiti ni lezanje u bolnici koje daleko vise kosta.
Jel ti mozes shvatiti cinjenicu da je doktor koji te pelcovao placen novcem koji ja izdvajam za osiguranje i poreze? Da je u toj istoj bolnici gdje bi ti nesto branio, SVE od toalet papira preko aparata za magnetnu pa do neispravnih respiratora srebrene maline placeno mojim novcem? Da ja placam i Sebiju Izetbegovic i da zahvaljujuci meni ona nosi cipelice od 500 eura? Moji roditelji sa po 40 godina staza i ja smo zajedno untaj sistem skrkali preko 200 hiljada maraka, dakle dovoljno da me privatno lijeci doktor sa diplomom Oxforda, na Havajima, dok me Hajavke rashladjuju palminim liscem i jos kusura da ostane; a niko od nas iz porodice nije nikad koristio neke ozbiljnije usluge osim onih iz doma zdravlja. Hajde malo napni mozdane vijuge i dozovi se
zabac kermit

#519 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by zabac kermit »

darius_maximus wrote: 20/11/2021 00:13
zabac kermit wrote: 20/11/2021 00:03
Kod nas čitava država živi i radi u pet gradova, tako da nije pretjerano teško ni kod nas, ne brini.
Pogotovo što je Izrael tada bio zatvorio potpuno granice. Niko nije mogao ući ni izaći.
Izrael ima gradova na moru a hvala bogu znamo kako se raja na moru provodi,imaju dosta turista,stranih drzavljana,rusa po izraelu imas kolko hoces,znaci raznih kultura,ne zelim nikoga da omalovazavam ali mislim sto se higijene tice da prednjacimo u odnosu na mnoge a to je jako bitna stvar u ovoj pandemiji.
darius_maximus

#520 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by darius_maximus »

zabac kermit wrote: 20/11/2021 00:19
darius_maximus wrote: 20/11/2021 00:13

Izrael ima gradova na moru a hvala bogu znamo kako se raja na moru provodi,imaju dosta turista,stranih drzavljana,rusa po izraelu imas kolko hoces,znaci raznih kultura,ne zelim nikoga da omalovazavam ali mislim sto se higijene tice da prednjacimo u odnosu na mnoge a to je jako bitna stvar u ovoj pandemiji.
Zatvorili granice. Kapak bio.
Imao sam kolegu iz Izraela, nije mogao putovati kući nekoliko mjeseci.
Niks Rusi, niks turisti.

A što se higijene tiče, poznat mi je taj mit.
Da se nisam vozio ljeti u našim tramvajima i trolejbusima, možda bi me mogao i zajebati tom pričom, ali... :D
zabac kermit

#521 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by zabac kermit »

darius_maximus wrote: 20/11/2021 00:23
zabac kermit wrote: 20/11/2021 00:19

Zatvorili granice. Kapak bio.
Imao sam kolegu iz Izraela, nije mogao putovati kući nekoliko mjeseci.
Niks Rusi, niks turisti.

A što se higijene tiče, poznat mi je taj mit.
Da se nisam vozio ljeti u našim tramvajima i trolejbusima, možda bi me mogao i zajebati tom pričom, ali... :D
E jebiga pa sta ocekujes ljeti da se raja ne znoji pogotovo u tramvaju gdje veca temperatura nego izvan.Nisam rekao da kod nas nemas poganluka ali dosta manje nego u drugim drzavama.Pitaj nekog ako imas u usa kolko imaju beskucnika samo,bice ti sve jasno.
A sto se izraela tice sta niks rusi ljudi haman svoje kvartove imaju po izraelu :lol:
Dope_Man

#522 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Dope_Man »

zabac kermit wrote: 19/11/2021 23:46
convict wrote: 19/11/2021 23:44 nisi htio vakcinu od 20 eur? super, neces dobiti ni lezanje u bolnici koje daleko vise kosta.
nemoze meni niko uskratit lezanje u bolnici ako mi je zdravstveno placeno,to sto ja necu vakcinu nije tvoj i niciji problem,ako vas je strah mene sjedite kuci nemorate ni izlazit.
Nije mene strah tebe, vec je problem sto ti lezeci u bolnici od korone, a sto si vjerovatno mogoa izbjeci vakcinom, uzimas prostor i vrijeme doktora da lijeci nekoga ko ima druge zdravstvene probleme.

Vakcina ne sprijecava ni zarazu ni prenosenje virusa. Kazu da malo pomaze, ali generalno ne sprijecava. Vakcina je tu da olaksa pritisak na zdravstveni sistem. I besplatna je. Tacno bi vas vise potrcalo da je uzmete da su nalijepici cijenu 50 KM po dozi.
Dead Man Walking

#523 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Dead Man Walking »

Dope_Man wrote: 20/11/2021 06:36
zabac kermit wrote: 19/11/2021 23:46

Nije mene strah tebe, vec je problem sto ti lezeci u bolnici od korone, a sto si vjerovatno mogoa izbjeci vakcinom, uzimas prostor i vrijeme doktora da lijeci nekoga ko ima druge zdravstvene probleme.

Vakcina ne sprijecava ni zarazu ni prenosenje virusa. Kazu da malo pomaze, ali generalno ne sprijecava. Vakcina je tu da olaksa pritisak na zdravstveni sistem. I besplatna je. Tacno bi vas vise potrcalo da je uzmete da su nalijepici cijenu 50 KM po dozi.
Da je receno nabavljeno nesto malo doza samo za guzonje, politicare i njihove familije, i ove koje imaju jaku stelu, ovi sto nece dzabnu bi po milju placali da je prime, kao sto su kupovali i rokali sve i svasta kad se fasovala korona, niko nije pitao je li ispitana ta kombinacija lijekova, samo ako se naculo da je nekom pomoglo.
Ateista

#524 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Ateista »

darius_maximus wrote: 20/11/2021 00:00
"ublazava simptome a ne sprecava sirenje" - oj, Bože, pomozi im.
Pa, ako ublažava simptome, spriječava ujedno i širenje.
Bolje je po narod oko tebe da ne razviješ simptom npr. kašljanja, jer ćeš manje širiti baje.

Vi ste ono onaj dio naroda koji kao razmišlja svojom glavom, a niste ovce kao ovi drugi?
Tugo golema...
Nidje veze, niko nikad nije rekao da samo oni sa simptomima sire virus, zato izmedju ostalog i jeste problematican sto se siri i prije nego sto skontas da si zarazen. Vakcinisani imaju blaze simptome i mnogi nece ni skontati da ga imaju i sirice ga, oni koji imaju izrazenije simptome ce se testirati i izolovati pa time manje siriti virus.
Ateista

#525 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Ateista »

MehmedPasaMoric wrote: 20/11/2021 00:17
convict wrote: 19/11/2021 23:44

Jel ti mozes shvatiti cinjenicu da je doktor koji te pelcovao placen novcem koji ja izdvajam za osiguranje i poreze? Da je u toj istoj bolnici gdje bi ti nesto branio, SVE od toalet papira preko aparata za magnetnu pa do neispravnih respiratora srebrene maline placeno mojim novcem? Da ja placam i Sebiju Izetbegovic i da zahvaljujuci meni ona nosi cipelice od 500 eura? Moji roditelji sa po 40 godina staza i ja smo zajedno untaj sistem skrkali preko 200 hiljada maraka, dakle dovoljno da me privatno lijeci doktor sa diplomom Oxforda, na Havajima, dok me Hajavke rashladjuju palminim liscem i jos kusura da ostane; a niko od nas iz porodice nije nikad koristio neke ozbiljnije usluge osim onih iz doma zdravlja. Hajde malo napni mozdane vijuge i dozovi se
To je to. :thumbup:
Locked