Off je nepravedno podcijenjen.
Jadi nas nezaposlenih
Moderator: anex
- ExNihilo
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- deogest
#5303 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ima bolju platu, oko 1000 KM, nije govorio ali imas i mikrokreditne, samo sto kamata logicno dere. Auto mu je trebalo jer dalje radi, ali evo vec je jednom vozio neregistrovano, zakasnio nije imao para.markopd wrote: ↑18/11/2021 09:23I kada mu taj posao na neki način ugrozi zdravlje,biće bolovanje,pa otkaz,ostavi žena odvede dijete,a on ostade u kreditu bez posla i mogućnosti da se zaposli dalje.I onda se pitamo otkud ovoliko sirotinje koja traži pomoć po raznim Pomozi.ba,Ispuni mi želju...Prijatelj ti nije hrabar već ima neku bolesnu ambiciju i želju za dokazivanjem nekom svom komšiji ili rođaku.deogest wrote: ↑18/11/2021 00:29 Jedan od dvojice prijatelja, koji su mi ostali u gradu, ima 25 godina, ozenjen i naprave dijete za vrijeme korone. Kupi auto za 3 milje, zavali se u kredit, konobarise a zena ne radi. Djetetu nista ne fali jer uskoce njegovi i njeni. Jel to sretan zivot? Pa osudio si dijete ovdje za sva vremena.
Druga stvar,da nam pojasniš kako je prijatelj uspio da podigne kredit sa takvim poslom,jer znam masu ljudi iz mog okruženja koji su se žalili da sa kafanom nisu mogli ni 500 KM dobiti od banke.Mnogi su onda mjenjali posao samo da bi mogli ispunili uslove banke i podigli bilo kakav kredit.
-
Hakiz
#5304 Re: Jadi nas nezaposlenih
Hajde, brate, život nikome nije garantovan, a ionako nas je previše. Ko nema para, ne može naći posao, neka umre i bolje svima. Ionako život nije neka velika sreća da bi ga se živjelo po svaku cijenu. A i bolje se odmah sam riješiti muka nego da te nezaposlenog sistem pati pomalo godinama ili decenijama.
Ionako, na kraju, svi umiru.
Nemoj da bi me ko ozbilljno shvatio i poslušao, ja to onako lupam. Šta ja znam, ne znam ja ništa.
Nemoj da bi me ko ozbilljno shvatio i poslušao, ja to onako lupam. Šta ja znam, ne znam ja ništa.
-
sarajevo-x.com
#5305 Re: Jadi nas nezaposlenih
Kod nas nezaposleni najbolje zive. 
-
Hakiz
#5306 Re: Jadi nas nezaposlenih
Kod vas možda, kod nas ne.
-
markopd
#5307 Re: Jadi nas nezaposlenih
Tako kaži da je u pitanju kredit preko tih lihvara,pardon najblaže moguće rečeno.Neka je sa srećom tvom kolegi,ali po ranijim iskustvima ljudi u sličnim okolnostima,ne smiješi mu se fina budućnost,daj Bože da griješim.Sličnih primjera imam koliko hoćeš,najviše njih se odnosi na akutno proširenje vena i ozbiljne problema sa kičmom već u kasnim tridesetim ili početkom četrdesetih godina.Problem je naravno "nezasitni" ego vlasnika ug.objekata i norme za rad koje su toliko "bolesne" gdje takav rad nema uopšte cijenu,a što je najgore od svega plaćen je najmizernije što se može platiti.
-
nekome
#5308 Re: Jadi nas nezaposlenih
fadile oprosti namHakiz wrote: ↑18/11/2021 16:42 Hajde, brate, život nikome nije garantovan, a ionako nas je previše. Ko nema para, ne može naći posao, neka umre i bolje svima. Ionako život nije neka velika sreća da bi ga se živjelo po svaku cijenu. A i bolje se odmah sam riješiti muka nego da te nezaposlenog sistem pati pomalo godinama ili decenijama.
-
Sydnor
#5309 Re: Jadi nas nezaposlenih
Sad shvatam gdje griješim i zašto nemam cure 
- Bloo
- Globalna šefica
-
El_comadante
#5313 Re: Jadi nas nezaposlenih
pretvoriše temu u Jadi nas zaljubjenih i ostavljenih.
- deogest
#5314 Re: Jadi nas nezaposlenih
Vani bilo gdje se moze naci posao, razumijem ja poentu, ali treba ima respekt i prema majci koja te nosila 9 mjeseci i patila se, othranila, da bi ti tako razmisljao samo zato sto nemas pare i posao. Potrudis se. Nije niko kriv ako se rodi siromasan, ali ako to ostane citav zivot, onda jeste.nekome wrote: ↑18/11/2021 17:12fadile oprosti namHakiz wrote: ↑18/11/2021 16:42 Hajde, brate, život nikome nije garantovan, a ionako nas je previše. Ko nema para, ne može naći posao, neka umre i bolje svima. Ionako život nije neka velika sreća da bi ga se živjelo po svaku cijenu. A i bolje se odmah sam riješiti muka nego da te nezaposlenog sistem pati pomalo godinama ili decenijama.
- Rothmans
#5315 Re: Jadi nas nezaposlenih
Haj ja cu radit , a ti vrebaj konkurse i gledaj ko ce ti kafu platitLajavikrelac wrote: ↑18/11/2021 10:26Rothmans wrote: ↑18/11/2021 00:07 Ko je ista dokazo ? Samo kazem da ako nemas stele i jake zaledjine pomiri se sa tim da ces se borit cijeli zivot. I ja radim 6 dana sedmicno, imam 10 dana godisnjeg i pola plate dobijem na banku , pola na ruke. Hocul se ubit sad ?
A sa 40+ se ne treba nadati cudima , ali skladista i gradilista uzimaju redom i takve. Prevoznici isto![]()
- deogest
#5316 Re: Jadi nas nezaposlenih
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#5317 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ljudi ograničeni ko saksija i ne mogu skontati neke stvari...ćuti samo neka je redovna plata nas je i dovela dovde. Jaše te gazda ko mazgu, samo još ne traži da mu se naguziš po potrebi, a ti govoriš ćuti neka je samo redovna plata
Gazda vozi BMW, djeci kupuje stanove, a ti nemaš ni za čestitih cipela...
Super razmišljanje, služiš na čast domaćim robovlasnicima
Gazda vozi BMW, djeci kupuje stanove, a ti nemaš ni za čestitih cipela...
Super razmišljanje, služiš na čast domaćim robovlasnicima
-
markopd
#5318 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ne daj se isprovocirati kolega,nažalost većina ovakvih ljudi nisu uopšte ograničeni već su mudri,lukavi a ponekad i bezobrazni prema ljudima koji tragaju za normalnim poslom.Svako od nas je drugačiji,nekom odgovara ovakav nekom onakav posao,nekome rad u smjeni drugome od 8-17h,nekom terenski nekom kancelarijski ali svima nama je itekako bitan iznos plate.Koliko god se trudio Rothmans da ispadne nekakav "heroj" i "žrtva" opisujući kako je i njemu teško,ja sam mišljenja da ovde svi takvi koji se javljaju namjerno prikazuju nekakvu iluziju da se može odlično živjeti sa 800 KM plate,a u suštini rade puno bolje poslove za puno veće pare i prosipaju šuplju ovde po forumu,vodeći se onom "samo nek je meni dobro".Lajavikrelac wrote: ↑19/11/2021 15:01 Ljudi ograničeni ko saksija i ne mogu skontati neke stvari...ćuti samo neka je redovna plata nas je i dovela dovde. Jaše te gazda ko mazgu, samo još ne traži da mu se naguziš po potrebi, a ti govoriš ćuti neka je samo redovna plata![]()
Gazda vozi BMW, djeci kupuje stanove, a ti nemaš ni za čestitih cipela...![]()
Super razmišljanje, služiš na čast domaćim robovlasnicima![]()
Mene je blam kad uđem na neku facebook stranicu,tipa neki Spotted ili Tražim/nudim i čitam slične komentare i savjete kako treba bilo šta raditi,a vidi se na kilometar da to pišu vlasnici obrta i firmi koji neplaćaju i neprijavljuju radnike.Umjesto da poboljšaju uslove rada i visinu plate,njima je važnije da mora biti onako kako oni hoće i još se nalaze pametovati ljudima kojima je stvarno potreban posao.Bez komentara.
-
detroit-mercy
#5319 Re: Jadi nas nezaposlenih
Francuzi za jako malo porazbijaju pola Pariza, mi smo naucili da nas drugi kandzijaLajavikrelac wrote: ↑19/11/2021 15:01 Ljudi ograničeni ko saksija i ne mogu skontati neke stvari...ćuti samo neka je redovna plata nas je i dovela dovde. Jaše te gazda ko mazgu, samo još ne traži da mu se naguziš po potrebi, a ti govoriš ćuti neka je samo redovna plata![]()
Pa zar stara mudrost ne kaze "kandzija je iz raja izasla".
-
moonca
#5320 Re: Jadi nas nezaposlenih
Koliko god vas 'gazda' dobro plati.. ljubomora neche prestati .. na... sta isti vozi i gdje zivi...
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
- Rothmans
#5322 Re: Jadi nas nezaposlenih
Trla baba lan... treba stremiti ka boljem, naravno, ali sjediti besposlen u medjuvremenu , to ne postujemLajavikrelac wrote: ↑19/11/2021 15:01 Ljudi ograničeni ko saksija i ne mogu skontati neke stvari...ćuti samo neka je redovna plata nas je i dovela dovde. Jaše te gazda ko mazgu, samo još ne traži da mu se naguziš po potrebi, a ti govoriš ćuti neka je samo redovna plata![]()
- S4mpion
#5323 Re: Jadi nas nezaposlenih
Bolje je džaba ležat' nego džaba radit', jer time stičemo neku dugoročnu korist i poslodavcima dajemo doznanja da nema više zajebancije.
-
Hakiz
#5324 Re: Jadi nas nezaposlenih
Imam ja posao za raju. Nema plate, ni doprinosa, ali, eto, da ne sjede besposleni.Rothmans wrote: ↑19/11/2021 17:06Trla baba lan... treba stremiti ka boljem, naravno, ali sjediti besposlen u medjuvremenu , to ne postujemLajavikrelac wrote: ↑19/11/2021 15:01 Ljudi ograničeni ko saksija i ne mogu skontati neke stvari...ćuti samo neka je redovna plata nas je i dovela dovde. Jaše te gazda ko mazgu, samo još ne traži da mu se naguziš po potrebi, a ti govoriš ćuti neka je samo redovna plata![]()
-
moonca