Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

uglavnomja

#23101 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

agent_zero wrote: 18/11/2021 13:58 Zašto je zaključana tema o djevojčici Gadžun?
neki idiot je zatrpao temu copy/paste komentarom koji je bio odvratan, najblaze receno
admini su ekspresno reagovali, zakljucali i obrisali

a zasto nije ponovo otvorena :?:
uglavnomja

#23102 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

Ateista wrote: 18/11/2021 14:32
klix wrote: 18/11/2021 14:21
Pa na početku je mislio, da nije Ljubo. Naravno da ga ne bi branio, da je tada znao, da je on. E sada je već zeznuto reći: Jbg pogriješio sam. 😱
Da je nesto drugo u pitanju pa hajde, ali ubistvo sina i da skonta da se zajebo a drzi istu pricu, to moze samo sociopata.
nije on sociopata, on je unisten covjek, ifet je puno blize toj definiciji sociopate i psihopate

iskoristava ljude u najtezim trenucima zivota, potpaljuje im bolest, gura ih u provaliju, stvara fantaziju
umjesto da dobiju strucnu pomoc ljudi koji su se obrazovali za to, psihologa, psihijatara ...

oni su izabrali da ih voda pokvareni manipulator, mentalitet vodje sekte
mantra: rek'o ifet, rek'o ifet ... i to se ne provjerava, ne ispituje, ne sumnja, ....

puno je vremena proslo, puno se stvari NIJE desilo, dokazalo, pokazalo ... sve stvari koje su "poznate" i "osvjedocene" i koje su samo cekale svojih 5 minuta
a kojih nema, niti je ikad bilo

sta sad misle :? ko zna
zasto ne reaguju?
ima tu puno prostora za spekulacije
bitangeIprinceze

#23103 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bitangeIprinceze »

uglavnomja wrote: 18/11/2021 16:56
agent_zero wrote: 18/11/2021 13:58 Zašto je zaključana tema o djevojčici Gadžun?
neki idiot je zatrpao temu copy/paste komentarom koji je bio odvratan, najblaze receno
admini su ekspresno reagovali, zakljucali i obrisali

a zasto nije ponovo otvorena :?:
A zašto ova nije zatvorena po logici copy/paste?
GAU8

#23104 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

Problem je sto je sudski sistem katastrofalno zakazao.
I onda idemo "rijesiti" stvar tako sto unistimo par ljudi koji su se nasli u krivo vrijeme na krivom mjestu.

I samo da se ne smatra da sam pristrasan, ne vjerujem ni 100% da je Alisina amnezija stvarna.
Razlog je to sto nema autoriteta koji je mjerodavan. Zasto stvar nije do kraja ispitana?
Ovako je ostavljen prostor za manipulacije.
bitangeIprinceze

#23105 Re: Slučaj Dženan Memić

GAU8 wrote: 18/11/2021 17:25 Problem je sto je sudski sistem katastrofalno zakazao.
I onda idemo "rijesiti" stvar tako sto unistimo par ljudi koji su se nasli u krivo vrijeme na krivom mjestu.

I samo da se ne smatra da sam pristrasan, ne vjerujem ni 100% da je Alisina amnezija stvarna.
Razlog je to sto nema autoriteta koji je mjerodavan. Zasto stvar nije do kraja ispitana?
E jebo ga Ljubo više, opet pravi neke pizdarije :D i sranja :shock: otkud čovjeku toliki kapacitet?
GAU8

#23106 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

bitangeIprinceze wrote: 18/11/2021 17:35
GAU8 wrote: 18/11/2021 17:25 Problem je sto je sudski sistem katastrofalno zakazao.

E jebo ga Ljubo više, opet pravi neke pizdarije :D i sranja :shock: otkud čovjeku toliki kapacitet?
Koliko branis LjubA, ko da ti dodje nesto... :lol:
foton

#23107 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foton »

GAU8 wrote: 18/11/2021 09:19
lijepa u dusi wrote: 18/11/2021 00:30 Vidim, pojedinci se referisu na Murizovu izjavu da "ne znamo ko je ubica", kao dokaz da je lagao sve ovo vrijeme.
Kao prvo, izjava izvadjena iz konteksta. Kao drugo, odnosilo se na kompletnu javnost, a poenta te izjave jeste da 6 godina nakon ubistva, mi, odnosno javnost, ne zna ko je ubica, optuznica nije dignuta, proces nije ni poceo, a kamoli zavrsio.
Toliko od mene, rijetko se ukljucujem, ovo bas nisam mogla da presutim.
Problem je sto Muriz u medjuvremenu stvarno zna (ili sa velikom vjerovatnocom pretpostavlja) ko je ubica. I zna da ga je on pomogao osloboditi...

Zivi bili pa vidjeli
Od čega ga je pomogao osloboditi?
ArmandiHose

#23108 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ArmandiHose »

Skoro napisah da je tema je u ovom trenutku dostigla vrhunac: bez novih informacija, novih originalnih ideja, zapažanja i komentara, da se svi vrtimo u krug, da se prešlo se na lične konfrontacije, jeftine dosjetke.

Napisah da nam ostaje nam da sačekamo nove činjenice, nove informacije koje će nam dodatno osvjetliti ovaj slučaj, osvježiti forumsko raspoloženje i pristup temi: čekam(o) nastavak suđenja optuženima Mutap i dr, posebno nastavak svjedočenja Muriza, te konačno ukazanje presude Vrhovnog suda Federacije. Prvo se očekuje krajem decembra, ovo drugo možda ovog, tekućeg mjeseca novembra.

Obećao sebi da odmorim od ove teme, navratim na temu nekad iza 23.12. ili 30.12. kada bi trebao biti nastavak suđenja u predmetu Mutap, ili ranije ako i kada se objavi presuda Vrhovnog suda Federacije za Seferoviće.

Ali, prozvaše me neki tipovi, forumaši sa nekoliko faličnih nervnih ćelija, tačnije par gotovo odumrlih ganglija u glavi, mislioci i humoristi u pokušaju, komentarima da sam "pakaš", "mufid", "bot".

Ukratko, nasmijali su me svojim imbecilnim "kritikama" i "dosjetkama", iskreno ih sažaljevam zbog njihove mentalne ograničenosti, isključivosti i plitkosti, žao mi je što su zaustavljeni u svom mentalnom razvoju bez perspektive daljeg razvoja

Naravno, imaju oni ustavno pravo na svoju glupost. Imaju međunarodnim dokumentima zagarantovanu slobodu da egzistiraju u dostojanstvu svoje ograničenosti, gluposti i plitkosti, ali nemaju pravo da vrijeđaju drugog i drugačijeg zbog drugačijeg argumentiranog stava i mišljenja.

Jer mislim svojom glavom, a ne "savjetnika" Ifeta glavom i drugih majstora manipulacije, ublehe i šuplje?

Jer zaključujem da je ovaj predmet rezultat, stjecaj stručne nekompetencije, gluposti, kukavičluka i manipulacije?

Jer sam ubjeđen da je počinitelj djela Ljubo, događaja kombinacijom saobraćajke i ubiststva palicom. Koji se izvukao zbog određenih propusta policajaca i drugih službenih lica, kukavičluka i konformizma, nekompetencije određenih pravosudnih djelatnika, te zbog uspješne dugogodišnje manipulacije "savjetnika" i drugih majstora, inžinjera "kontrolisane realnosti" ovim tragičnim događajem i Murizom?

Jer sam ubijeđen, nakon svih ovih godina analiza, sinteza, sučeljavanja, istraga, postupaka, suđenja, dokumenata, dokaza nastupa i dr., na nema nikog osim LJUBE kao direktnog počinitelja "načina na koji je nanesena teška tjelesna povreda Dženanu od koje je preminuo", počinitelja i tjelesnih povreda Alise?
bitangeIprinceze

#23109 Re: Slučaj Dženan Memić

Ko je prozvao armanda? Prije mislim da ga više ne žele čuti jer će biti opet papagajsko ponavljanje nego da ga neko proziva. A možda je i armando skrenuo s pameti pa umišlja prozivanje kao sve psiho osobe. A dje i ne bi, treba trpiti muku. :thumbup:
YouAreMyDestiny

#23110 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by YouAreMyDestiny »

Bilo bi lijepo, kada bi neko od Murizovaca napisao svoju verziju događaja. Denden je svoju dobro obrazložio. Iz drugog tabora ništa osim slaboumnih doskočica. 🤷‍♀️
bitangeIprinceze

#23111 Re: Slučaj Dženan Memić

Zašto bi to bilo dobro? I kome bi to bilo dobro? :lol: :lol: ojjjjj teških ljudi
preselio na ahiret

#23112 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by preselio na ahiret »

klix wrote: 18/11/2021 19:56 Bilo bi lijepo, kada bi neko od Murizovaca napisao svoju verziju događaja. Denden je svoju dobro obrazložio. Iz drugog tabora ništa osim slaboumnih doskočica. 🤷‍♀️
slaboumnim ljudima nema potrebe nista obrazlagat i smajliji su za vas previse.
Ateista

#23113 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Ateista »

uglavnomja wrote: 18/11/2021 17:07
Ateista wrote: 18/11/2021 14:32
Da je nesto drugo u pitanju pa hajde, ali ubistvo sina i da skonta da se zajebo a drzi istu pricu, to moze samo sociopata.
nije on sociopata, on je unisten covjek, ifet je puno blize toj definiciji sociopate i psihopate

iskoristava ljude u najtezim trenucima zivota, potpaljuje im bolest, gura ih u provaliju, stvara fantaziju
umjesto da dobiju strucnu pomoc ljudi koji su se obrazovali za to, psihologa, psihijatara ...

oni su izabrali da ih voda pokvareni manipulator, mentalitet vodje sekte
mantra: rek'o ifet, rek'o ifet ... i to se ne provjerava, ne ispituje, ne sumnja, ....

puno je vremena proslo, puno se stvari NIJE desilo, dokazalo, pokazalo ... sve stvari koje su "poznate" i "osvjedocene" i koje su samo cekale svojih 5 minuta
a kojih nema, niti je ikad bilo

sta sad misle :? ko zna
zasto ne reaguju?
ima tu puno prostora za spekulacije
Cak i da je unisten, opet to nije razlog da svjesno branis ubicu svog sina, cak i unisten covjek bi jedva docekao da se osveti ubici na neki nacin i tesko da bi mu licni ponos bio bitniji od toga. Za advokata me ne bi cudilo da forsira laznu pricu, njemu je to posao. Ne tvrdim da je to, ali ne iskljucujem mogucnost da ifet ima interes u tome.
Ateista

#23114 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Ateista »

bitangeIprinceze wrote: 18/11/2021 19:55 Ko je prozvao armanda? Prije mislim da ga više ne žele čuti jer će biti opet papagajsko ponavljanje nego da ga neko proziva. A možda je i armando skrenuo s pameti pa umišlja prozivanje kao sve psiho osobe. A dje i ne bi, treba trpiti muku. :thumbup:
Sam se pronasao kad sam prozvao mufida. :D :lol:
GAU8

#23115 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

Ateista wrote: 19/11/2021 08:21
bitangeIprinceze wrote: 18/11/2021 19:55 Ko je prozvao armanda? Prije mislim da ga više ne žele čuti jer će biti opet papagajsko ponavljanje nego da ga neko proziva. A možda je i armando skrenuo s pameti pa umišlja prozivanje kao sve psiho osobe. A dje i ne bi, treba trpiti muku. :thumbup:
Naravno da je svima ocigledno da je mufid == armando. Suvisno je pricati o tome.
YouAreMyDestiny

#23116 Re: Slučaj Dženan Memić

Zar je uopšte bitno ko je ko 🤷‍♀️
Bitno je, šta neko piše i da li se slažeš sa tim.
I Arijana je na ovoj temi, to svi znamo.
Ateista

#23117 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Ateista »

GAU8 wrote: 19/11/2021 08:33

Naravno da je svima ocigledno da je mufid == armando. Suvisno je pricati o tome.
I ocigledno po zadatku, nevezano za to slazemo li se oko teme ili ne, neki ljudi su ofirni po tom pitanju.
preselio na ahiret

#23118 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by preselio na ahiret »

Ateista wrote: 19/11/2021 09:42

I ocigledno po zadatku, nevezano za to slazemo li se oko teme ili ne, neki ljudi su ofirni po tom pitanju.
dzolix ide u isti koš,isti nacin sranja :-D
bitangeIprinceze

#23119 Re: Slučaj Dženan Memić

Još kad bi to znala i Dalida :lol: e što bi tek onda bilo suvišno pričati
bitangeIprinceze

#23120 Re: Slučaj Dženan Memić

klix wrote: 19/11/2021 09:10 Zar je uopšte bitno ko je ko 🤷‍♀️
I Muriz je na ovoj temi, to svi znamo. 8-)
Ateista

#23121 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Ateista »

klix wrote: 19/11/2021 09:10 Zar je uopšte bitno ko je ko 🤷‍♀️
Bitno je, nije isto kada je neko direktno ukljucen i kada je potpuno neutralan, drugacije se gleda na ono sto pise. Kao sto sam pomenuo vec, ok je da se i takvi ljudi javljaju, ali je posteno reci da su ukljuceni. Ako je i arijana tu, bilo bi posteno da kaze bar da je bliska sa porodicom memic pa da se zna da je na neki nacin subjektivna, ako nece vec da odaje stvarni identitet. Ja do sad nisam primijetio tako nekog sa murizove strane, ako i ima puno manje su ofirni.

To je kao kad se recimo na temu o logosoftu javljaju ljudi koji rade za logosoft, sve je ok ako iskreno kazes da radis tu, neke informacije ce ljudi ozbiljnije shvatiti a neke savjete uzeti sa rezervom jer je jasno da ne mogu biti neutralni kao neko ko je obicni korisnik.
YouAreMyDestiny

#23122 Re: Slučaj Dženan Memić

Kako nisi primjetio td_maajku, bitangu i ahiret? Pa to se iz aviona vidi. 🤷‍♀️ Doduše meni su blokirani, ali vjerujem da i dalje isto trkeljaju.
zijancer

#23123 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

Znate sta je problem, niko jos nije dao neku suvislu verziju dogadaja, koja iskljucuje ovu sa kombijem i ljubom.
Iako se tu olako islo na to da je samo kombi uzrok smrtonosne rane. Sto je potpuno razmontirano.
Cak se ne uklapa ni pretpostavka da je kombi naisao na tucu, pa udario nekoga od napadaca i projurio.
A opet s druge strane tesko je pojasniti motiv. Eh, sive celije na pasu.
gospodar

#23124 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by gospodar »

zijancer wrote: 19/11/2021 10:35 Znate sta je problem, niko jos nije dao neku suvislu verziju dogadaja, koja iskljucuje ovu sa kombijem i ljubom.
Iako se tu olako islo na to da je samo kombi uzrok smrtonosne rane. Sto je potpuno razmontirano.
Cak se ne uklapa ni pretpostavka da je kombi naisao na tucu, pa udario nekoga od napadaca i projurio.
A opet s druge strane tesko je pojasniti motiv. Eh, sive celije na pasu.
Zbog cega se ne uklapa ta pretpostavka ?
pyrocool1

#23125 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pyrocool1 »

klix wrote: 19/11/2021 10:27 Kako nisi primjetio td_maajku, bitangu i ahiret? Pa to se iz aviona vidi. 🤷‍♀️ Doduše meni su blokirani, ali vjerujem da i dalje isto trkeljaju.
td_maajka je ipak razlicitog nacina pisanja.
Nema ovdje suvise razlicitih likova (iz oba “tabora) koji su nekakva direknta veza sa “taborima”. Samo se kloniraju.
Koliko god se ja ne slagao s Murizovim vidjenjem i izjavama oko toga sta se desilo, njega ne mogu osudjivati. Ljudi dragi, on je izgubio dijete na nacin koji jos uvijek nije pravno uokviren i krivci nisu kaznjeni.
No bojim se da ce na kraju izaci sasvim unisten i suociti se sa mogucim tuzbama za klevetu.
Davno sam rekao, ja bih volio da bude Muriz u pravu za nekakvu zavjeru iako sam prilicno ubjedjen da zavjere nema. Ako je u pravu, tada ima sanse za promjene u policijsko-pravosudnom aparatu. Ali ako nije, taj isti aparat postaje fejsbucko-mahalski aparat i necemo jos dugo docekati vladavinu prava a ovi sto nas jebu vec dugo ce opet zabetonirati pozicije.
Locked