Donekle i za Komšića iako on sam nema afera niti ovo sve radi isključivo gledajući vlastiti interes. A da je neke stvari radio kako ne treba, ovde posebno mislim na upravljanje strankom, to semogu složiti. Ja bih iskreno bio sretan kad bi ovakav Komšić bio najgori lik na političkoj sceni jer bi to značilo da je ostatak političke scene puno moralniji, čistiji, iskreniji a to kako znamo nije slučaj. I ovakav Komšić je puno kvalitetniji od velike večine u opoziciji, a o onim iz pozicije da ne pričamo.
Demokratska fronta Željko Komšić
- lerdi
#51501 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#51502 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Podrzava SDA i stoji uz njihove skute u vrijeme kada smo otkrili:lerdi wrote: ↑18/11/2021 10:41Donekle i za Komšića iako on sam nema afera niti ovo sve radi isključivo gledajući vlastiti interes. A da je neke stvari radio kako ne treba, ovde posebno mislim na upravljanje strankom, to semogu složiti. Ja bih iskreno bio sretan kad bi ovakav Komšić bio najgori lik na političkoj sceni jer bi to značilo da je ostatak političke scene puno moralniji, čistiji, iskreniji a to kako znamo nije slučaj. I ovakav Komšić je puno kvalitetniji od velike večine u opoziciji, a o onim iz pozicije da ne pričamo.
1. Da je Asim zavrsavao sve zivo i mrtvo u drzavi kao u Kumu
2. Da je Srebrena malina nabavila smece respiratore
3. Da je Bakir Izetbegovic poslao emisare Vucicu u pogledu revizije presude protiv Srbije
4. Da je HDZu i SNSDu dat kontrolni paket u DN
- drug_profi
#51503 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zapravo Komšić jaše na krilima nacionalizma. Da nema nacionalizma, ne bi bilo ni Komšića jer nema ni jedan kvalitet da bi neko u normalnim okolnostima za njega glasao. Klasični galamdžija bez kompetencija. Ubio se za predsjednika nekog sindikata.
Mislim, naravno da je tako. Ovo je suluda država, pa je normalno da su i birači takvi.
Mislim, naravno da je tako. Ovo je suluda država, pa je normalno da su i birači takvi.
- lerdi
#51504 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Gdje je Komšić u tim aferama i gdje on to stoji uz njih u svemu tome? Ima li ga u respiratorima? Ima li ga u Asimu? Jel on išao kod Vučića i prenosio poruke, za razliku od nekih rebrendiranih za koje se neki tvrde da je imao ulogu goluba pismonoše? Za šta se Komšić tačno optužuje? Što je u saradnji i koaliciji sa SDA? Jebi ga vi nikako da razdvojite poslovni od ljubavnog odnosa. Ako je neko u određenom poslovnom odnosu ne mora značiti da se mora sa tim nekim voliti. I u politici je isto. Ispade po vama da je SPD u velikoj ljubavnoj vezi sa CDU-om u Njemačkoj jer su godinama u koaliciji. Totalno površno gledanje stvari. Nema tu ljubavi. Jesu li to NS i SDP u nekoj ljubavi? Nisu. Jel neko od njih u ljubavi sa NIP-om? Nije. Svi bi se riješili ovih drugih kada bi mogli, ali interes ih spaja. Tako je sa svakom koalicijom u svijetu i totalno je površno na taj način posmatrati stvari. Sad kao pokušava se DF-u prepisati ono što radi ili što je radila SDA iako ovih nema nigdje. Ako ćemo tako jel Forto kriv što je Zvizdić navodno išao kod Vučića oko revizije jer jebi ga NS i NIP su sada u koaliciji? Smiješno i infantilno pomalo._BataZiv_0809 wrote: ↑18/11/2021 11:11Podrzava SDA i stoji uz njihove skute u vrijeme kada smo otkrili:lerdi wrote: ↑18/11/2021 10:41
Donekle i za Komšića iako on sam nema afera niti ovo sve radi isključivo gledajući vlastiti interes. A da je neke stvari radio kako ne treba, ovde posebno mislim na upravljanje strankom, to semogu složiti. Ja bih iskreno bio sretan kad bi ovakav Komšić bio najgori lik na političkoj sceni jer bi to značilo da je ostatak političke scene puno moralniji, čistiji, iskreniji a to kako znamo nije slučaj. I ovakav Komšić je puno kvalitetniji od velike večine u opoziciji, a o onim iz pozicije da ne pričamo.
3. Da je Bakir Izetbegovic poslao emisare Vucicu u pogledu revizije presude protiv Srbije
DF i Komšić su zacrtali neke ciljeve i pokušavali su doći do njih. Za to su tražili partnere i SDA je očito bila spremna pristati na njihove zahtjeve uz ispunjavanje određenih kontra usluga. I to je to. Mene samo interesuje šta će oni uraditi kad zajašu pozicije jer ih ja plaćam za to isto kao što plaćam i ove iz Trojke koji su zajahali kanton pa slabo šta rade realno.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#51505 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
S kim je u koaliciji?
- lerdi
#51506 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Opet ti ponavljam da pomalo infantilno posmatraš stvari jer to što je neko sa nekim u koaliciji ne znači ništa. To je ona glupa priča da se SDP srozao jer je 2010. godine ušao u koaliciju sa SDA a prava je istina da su u tom periodu imali više afera nego SDA. Od Nikšićevog brata, preko traktora, do Zakona o prebivalištu i dogovaranju Lagumdžije sa Čovićem oko IZ...
- drug_profi
#51507 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa jel mu smetalo da se izjasni povodom svih tih afera ili je pravio da ga se ne tiču? Kao i HDZ.
- lerdi
#51508 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa ja koliko sam pratio za večinu se izjasnio. Ne znam za šta se nije izjasnio. Za respiratore koliko se sjećam je rekao da treba tužilaštvo da radi ali da se treba paziti posljedica koje mogu politički nastupiti jer je u pitanju premijer FBIH što je sasvim ok izjava. Ne znam šta je trebao drugo reči? Ide suđenje pa ćemo vidjeti na šta će izaći. Lično se nadam da će popušiti svi dobre kazne kao opomenu onim koji će doći nakon njih.drug_profi wrote: ↑18/11/2021 12:06 Pa jel mu smetalo da se izjasni povodom svih tih afera ili je pravio da ga se ne tiču? Kao i HDZ.
Za Asima je rekao da je čuo i gore stvari ali da bez dokaza ne može nikoga optuživati. I siguran sam da je to istina koliko god ovako strašno zvučalo samo što trebaju ljudi da skontaju da te priče nažalost nisu rezervisane samo za jednu stranku. Priča se i da je Dino radio 2012. godine isto ovo što je Asim radio nedavno al nema dokaza. Svašta se priča.
Mene lično ne interesuje ko je šta reko o nekoj aferi. Interesuje me šta ko i koliko radi i ako postoji neka afera da sud i tužilaštvo odrade posao. Kakav je efekat od kompletne priče ako niko ne popuši zatvora nakon svega. Fokusiramo se na pogrešne stvari.
- drug_profi
#51509 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Opet smo na tome šta ko radi.
Pa šta Željko radi?
Pa šta Željko radi?
- lerdi
#51510 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Na državnom nivou sa kapacitetima koje raspolaže sasvim dobar posao u ove tri godine. Po meni je savim dovoljno bilo to što su HDZ i SNSD izbacili iz CIK-a. Velika politička pobjeda samo što niko to neće da prizna. U kompletnoj ovoj priči prvi je počeo institucije, pa kakve god da su, isticati u prvi plan. Država se na taj način štiti i gradi. To mu je i Escobar na neki način priznao i nazvao to liderskim pristupom. Meni i to što je Palmer gledao da izbjegne DF u priči oko IZ dokaz da njih vide kao najprincipijelnije po tom pitanju. Podžić također dobar posao radi u MO iako je i tu ograničen ali suzbijaju nasrtaje i održavaju stvari što je najbitnije. Klub DF-a ima par dobrih zakonskih prijedloga itd. Sasvim solidno.
S druge strane rad na kantonu je bio više loš nego dobar. Posebno kad su kadrovska rješenja u pitanju. Više su se bavili prepucavanjem unutar i van koalicije nego što su radili i na kraju su taj nivo žrtvovali zbog državnog nivoa što je po meni bolje za građane. Ako nisu imali kapacitet da se kadrovski izbore sa odnosima u koaliciji i van nje bolje je što su digli ruke. Iako nisu ni ovi nakon njih neka sreća al hajd nek i oni probaju. Bar su neke stvari sad jasnije kako ovim u vlasti koji nisu nikad bili upravljati procesima tako i građanima.
- drug_profi
#51511 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
De malo pojasni kako je to Željko komšić iz CIK istjerao HDZ i SNSD?
Otkad je to nadležnost Člana?
Kako je tačno Željko Komšić bitan po pitanju IZ da se "njega izbjegava radi principijelnosti"?
Otkad je to nadležnost Člana?
Kako je tačno Željko Komšić bitan po pitanju IZ da se "njega izbjegava radi principijelnosti"?
- vee-jay
#51512 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ni A nije rekao o svim tim silnim aferama i partiji koja igra glavnu ulogu.lerdi wrote: ↑18/11/2021 11:33Gdje je Komšić u tim aferama i gdje on to stoji uz njih u svemu tome? Ima li ga u respiratorima? Ima li ga u Asimu? Jel on išao kod Vučića i prenosio poruke, za razliku od nekih rebrendiranih za koje se neki tvrde da je imao ulogu goluba pismonoše? Za šta se Komšić tačno optužuje? Što je u saradnji i koaliciji sa SDA? Jebi ga vi nikako da razdvojite poslovni od ljubavnog odnosa. Ako je neko u određenom poslovnom odnosu ne mora značiti da se mora sa tim nekim voliti. I u politici je isto. Ispade po vama da je SPD u velikoj ljubavnoj vezi sa CDU-om u Njemačkoj jer su godinama u koaliciji. Totalno površno gledanje stvari. Nema tu ljubavi. Jesu li to NS i SDP u nekoj ljubavi? Nisu. Jel neko od njih u ljubavi sa NIP-om? Nije. Svi bi se riješili ovih drugih kada bi mogli, ali interes ih spaja. Tako je sa svakom koalicijom u svijetu i totalno je površno na taj način posmatrati stvari. Sad kao pokušava se DF-u prepisati ono što radi ili što je radila SDA iako ovih nema nigdje. Ako ćemo tako jel Forto kriv što je Zvizdić navodno išao kod Vučića oko revizije jer jebi ga NS i NIP su sada u koaliciji? Smiješno i infantilno pomalo._BataZiv_0809 wrote: ↑18/11/2021 11:11
Podrzava SDA i stoji uz njihove skute u vrijeme kada smo otkrili:
DF i Komšić su zacrtali neke ciljeve i pokušavali su doći do njih. Za to su tražili partnere i SDA je očito bila spremna pristati na njihove zahtjeve uz ispunjavanje određenih kontra usluga. I to je to. Mene samo interesuje šta će oni uraditi kad zajašu pozicije jer ih ja plaćam za to isto kao što plaćam i ove iz Trojke koji su zajahali kanton pa slabo šta rade realno.
Eto primjer respiratora:
Koliko ljudi je umrlo na tim respiratorima - u svim normalnim zemljama bi pola vlade u medjuvremenu zavrsilo po zatvorima.
Pa sami primjer Sebije koja na staljinisticki nacin vodi klinicki centar kao njenu sopstvenu kucu.
I to bez zavrsene skole.
Tu umiru ljudi, na osnovu njenih odluka.
To nije za zatvor, to je za dozivotnu robiju.
Komsic cutanjem to brani.
Kako to braniti?
I zasto to brani?
Kako dakle on moze govoriti o odgovornosti drugih ljudi - ako je zaorkuzen svim tolikim ljudima koji direktno i indirektno unistavaju i drzavne institutije - ali jos gore - ljudske zivote.
U ulozi u kojoj se nalazi - njegova je obaveza da o tome govori.
Nije do sada to radio?
OK -- neka pocne sada. Ne sutra, ne pred izbore, nego sada.
Toliko puta je zabio noz u ledja ljevici i ljudima koji su imali nadu u njega.
Ne mora zabijati noz u ledja SDA -- ali neka barem kaze A.
-
Škobo Habu
#51513 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čuj Željko izbacio SNSD i HDZ iz CIK-a!?lerdi wrote: ↑18/11/2021 13:36
Na državnom nivou sa kapacitetima koje raspolaže sasvim dobar posao u ove tri godine. Po meni je savim dovoljno bilo to što su HDZ i SNSD izbacili iz CIK-a. Velika politička pobjeda samo što niko to neće da prizna. U kompletnoj ovoj priči prvi je počeo institucije, pa kakve god da su, isticati u prvi plan. Država se na taj način štiti i gradi. To mu je i Escobar na neki način priznao i nazvao to liderskim pristupom. Meni i to što je Palmer gledao da izbjegne DF u priči oko IZ dokaz da njih vide kao najprincipijelnije po tom pitanju. Podžić također dobar posao radi u MO iako je i tu ograničen ali suzbijaju nasrtaje i održavaju stvari što je najbitnije. Klub DF-a ima par dobrih zakonskih prijedloga itd. Sasvim solidno.
S druge strane rad na kantonu je bio više loš nego dobar. Posebno kad su kadrovska rješenja u pitanju. Više su se bavili prepucavanjem unutar i van koalicije nego što su radili i na kraju su taj nivo žrtvovali zbog državnog nivoa što je po meni bolje za građane. Ako nisu imali kapacitet da se kadrovski izbore sa odnosima u koaliciji i van nje bolje je što su digli ruke. Iako nisu ni ovi nakon njih neka sreća al hajd nek i oni probaju. Bar su neke stvari sad jasnije kako ovim u vlasti koji nisu nikad bili upravljati procesima tako i građanima.
Al' DF stranačka vojska loži raju , to je čudo jedno.
Da se prisjetimo:
Nije, bolan, nikoga Željko izbacio, već je riječ o internom stranačkom dogovoru na državnom nivou.Nova predsjednica Centralne izborne komisije BiH Vanja Bjelica-Prutina je bila savjetnica Mirka Šarovića, predsjednika SDS-a, u vrijeme kada je on u prošlom sazivu Vijeća ministara BiH bio državni ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.
Novi član CIK-a Jovan Kalaba bio je član PDP-a i predsjednik Statutarne komisije te stranke. Bio je i na listama PDP-a na izborima, ali i dio vrha stranke.
Predloženi član CIK-a Željko Bakalar još nije imenovan jer nije bilo entitetske većine da se odluka izglasa, a on je inače jedan od savjetnika Željka Komšića (DF) u kabinetu člana Predsjedništva BiH.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-je ... /200429171
Ne širite propagandu, nismo na stranačkom skupu DF-a u Matuzićima.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#51514 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Poslali su ostra pisma!
-
Hakiz
#51515 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
E, Komšiću, levatu._BataZiv_0809 wrote: ↑18/11/2021 11:11Podrzava SDA i stoji uz njihove skute u vrijeme kada smo otkrili:lerdi wrote: ↑18/11/2021 10:41
Da je bio visokopozicionirani član SDA dok se sve to dešavalo, sada bi bio 2. čovjek NiP-a. I sve bi mu bilo oprošteno i zaboravljeno.
Ko mu je kriv što nije bio u SDA kada je trebalo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#51516 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
NeHakiz wrote: ↑20/11/2021 19:22E, Komšiću, levatu._BataZiv_0809 wrote: ↑18/11/2021 11:11
Podrzava SDA i stoji uz njihove skute u vrijeme kada smo otkrili:
Da je bio visokopozicionirani član SDA dok se sve to dešavalo, sada bi bio 2. čovjek NiP-a. I sve bi mu bilo oprošteno i zaboravljeno.
Ko mu je kriv što nije bio u SDA kada je trebalo.
-
Hakiz
#51517 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zvizdić?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
-
Hakiz
- Styling
#51520 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ljudi, nema potrebe da kopirate kompletne clanke sa portala ovdje. Cemu? Svi znamo citati, pogotovo na portalima koje svi u drzavi prate.
Ovo je mjesto za licne diskusije, misljenja, i i formacije koje mozda nisu dostupne sirokim masama, ali kopiranje clanaka je oduzimanje prostora i potpuno nepotrebno.
Ako vec morate, stavite link na clanak, pa ce procitati onaj koga interesuje.
Ovo je mjesto za licne diskusije, misljenja, i i formacije koje mozda nisu dostupne sirokim masama, ali kopiranje clanaka je oduzimanje prostora i potpuno nepotrebno.
Ako vec morate, stavite link na clanak, pa ce procitati onaj koga interesuje.
- sinuhe
#51521 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako im se samo da voditi ove mucne razgovore sa strancima. Cuj unapredjenje dijaloga.
Sto bi Nermin NIksic rekao neki dan:"Mi se ne mozemo dogovoriti"(ali ce uzeti pare).
Sto bi Nermin NIksic rekao neki dan:"Mi se ne mozemo dogovoriti"(ali ce uzeti pare).
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#51522 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mogao je barem elegantni kaput obuc
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#51523 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nasviro se domacom rakijom da ne ozebe ovih par minuta gore pa trk nazad u ugrijano auto koje mu narod placa.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#51524 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
zastavu okrenuli naopako i nitko da skonta.Sarajmen wrote: ↑25/11/2021 13:38 Komšić : Bosna i Hercegovina će biti sve dok mi vjerujemo u nju
"Ovo je velik dan za Bosnu i Hercegovinu i ovaj dan uvijek treba pamtiti i sjećati se šta je on značio u cijelom tom nekom historijskom kontinuitetu. Da nije bilo toga, vjerovatno ne bi mogli biti ni nezavisna država".
Obilježavanje 25. novembra - Dana državnosti Bosne i Hercegovine, započelo je jutros podizanjem državne zastave na sarajevskom brdu Hum, uz intoniranje himne, javlja Anadolu Agency (AA).
Svečanosti su, između ostalih, prisustvovali Željko Komšić i Šefik Džaferović, predsjedavajući i član Predsjedništva BiH.
"Bosna i Hercegovina će biti sve dok mi vjerujemo u nju, poručio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić danas na sarajevskom brdu Hum, a povodom obilježavanja 25. novembra - Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).
"U Bosni i Hercegovini, nažalost, uvijek ima nekih tenzija. Činjenica jeste da su sada najjačeg intenziteta", izjavio je Komšić za AA.
Bosancima i Hercegovcima, Bosankama i Hercegovkama čestitao je 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine.
Izvor i više, link https://politicki.ba/vijesti/komsic-bos ... -nju/19890
jada i organizatora.
-
doremifa
#51525 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
"Ne plaši se Grade, mladosti mi moje, na braniku tvome gazije još stoje"Sarajmen wrote: ↑25/11/2021 13:38 Komšić : Bosna i Hercegovina će biti sve dok mi vjerujemo u nju
"Ovo je velik dan za Bosnu i Hercegovinu i ovaj dan uvijek treba pamtiti i sjećati se šta je on značio u cijelom tom nekom historijskom kontinuitetu. Da nije bilo toga, vjerovatno ne bi mogli biti ni nezavisna država".
Obilježavanje 25. novembra - Dana državnosti Bosne i Hercegovine, započelo je jutros podizanjem državne zastave na sarajevskom brdu Hum, uz intoniranje himne, javlja Anadolu Agency (AA).
Svečanosti su, između ostalih, prisustvovali Željko Komšić i Šefik Džaferović, predsjedavajući i član Predsjedništva BiH.
"Bosna i Hercegovina će biti sve dok mi vjerujemo u nju, poručio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić danas na sarajevskom brdu Hum, a povodom obilježavanja 25. novembra - Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).
"U Bosni i Hercegovini, nažalost, uvijek ima nekih tenzija. Činjenica jeste da su sada najjačeg intenziteta", izjavio je Komšić za AA.
Bosancima i Hercegovcima, Bosankama i Hercegovkama čestitao je 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine.
Izvor i više, link https://politicki.ba/vijesti/komsic-bos ... -nju/19890