Ima zakon koji uredjuje poslovanje privatnih objekata. Privatni objekti nisu slobofni da donose odredbe po vlastitom nahofjenju kao sto ti mislish.
Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Moderator: O'zone
-
RandomAndCasual
#26 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
- FunkyzeitGames
#27 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Niko mi do sada nije zabranio da uđem negdje bez vakcine, čak sam primjetio nedavno u Austriji da niti jedan kafić koji fura to pravilo nije ni blizu posjećen kao oni koji se ne prave pametni sa nekim mjerama i zabranama, ljudi jednostavno ne žele da ih se ucjenjuje takvim stvarima. A ovi korona botovi sa postovima u fazonu "ne razmišljaj i ne postavljaj pitanja, samo se vakciniši" su savršen tip robova koje ovakva fašistoidna ideologija traži. Razumijem vas ako ste u rizičnoj grupi ljudi ili ste blizu takvih pa hoćete da sebe i njih zaštitite, ali ovi koji bi nešto bahato nametali drugima ili ih ko fol bacali u logore i zatvarali su poprilično dobro socijalno istražen profil kujica koje se uvijek predaju i naguze fašistoidnom sistemu. Takvi su u nacističkoj Njemačkoj poslušno trčali do SS-a i prijavljivali komšije Jevreje koji nisu nosili trake oko ruke. 
- black
#28 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
evo na sta trose energiju (nedavno nadjoh zakaceno na brisac)

- ToyoOptics
#29 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Antivaksere mozes opisati u dvije rijeci: glupi i neobrazovani.
- Didier
#30 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Ja u zadnje vrijeme sve više i više srećem formalno obrazovane antivaksere, i obično imaju još idiotskiju priču od onih neobrazovanih.
Valjda nije svakome Bog dao moć rasuđivanja, džaba što je neko napamet naučio fakultet.
- Staylezz
#31 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Evo neki moj pogled na svu ovu situaciju. Nisam se vakcinisao niti planiram to učiniti iz razloga što sam koronu probolovao još u junu 2020. bez problema i posljedica (izgubljen miris i okus 15-20 dana).
Vakcinacijom ne bi postigao situaciju da se ne mogu zaraziti, tako da bi prenosio virus jednako kao i vakcinisana osoba. Također, nisam antivakser, vjerujem u medicinu i nauku ali isto tako smatram da se svako treba vakcinisati (ukoliko to želi) prvenstveno radi sebe i da niko nema pravo druge uvjeravati kako je masovna vakcinacija jedini spas, jer nije.
Za potrebe putovanja i eventualno ulaska u javne institucije, spreman sam odraditi brzi test kako bi mogao obaviti to što trebam i to je to.
Vakcinacijom ne bi postigao situaciju da se ne mogu zaraziti, tako da bi prenosio virus jednako kao i vakcinisana osoba. Također, nisam antivakser, vjerujem u medicinu i nauku ali isto tako smatram da se svako treba vakcinisati (ukoliko to želi) prvenstveno radi sebe i da niko nema pravo druge uvjeravati kako je masovna vakcinacija jedini spas, jer nije.
Za potrebe putovanja i eventualno ulaska u javne institucije, spreman sam odraditi brzi test kako bi mogao obaviti to što trebam i to je to.
- ToyoOptics
#32 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Imas ljude koji cijeli zivot uce napamet Kur'an npr., hafizi. Zna samo to, to mu je materija. E, sad da me krivo ne shvate vjernici, ovo sam naveo kao primjer; naravno da anitvakserima nedostaje ono najbitnije: kriticko razmisljanje, sposobnost da se razluci ispravna informacija od fabrikovane fantazije, zavjere, itd. U nemogucnosti da pravilno razmisljaju, zbog hendikepa koji im je svojstven, gadjaju se floskulama, ubacuju u svoje bolesne fantazije sve: SS, naciste, konc logore (sto je samo po sebi uvreda za zrtve Holokausta), kada ogolis sve njihove tvrdnje, ne ostane nista. Nula.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#33 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
ja razumijem da neko nešto ne želi
evo ja ne želim 3. dozu... dao sam sebe za 2 doze i to je to
ako ti kafić kaže maska ili van
izabereš
isto je i sa granicama i tržnim i sa školama...
evo ja ne želim 3. dozu... dao sam sebe za 2 doze i to je to
ako ti kafić kaže maska ili van
izabereš
isto je i sa granicama i tržnim i sa školama...
- hopi
#34 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Ma ja i I treću dozu pišaj ga
Ali među antivaxerima ima I obrazovanog svijeta.
Svojim očima sam vidio jednu, fakultetsku lli obrazovanu osobu, koja je mobitelom preko Bluetooth pokušala naći vakcinisane tj kao njihov signal. Bez šale. I onda ono ljepljenje kovanice.
Ne znam, meni je to u rangu tvrdnje da je zemlja ravna.
Svojim očima sam vidio jednu, fakultetsku lli obrazovanu osobu, koja je mobitelom preko Bluetooth pokušala naći vakcinisane tj kao njihov signal. Bez šale. I onda ono ljepljenje kovanice.
- FunkyzeitGames
#35 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
To se zove učenje na greškama iz historije, nešto što vi slijepo poslušni niste sposobni pa vas i dalje moderne verzije gebelovske propagande vrte oko malog prsta i okreću protiv druge grupe ljudi. Ostaje ti samo da pričaš u prazno da ćeš nešto da ogoliš (dok i sam ubacuješ svoje logički neutemeljene fantazije o "ograničenim" vjernicima) a svi znamo da će ti svaki glupi "argument" pasti jer niti vakcina ne spriječava tebe da zaraziš druge niti znaš da navedeš ijedan član Krivičnog Zakona koji će potkrijepiti tvoje tvrdnje o validnosti nametanja zabrana, dok ih je čovjek iz uvoda naveo dovoljno u svoju korist.ToyoOptics wrote: ↑18/11/2021 12:22 Imas ljude koji cijeli zivot uce napamet Kur'an npr., hafizi. Zna samo to, to mu je materija. E, sad da me krivo ne shvate vjernici, ovo sam naveo kao primjer; naravno da anitvakserima nedostaje ono najbitnije: kriticko razmisljanje, sposobnost da se razluci ispravna informacija od fabrikovane fantazije, zavjere, itd. U nemogucnosti da pravilno razmisljaju, zbog hendikepa koji im je svojstven, gadjaju se floskulama, ubacuju u svoje bolesne fantazije sve: SS, naciste, konc logore (sto je samo po sebi uvreda za zrtve Holokausta), kada ogolis sve njihove tvrdnje, ne ostane nista. Nula.
Last edited by FunkyzeitGames on 18/11/2021 12:36, edited 1 time in total.
-
Baba Jefimija
#36 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Dojam je da su u mojoj okolini ljudi koji su protivnici cijepljenja priglupi. Što je najbolje ti i stalno vise kod doktora i pucaju se raznim tabletama. Najbolje je kada ti bijednici idu analizirat sastav cjepiva. Čistačica sa dva razreda osnovne škole ide u raspravu o kemijskim sastavcima cjepiva. Kada se vidi koji profil ljudi sudjeluje u protestima sve je jasno. Samo udarat kazne marvi koja pametuje.
-
Gray
#37 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
hopi wrote: ↑18/11/2021 12:31 Ma ja i I treću dozu pišaj ga
Zato što to.ije problem obrazovanosti (ima i visoko obrazovanih ljudi koji su glupi), nego problem nekog ega i potrebe da misle da su pametniji i bolji od ostalih, eto oni su skontali nesto sto drugi nisu, oni su pametni a drugi su ovce.
- ToyoOptics
#38 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
I ja sam puknuo trecu dozu. Osoba koju si vidio mozda jeste zavrsila fakultet (pitanje je na koji i kakav nacin), ali sam njen potez trazenja signala vakcinisanih osoba ne uvrstava je u osobe sa IQ koji prelazi 80. Njena slijedeca akcija mogla bi biti lizanje wc solje u cilju dokazivanja da virus ne postoji (da, antvakseri su radili i to).hopi wrote: ↑18/11/2021 12:31 Ma ja i I treću dozu pišaj ga
https://www.insider.com/influencer-who- ... rus-2020-3
-
Gray
#39 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Pa ako se priča o historiji, valjda je najbolja pouka historije koliko su efikasne vakcine, koliko opasnih bolesti je iskorijenjeno ili smanjeno zahvaljujući vakcinama.FunkyzeitGames wrote: ↑18/11/2021 12:32To se zove učenje na greškama iz historije, nešto što vi slijepo poslušni niste sposobni pa vas i dalje moderne verzije gebelovske propagande vrte oko malog prsta i okreću protiv druge grupe ljudi. Ostaje ti samo da pričaš u prazno da ćeš nešto da ogoliš (dok i sam ubacuješ svoje logički neutemeljene fantazije o "ograničenim" vjernicima) a svi znamo da će ti svaki glupi "argument" pasti jer niti vakcina ne spriječava tebe da zaraziš druge niti znaš da navedeš ijedan član Krivičnog Zakona koji će potkrijepiti tvoje tvrdnje o validnosti nametanja zabrana, dok ih je čovjek iz uvoda naveo dovoljno u svoju korist.ToyoOptics wrote: ↑18/11/2021 12:22 Imas ljude koji cijeli zivot uce napamet Kur'an npr., hafizi. Zna samo to, to mu je materija. E, sad da me krivo ne shvate vjernici, ovo sam naveo kao primjer; naravno da anitvakserima nedostaje ono najbitnije: kriticko razmisljanje, sposobnost da se razluci ispravna informacija od fabrikovane fantazije, zavjere, itd. U nemogucnosti da pravilno razmisljaju, zbog hendikepa koji im je svojstven, gadjaju se floskulama, ubacuju u svoje bolesne fantazije sve: SS, naciste, konc logore (sto je samo po sebi uvreda za zrtve Holokausta), kada ogolis sve njihove tvrdnje, ne ostane nista. Nula.![]()
A krivicni zakon nije jedini bitan, ustvari ovdje je poprilično nebitan, a Mirnes je realno los advokat koji lupa ko Maksim po diviziji, nesto kao da kaze da ti krše pravo na slobodu i krivicni zakon jer ne smiješ voziti auto bez vozačke dozvole. Argumenti su mu na tom nivou.
- FunkyzeitGames
#40 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
1. Efikasne su vakcine koje su testirane i razvijane decenijama i koje su dobrovoljna stvar, ne ova koja je sklepana i nametnuta u pola godine kao prijetnja uskraćivanjem Ustavom zagarantovanih ljudskih sloboda.Gray wrote: ↑18/11/2021 12:42Pa ako se priča o historiji, valjda je najbolja pouka historije koliko su efikasne vakcine, koliko opasnih bolesti je iskorijenjeno ili smanjeno zahvaljujući vakcinama.FunkyzeitGames wrote: ↑18/11/2021 12:32
To se zove učenje na greškama iz historije, nešto što vi slijepo poslušni niste sposobni pa vas i dalje moderne verzije gebelovske propagande vrte oko malog prsta i okreću protiv druge grupe ljudi. Ostaje ti samo da pričaš u prazno da ćeš nešto da ogoliš (dok i sam ubacuješ svoje logički neutemeljene fantazije o "ograničenim" vjernicima) a svi znamo da će ti svaki glupi "argument" pasti jer niti vakcina ne spriječava tebe da zaraziš druge niti znaš da navedeš ijedan član Krivičnog Zakona koji će potkrijepiti tvoje tvrdnje o validnosti nametanja zabrana, dok ih je čovjek iz uvoda naveo dovoljno u svoju korist.![]()
A krivicni zakon nije jedini bitan, ustvari ovdje je poprilično nebitan, a Mirnes je realno los advokat koji lupa ko Maksim po diviziji, nesto kao da kaze da ti krše pravo na slobodu i krivicni zakon jer ne smiješ voziti auto bez vozačke dozvole. Argumenti su mu na tom nivou.
2. Vozačke dozvole su zakonski regulisan dokument, korona potvrde nemaju nijedno zakonsko uporište.
Kakav god advokat bio Mirnes, niko od vas nije naveo mišljenje i pravna shvatanja boljeg advokata kao kontra argument, nego vam je sve neki sterilni ad hominem uzrokovan debatnom nemoći.
Last edited by FunkyzeitGames on 18/11/2021 12:52, edited 1 time in total.
- drugtito2011
#41 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
@FunkyzeitGames
Niko mi do sada nije zabranio da uđem negdje bez vakcine, čak sam primjetio nedavno u Austriji da niti jedan kafić koji fura to pravilo nije ni blizu posjećen kao oni koji se ne prave pametni sa nekim mjerama i zabranama, ljudi jednostavno ne žele da ih se ucjenjuje takvim stvarima.
Poruka poslana prije 2 sata.
Good morning from Austria…well, i just read the news and next week starts a Lockdown for all (not just for the unvaccinated) in my federal state and maybe in whole Austria. I saw it comming…
We currently have the most new infections worldwide (extrapolated to the population).
Niko mi do sada nije zabranio da uđem negdje bez vakcine, čak sam primjetio nedavno u Austriji da niti jedan kafić koji fura to pravilo nije ni blizu posjećen kao oni koji se ne prave pametni sa nekim mjerama i zabranama, ljudi jednostavno ne žele da ih se ucjenjuje takvim stvarima.
Good morning from Austria…well, i just read the news and next week starts a Lockdown for all (not just for the unvaccinated) in my federal state and maybe in whole Austria. I saw it comming…
We currently have the most new infections worldwide (extrapolated to the population).
- ToyoOptics
#42 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Ko god misli da je mRNA vakcina nova i "skelpana" nema pojma o vakcinaciji i ponavalja antivaksersku svetu mantru. Messenger RNA, ili mRNA, otkrivena je ranih 1960-ih; istraživanje o tome kako se mRNA može dostaviti u ćelije razvijeno je 1970-ih. Prve mRNA vakcine koje koriste ove masne ovojnice razvijene su protiv smrtonosnog virusa ebole, ali budući da se taj virus nalazi samo u ograničenom broju afričkih zemalja, nije imao komercijalni razvoj u SAD-u. Zahvaljujući decenijama istraživanja i inovacija, tehnologija mRNA vakcine bila je spremna. Uz COVID, ova tehnologija je dobila svoj trenutak i pokazala se izuzetno sigurnom i efikasnom.
-
Gray
#43 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
FunkyzeitGames wrote: ↑18/11/2021 12:501. Efikasne su vakcine koje su testirane i razvijane decenijama i koje su dobrovoljna stvar, ne ova koja je sklepana i nametnuta u pola godine kao prijetnja uskraćivanjem Ustavom zagarantovanih ljudskih sloboda.Gray wrote: ↑18/11/2021 12:42
Pa ako se priča o historiji, valjda je najbolja pouka historije koliko su efikasne vakcine, koliko opasnih bolesti je iskorijenjeno ili smanjeno zahvaljujući vakcinama.
2. Vozačke dozvole su zakonski regulisan dokument, korona potvrde nemaju nijedno zakonsko uporište.
Kakav god advokat bio Mirnes, niko od vas nije naveo mišljenje i pravna shvatanja boljeg advokata kao kontra argument, nego vam je sve neki sterilni ad hominem uzrokovan debatnom nemoći.
Dai volkswagen kada pravi golfa 8 počinje od 0?pfavi motor od nule, izmislja, točak, itd? Ili se nastavlja na prethodni rad, prethodna istraživanja koja se stalno poboljšavaju?
Vakcine nisu sklrpand, temelje se na decenijama istraživanja, drugih vakcina, I moraju se prilagoditi određenom virusu. Zašto nismo svi pomrli do sada koji su vakcinisani?
Sta ti znaci zakonski regulisanje? Ne mora biti svaka moguća situacija u zakonu detaljno opisana, jer to nije ni moguće, nego imaš okvire u kojima se krećeš pa donosiš pravilnike, uredbe, odluke, itd. Ima zakon o javnom zdravlju ili kako se vec zove koji postavlja okvire, imaš zakone koji daju mogućnost organima vlasti da donese razne odluke, uredbe, itd, jer nije moguće svaku situaciju unaprijed regulisati.
Ima puno drugih advokata koji su i bolji i pametniji od mirne sa, ali mirnes ovo koristi za neku samo promociju i da ispadne pametan, kao što je i ranije samo galamio a realno ništa pametno ne znam da je rekao.
- FunkyzeitGames
#44 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
U Austriji (npr. Stadtpark u Beču) u demonstracijama protiv tih mjera i lockdowna učestvuje gomila ljudi, ali gebelovski mediji šute. Da ne govorim o tome da ih je preko dvije trećine potpuno vakcinisano i eto gdje su po slučajevima.drugtito2011 wrote: ↑18/11/2021 12:51 @FunkyzeitGames
We currently have the most new infections worldwide (extrapolated to the population).![]()
-
adsubzero
#45 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Gray wrote: ↑18/11/2021 12:38hopi wrote: ↑18/11/2021 12:31 Ma ja i I treću dozu pišaj ga
Zato što to.ije problem obrazovanosti (ima i visoko obrazovanih ljudi koji su glupi), nego problem nekog ega i potrebe da misle da su pametniji i bolji od ostalih, eto oni su skontali nesto sto drugi nisu, oni su pametni a drugi su ovce.

- FunkyzeitGames
#46 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Odlično, ako ih ima puno onda su se vjerovatno i oglasili sa savjetima i neće ljudima biti problem da nađu kontra argument sa zakonskim uporištem i ubijede nas da je ovo nametanje mjera ispravno. Niko ne govori da ćete svi pomrijeti niti se gađa takvim hiperbolama, ljudi ne žele da im se uskraćuje sloboda kretanja i da ih se stavlja u kategoriju građana drugog reda iako su istoj mjeri zarazni kao i vakcinisani.Gray wrote: ↑18/11/2021 13:00FunkyzeitGames wrote: ↑18/11/2021 12:50
1. Efikasne su vakcine koje su testirane i razvijane decenijama i koje su dobrovoljna stvar, ne ova koja je sklepana i nametnuta u pola godine kao prijetnja uskraćivanjem Ustavom zagarantovanih ljudskih sloboda.
Dai volkswagen kada pravi golfa 8 počinje od 0?pfavi motor od nule, izmislja, točak, itd? Ili se nastavlja na prethodni rad, prethodna istraživanja koja se stalno poboljšavaju?
Vakcine nisu sklrpand, temelje se na decenijama istraživanja, drugih vakcina, I moraju se prilagoditi određenom virusu. Zašto nismo svi pomrli do sada koji su vakcinisani?
Sta ti znaci zakonski regulisanje? Ne mora biti svaka moguća situacija u zakonu detaljno opisana, jer to nije ni moguće, nego imaš okvire u kojima se krećeš pa donosiš pravilnike, uredbe, odluke, itd. Ima zakon o javnom zdravlju ili kako se vec zove koji postavlja okvire, imaš zakone koji daju mogućnost organima vlasti da donese razne odluke, uredbe, itd, jer nije moguće svaku situaciju unaprijed regulisati.
Ima puno drugih advokata koji su i bolji i pametniji od mirne sa, ali mirnes ovo koristi za neku samo promociju i da ispadne pametan, kao što je i ranije samo galamio a realno ništa pametno ne znam da je rekao.
-
tap3ah75
#47 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Može li se jednostavno ne htjeti vakcinisati?
Ne pametovati nikome o čipovima i zavjerama.
A da ne budeš ubojica, antivaxer?
Ne pametovati nikome o čipovima i zavjerama.
A da ne budeš ubojica, antivaxer?
-
Gray
#48 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Pa može, ali onda prihvati posljedice
Izbor - > posljedica.
Izbor - > posljedica.
-
biglebovski
#49 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Pa neka lijepo donesu zakon o obaveznoj vakcinaciji protiv respiratornih virusa, osnuju registar nus-pojava, registar efikasnosti vakcine, propišu nezavisnu ustanovu za utvrđivanje činjenica, odrede novčanu kompenzaciju za vakcinisane koji su se zarazili u određenom roku, eventualne nus pojave i smrt nakon vakcinacije. Neka odgovorno stanu iza vakcinacije i stanu u kraj pričama o eksperimentalnoj vakcini i čudotvornom eliksiru koji spašava živote.
-
MUNAFIK
#50 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju
Potpisujem...FunkyzeitGames wrote: ↑18/11/2021 11:47 Niko mi do sada nije zabranio da uđem negdje bez vakcine, čak sam primjetio nedavno u Austriji da niti jedan kafić koji fura to pravilo nije ni blizu posjećen kao oni koji se ne prave pametni sa nekim mjerama i zabranama, ljudi jednostavno ne žele da ih se ucjenjuje takvim stvarima. A ovi korona botovi sa postovima u fazonu "ne razmišljaj i ne postavljaj pitanja, samo se vakciniši" su savršen tip robova koje ovakva fašistoidna ideologija traži. Razumijem vas ako ste u rizičnoj grupi ljudi ili ste blizu takvih pa hoćete da sebe i njih zaštitite, ali ovi koji bi nešto bahato nametali drugima ili ih ko fol bacali u logore i zatvarali su poprilično dobro socijalno istražen profil kujica koje se uvijek predaju i naguze fašistoidnom sistemu. Takvi su u nacističkoj Njemačkoj poslušno trčali do SS-a i prijavljivali komšije Jevreje koji nisu nosili trake oko ruke.![]()
Najve i jadnici i hinjavci se kriju iza ove prooagande i oni bi nekom nesto da namecu i da ljude zatvaraju.
Dobro si rekao takvi su prijavljivali svoje komsije nacistima, takvi su zvali solakovu policiju da prijave djecu koja se igraju u avliji. To su boleni ljidi!!!