Jadi nas nezaposlenih
Moderator: anex
- deogest
#5251 Re: Jadi nas nezaposlenih
Jedan od dvojice prijatelja, koji su mi ostali u gradu, ima 25 godina, ozenjen i naprave dijete za vrijeme korone. Kupi auto za 3 milje, zavali se u kredit, konobarise a zena ne radi. Djetetu nista ne fali jer uskoce njegovi i njeni. Jel to sretan zivot? Pa osudio si dijete ovdje za sva vremena.
- S4mpion
#5252 Re: Jadi nas nezaposlenih
Naši uslovi su obično sranje, a normalni su samo nekom ko nije vidio ništa dalje od toga.
-
mali_balon
#5253 Re: Jadi nas nezaposlenih
fakat, ono kad hoce da te ubijedi da je ovo normalno, ko fadil.....jel normalno prosjecna plata 1000 a korpa 2500...
-
soha96
#5254 Re: Jadi nas nezaposlenih
Radi covjek 6 dana sedmicno i ceka ko rob onih 10 dana godisnje da lafo odmori malo i kaze to mu normalno.
- ANamelessGhoul
-
markopd
#5256 Re: Jadi nas nezaposlenih
I kada mu taj posao na neki način ugrozi zdravlje,biće bolovanje,pa otkaz,ostavi žena odvede dijete,a on ostade u kreditu bez posla i mogućnosti da se zaposli dalje.I onda se pitamo otkud ovoliko sirotinje koja traži pomoć po raznim Pomozi.ba,Ispuni mi želju...Prijatelj ti nije hrabar već ima neku bolesnu ambiciju i želju za dokazivanjem nekom svom komšiji ili rođaku.deogest wrote: ↑18/11/2021 00:29 Jedan od dvojice prijatelja, koji su mi ostali u gradu, ima 25 godina, ozenjen i naprave dijete za vrijeme korone. Kupi auto za 3 milje, zavali se u kredit, konobarise a zena ne radi. Djetetu nista ne fali jer uskoce njegovi i njeni. Jel to sretan zivot? Pa osudio si dijete ovdje za sva vremena.
Druga stvar,da nam pojasniš kako je prijatelj uspio da podigne kredit sa takvim poslom,jer znam masu ljudi iz mog okruženja koji su se žalili da sa kafanom nisu mogli ni 500 KM dobiti od banke.Mnogi su onda mjenjali posao samo da bi mogli ispunili uslove banke i podigli bilo kakav kredit.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5257 Re: Jadi nas nezaposlenih
konobari su poznati kao pohotni trpači za kojima lete koke
ne znam čemu to i kako to...
valjda gard držanje komunikacija i samouvjerenost pali te neke trebe
ja se njima divim i šoferima
to nikad ne bih mogao raditi da mi plaćaju 10 000 mjesečno
ja se njima divim i šoferima
to nikad ne bih mogao raditi da mi plaćaju 10 000 mjesečno
- Truba
#5258 Re: Jadi nas nezaposlenih
ja radim skoro svaki dan
sva sreća vikendom samo preko interneta...u većini slučajeva ako ne moram fizički nazočiti nekom događaju
stalno je laptop sa mnom YOGA ili u gepeku TOŠIBA
na vikednci desktop
gdje god idem spreman je laptop
držim nekoliko stranica blogova i youtube kanala sa XP windozama
-
markopd
#5259 Re: Jadi nas nezaposlenih
To je samo izlizana "floskula" i šuplja koju uglavnom plasiraju osobe koje se bave tim poslom.Da si umjesto "konobar" stavio "vlasnik lokala" onda bi imalo smisla.Black swan wrote: ↑18/11/2021 09:33 konobari su poznati kao pohotni trpači za kojima lete koke
Da je to bar 10% istina,ne bi gazde ovoliko kukale za radnike.Nije omladina naivna,a i oni koji budu naivni pa nasjednu na tu priču,rade neko vrijeme pa kad vidi da nema vremena da normalno izađe u grad,a kamoli da neke "koke" ili "ribe" lete za njim...ode glavom bez obzira.
Koke se lože na uniformisana lica i dobro plaćene poslove,koji vam je.Kakvi crni ugostitelji.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#5260 Re: Jadi nas nezaposlenih
Rothmans wrote: ↑18/11/2021 00:07 Ko je ista dokazo ? Samo kazem da ako nemas stele i jake zaledjine pomiri se sa tim da ces se borit cijeli zivot. I ja radim 6 dana sedmicno, imam 10 dana godisnjeg i pola plate dobijem na banku , pola na ruke. Hocul se ubit sad ?
A sa 40+ se ne treba nadati cudima , ali skladista i gradilista uzimaju redom i takve. Prevoznici isto

- Logovan
- Truba
#5262 Re: Jadi nas nezaposlenih
ja mislim da si propustio ključnu riječ kojom se uvijek ogradim od svoga mišljenja u kontekstu da ga smatram ispravnim i točnimmarkopd wrote: ↑18/11/2021 09:43To je samo izlizana "floskula" i šuplja koju uglavnom plasiraju osobe koje se bave tim poslom.Da si umjesto "konobar" stavio "vlasnik lokala" onda bi imalo smisla.Black swan wrote: ↑18/11/2021 09:33 konobari su poznati kao pohotni trpači za kojima lete koke
![]()
Da je to bar 10% istina,ne bi gazde ovoliko kukale za radnike.Nije omladina naivna,a i oni koji budu naivni pa nasjednu na tu priču,rade neko vrijeme pa kad vidi da nema vremena da normalno izađe u grad,a kamoli da neke "koke" ili "ribe" lete za njim...ode glavom bez obzira.
Koke se lože na uniformisana lica i dobro plaćene poslove,koji vam je.Kakvi crni ugostitelji.![]()
dakle riječ "neke"
to je dovoljan broj koka da znam da su konobari većinom uvijek u nekim vezicama vezama shemama jebavanju itd
kakav je kvalitet tih cura to ne znam
samo kažem da konobar i šofer ne može biti svako
- Truba
#5263 Re: Jadi nas nezaposlenih
primijetio sam na piku da likovi koji imaju dobar posao imaju i 10 000 artikala... i odmah se javljaju i robu salju
s druge strane "nezaposleni " imaju 3 4 artikla i nikad da se jave ili odgovore nikako se uganjat kao da si obama
to je fakt
para na paru uš na fukaru
s druge strane "nezaposleni " imaju 3 4 artikla i nikad da se jave ili odgovore nikako se uganjat kao da si obama
to je fakt
para na paru uš na fukaru
- ExNihilo
#5264 Re: Jadi nas nezaposlenih
Inače pitaš PIK prodavca je li zaposlen na dobrom radnom mjestu?
- Truba
#5265 Re: Jadi nas nezaposlenih
da dok ugovaramo iz priče se vidi ko je ko
kad nosim robu u predsjedništvo ili ispred centralne banke ili zirat banke neće biti ako izađe u odijelu domar
takodjer ljudi kažu ne radim nigdje kući čuvam bebu
itd
ne znam što ti nije jasno
malo komuniciranja s ljudima nije na odmet
- Truba
#5266 Re: Jadi nas nezaposlenih
ja s likom mijenjam sličice ispred energoinvesta na pofalićima vidim poznat mi
kad ono kasnije lik u politici na listama u ekonomiji stalno na tv
faruk ba
samo s pakašima ne možeš ostvariti nikakvu komunikaciju i na tvoj lijepi upit i poslovnu ponudu odgovore samo tipoa 26 ili 146 ili postave broj mobitela na koji opet se ne javljaju
a prodaju teg od 90 i knjigu od 100 marki
kad ono kasnije lik u politici na listama u ekonomiji stalno na tv
faruk ba
samo s pakašima ne možeš ostvariti nikakvu komunikaciju i na tvoj lijepi upit i poslovnu ponudu odgovore samo tipoa 26 ili 146 ili postave broj mobitela na koji opet se ne javljaju
a prodaju teg od 90 i knjigu od 100 marki
- Truba
- ExNihilo
#5268 Re: Jadi nas nezaposlenih
Ne mora biti domar, može biti recepcionar. Niti odijelo niti institucija ne garantuju da radiš na dobroj poziciji. Uostalom, ko još raznosi lično prodane artikle. Samo škrtice na budžetu kojima je žao platiti 3 KM i imaju vremena landarati u toku radnog vremena.Black swan wrote: ↑18/11/2021 11:06da dok ugovaramo iz priče se vidi ko je ko
kad nosim robu u predsjedništvo ili ispred centralne banke ili zirat banke neće biti ako izađe u odijelu domar
takodjer ljudi kažu ne radim nigdje kući čuvam bebu
itd
ne znam što ti nije jasno
malo komuniciranja s ljudima nije na odmet
I ono najvažnije: koga boli kurac šta privatno radi prodavač na Piku?
-
markopd
#5269 Re: Jadi nas nezaposlenih
Onda nam definiši svoju viziju "koka".Po meni i generalno kokom ili ribom se ne može zvati žena/cura koja samo fizički izgleda dobro.Vezice ili šeme nisu isto što je brak na što si aludirao svojim postom.Black swan wrote: ↑18/11/2021 10:58
ja mislim da si propustio ključnu riječ kojom se uvijek ogradim od svoga mišljenja u kontekstu da ga smatram ispravnim i točnim
dakle riječ "neke"
to je dovoljan broj koka da znam da su konobari većinom uvijek u nekim vezicama vezama shemama jebavanju itd
samo kažem da konobar i šofer ne može biti svako
- ExNihilo
#5270 Re: Jadi nas nezaposlenih
Meni je najbolji tvoj posao. Dvica na budžetu, forumaš vazdan, i kukaš kako si ugrožen.Black swan wrote: ↑18/11/2021 11:11jel tebi dobar posao biti oficir na bistriku u oružanim snagama?
i prodavati stripove iz beograda
meni jeste![]()
- Truba
#5271 Re: Jadi nas nezaposlenih
nema tu kod tebe ljudskosti...čista ona hladna ekonomija s katedre
komuniciraš s ljudima i nakon što prodaš artikal ili kupiš
ostane ti broj pa kasnije pitaš jesi još tamo trebao bih ovo i ono gdje ćemo se naći
itd
ne vrijedi objaašnjavati ako si samozatajni zeničanin
komuniciraš s ljudima i nakon što prodaš artikal ili kupiš
ostane ti broj pa kasnije pitaš jesi još tamo trebao bih ovo i ono gdje ćemo se naći
itd
ne vrijedi objaašnjavati ako si samozatajni zeničanin
- Truba
#5272 Re: Jadi nas nezaposlenih
fala Bogu to što je meni dobro i super
ne znači da je dobro mojim sunarodnjacima i da je sveukupna klima dobra
što se vidi iz tvog posta
i nije dvica nego 1800
na ruke neću spominjati koliko dobijem kroz ugovore o djelu
- ExNihilo
#5273 Re: Jadi nas nezaposlenih
Klima je kao i tebi. Svi uhljebljeni pa imate vremena baviti se time šta ko radi privatno na PIK.Black swan wrote: ↑18/11/2021 11:16fala Bogu to što je meni dobro i super
i nije dvica nego 1800
- Truba
#5274 Re: Jadi nas nezaposlenih
garant ti je konobar ukro curumarkopd wrote: ↑18/11/2021 11:14Onda nam definiši svoju viziju "koka".Po meni i generalno kokom ili ribom se ne može zvati žena/cura koja samo fizički izgleda dobro.Vezice ili šeme nisu isto što je brak na što si aludirao svojim postom.Black swan wrote: ↑18/11/2021 10:58
ja mislim da si propustio ključnu riječ kojom se uvijek ogradim od svoga mišljenja u kontekstu da ga smatram ispravnim i točnim
dakle riječ "neke"
samo kažem da konobar i šofer ne može biti svakoJa ne kažem izuzeci su mogući,ali takvih je toliko malo da uopšte ne vrijedi spominjati iste.Kod većine normalnih žena,takva zanimanja nisu privlačna jer su to poslovi gdje te većinom ostali smatraju da nisi sposoban i uspješan ni za što drugo,osim da nosaš tacnu i čistiš stolove.
koka je osoba ženskog roda koviljka stanković
moraš priznati da sigurnost nosanja 3 tacne kroz gužvu i konstantna nasmijanost i konobarska uniforma privlače cure ne mogu ih se riješiti
- Truba
#5275 Re: Jadi nas nezaposlenih
sve to što ti i slični pišete je predmet, između ostaloga, moga rada to se fino sažme i pošalje u centraluExNihilo wrote: ↑18/11/2021 11:17Klima je kao i tebi. Svi uhljebljeni pa imate vremena baviti se time šta ko radi privatno na PIK.Black swan wrote: ↑18/11/2021 11:16
fala Bogu to što je meni dobro i super
i nije dvica nego 1800