Šta misliš smije li i plinovod?
Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
- HarTar
#551 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#552 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Odmah po objavljivanju vijesti da se do daljnjeg odlaže upotreba NS 2, cijena plina skočila sa 960 na 1100 USD. Da je NS 2 pušten u funkciju, cijena bi bila barem duplo manja pa sad RF zarađuje više za manju količinu isporučenog plina.
Ni Nijemci nisu više što su nekad bili po pitanju matematike.
Vjerujem da će i tržište nafte da reaguje "dok se ne izvrši popravka" naftovoda za EU.
Ni Nijemci nisu više što su nekad bili po pitanju matematike.
Vjerujem da će i tržište nafte da reaguje "dok se ne izvrši popravka" naftovoda za EU.
-
oruzana_pobuna
#553 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
na godinu dana reaktiviro energetski sistem na sve osim plina i nafte i nek puse kurac sa ucjenjivanjem i dirigovanjem cijena
- HarTar
#554 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Putko je izazvao ovu migrantsku krizu jer je u dogovoru sa svojim gubernatorom Lukašenkom dozvolio da migranti bez viza ulaze u Bjelorusiju. Nisam ja rekao da je Putko kriv za stanje u njihovim državama, mada konkretno za Siriju jeste. Da nije nagovorio onu budalu Prasada da ne dozvoli plinovod iz Katara, rata u Siriji ne bi ni bilo..._BataZiv_0809 wrote: ↑17/11/2021 14:36Nije im Putko nista napravio. Svi ti ilegalni ekonomski migranti bjeze od sranja koja su im zapadnjaci zakuhali u manjoj ili vecoj mjeri. Putko je to rado iskoristio kad su se vec sami namjestili na volej.HarTar wrote: ↑17/11/2021 14:08
Najveći levati su ovi iz EU, Putko im napravio migrantsku krizu na granici Bjelorusiji i Poljske, dotle on gomila snage ma Krimu i Donbasu, sasvim je moguća aneksija i Donbasa dok je EU zazeta migrantskom krizom i zategnutim odnosima FR-GB, USA Kinom i Tajvanom, Putko sa guvernerom (Lukašenkom) svoje gubernije Bjelorusije provodi igrokaz da bi skrenuo fokus sa njegovih stvarnih ciljeva, a ovako mlaka EU mu ide na ruku. Toliko o levatima, a ubjedljivo najveći su ove birokrate EU...
Last edited by HarTar on 17/11/2021 14:42, edited 1 time in total.
- Challenger_
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#556 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Zasto migranti migriraju i trebaju uopste ulaziti u Bjelorusiju je kljucno pitanje.HarTar wrote: ↑17/11/2021 14:42
Putko je izauvao ovu migrantsku krizu jer je u dogovoru sa svojim gubernatorom Lukašenkom dozvolio da migranti bez viza ulaze u Bjelorusiju. Nisam ja rekao da je Putko kriv za stanje u njihovim državama, mada konkretno za Siriju jeste. Da nije nagovorio onu budalu Prasada da ne dozvoli plinovod iz Katara, rata u Siriji ne bi ni bilo...
Za Siriju se znalo da je na redu odavno, ne znam samo zbog cega.
Anegdotalno, cuo sam za to na ljeto 2009. od covjeka koji je intimus sa ex reisom emeritusom. Po njegovom kazivanju emeritus mu je rekao Sirija je sljedeca. Posto kupio po to prodao.
- ExNihilo
#557 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Ma to se Reis vodio nekim hadisima.
Priča se to još od Iraka.
- HarTar
#558 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Ko je kriv za stanje u njihovim državama je prežvakano hiljade puta, od zapada do autoritarnih režima koje zapad podržava ili je podržavao, do samih naroda sa tih prostora koji ne mogu da se izbore za svoju ljepšu i bolju budućnost..._BataZiv_0809 wrote: ↑17/11/2021 14:45Zasto migranti migriraju i trebaju uopste ulaziti u Bjelorusiju je kljucno pitanje.HarTar wrote: ↑17/11/2021 14:42
Putko je izauvao ovu migrantsku krizu jer je u dogovoru sa svojim gubernatorom Lukašenkom dozvolio da migranti bez viza ulaze u Bjelorusiju. Nisam ja rekao da je Putko kriv za stanje u njihovim državama, mada konkretno za Siriju jeste. Da nije nagovorio onu budalu Prasada da ne dozvoli plinovod iz Katara, rata u Siriji ne bi ni bilo...
Anegdotalno, cuo sam za to na ljeto 2009. od covjeka koji je intimus sa ex reisom emeritusom. Po njegovom kazivanju emeritus mu je rekao Sirija je sljedeca. Posto kupio po to prodao.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#559 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Nije nemoguce. Sirija je bila kost u grlu mnogim islamskim tvrdolinijasima. A ja ne volim tu inverznu argumentaciju koja tvrdi da se znalo unaprijed nesto sto se vec desilo. Kad mi god neko iskoci sa takvim hindsight biasom, vazda velim: "De ti nama sefe reci sta ce se desiti u buducnosti, ostavi se proslosti"
Sirija, iako nesumnjivo diktatura, to je bila vjerovatno najnaprednija arapska drzava koja je najdalje otisla u emancipaciji drustva. Ipak je to civilizacija stara hiljadama godina na cijoj teritoriji je najstariji grad na svijetu Aleppo i nekadasnji centar arapskog svijeta Damask...ljudi su civilizacija.
Ponovo anegdotalno, ali simptopmaticno-za vrijeme mog boravka u arapskom svijetu svi su mi govorili da za moderne filmove, muzicke spotove, golotinju i ostalo-satelitsku antenu usmjerim prema satelitima koji emituju sirijske kanale.
- HarTar
#560 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Sve to stoji, ali nešto je i do samog naroda... Kada mi neko kaže da su Dodik ili Čović krivi za stanje u Kantonu Sarajevo, a Bošnjaka 90%, ili kada Dodik kaže krivi mu Bošnjaci za stanje u RS-u, a Srba također 90%, ja bih sam sebe udarao u glavusherbett wrote: ↑17/11/2021 15:00Pa mozda nije stvar u tome da se izbore, gotovo svi sukobi su instruirani izvana
Prvo borba za kolonije, onda borba za resurse, pa borba za moci, a sve pod krinkom "demokratizacije" i nametanja sustava vrijednosti
Izum parnog stroja pa onda motor na izgaranje je sve sjebao![]()
Da nisu izumili parni stroj, klale bi se samo pomorske zemlje![]()
Kapitalizam nas ubiše
-
detroit-mercy
#561 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Moras prvo da shvatis da su oni u nekim stvarima onoHakiz wrote: ↑17/11/2021 14:32Da. Nama je to nemoguće.sherbett wrote: ↑17/11/2021 14:30
Nisam bila, samo sam citala
Japan je kao i gotovo svaka otocna zemlja na neki nacin "zatvorena" i u tom kontekstu je postigao svojevrsni odmak od strogo tradicionalnih vrijednosti zadrzavsi principijelnost uz unosenje novina i modernizacije. Ali se ocito nove generacije bas i nisu snasle.
Kod njih je stravicno izrazen osjecaj odgovornosti i bolesnu disciplinu, u opsegu koji je nama sa Balkana neshvatljiv. Tipa, ja se sjecam, ima tome 10-ak godona mozda, kada je pisalo u novinama da se strojovodja objesio jer mu je vlak kasnio minutu
Pa tako po kategorizaciji vrednovanja, prva im je firma
Onda dolaze ja mislim djeca,
Nekoliko mjesta ispod im je zena/supruga, ona mu ono dodje nuzno zlo
U svakom slucaju interesantna zemlja sa dobrom kuhinjom ali za biti jedno kratko vrijeme, tamo zivjeti duze
-
detroit-mercy
#562 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Tebi drago da Putko sta usicari pa makar ti se i guzica smrznulaChallenger_ wrote: ↑17/11/2021 14:42Nisu to radili ni za vrijeme Hladnog rata. I da žele što bi, kad im Švabe damfaju cijenu.
1100 USD.
![]()
-
detroit-mercy
#563 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Zato sto je ovaj skontao da migrantima moze ucjenjivati Evropu i sankcije EUa. Eto, odjednom preko noci Bjelorusija pocela davati turisticke vize Iracanima i Srijcima, treba im turista_BataZiv_0809 wrote: ↑17/11/2021 14:45Zasto migranti migriraju i trebaju uopste ulaziti u Bjelorusiju je kljucno pitanje.HarTar wrote: ↑17/11/2021 14:42
Samo oponasa jednog drugog brku
-
Hakiz
#564 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
U brkovima je problem.detroit-mercy wrote: ↑17/11/2021 15:30Zato sto je ovaj skontao da migrantima moze ucjenjivati Evropu i sankcije EUa. Eto, odjednom preko noci Bjelorusija pocela davati turisticke vize Iracanima i Srijcima, treba im turista_BataZiv_0809 wrote: ↑17/11/2021 14:45
Zasto migranti migriraju i trebaju uopste ulaziti u Bjelorusiju je kljucno pitanje.
Anegdotalno, cuo sam za to na ljeto 2009. od covjeka koji je intimus sa ex reisom emeritusom. Po njegovom kazivanju emeritus mu je rekao Sirija je sljedeca. Posto kupio po to prodao..
Samo oponasa jednog drugog brku![]()
- Challenger_
#565 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
To je tvoje podaničko viđenje. Netačno, naravno.detroit-mercy wrote: ↑17/11/2021 15:28Tebi drago da Putko sta usicari pa makar ti se i guzica smrznulakoji mazohizam
![]()
Smijem se kolonijalnim debil-kmetovima Evrope koji pucaju sebi u nogu radi britanske i američke koristi a na štetu čitavog kontinenta.
-
detroit-mercy
#566 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Dusa draga, zabrinula se za sudbinu citavog kontinentaChallenger_ wrote: ↑17/11/2021 15:33To je tvoje podaničko viđenje. Netačno, naravno.detroit-mercy wrote: ↑17/11/2021 15:28Tebi drago da Putko sta usicari pa makar ti se i guzica smrznulakoji mazohizam
![]()
Smijem se kolonijalnim debil-kmetovima Evrope koji pucaju sebi u nogu radi britanske i američke koristi a na štetu čitavog kontinenta.
- Challenger_
#567 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Evropski kolonijalni kmetovi po naređenju USA sagradili LNG terminale širom Evrope, kad ono prc. Umjesto da Amerikanac snadbjeva Evropu, snadbjeva zemlje ASEAN-a i Kinu, glavom i bradom, jer je tržište veće, dostava brža a para veća. A ti Evropo, zavrni Sjeverni tok 2 i mrzni se.
Debili bolje nisu ni zaslužili.
Last edited by Challenger_ on 17/11/2021 15:41, edited 1 time in total.
- ExNihilo
#568 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Evo baš danas članak o tome zašto Kikijevi Kurdi uopće idu u Bjelorusiju. Hint: jebeno je bez para.
https://www.bloomberg.com/opinion/artic ... and-policy
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#569 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Americki plin manje zagadjuje od ruskogChallenger_ wrote: ↑17/11/2021 15:38 Evropski kolonijalni kmetovi po naređenju USA sagradili LNG terminale širom Evrope, kad ono prc. Umjesto da Amerikanac snadbjeva Evropu, snadbjeva zemlje ASEAN-a i Kinu, glavom i bradom, jer je tržište veće, dostava brža a para veća. A ti Evropo, završi Sjeverni tok 2 i mrzni se.
- Challenger_
#570 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Šta vele, ima li problema što je milion+ migranata došlo iz Turske i protutnjalo kroz Grčku, Makedoniju, Srbiju, Mađarsku i Hrvatsku? Šta je sa desetinama hiljada migranata koji su zaglavili kod nas? Šta je sa onima koji iz Tripolija plove do Italije od 2011-e sve do današnjeg dana? Nije valjda da su to halal migranti a onih par hiljada Lukašenkovih haram?ExNihilo wrote: ↑17/11/2021 15:39 Evo baš danas članak o tome zašto Kikijevi Kurdi uopće idu u Bjelorusiju. Hint: jebeno je bez para.
Šta je bilo, gdje je zapelo, šta vele?
-
Bossona
#571 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Rusko-bjeloruski hibridni rat protiv EU koristeći migrante i ruski plin i uz nadolazeću zimu koje predvode ruski i bjeloruski diktatori Putin i Lukašenko.
-
detroit-mercy
#572 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Pa eto neka ostanu kod Lukasenka ili jos bolje kod plavookog u dzenetu.Challenger_ wrote: ↑17/11/2021 15:47Šta vele, ima li problema što je milion+ migranata došlo iz Turske i protutnjalo kroz Grčku, Makedoniju, Srbiju, Mađarsku i Hrvatsku? Šta je sa desetinama hiljada migranata koji su zaglavili kod nas? Šta je sa onima koji iz Tripolija plove do Italije od 2011-e sve do današnjeg dana? Nije valjda da su to halal migranti a onih par hiljada Lukašenkovih haram?ExNihilo wrote: ↑17/11/2021 15:39 Evo baš danas članak o tome zašto Kikijevi Kurdi uopće idu u Bjelorusiju. Hint: jebeno je bez para.
Šta je bilo, gdje je zapelo, šta vele?
-
detroit-mercy
#573 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
A to se da zakljuciti iz
Ja sam samo protiv ovih sto zajasu pa vladaju dok ne otegnu papke, jer misle da su bogom dati, na drugu stranu uvijek se cudim koji to fetis veliki broj ljudi ima na kojekakve dikatorcice, sta ih to pali kod njih.
-
detroit-mercy
#574 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
https://www.eia.gov/dnav/ng/ng_move_expc_s1_a.htmChallenger_ wrote: ↑17/11/2021 15:38 Evropski kolonijalni kmetovi po naređenju USA sagradili LNG terminale širom Evrope, kad ono prc. Umjesto da Amerikanac snadbjeva Evropu, snadbjeva zemlje ASEAN-a i Kinu, glavom i bradom, jer je tržište veće, dostava brža a para veća. A ti Evropo, zavrni Sjeverni tok 2 i mrzni se.
velis zemlje ASEANA i Kinu
Ja cuo da vecina odlazi na krimske plaze, kazu griju more jer je tolika navala turista (vidjeli smo na slici) da ne mogu sve podmiriti ljeti
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#575 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Margaritas ante porcos.