Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- jeza u ledja
- apsidejzi
#54552 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Naravno da nece. I ne treba. Nemamo mi kreveta ni da ih se 20.000 istovremno zarazi a kamoli vise. Statisticki, 4% zarazenih a nevakcinisanih treba lijecnicku pomoc u vecem ili manjem obimu. Kako napisah ovom iznad, Singapur je danas uveo pravilo da nevakcinisanima lijecenje vise nece biti besplatno. Posteno sto se mene tice.Trappist wrote: ↑09/11/2021 15:00Kralju nad kraljevima, nikad se nece 2 miliona ljudi u isto vrijeme zaraziti, a i nece svaka skupina ljudi u bolnici završiti. Trenutno je u svijetu 0.4% od oboljelih u teskom stanjuapsidejzi wrote: ↑09/11/2021 09:57
Krajnje je vrijeme da ti shvatis procente i kako oni funkcionisu. Ako imas 80% vakcinisanih u drustvu gdje imas 10 miliona ljudi ti i dalje imas 2 miliona nevakcinisanih. Ako 4% njih zavrsi u bolnici (a hoce jer je statistika neumoljiva) onda je to 80.000 ljudi. Dokle god oni dolaze pomalo 10 po 10 nije problem za zdravstveni sistem ali nema tog sistema koji moze primiti 2000 oboljelih odjednom. Iako je 80% vakcinisano, zbog ovih 20% budala svi i dalje trpe... Nije vakcina ta koja ne funkcionise nego vas je i dalje previse koji palamudite.
Evo primjera radi, u Svedskoj je trenutno od 500 mogucih intenzivnih kreveta, 36 zauzeto covid pacijentima. Sve i jedan su nevakcinisan. Sto bi ti trosio moje porezne pare a neces da se vakcinises. Plati brate pa se vozaj. Moja kcerka ima drugaricu cija mama je javno kritikovala vakcinaciju i srala kako se ne treba vakcinisati. Porijeklom je iz Juzne Amerike. Fasovala koronu, eno joj daju kisik. Porucuje svima da se vakcinisu... Cuj? Haj ti bona plati taj krevet. Valja ti sad mjesec dana placati krevet na kojem lezis, njegu koju primas. A mozda ne bi bilo lose ni da umres jer (citiram njene rijeci): "Bolje umrijeti od korone nego da me oni ubiju vakcinom". Hajde da vidimo jel bolje?
Mah... pisanje uz vjetar.
- apsidejzi
#54553 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nisam nego si ti. U meni vidis svoju sliku u ogledalu. Ti si taj koji nagovara ljude da se ne vakcinisu i zastite. Kad obole i umru a nisu morali umrijeti pravis se mutav. U meni vidis ono sto si ti. Sto da te mi lijecimo besplatno kad nas svakako smatras budalama. Budi pametan pa se sam i lijeci.
- jeza u ledja
-
biglebovski
#54555 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A ne možete vi mene jebat, historijski gledano, pičkice poput vas ne jebu, nego bivaju jebane.apsidejzi wrote: ↑09/11/2021 15:55Nista, ti onda budi pametan i cekaj jos par mjeseci dok i u nas ne dodje pravilo koje je u Singapuru danas usvojeno: Za nevakcinisane lijecenje korone ne spada u listu esencijalnih potreba. Dakle nije besplatno. Kad ti stave cijenu na pametovanje, mozda se spametujes. Plati pa se vozaj. Mislis da si poseban i da si boga za muda uhvatio... Nema problema. Kad ti nas jebes, jebacemo i mi tebe.biglebovski wrote: ↑09/11/2021 14:45
Kakve vitalne funkcije u društvu? O čemu prićaš, pa nije ovo ebola niti malarija niti crna kuga. Koliko osamdesetogodišnjaka je zaposleno u policiji ili vatrogascima? Koliko je radnika od hiljadu i nešto u onoj njemačkoj fabrici mesa umrlo od kovida? Nula.
Ono kad ti hipohondri odlučuju kako ćeš živjeti i šta smiješ a šta ne smiješ. Bocaj se, trpaj se svaki mjesec, koga briga, ali očekivati da će ostali to isto raditi je slučaj za psihijatrije.
Uostalom, ne jebem te ja druže, ja ti samo govorim činjenice. Pa nije korona od jučer. Koliko je policajaca ili vatrogasaca umrlo od korone u BiH? Koliko je istih hospitalizovano? Ja stvarno ne vidim poentu tvog upisa gdje spominješ ugroženost nekih vitalnih funkcija u društvu bez bilo kakvog pokrića. To se zove laprdanje.
Ja koliko vidim, na zapadu postoji višak zdravstvenih radnika, policajaca, vatrogasaca i šofera pa oni koriste koronu kao pokriće da im dadnu otkaze.
A što se plaćanja zdravstvenih usluga tiće, na to smo svi navikli i iskreno, veliki sam zagovornik reforme obaveznog zdravstvenog osiguranja kakvo postoji sada kod nas, jer vjerujem da za ove pare koje sada izdvajam ne dobijam ni približnu uslugu. Nama je kovertu spremiti, i pored koverte bogu se pomoliti, a ti slobodno nastavi širiti defetizam, strah i paniku, vazda je takvih ljudi bilo.
- ultima_palabra
#54556 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Gdje to vidis?biglebovski wrote: ↑09/11/2021 16:34A ne možete vi mene jebat, historijski gledano, pičkice poput vas ne jebu, nego bivaju jebane.apsidejzi wrote: ↑09/11/2021 15:55
Nista, ti onda budi pametan i cekaj jos par mjeseci dok i u nas ne dodje pravilo koje je u Singapuru danas usvojeno: Za nevakcinisane lijecenje korone ne spada u listu esencijalnih potreba. Dakle nije besplatno. Kad ti stave cijenu na pametovanje, mozda se spametujes. Plati pa se vozaj. Mislis da si poseban i da si boga za muda uhvatio... Nema problema. Kad ti nas jebes, jebacemo i mi tebe.
Uostalom, ne jebem te ja druže, ja ti samo govorim činjenice. Pa nije korona od jučer. Koliko je policajaca ili vatrogasaca umrlo od korone u BiH? Koliko je istih hospitalizovano? Ja stvarno ne vidim poentu tvog upisa gdje spominješ ugroženost nekih vitalnih funkcija u društvu bez bilo kakvog pokrića. To se zove laprdanje.
Ja koliko vidim, na zapadu postoji višak zdravstvenih radnika, policajaca, vatrogasaca i šofera pa oni koriste koronu kao pokriće da im dadnu otkaze.
A što se plaćanja zdravstvenih usluga tiće, na to smo svi navikli i iskreno, veliki sam zagovornik reforme obaveznog zdravstvenog osiguranja kakvo postoji sada kod nas, jer vjerujem da za ove pare koje sada izdvajam ne dobijam ni približnu uslugu. Nama je kovertu spremiti, i pored koverte bogu se pomoliti, a ti slobodno nastavi širiti defetizam, strah i paniku, vazda je takvih ljudi bilo.
- Tesla Edison
#54557 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ovo je ono što sam ranije pisao. Zašto da antivaxxeronji ja plaćam liječenje? Nek crkne, briga me. Ima da plaća puno liječenje, ili lopata. Nema treće.apsidejzi wrote: ↑09/11/2021 16:04 Naravno da nece. I ne treba. Nemamo mi kreveta ni da ih se 20.000 istovremno zarazi a kamoli vise. Statisticki, 4% zarazenih a nevakcinisanih treba lijecnicku pomoc u vecem ili manjem obimu. Kako napisah ovom iznad, Singapur je danas uveo pravilo da nevakcinisanima lijecenje vise nece biti besplatno. Posteno sto se mene tice.
I svim ovim koji sad lete da se testiraju, a nisu vakcinisani, dok je Zetra zjapila prazna, odmah na trijaži uzeti sve potrebne podatke i ukinuti zdrvavstveno osiguranje.
Pa nek ga liječi travar u Viskokom.
- jeza u ledja
#54558 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
biglebovski wrote: ↑09/11/2021 16:34A ne možete vi mene jebat, historijski gledano, pičkice poput vas ne jebu, nego bivaju jebane.apsidejzi wrote: ↑09/11/2021 15:55
Nista, ti onda budi pametan i cekaj jos par mjeseci dok i u nas ne dodje pravilo koje je u Singapuru danas usvojeno: Za nevakcinisane lijecenje korone ne spada u listu esencijalnih potreba. Dakle nije besplatno. Kad ti stave cijenu na pametovanje, mozda se spametujes. Plati pa se vozaj. Mislis da si poseban i da si boga za muda uhvatio... Nema problema. Kad ti nas jebes, jebacemo i mi tebe.
Nidze veze. Ne moze biti vise suprotno od toga.
A sto je apsidejzi "pickica" ako se moze znati?
-
biglebovski
#54559 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
https://torontosun.com/news/national/my ... me-be-freeultima_palabra wrote: ↑09/11/2021 16:36Gdje to vidis?biglebovski wrote: ↑09/11/2021 16:34
![]()
-
Capljina74
#54560 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kome ti plaćaš išta?Tesla Edison wrote: ↑09/11/2021 16:37Ovo je ono što sam ranije pisao. Zašto da antivaxxeronji ja plaćam liječenje? Nek crkne, briga me. Ima da plaća puno liječenje, ili lopata. Nema treće.apsidejzi wrote: ↑09/11/2021 16:04 Naravno da nece. I ne treba. Nemamo mi kreveta ni da ih se 20.000 istovremno zarazi a kamoli vise. Statisticki, 4% zarazenih a nevakcinisanih treba lijecnicku pomoc u vecem ili manjem obimu. Kako napisah ovom iznad, Singapur je danas uveo pravilo da nevakcinisanima lijecenje vise nece biti besplatno. Posteno sto se mene tice.
I svim ovim koji sad lete da se testiraju, a nisu vakcinisani, dok je Zetra zjapila prazna, odmah na trijaži uzeti sve potrebne podatke i ukinuti zdrvavstveno osiguranje.
Ljudi decenijama odvajaju od plate doprinose, na kraju im ti plaćaš?
Pusti šuplje.
Žena mi mjesečno odvaja 600 maraka od plate (programer C++, Java), da bi čekali operaciju godinu i po dana. Kome ti išta plaćaš?
Last edited by Capljina74 on 09/11/2021 16:47, edited 2 times in total.
- ultima_palabra
#54561 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
I u istom postu liku kaze da laprda 
- ultima_palabra
#54562 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa jesi pogledao ovaj video, sta kaze ciko na 1:35?
-
biglebovski
#54563 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Očigledno je da im ljudi ne treba, čim ih uvjetuju sudjelovanjem u kliničkim ispitivanjima za novi farmaceutski proizvod da zadrže posao.jeza u ledja wrote: ↑09/11/2021 16:39biglebovski wrote: ↑09/11/2021 16:34
A ne možete vi mene jebat, historijski gledano, pičkice poput vas ne jebu, nego bivaju jebane.
A što se plaćanja zdravstvenih usluga tiće, na to smo svi navikli i iskreno, veliki sam zagovornik reforme obaveznog zdravstvenog osiguranja kakvo postoji sada kod nas, jer vjerujem da za ove pare koje sada izdvajam ne dobijam ni približnu uslugu. Nama je kovertu spremiti, i pored koverte bogu se pomoliti, a ti slobodno nastavi širiti defetizam, strah i paniku, vazda je takvih ljudi bilo.![]()
Nidze veze. Ne moze biti vise suprotno od toga.![]()
A sto je apsidejzi "pickica" ako se moze znati?![]()
https://www.theobserver.ca/news/local-n ... privileges
- jeza u ledja
#54564 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Medicinski radnici su najtrazenija profesija vec nekoliko decenija, a pogotovo od pocetka epidemije.
O nedostatku sofera skoro svaki dan slusamo na vijestima. Cijeli globalni supply chain je poremecen izmedju ostalog upravo zbog nedostatka sofera.
I ti kazes ocigledno ih ima viska.
Za drotove me iskreno boli kurac.
O nedostatku sofera skoro svaki dan slusamo na vijestima. Cijeli globalni supply chain je poremecen izmedju ostalog upravo zbog nedostatka sofera.
I ti kazes ocigledno ih ima viska.
-
biglebovski
#54565 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kaže ćiko da je grad u opasnosti zbog toga što se otpuštaju pravi-zdravi ljudi koji ne žele da otkriju jesu li ili nisu vakcinisani vakcinom protiv kovida. Ja do sada nisam naišao na video, izvještaj ili nešto koji bi govorio da je usljed bolesti koju izaziva korona virus morala biti zatvorena policijska stanica, vatrogasna jedinica, vodovod, rudnik, termoelektrana i ostale djelatnosti od izuzetne važnosti za društvo. Kolega apsidejzi kaže da je to realnost, a evo nakon dvije godine korone to se još nije desilo, ili sam ja nešto propustio.
-
biglebovski
#54566 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ima šofera, ima medicinskih radnika ali, na žalost, ne žele da učestvuju u kliničkim ispitivanjima. Mandat za šofere mi je totalno besmislen, ti ljudi ne moraju da imaju nikakav kontakt sa drugim ljudima pri obavljanju posla.jeza u ledja wrote: ↑09/11/2021 16:54 Medicinski radnici su najtrazenija profesija vec nekoliko decenija, a pogotovo od pocetka epidemije.
I ti kazes ocigledno ih ima viska.![]()
- jeza u ledja
#54567 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ljudi kojima je posao da stite druge ne zele da se vakcinisu i time smanje mogucnost prenosa zaraze...na one koje bi trebali da stite.
Pet puta vise drotova je umrlo od Covida nego od ranjavanja u Americi (toliko im je opasan posao jbg
).
Meni je neshvatljivo da je neko voljan da izgubi posao radi toga sto nece da se vakcinise. Neshvatljivo.
Medjutim, ja ne bih uvodio vakcinu pod moranje. Ko nece da se vakcinise, ostavio bi im opciju testiranja nekoliko puta sedmicno. Uveo bih testiranje svima uostalom, ali pretpostavljam da to vec kosta. Takodje bi im povecao drasticno izdvajanja za zdravstveno osiguranje.
Shvatam da nista od ovog nije jednostavno, i svako "rjesenje" ima potencijalne zavrzlame. Problem je sto se moraju traziti brza rjesenja.
No opet kazem, drotovska profesija je i previse zasticena, pod izgovorom opasnosti posla, pa mi ih i nije bas puno zao. Iako daleko od toga da je najopasniji posao.
Pet puta vise drotova je umrlo od Covida nego od ranjavanja u Americi (toliko im je opasan posao jbg
Meni je neshvatljivo da je neko voljan da izgubi posao radi toga sto nece da se vakcinise. Neshvatljivo.
Medjutim, ja ne bih uvodio vakcinu pod moranje. Ko nece da se vakcinise, ostavio bi im opciju testiranja nekoliko puta sedmicno. Uveo bih testiranje svima uostalom, ali pretpostavljam da to vec kosta. Takodje bi im povecao drasticno izdvajanja za zdravstveno osiguranje.
Shvatam da nista od ovog nije jednostavno, i svako "rjesenje" ima potencijalne zavrzlame. Problem je sto se moraju traziti brza rjesenja.
No opet kazem, drotovska profesija je i previse zasticena, pod izgovorom opasnosti posla, pa mi ih i nije bas puno zao. Iako daleko od toga da je najopasniji posao.
-
RtrnOfSalisbury
#54568 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
doklena je lahka i bezopasni nepostojeci virus, imal sta novo osim sto forumski mislijoci dokazuju kako je vakcina bljah 
- jeza u ledja
#54569 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ama medicinski radnici fale bolan i od prije corone. Velika je to industrija, a valja prati holandske bakice. (Sto je starije stanovnistvo to ima vise posla). Kako je krenula corona, mnogi su jednostavno dali otkaz jer nisu mogli izdrzati napor. Govorimo o 2020-oj prije vakcine.biglebovski wrote: ↑09/11/2021 17:03Ima šofera, ima medicinskih radnika ali, na žalost, ne žele da učestvuju u kliničkim ispitivanjima. Mandat za šofere mi je totalno besmislen, ti ljudi ne moraju da imaju nikakav kontakt sa drugim ljudima pri obavljanju posla.jeza u ledja wrote: ↑09/11/2021 16:54 Medicinski radnici su najtrazenija profesija vec nekoliko decenija, a pogotovo od pocetka epidemije.
I ti kazes ocigledno ih ima viska.![]()
Sad ovo s vakcina mandatima je jos dodatno.
I prije corone su postojali problemi u vezi vakcinacija u bolnicama. Morao si svasta nesto potpisivati i/ili ne raditi odredjene poslove ako nisi vakcinisan recimo za gripu. Znam direktno od medicinskih sestara. (
A za sofere, mislim na kamiondzije, ne znam koja su pravila, ali nesto sumnjam da je za njih obavezna vakcinacija. U stvari poprilicno sam siguran da nije.
- spinel_
#54570 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Super.jeza u ledja wrote: ↑09/11/2021 17:06 Ljudi kojima je posao da stite druge ne zele da se vakcinisu i time smanje mogucnost prenosa zaraze...na one koje bi trebali da stite.
Pet puta vise drotova je umrlo od Covida nego od ranjavanja u Americi (toliko im je opasan posao jbg).
Meni je neshvatljivo da je neko voljan da izgubi posao radi toga sto nece da se vakcinise. Neshvatljivo.![]()
A sada da se vratimo stvarnim problemima.
Imas li kakvo rjesenje za (hiper)inflaciju?
Ili da pustimo sve niz vodu?
-
biglebovski
#54571 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Znam da fale, i još mi je besmislenije da se radi vakcinacije protiv korone otpuštaju nakon što su godinu i pol radili na tim pozicijama. I onda imaš CDC, koji pravi i podupire takve naredbe, čija direktorica ko fol ne zna koliko joj je ljudi vakcinisano i gdje ih više od pola još uvijek radi od kuće. Mandatna vakcinacija im je u US valjda za sve privatne firme veće od 100 ljudi koje rade sa vladom, tako da ispada da firme tjeraju radnike da se vakcinišu. Al eto, i to pomjeriše za iza nove godine, što govori o hitnosti same situacije.jeza u ledja wrote: ↑09/11/2021 17:09Ama medicinski radnici fale bolan i od prije corone. Velika je to industrija, a valja prati holandske bakice. (Sto je starije stanovnistvo to ima vise posla). Kako je krenula corona, mnogi su jednostavno dali otkaz jer nisu mogli izdrzati napor. Govorimo o 2020-oj prije vakcine.biglebovski wrote: ↑09/11/2021 17:03
Ima šofera, ima medicinskih radnika ali, na žalost, ne žele da učestvuju u kliničkim ispitivanjima. Mandat za šofere mi je totalno besmislen, ti ljudi ne moraju da imaju nikakav kontakt sa drugim ljudima pri obavljanju posla.
I prije corone su postojali problemi u vezi vakcinacija u bolnicama. Morao si svasta nesto potpisivati i/ili ne raditi odredjene poslove ako nisi vakcinisan recimo za gripu. Znam direktno od medicinskih sestara. (![]()
).
A za sofere, mislim na kamiondzije, ne znam koja su pravila, ali nesto sumnjam da je za njih obavezna vakcinacija. U stvari poprilicno sam siguran da nije.
Mislim, imaš bolest kod koje je prosjek godina umrlih 80+, imaš vakcinu, ili gensku ili čelijsku terapiju kako je zove šef Bayer-a, u kliničkim ispitivanjima, i ti naređuješ kompletnoj populaciji da se pod hitno vakciniše? Gdje tu logika?
- spinel_
#54572 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Code: Select all
Cristian Terheș u EU parlamentu pokazuje ugovore EK s Pfizerom – s prijevodom
- armin071
#54573 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
<77%…..Dva mjeseca nakon ukidanja svih ograničenja korona virusa u Danskoj, zemlja ponovo uvodi mjere za obuzdavanje pandemije. Panel epidemiologa predložio je ponovno uvođenje 3G regulative, a vlada slijedi ovaj savjet, rekla je premijerka Mette Frederiksen u Kopenhagenu u ponedjeljak navečer. Razlog je nagli porast broja infekcija.
- Tesla Edison
#54574 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Vama antivaxxeronjama treba oduzeti sva ljudska i građanska prava. U geto vas treba strpati, na soli i vodi. Nema druge.Capljina74 wrote: ↑09/11/2021 16:45Kome ti plaćaš išta?Tesla Edison wrote: ↑09/11/2021 16:37
Ovo je ono što sam ranije pisao. Zašto da antivaxxeronji ja plaćam liječenje? Nek crkne, briga me. Ima da plaća puno liječenje, ili lopata. Nema treće.
Ljudi decenijama odvajaju od plate doprinose, na kraju im ti plaćaš?
Pusti šuplje.
Žena mi mjesečno odvaja 600 maraka od plate (programer C++, Java), da bi čekali operaciju godinu i po dana. Kome ti išta plaćaš?
Hodajući ubice, još da vas finansiram? Ma more marš....
- jeza u ledja
#54575 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ono sto je meni prije svega nelogicno je da neko nece da se vakcinise. Pogotovo je nelogicno ako zbog toga mozes izgubiti posao. No oko toga smo proveli godinu dana raspravljajuci se i ubjedjivajuci se pa nema svrhe i ponovo.biglebovski wrote: ↑09/11/2021 17:30Znam da fale, i još mi je besmislenije da se radi vakcinacije protiv korone otpuštaju nakon što su godinu i pol radili na tim pozicijama. I onda imaš CDC, koji pravi i podupire takve naredbe, čija direktorica ko fol ne zna koliko joj je ljudi vakcinisano i gdje ih više od pola još uvijek radi od kuće. Mandatna vakcinacija im je u US valjda za sve privatne firme veće od 100 ljudi koje rade sa vladom, tako da ispada da firme tjeraju radnike da se vakcinišu. Al eto, i to pomjeriše za iza nove godine, što govori o hitnosti same situacije.jeza u ledja wrote: ↑09/11/2021 17:09
Ama medicinski radnici fale bolan i od prije corone. Velika je to industrija, a valja prati holandske bakice. (Sto je starije stanovnistvo to ima vise posla). Kako je krenula corona, mnogi su jednostavno dali otkaz jer nisu mogli izdrzati napor. Govorimo o 2020-oj prije vakcine.
I prije corone su postojali problemi u vezi vakcinacija u bolnicama. Morao si svasta nesto potpisivati i/ili ne raditi odredjene poslove ako nisi vakcinisan recimo za gripu. Znam direktno od medicinskih sestara. (![]()
).
Mislim, imaš bolest kod koje je prosjek godina umrlih 80+, imaš vakcinu, ili gensku ili čelijsku terapiju kako je zove šef Bayer-a, u kliničkim ispitivanjima, i ti naređuješ kompletnoj populaciji da se pod hitno vakciniše? Gdje tu logika?
Federalna vlada nije obavezala radnike koje spominjes da se vakcinisu, vec da se ili vakcinisu ili testiraju jednom sedmicno. Tako nije tacno da tjeraju radnike da se vakcinisu. Ako postoji mogucnost da se testiras umjesto vakcine, ne vidim u cemu je tu problem? Mandat nije odgodjen jer se to nekom ceifnulo, vec jer je sud privremeno blokirao isti.
Fazon je u tome sto veliki broj nevakcinisanih nisu u stvari nikakvi antivakseri, vec jednostavno ljudi kojima to nije bio prioritet u zivotu. "Tjeranjem" raznoraznim regulacijama i olaksicama, ispostavilo se, znacajan broj nevakcinisanih su napokon odlucili dici guzicu i primiti vakcinu. S te strane, mandati imaju smisla. S druge strane, gubitak i malog postotka hard core drotova ili vatrogasaca, te mediniciskih radnika, moze imati znacajan efekat na rad ovih organizacija od vitalnog znacaja za funkcionisanje drustva. Opet s druge strane, mozda je i dobro takve likove izbaciti sa ovakvih polozaja.