Pa upravu je...ako se poredi ista drzava, kakve veze ima.br stanovnika?
Jedino.bi to relevantno bilo da je za godinu dana doselilo.ili odselilo par miliona
Moderator: O'zone
Podatak iz januara 2021 jer nisam mogao naci nista novije na engleskom:skafiskafsnjak wrote: ↑03/11/2021 11:24Moze i mladja osoba biti hospitalizovana, sto da ne ? A 1% od danskog stanovnista je preko 50 000 ljudi.Trappist wrote: ↑03/11/2021 11:20
Nema na ovoj njihovoj stranici, ali ne znam i sto je to toliko bitno kad je vakcinisano 75.6% cjelokupne populacije, ako uzmemo da je oko 24% u danskoj populaciji mladje od 18 godina, dobijes cifru od 99% odrasle populacije vakcinisano. Meni bi bilo cudno da su bolnice sad punije sve zbog tog 1% nevakcinisanih, ne znam za tebe.
Svabe prijavljuju dosta mladjih u bolnici....jbg sad, ako oni lazu onda lazem i ja.
Edit: siguran sam da se pun k nevakcinisanih zarazi preko vakcinisanih. Jedan sam.od.tih....
Pa sad smo se dovezali DanskeMaidR wrote: ↑03/11/2021 11:30pa ne možeš poredit samo jednu državu izolovanoskafiskafsnjak wrote: ↑03/11/2021 11:28
Jedino.bi to relevantno bilo da je za godinu dana doselilo.ili odselilo par miliona![]()
gledaš je u kontekstu drugih država a onda i po vremenskoj liniji
to jedina prava usporedba
pusti ovog, napravio profil maksuz da nas zajebaje
Ne znam koja je stopa vakcinacije tada bila...vjerovatno vrlo mala, cak i medju starijom populacijom... A realno, mislim da vakcina ne stiti isto 70godisnjaka i npr 40godisnjaka....ipak je za starije i dalje veci rizik zbog drugih bolesti.Trappist wrote: ↑03/11/2021 11:29Podatak iz januara 2021 jer nisam mogao naci nista novije na engleskom:skafiskafsnjak wrote: ↑03/11/2021 11:24
Moze i mladja osoba biti hospitalizovana, sto da ne ? A 1% od danskog stanovnista je preko 50 000 ljudi.
Svabe prijavljuju dosta mladjih u bolnici....jbg sad, ako oni lazu onda lazem i ja.
Edit: siguran sam da se pun k nevakcinisanih zarazi preko vakcinisanih. Jedan sam.od.tih....
"We identified 4981 hospital contacts with a COVID-19 diagnosis, of these 2465 were hospitalised, and 2431 met our inclusion criteria. The median age of hospitalised patients was 69 years (IQR 53–80), the median length-of-stay was 5.5 days (IQR 2.2–11.1) and 54.1% were male. On admission, 60.7% had a registered comorbidity within the past 10 years."
Dovezali znaci da samo o Danskoj pricamo i necemo o.drugoj drzavi. Jasno?
Ma ja bih vise volio da su je napravili da bolje stiti 70godisnjaka nego nas mladje, ali sta ces. U hrvatskoj je koliko znam oko 20% u bolnici vakcinisano, sto je po meni i dalje velik broj s obzirom na one sve najave. Ja samo hocu reci da se nije nesto puno promijenila situacija ove godine i prosle, cak je u nekim drzavama gora iako je vakcina dostupna svima. Moje laicko misljenje je da je vakcina sigurna, i radi dobro ali ni blizu koliko su govorili i reklamirali da radi. Blizak clan porodice je zavrsio u bolnici iako je revakcinisan, hvala Bogu sad je izasao, i naravno da se postavlja pitanje bi li izasao ikad da nije vakcinisan, ali mora covjek postaviti i pitanje kako je zavrsio u bolnici ako je ucinkovita toliko koliko govore.skafiskafsnjak wrote: ↑03/11/2021 11:33Ne znam koja je stopa vakcinacije tada bila...vjerovatno vrlo mala, cak i medju starijom populacijom... A realno, mislim da vakcina ne stiti isto 70godisnjaka i npr 40godisnjaka....ipak je za starije i dalje veci rizik zbog drugih bolesti.Trappist wrote: ↑03/11/2021 11:29
Podatak iz januara 2021 jer nisam mogao naci nista novije na engleskom:
"We identified 4981 hospital contacts with a COVID-19 diagnosis, of these 2465 were hospitalised, and 2431 met our inclusion criteria. The median age of hospitalised patients was 69 years (IQR 53–80), the median length-of-stay was 5.5 days (IQR 2.2–11.1) and 54.1% were male. On admission, 60.7% had a registered comorbidity within the past 10 years."
Ne znam eto, za Njemce imam informacije i kazu 89% od svih su nevakcinisani u bolnici... Da li oni lazu da bi prepali ljude... Ne znam...
A budimo realni, sad se lakse zaraziti jer su mnoga ogranicenja ukinuta... Pogotovo za nevakcinisane koji ipak mogu zaraziti druge. Kao sto rekoh...ja nisam vakcinisan, fasovo sam koronu u avionu ...vjeeerovaatno od nekog vakcinisanog jer im ne treba test za avion
Ima mi logike da je vise nevakcinisanih u bolnici jer se sad bez mjera lakse zaraze, pogotovo sto se vakcinisani ponasaju kao da ne mogu ni oboliti niti druge zaraziti.Trappist wrote: ↑03/11/2021 11:47Ma ja bih vise volio da su je napravili da bolje stiti 70godisnjaka nego nas mladje, ali sta ces. U hrvatskoj je koliko znam oko 20% u bolnici vakcinisano, sto je po meni i dalje velik broj s obzirom na one sve najave. Ja samo hocu reci da se nije nesto puno promijenila situacija ove godine i prosle, cak je u nekim drzavama gora iako je vakcina dostupna svima. Moje laicko misljenje je da je vakcina sigurna, i radi dobro ali ni blizu koliko su govorili i reklamirali da radi. Blizak clan porodice je zavrsio u bolnici iako je revakcinisan, hvala Bogu sad je izasao, i naravno da se postavlja pitanje bi li izasao ikad da nije vakcinisan, ali mora covjek postaviti i pitanje kako je zavrsio u bolnici ako je ucinkovita toliko koliko govore.skafiskafsnjak wrote: ↑03/11/2021 11:33
Ne znam koja je stopa vakcinacije tada bila...vjerovatno vrlo mala, cak i medju starijom populacijom... A realno, mislim da vakcina ne stiti isto 70godisnjaka i npr 40godisnjaka....ipak je za starije i dalje veci rizik zbog drugih bolesti.
Ne znam eto, za Njemce imam informacije i kazu 89% od svih su nevakcinisani u bolnici... Da li oni lazu da bi prepali ljude... Ne znam...
A budimo realni, sad se lakse zaraziti jer su mnoga ogranicenja ukinuta... Pogotovo za nevakcinisane koji ipak mogu zaraziti druge. Kao sto rekoh...ja nisam vakcinisan, fasovo sam koronu u avionu ...vjeeerovaatno od nekog vakcinisanog jer im ne treba test za avion
Ja sam to govorio od pocetka. I na osnovu toga donositi ne samo mjere, nego pojacavati zdravstveni sektor. A ne 100 kreveta na 500 hiljada ljudi, i kazu pretrpane bolnice. Danska, singapur i ostale drzave su zbog toga od pocetka imali jako nisku stopu smrtnosti, jer su pojacavali zdravstveni sektor a ne uvodili kretenske mjere tipa ne smiju djeca i stariji izlaziti iz kuce mjesec danaskafiskafsnjak wrote: ↑03/11/2021 11:53Ima mi logike da je vise nevakcinisanih u bolnici jer se sad bez mjera lakse zaraze, pogotovo sto se vakcinisani ponasaju kao da ne mogu ni oboliti niti druge zaraziti.Trappist wrote: ↑03/11/2021 11:47
Ma ja bih vise volio da su je napravili da bolje stiti 70godisnjaka nego nas mladje, ali sta ces. U hrvatskoj je koliko znam oko 20% u bolnici vakcinisano, sto je po meni i dalje velik broj s obzirom na one sve najave. Ja samo hocu reci da se nije nesto puno promijenila situacija ove godine i prosle, cak je u nekim drzavama gora iako je vakcina dostupna svima. Moje laicko misljenje je da je vakcina sigurna, i radi dobro ali ni blizu koliko su govorili i reklamirali da radi. Blizak clan porodice je zavrsio u bolnici iako je revakcinisan, hvala Bogu sad je izasao, i naravno da se postavlja pitanje bi li izasao ikad da nije vakcinisan, ali mora covjek postaviti i pitanje kako je zavrsio u bolnici ako je ucinkovita toliko koliko govore.
20% sad...ne znam sta bi bilo bez vakcine... Nismo vidovnjaci...
Samo kazem da ne treba vise zarazene gledati nego smrti i hospitalizacije. U Bavarskoj sada tako rade... Odredjivat ce mjere po stopi hospiltalizacije sto mi je saaaasvim okej.
Onaj koji se zarazi i kuci preboli je nebitan.... U smislu dizanja panike.
Sad vidiš kako je nama s tobom.skafiskafsnjak wrote: ↑03/11/2021 11:48 @MaidR Covjece Bozji ne poredimo sisteme i drzave. Poredimo smrti ili hospitalizacije sa vs bez vakcine .
Ne zanima me gdje je Danska u svijetu, od koga je bolja ili losija. Uporedi ucinak vakcine u bilo kojoj drzavi, ne mora Danska biti.
Ne mozes reci porediti oktobar 2020 u srbiji sa oktobrom.2021 u Danskoj npr...
Oj jbt ne nogu da vjerujem...aj zdravo.
Necu visehladan.preminger wrote: ↑03/11/2021 12:50Sad vidiš kako je nama s tobom.skafiskafsnjak wrote: ↑03/11/2021 11:48 @MaidR Covjece Bozji ne poredimo sisteme i drzave. Poredimo smrti ili hospitalizacije sa vs bez vakcine .
Ne zanima me gdje je Danska u svijetu, od koga je bolja ili losija. Uporedi ucinak vakcine u bilo kojoj drzavi, ne mora Danska biti.
Ne mozes reci porediti oktobar 2020 u srbiji sa oktobrom.2021 u Danskoj npr...
Oj jbt ne nogu da vjerujem...aj zdravo.![]()
Haha nemoj da vičeš
On je peti jahachladan.preminger wrote: ↑03/11/2021 12:54 Evo direktora opet.
Kao jahač apokalipse prediskazuje novi val.
Padaju lazne demokrate ko s kruske.biglebovski wrote: ↑03/11/2021 13:01 Prisila, segregacija, aparthejd, kršenje ljudskih prava i pljačka javnih sredstava u ime pandemije se izgleda i ne isplati baš. Njemci su svoje rekli, Kanađani, čekaju se Ameri...
Republikanac Glenn Youngkin izabran je za guvernera Virginije u velikom preokretu, prema projekcijama američkih medija.
On ima 2,1 bod ispred demokrate Terryja McAuliffea, nakon 99 posto prebrojanih glasova.
McAuliffe, koji je bio guverner od 2014. do 2018., vodio je u anketama ali je njegova popularnost naglo opala u posljednje vrijeme.
Glasanje se smatra referendumom o predsjedništvu Joea Bidena, a poraz će uznemiriti demokrate, piše britanski BBC. Biden je ostvario uvjerljivu pobjedu u Virginiji na predsjedničkim izborima prije samo godinu dana.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/udar ... /211103065
Ok, pokazuje da vakcina smanjuje sansu za hospitalizaciju i smrt, ali i pored toliko vakcinisanih se virus i dalje siri, tako da nema nista od kolektivnog imuniteta vakcinama jer vakcine ocigledno nedovoljno smanjuju prenos, pa je bilo kakvo uslovljavanje vakcinom besmisleno i veze nema sa javnim zdravljem.
Ne znam o kakvom trollu pises, niti me intereuje da budem iskren, to sto je doticni forumas Trappist vakcinisan ne umanjuje njegovu patalosku zelju da dokaze da vakcine ne djeluju (zasto to radi neka sam objasni) a cifre i stanje na terenu nam govore suprotno. Ko tu trola, pitanje je sad.
Gerijatrija i korumpirane woke protuhe bi da zatvaraju i eksperimentišu nad cijelim svijetom.spinel_ wrote: ↑03/11/2021 13:35Padaju lazne demokrate ko s kruske.biglebovski wrote: ↑03/11/2021 13:01 Prisila, segregacija, aparthejd, kršenje ljudskih prava i pljačka javnih sredstava u ime pandemije se izgleda i ne isplati baš. Njemci su svoje rekli, Kanađani, čekaju se Ameri...
Republikanac Glenn Youngkin izabran je za guvernera Virginije u velikom preokretu, prema projekcijama američkih medija.
On ima 2,1 bod ispred demokrate Terryja McAuliffea, nakon 99 posto prebrojanih glasova.
McAuliffe, koji je bio guverner od 2014. do 2018., vodio je u anketama ali je njegova popularnost naglo opala u posljednje vrijeme.
Glasanje se smatra referendumom o predsjedništvu Joea Bidena, a poraz će uznemiriti demokrate, piše britanski BBC. Biden je ostvario uvjerljivu pobjedu u Virginiji na predsjedničkim izborima prije samo godinu dana.
Ko je ono bio predsjednik kad su bili lockdowni u Americi? Nesto sa T mu prezime pocinje?spinel_ wrote: ↑03/11/2021 13:35Padaju lazne demokrate ko s kruske.biglebovski wrote: ↑03/11/2021 13:01 Prisila, segregacija, aparthejd, kršenje ljudskih prava i pljačka javnih sredstava u ime pandemije se izgleda i ne isplati baš. Njemci su svoje rekli, Kanađani, čekaju se Ameri...
Pa valjda guverneri tamo odlucuju hoce li se zatvoriti drzava kojoj su guverner?