Narod i Pravda (Konakovic)
-
last mohicans
#16576 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Prebacit ce, ali u klikerima. Ako minimalan porast dožive, nek šućuraju. Ovim transferima kao bildaju rejting,u mojim očima padaju, u svojoj opcini sam dao glas njihovoj listi i nevidljivom Tanovicu. Ove pameti ne bih. Povući ce Zvizda i Čampi dobar broj glasova, ali ni približno kao što su u mrskoj, do jučer, kriminalnoj stranci. Svaki glasač treba dobro da se zapita ako njima da glas, sa ubjeđenjem da su se promijenili nako 30 god. krčmenja stranačkih i državnih resursa.
- nikad_vise
#16577 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne predvidjam nista.Lokalni i opsti izbori znaju mnogo drugacije rezultate da pruze,ali ono sto mogu da predvidim jest sigurno da ce NiP prebaciti sigurno 100 000 glasova s obzirom da su oformili odbore u mnogo vise izbornih jedinica i da su u medjuvremenu doveli mnoga zvucna imena u stranku.addem wrote: ↑15/11/2021 23:21Znaci predviđas da bi NiP trebao imati više glasova od SDPa na sljedecim izborima.nikad_vise wrote: ↑15/11/2021 23:16
105.486 je imao SDP na zadnjim lokalnim izborima,a NiP 70 000 glasova.SDP je u 91 izbornoj jedinici imao kandidate,NiP u samo 39 izbornih jedinica.
Nip je tek bio u zacecu i poslije ovih par jacih transfera u Sarajevu ali i Gorazdu,Srebreniku itd sigurno da ce bez pola muke prebaciti bar nekih 100/150 000 glasova.
Nisam siguran hoce li imati vise od SDP/a ali ako SDP bude na ovom nivou na kojem je bio za lokalne izbore,nemam uopste dileme da ce NiP imati vise.Mada iskreno mislim da ce SDP prilicno da popravi svoj rezultat.
Zvizdic ce sigurno biti nosilac liste za Drzavni parlament,i mislim da ne treba ici sa njim za clana predsjednistva nego to ponuditi SDP.u al da to ne bude Niksic.Po mom misljenju tu poziciju bi ponudio trenutnoj gradonacelnici Sarajeva ili Sabini Cudic.Mislim da bi trojka trebala ponuditi zenu.
- Haris.ba
#16578 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ja ih onu Prlicku, ipak Sdp treba da da kandidata.nikad_vise wrote: ↑15/11/2021 23:29 Niksic.Po mom misljenju tu poziciju bi ponudio trenutnoj gradonacelnici Sarajeva ili Sabini Cudic.Mislim da bi trojka trebala ponuditi zenu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#16579 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
I ja bih jeHaris.ba wrote: ↑15/11/2021 23:31Ja ih onu Prlicku, ipak Sdp treba da da kandidata.nikad_vise wrote: ↑15/11/2021 23:29 Niksic.Po mom misljenju tu poziciju bi ponudio trenutnoj gradonacelnici Sarajeva ili Sabini Cudic.Mislim da bi trojka trebala ponuditi zenu.
- addem
#16580 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kakav kandidat nase stranke nemojte se zahebavat. To dođe ko neki vic sjetite se flautara na proslim izborima.
-
MUNAFIK
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#16582 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
ljevicu je pokopao JAzlaJA daaavno, a smuČko stavio spomen obiljezlje i pokoji vijenac... ja sam davno pisao da nam za obracun sa bandom treba revolveras (kifla) evo potegao je jos revolverasa susobom... onda uspostavljati sudove i zakon... vjesat kriminalce sto nas godinama pljackaju i ojadu zabavljaju... NiP ako bude odstupio od ganjanja sa sdO, zavrsit ce ko sbb, sBiH, df itd... ja na njihovom mjestu drzao bi se trojke, pustio bOkira da se krćka na vrelom ulju sa miletom i dragancetom, tj ocepljenja, treci,IZ, itd sto ih drzi na vlasti a gruHnut na sudstvo, tuzilastvo, MUP, ganjat ih po sudovima do sudnjeg dana, traziti i medjunarodnu pomoc sudstva i tuzilastva da se obracunamo sa krininalom i korupcijom... to je troglavoj azbaHi ahilova peta, ako padne bilo koja presuda protiv njiHa, jos vise stezati... previse su govana izasrali da bi sve mogli saprat... ili MI ili ONI... treceg nejma...palermo wrote: ↑15/11/2021 22:25Nije palermo ni na šta osjetljiv.....palermo je samo davno rekao, da u ovoj priči jedini gubitnici mogu biti ove tzv. ljevičarske stranke...._BataZiv_0809 wrote: ↑15/11/2021 22:18 Glasac sam Trojke (ideoloski najblizi SDP, kadrovski mi je najbliza NS, a NiP je lokomotiva realpolitike medju njima), ne NiP-a, ali mi je krivo sto je ovaj usao.
Jednostavno sa Champarom koji je srusio Vladu KS je trebalo stati. Koliki god ovaj "kapitalac" bio, ipak ga je Bakir slao po kifle Vucicu vezano za reviziju i bezmalo je jucer iz Sarajeva bio koordinator za izbore u Mostaru na sta nam je @palermo npr. posebno osjetljiv pa jel....
al moram ti iskreno reći, nije vala palermu za to trebala neka velika pamet...
- nikad_vise
#16583 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Treba,i mislim da bi NiP bio spreman podrzati kandidata SDP ali kandidata koji ima sanse.Niksic je sigurno nema.Haris.ba wrote: ↑15/11/2021 23:31Ja ih onu Prlicku, ipak Sdp treba da da kandidata.nikad_vise wrote: ↑15/11/2021 23:29 Niksic.Po mom misljenju tu poziciju bi ponudio trenutnoj gradonacelnici Sarajeva ili Sabini Cudic.Mislim da bi trojka trebala ponuditi zenu.
Lana Prlic je takodje Ok kandidat.Treba jednostavno neko ko ce povuci glasove svih stranaka iz cetvorke ali i neko ko ce liciti na neku promjenu i donijeti neko osvjezenje.Prica o zeni kandidatu koja je obrazovana i kvalifikovana mogla bi potaknuti i neke nove birace da izadju na izbore i konacno sruse Bakira i slicne Bakiru.NiP sa tim nema problem sto je pokazao i kad je imenovao Edina Fortu za premijera KS.
- nikad_vise
#16584 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ljudi mogu biti razocarani sa dolaskom Denisa u NiP,ali ja mislim da je njegov dolazak veliki plus za NiP.
Covjek koji dobije 30 000 glasova,uz to
Jedan covjek u moru ovih komentara je rekao sustinu,NiP je u sustini reformisana SDA i svi ljudi koji su danas u NiPu su godinama kritikovali bezglavost SDA politike.Ja licno podrzavam i podrzavacu i dalje NiP kao sto bi podrzavao i SDA da je to jedna stranka koja ima bar mrvu svijesti o drzavnosti i antikorupciji.Svi ovi ljudi koji su napustili SDa su odmah nakon izlaska postali meta raznih opstinskih,federalnih i drzavnih tuzilastava i da ih mogu na bilo koji nacin diskreditovati,sigurno bi to uradili cim bi nogom zakoracio preko praga centrale SDA.
Covjek koji dobije 30 000 glasova,uz to
Par desetina ce biti razocaranih,ali ce i par hiljada njih opet na sledecim izborima podrzati Denisa.Kako Klix saznaje iz pouzdanih izvora Denis Zvizdić osvojio je ubjedljivo najveći broj nominacija i to čak 92. Na drugom mjestu po broju nominacija od izvršnih odbora općinskih organizacija SDA je Šefik Džaferović i to 51. Trećeplasirani je Safet Softić sa 45 nominacija, dok je supruga aktuelnog predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, Sebija Izetbegović dobila 35 nominacija.
Jedan covjek u moru ovih komentara je rekao sustinu,NiP je u sustini reformisana SDA i svi ljudi koji su danas u NiPu su godinama kritikovali bezglavost SDA politike.Ja licno podrzavam i podrzavacu i dalje NiP kao sto bi podrzavao i SDA da je to jedna stranka koja ima bar mrvu svijesti o drzavnosti i antikorupciji.Svi ovi ljudi koji su napustili SDa su odmah nakon izlaska postali meta raznih opstinskih,federalnih i drzavnih tuzilastava i da ih mogu na bilo koji nacin diskreditovati,sigurno bi to uradili cim bi nogom zakoracio preko praga centrale SDA.
-
finansijska kriza
#16585 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Hahaha vidi mi glave...pici wrote: ↑15/11/2021 23:23eeeee nekad birvaktile bilo i spominjalo se... sad imaju i presjedatelja u parlamentu, ministra u vladi, u KS izdoninirali sa sdp i ns... imaju vladu KS sastavljenu od dosta njihovih ministara, imaju u skupstini grada ruke u skupstini KS sveli sdO sa 11 rukica na cert, pet... itd itd... mozemo za kiflu svasta reci al da je glup... nije, za bracni par izetbegovica koji se busaju laznim diplomama, dvojkama, trojkama, seticama i sedmicama na faxu koji su uduplo studirali itd itd je institucija a obicni difovac, ta ce on...Maharadza wrote: ↑13/03/2018 01:44 Neka je s hajrom hadži kifla premijeru naš (pre)pošteni!
Prepuna sala, narod se budi, cunami pravde!
http://avaz.ba/vijesti/bih/360165/konak ... pristalicajes van ga zavuko
- drug_profi
#16586 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Desnica mora postojati, kao i ljevica.
Ako je desnica dobra, bice dobra i ljevica.
Ako ce NiP raditi u interesu drzave, Bosnjaka i svih nas koji zivimo među i sa Bosnjacima, onda je to dobrodosla promjena.
Jer to do sad niko nije radio.
A ako ce to provocirati ljevicu da se uozbilji i okrene ka pitanjima koje ljevica tradicionalno razmatra, onda je to dupli dobitak.
Ako je desnica dobra, bice dobra i ljevica.
Ako ce NiP raditi u interesu drzave, Bosnjaka i svih nas koji zivimo među i sa Bosnjacima, onda je to dobrodosla promjena.
Jer to do sad niko nije radio.
A ako ce to provocirati ljevicu da se uozbilji i okrene ka pitanjima koje ljevica tradicionalno razmatra, onda je to dupli dobitak.
-
A_A_AKCIJA
#16587 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nije OK koristiti pojmove koji se ne odgovaraju stanju.Prpa.ba wrote: ↑15/11/2021 22:59Za konkretan problem prije bih rekao da nedovoljan broj politicki aktivnih ljudi ili (ne)zavisnih aktivista misli da je takva klerikalizacija drustva nepozeljna.. ne moze reagovati neko ko ne postoji. Sto je, u konkretnom slucaju, mozda jos tuzniji scenarij od problematike SDP-ovog identiteta, a to je da niko taj zamisljeni identitet i nema.palermo wrote: ↑15/11/2021 22:53 SDP= multietnicka, sekularna, drzavotvorna stranka.....trebao bi biti....( naravnp da nije).....
Jebo te, imas Bisce polje u Mostaru, reklo bi se neka vrsta poslovne zone, dinamicam dio grada, sa vec sada brojnim kafanama. E sad, ti u toj zoni grada ne.mozes popiti casu vina, odes u dva fenjera, nema, odes.u Plazu mema, odes u Maltu nema....e sad ja telecu sniclu trebam jesti uz sok os borovnice.....
Ko bi trebao da reaguje ma ovakvu klerikalizaciju drustva....SDP, naravno...jel reaguje, reaguje u qrc....zasto, zato sto ne zna je li pos'o ili dos'o....odnosno zato sto je zaboravio razlog svog postojanja...
Klerikalizacija bi bila da su hodže progurale zakone o zabrani točenja alkohola i da zato ne možeš piti vino. Znamo da to nije razlog.
Klerikalizacija je kada u Poljskoj crkva pritiskom na vladu ukine abortus, ili kada Amfilohije aminuje vladu CG.
Ne možeš piti alkohol jer su to tako gazde kafana odlučile. Bezbroj je razloga za to, ali nisu u domenu politike nego ličnih uvjerenja.
I da, jebo tu ljevicu ako im je to u opisu djelovanja. Zato jesu tu gdje jesu.
Ironija je da je vino u kafani odličan primjer kafansko ulične ideologije koja se često miješa sa politčkom ideologijom. Piva-sdp, džamija-sda.
-
A_A_AKCIJA
#16588 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Da ne duljim, Zvizdić neće biti kandidat za Predsjedništvo, ni u kojem aranžmanu.
Kruže glasine da Nikšić vraća neki dug Bakiru sa vlastitom kandidaturom, ili da su ga zeleni unutar SDP-a nafurali na ovaj potez. Ovo Bakiru daje kakvu takvu šansu da bude izabran i najbolja je opcija za SDA i najgora za trojku.
Kruže glasine da Nikšić vraća neki dug Bakiru sa vlastitom kandidaturom, ili da su ga zeleni unutar SDP-a nafurali na ovaj potez. Ovo Bakiru daje kakvu takvu šansu da bude izabran i najbolja je opcija za SDA i najgora za trojku.
-
New wave
#16589 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Veoma ozbiljno pojacanje za NiP.
Ali ako pristanu na Niksica za kandidata onda bolje da Bakir pobijedi. Od dva zla biram manje.
Ali ako pristanu na Niksica za kandidata onda bolje da Bakir pobijedi. Od dva zla biram manje.
- GandalfSivi
#16590 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ja kao SDPovac mislim da bi Zvizdic kao kandidat NiP-a uzeo vise glasova nego Niksic kao kandidat koalicije…
-
invincible1921
#16591 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Jedno pitanje...
Da se zvizdic kandidovao prosle izbore (a malo je falilo) yebavali bi mu od do jer je sda..
ni 3 godine kasnije taj isti zvizdic kao kandidat NIP je vise nego pozeljan
Da nije kakvo prosvjetljenje u medjuvrememu dozivio
Da se zvizdic kandidovao prosle izbore (a malo je falilo) yebavali bi mu od do jer je sda..
ni 3 godine kasnije taj isti zvizdic kao kandidat NIP je vise nego pozeljan
Da nije kakvo prosvjetljenje u medjuvrememu dozivio
- GandalfSivi
#16592 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Gledam vise individualno nego stranacki. Zvizdic je vjerovatno bio zadnji kvalitetni kadar u SDA.invincible1921 wrote: ↑16/11/2021 01:28 Jedno pitanje...
ni 3 godine kasnije taj isti zvizdic kao kandidat NIP je vise nego pozeljan![]()
Da nije kakvo prosvjetljenje u medjuvrememu dozivio![]()
Ali opet nije to poenta, ja bih u toj (teoretskoj) situaciji opet glasao za Niksica, ali to ne znaci da bi on dobio vise glasova…
- drug_profi
#16593 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Zvizdicu ni NIksicu ne dam glas.
-
invincible1921
#16594 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mah odjednom su svi pametni i "nisu tako losi" kad odu iz SDA...sutra da asim predje vjerovatno bi islaGandalfSivi wrote: ↑16/11/2021 01:38Gledam vise individualno nego stranacki. Zvizdic je vjerovatno bio zadnji kvalitetni kadar u SDA.invincible1921 wrote: ↑16/11/2021 01:28 Jedno pitanje...
ni 3 godine kasnije taj isti zvizdic kao kandidat NIP je vise nego pozeljan![]()
Da nije kakvo prosvjetljenje u medjuvrememu dozivio![]()
Ali opet nije to poenta, ja bih u toj (teoretskoj) situaciji opet glasao za Niksica, ali to ne znaci da bi on dobio vise glasova…
prica "ne bi on to ga sebija ucjenila, pa ranjavan covjek"
-
mali_balon
#16595 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Svi znamo da biramo manje zlo, na zalost. Jos uvijek smo mi daleko od toga da biramo ideoloski ili biramo iz inata ili biramo manje zlo.
Tako i sada moramo otjerati sda i to moze nip sa satelitima jer je nip ideolosko najblizi prosjecnom trozubom glsascu sda.
Pri razmisljanju o kandidatima treba malo dalje gledati, dalje od svog misljenja, osjecaja, drustva itd itd i vidjeti kakvo je glasacko tijelo.
90% glasackog tijela je polupismen narod koji i ne zna kako i za koga se glasa, nego glasa po slikama, ali ne treba zaboraviti da iako je polupisemn nije glup i neinteligentan.
Tako i sada moramo otjerati sda i to moze nip sa satelitima jer je nip ideolosko najblizi prosjecnom trozubom glsascu sda.
Pri razmisljanju o kandidatima treba malo dalje gledati, dalje od svog misljenja, osjecaja, drustva itd itd i vidjeti kakvo je glasacko tijelo.
90% glasackog tijela je polupismen narod koji i ne zna kako i za koga se glasa, nego glasa po slikama, ali ne treba zaboraviti da iako je polupisemn nije glup i neinteligentan.
-
noviclan
#16596 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Jaki k'o bingo, ova je ispod D uvijek davala
-
laik1981
#16597 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kapitalac, donio bi puno glasova, a da ne govorimo o tome da on svasta nesto moze zavrsiti.. Ne vjerujem da se ovakvi potezi NiP-a pokusavaju opravdati, ali to je BiH. Zato i jesmo tu gdje jesmo..invincible1921 wrote: ↑16/11/2021 01:41
Mah odjednom su svi pametni i "nisu tako losi" kad odu iz SDA...sutra da asim predje vjerovatno bi islaGandalfSivi wrote: ↑16/11/2021 01:38
Gledam vise individualno nego stranacki. Zvizdic je vjerovatno bio zadnji kvalitetni kadar u SDA.
prica "ne bi on to ga sebija ucjenila, pa ranjavan covjek"
-
Registarska oznaka
#16598 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa ovaj prelazak Zvizdica u NIP je toliko zabolio sda botove, a pogotovo bracni par, jer dobro znaju da ce veliki broj glasova da otpadne tj predje u NIP.
Samo ovim botovima je tezak ovaj prelazak Zvizdica. Razumljivo
Lijepo ih je gledati kako se koprcaju i pokusavaju da iz ovog prelaska u Nip pronadju i potenciraju sve lose
A ubrzo ce izbori, pa ova prica da su kao oni razocarani u trojku, cemo da vidimo
Samo ovim botovima je tezak ovaj prelazak Zvizdica. Razumljivo
Lijepo ih je gledati kako se koprcaju i pokusavaju da iz ovog prelaska u Nip pronadju i potenciraju sve lose
A ubrzo ce izbori, pa ova prica da su kao oni razocarani u trojku, cemo da vidimo
-
Hakiz
#16600 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Koliko će biti kandidata za predsjednika...
Trebao bi se Zvizdić kandidovati.
Trebao bi se Zvizdić kandidovati.