Eto, skoknete do SB ili Metkovića
Bitcoin & crypto svijet
Moderator: anex
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
-
nekome
#14402 Re: Bitcoin & crypto svijet
dupla konverzija
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#14403 Re: Bitcoin & crypto svijet
- phillie
- SpecialOffer
#14405 Re: Bitcoin & crypto svijet
Sta i koliko imate u portfoliju? Sta cuvate, sta trejdujete? 
-
Novive
#14406 Re: Bitcoin & crypto svijet
Ja se moram vratiti na hi dollar, zadnji put su neki negativno komentirali kad sam pisao, a u međuvremenu je hi dolar osim na uniswapu moguce kupiti i na panckswape i očito je to povećalo interes kupaca RAdi puno manje provizije i cijena se u 10 dana udvostručila, Svaki dan izlaze nove vijesti i oni koji su ušli ranije mogu sve pratiti na official grupi ili na web stranici https://hi.com/Novive
I za one koji ne znaju još uvijek možete dobiti 1 hi dollar dnevno jednostavno odgovoriti na pitanje koje dobijete na telegramu ili WhatsApp nakon prijave također preko linka gore. Neki su komentirali da je problem sa prijavom ali prijava i kyc se naprave za 5min i mozete poceti prikupljati 1 dolar dnevno ..
I za one koji ne znaju još uvijek možete dobiti 1 hi dollar dnevno jednostavno odgovoriti na pitanje koje dobijete na telegramu ili WhatsApp nakon prijave također preko linka gore. Neki su komentirali da je problem sa prijavom ali prijava i kyc se naprave za 5min i mozete poceti prikupljati 1 dolar dnevno ..
Last edited by Novive on 12/11/2021 22:21, edited 2 times in total.
-
Guadalajara
#14407 Re: Bitcoin & crypto svijet
Dzee se moze kupiti ovaj bigtoin? I koliko je para?
-
Avonmusk
#14408 Re: Bitcoin & crypto svijet
Jel neko radio dual investment? Iskustva?
-
forumstiv
#14409 Re: Bitcoin & crypto svijet
Prvo ti nama reci svoj portfelj...
-
sizifinho
#14410 Re: Bitcoin & crypto svijet
cuvam eth, sol, dot tim redosljedom
trejdao sam u zadnjih mjesec dana mana-u, opskrbljujem se sa thet-om i dumam dal da je pomjerim u cuvanje (ATh 14 $, trenutna vrijednost 7 $, kupio za 5$.). Imam malo i stmx i xrp-a.
Pratim opet manu da kupim ako padne.
Ali na ovom forumu raja slabo dijeli misljenja i savjete. Sakrivaju portfolio kao zmija noge
puno je bolja atmosfera na telegramu, twiteru i discordu
Cak i na redditu.
A trebamo se pazit jbmu, nismo konkurencija jedni drugima.
trejdao sam u zadnjih mjesec dana mana-u, opskrbljujem se sa thet-om i dumam dal da je pomjerim u cuvanje (ATh 14 $, trenutna vrijednost 7 $, kupio za 5$.). Imam malo i stmx i xrp-a.
Pratim opet manu da kupim ako padne.
Ali na ovom forumu raja slabo dijeli misljenja i savjete. Sakrivaju portfolio kao zmija noge
puno je bolja atmosfera na telegramu, twiteru i discordu
Cak i na redditu.
A trebamo se pazit jbmu, nismo konkurencija jedni drugima.
-
nekome
#14411 Re: Bitcoin & crypto svijet
ADA
BTC
KAVA
XRP
DOT
SOL
imao eth ali ocekujem korekciju pa prodao
BTC
KAVA
XRP
DOT
SOL
imao eth ali ocekujem korekciju pa prodao
-
Avonmusk
#14412 Re: Bitcoin & crypto svijet
Ada, vet, bnb i chiliz.
Ada je toliko hvaljena da sam mislio da evo to je to,sam u adu invest, al kako nista ne bi uzmem veta i bnba, neki dan se malo i chiliza uzelo jer bi trebalo da valja, zbog svog ovog sportskog ludila.
Kako je ada slabo promjenjiva stavicu je u dual investment, pa sta godda se desi svejedno mi je.
Ada je toliko hvaljena da sam mislio da evo to je to,sam u adu invest, al kako nista ne bi uzmem veta i bnba, neki dan se malo i chiliza uzelo jer bi trebalo da valja, zbog svog ovog sportskog ludila.
Kako je ada slabo promjenjiva stavicu je u dual investment, pa sta godda se desi svejedno mi je.
- SpecialOffer
#14413 Re: Bitcoin & crypto svijet
- programerAnel
#14414 Re: Bitcoin & crypto svijet
Kupio maloprije 50 XTZ tezosa 
- shiljak
#14415 Re: Bitcoin & crypto svijet
Kako se bliži kripto igra u vezi cuka ljudskog oblika koja se odvija na marsu ide i Muskov tweet. Nagađam da je to razlog
Inače poznata kompanija Tencent, koja je napravila i PUBG, pravi ovu igru. Već sam ranije pričao o valuti i sličnoj igri, a izgleda da će uskoro biti i još jedna prije izlaska igre početkom godine. Preporuka svima da istraže, pare su u pitanju

Inače poznata kompanija Tencent, koja je napravila i PUBG, pravi ovu igru. Već sam ranije pričao o valuti i sličnoj igri, a izgleda da će uskoro biti i još jedna prije izlaska igre početkom godine. Preporuka svima da istraže, pare su u pitanju

- @mba
#14416 Re: Bitcoin & crypto svijet
bitcoin,ether,xrp,chainlink,loTex i 4000 shiba 
pratim enjin,vechain,polkadot,mana
pratim enjin,vechain,polkadot,mana
-
Giancarlo
#14417 Re: Bitcoin & crypto svijet
A kakvi ste sa NFT? Jeli moguce da se desava ovo sta se desava na tom polju zadnjih nekoliko mjeseci i to je sve je tek sami pocetak...
-
leventic
#14418 Re: Bitcoin & crypto svijet
Pozdrav raja, zamolio bih za malo savjeta i uputstava, novi sam u ovome, pa mislim da sam na pravom mjestu
Eh ovako, odavno me zanimaju kriptovalute, ali se nisam usuđivao krenuti. Čitao sam o svemu pomalo, pa sam zbunjen. Čitao o Binanceu i ostalom, ali helem nejse, na kraju sam otvorio račun na BCX (banjalučka, znate bolje od mene
).
Kupio bih pola LTC-a, vidim oni ga imaju u ponudi. Ono što me interesuje, jeste koliko su pouzdani. Možda početničko pitanje, ali smijem li im poslati sliku vozačke, i sve što je potrebno za verifikaciju? To još uvijek nisam uradio.
Na profilu nemam opciju novčanik. Hoću li je dobiti kad uradim tu verifikaciju, kako to ide? I da li je sigurno na njihovom novčaniku držati Litecoin koji kupim?
Također želim vas pitati preko koje banke mi je najbolje uplatiti depozit? I ako eventualno nešto zaradim, hoću li moći lako prebaciti sa BCX na tu banku?
Možda vam sve ovo zvuči laički ( i jeste, ali ne razumijem se jebaji ga, učim još uvijek
), ali fakat imam veliku želju krenuti u ovo...
Eto, to bi bilo to za početak, pa ću biti slobodan da upitam šta me bude zanimalo. Ali sad za sad mi je najbitnije da uspijem imati kompletan račun, na kojem ću imati 200KM, i gdje ću moći početi kupovati..
Hvala vam i za ovo, a ako imate još koji savjet, bit će slatka ako uspijem...
Eh ovako, odavno me zanimaju kriptovalute, ali se nisam usuđivao krenuti. Čitao sam o svemu pomalo, pa sam zbunjen. Čitao o Binanceu i ostalom, ali helem nejse, na kraju sam otvorio račun na BCX (banjalučka, znate bolje od mene
Kupio bih pola LTC-a, vidim oni ga imaju u ponudi. Ono što me interesuje, jeste koliko su pouzdani. Možda početničko pitanje, ali smijem li im poslati sliku vozačke, i sve što je potrebno za verifikaciju? To još uvijek nisam uradio.
Na profilu nemam opciju novčanik. Hoću li je dobiti kad uradim tu verifikaciju, kako to ide? I da li je sigurno na njihovom novčaniku držati Litecoin koji kupim?
Također želim vas pitati preko koje banke mi je najbolje uplatiti depozit? I ako eventualno nešto zaradim, hoću li moći lako prebaciti sa BCX na tu banku?
Možda vam sve ovo zvuči laički ( i jeste, ali ne razumijem se jebaji ga, učim još uvijek
Eto, to bi bilo to za početak, pa ću biti slobodan da upitam šta me bude zanimalo. Ali sad za sad mi je najbitnije da uspijem imati kompletan račun, na kojem ću imati 200KM, i gdje ću moći početi kupovati..
Hvala vam i za ovo, a ako imate još koji savjet, bit će slatka ako uspijem...
- shiljak
#14419 Re: Bitcoin & crypto svijet
Odeš na binance i registruješ se, to je najpoznatiji servis (i najpovoljniji), a skoro svaka slična stranica traži verifikaciju profila. Puno bolja opcija nego neka lokalni servis kojeg niko ne koristi.leventic wrote: ↑15/11/2021 10:44 Pozdrav raja, zamolio bih za malo savjeta i uputstava, novi sam u ovome, pa mislim da sam na pravom mjestu![]()
Eh ovako, odavno me zanimaju kriptovalute, ali se nisam usuđivao krenuti. Čitao sam o svemu pomalo, pa sam zbunjen. Čitao o Binanceu i ostalom, ali helem nejse, na kraju sam otvorio račun na BCX (banjalučka, znate bolje od mene).
Također želim vas pitati preko koje banke mi je najbolje uplatiti depozit? I ako eventualno nešto zaradim, hoću li moći lako prebaciti sa BCX na tu banku?![]()
Možda vam sve ovo zvuči laički ( i jeste, ali ne razumijem se jebaji ga, učim još uvijek), ali fakat imam veliku želju krenuti u ovo...
Hvala vam i za ovo, a ako imate još koji savjet, bit će slatka ako uspijem...![]()
Binance je poznata stranica, ne trebaš brinuti za sigurnost, samo uključi duplu verifikaciju kod logina.
Uplata preko olx-a, nađeš nekog ko prodaje, a kad odlučiš da digneš keš onda konvertuješ u dolar i ponudiš na olx-u.
Slanje novca izvan BCX servisa možda nije podržan, dok kod binance i drugih jeste.
Last edited by shiljak on 15/11/2021 14:24, edited 1 time in total.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#14420 Re: Bitcoin & crypto svijet
Svasta. Korsitim binance od samog pocetka, tj. kada je bittrex poceo da pada. Nikada nisam imao problem, ali ne bih poredio bcx i binance. Neka ti binance zakljuca racun, sta ces? Kako ces do njih doci? Advokatom?Puno bolja opcija nego neka lokalni servis kojeg niko ne koristi.
Binance je poznata stranica, ne trebaš brinuti za sigurnost, samo uključi duplu verifikaciju kod logina.
BCX nije nista losij od binance za uplatu, jos vise za isplatu. Slazem se i ja da je bolje da nadje nekoga PROVJERENOG na olxu i kupi valutu koju zeli (btc pa na mjenjacnici ostalo).
Ako nesto ne koristite, ne znaci da je lose.
Evo samo jedno pitanje. Covjek ulozi 1.000KM, nekim cudom
- shiljak
#14421 Re: Bitcoin & crypto svijet
Bolje je koristiti neki servis kojeg svi koristimo nego neki naš koji niko možda ne koristi, nećeš moći naći nekog recimo na forumu da ti pomogne. Meni je binance zaključao kad su BiH banovali, ali radila im je podrška i daju ti mogućnost da prebaciš novac na neku drugu adresu.un1ted wrote: ↑15/11/2021 14:22Svasta. Korsitim binance od samog pocetka, tj. kada je bittrex poceo da pada. Nikada nisam imao problem, ali ne bih poredio bcx i binance. Neka ti binance zakljuca racun, sta ces? Kako ces do njih doci? Advokatom?Puno bolja opcija nego neka lokalni servis kojeg niko ne koristi.
BCX nije nista losij od binance za uplatu, jos vise za isplatu. Slazem se i ja da je bolje da nadje nekoga PROVJERENOG na olxu i kupi valutu koju zeli (btc pa na mjenjacnici ostalo).
Ako nesto ne koristite, ne znaci da je lose.
Evo samo jedno pitanje. Covjek ulozi 1.000KM, nekim cudom"zaradi" 50.000KM i ti mu savjetujes da isplati putem OLX-a. Kako ce taj novac poloziti na banku?
Teško da je BCX jeftiniji od binance po kupi/prodaj, a i da im je bolja i kvalitetnija web stranica, da imaju više valuta, NFT i sl.
Ne mora ti u banku slati novac, možeš se lično naći pa da te banka ne peglala, a svakako je legalno.
Last edited by shiljak on 15/11/2021 14:34, edited 1 time in total.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#14422 Re: Bitcoin & crypto svijet
Kada neko ulazi u kripto, treba mu što više informacija. Nisam mu ni ja rekao da koristi BCX za trading, vec da pogleda za kupovinu/isplatu. Imas raje koja NE ZELI da se zamara s oglasnikom.
Pa evo ja odgovaram
Jeste, ali procitaj koliko ima slucajeva da ne odgovaraju, imaju cudne odgovore, ili zahtjeve. Ovako nazoves bcx telefonski, ili odes u njihove prostorije na "informativni razgovor" i urucis licno dokumentaciju
Zaboravljas cinjenicu da nase banke kada vide kripto, bjeze ko djavo od krsta. Tako da je VRLO moguce da uplata bude blokirana.
Na to i mislim. Nadjes se licno, prodas BTC kako ces ga poloziti u banku?
-
sizifinho
#14423 Re: Bitcoin & crypto svijet
a hajd ti njima objasni odakle tebi 50 000.
Nije to tako jednostavno. Lahko je sa par hiljada ali veci iznosi novca su malo teži za isplatiti
Nije to tako jednostavno. Lahko je sa par hiljada ali veci iznosi novca su malo teži za isplatiti
- shiljak
#14424 Re: Bitcoin & crypto svijet
Samo odgovaram na tvoje pitanje
Dakle lično prodaš nekom bez banke, neće mu na račun uplatiti.Evo samo jedno pitanje. Covjek ulozi 1.000KM, nekim cudom"zaradi" 50.000KM i ti mu savjetujes da isplati putem OLX-a. Kako ce taj novac poloziti na banku?
- un1ted
#14425 Re: Bitcoin & crypto svijet
Nije mi cilj da mjerimo cij je veci, vec da ga svi koristimo na pravi način
kripto 
Ja nemam nista protiv da naučim nešto, zato sam i napisao. Prodaš kripto uživo, neka je to 1BTC (uhh), ako ne ide preko bcx (registrovana firma --->tvoj raun ----> plaćanje poreza), na koji način možeš taj keš staviti na račun? Neko bi taj novac da uloži dalje, oroči, kupi stan, etc, ne moze ga stavoto na banku, nema porijeklo tog novca.
Ja nemam nista protiv da naučim nešto, zato sam i napisao. Prodaš kripto uživo, neka je to 1BTC (uhh), ako ne ide preko bcx (registrovana firma --->tvoj raun ----> plaćanje poreza), na koji način možeš taj keš staviti na račun? Neko bi taj novac da uloži dalje, oroči, kupi stan, etc, ne moze ga stavoto na banku, nema porijeklo tog novca.