Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
suncandan wrote: ↑14/11/2021 21:28
Sve,sve i sve hajde mogu narod sto pise i shvatiti, ALI doktorica je vodila ovu djevojcicu, znaci bila je njen pacijent i samim tim je znala njen slucaj. Pa zasto onda,zasto dijete koje je ocigledno zdravstveno lose nije operisano u bolnici??? Sto se tice anesteziologa mislim da se nasao na krivom mjestu u krivo vrijeme. Losa sreca. Ratni doktor i mislim da nece on biti kriv. E sad doktorica je mlada, da li je novac povukao jer danas je sve komercijala. Sistem je sunce malo ubio to je cinjenica. Svi trce samo za novcem.
Kakve veze ima sto je ratni doktor ??????
Ako je kriv - kriv je.
Ja sam borac Armije Republike Bosne i Hercegovine od 92-96 i da li to znaci da mogu raditi mimo zakona? Bogami ne mogu.
Borac za tri metra drva ode u zatvor.
suncandan wrote: ↑14/11/2021 21:28
Sve,sve i sve hajde mogu narod sto pise i shvatiti, ALI doktorica je vodila ovu djevojcicu, znaci bila je njen pacijent i samim tim je znala njen slucaj. Pa zasto onda,zasto dijete koje je ocigledno zdravstveno lose nije operisano u bolnici??? Sto se tice anesteziologa mislim da se nasao na krivom mjestu u krivo vrijeme. Losa sreca. Ratni doktor i mislim da nece on biti kriv. E sad doktorica je mlada, da li je novac povukao jer danas je sve komercijala. Sistem je sunce malo ubio to je cinjenica. Svi trce samo za novcem.
Hoćeš li ti odgovoriti na pitanje koje sam ti postavila ili nećeš?
vjeshalica wrote: ↑14/11/2021 21:18
Suad jeste stručan i to niko nigdje nije osporio, ali kiks koji je možda napravio ne može se obrisati nikakvim rezultatima koje je imao u prošlosti. Meni je lično nejasno, da se uopće upustio u tu vrstu posla na očito i evidentno neadekvatnom mjestu, a poseban dio je ovaj što je Vranić rekao:
"Upoznat sam sa ovim slučajem, razgovarao sam sa direktoricom KCUS-a koja mi je objasnila u kakvom je stanju dijete dovezeno i kako je sad. Ja sam poslao inspekciju u ovu privatnu kliniku da se utvrdi da li su registrovani, oni nisu smjeli raditi operacioni zahvat, sve i da imaju sve regularno, smiju samo manji zahvat pod lokalnom anestezijom", pojasnio je Vranić za portal Radiosarajevo.ba.
Meni je ova izjava nevjerovatna, jel' to znači da svako u ovoj državi može nabaviti propofol ili šta je već korišteno za opću anesteziju kod ove djevojčice, bez obzira što nemaju dozvolu?
Dakle registrovanoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi niko nije provjerio da li osoblje ima dozvolu za rad, da li je ispravna aparatura koju koriste, slobodno kupuju medicinske supstance čija je svrha nešto za šta ministar kaže da nemaju dozvolu da izvedu. Sve to ispliva tek onda kad dođe do medija da je u takvim okolnostima neko izgubio život.
Mislim, ja ću se i složiti s onom ocjenom koju je Nikica Gabrić jučer iznio kad je u pitanju stručnost dr Jovanović i iscjepkanost našeg zdravstvenog sistema na sitne djeliće . Ali svi ovi detalji zajedno daju sliku o nepostojećoj inspekciji kod nečeg tako osjetljivog kao što je zdravstvo.
Gospodine, mislim na to da nema krivice, da je ispravan. Pa bar vi bi trebali shvatiti o cemu govorim. Naravno neka svako odgovara ako je kriv. Anesteziolog je rekao da ne bjezi od odgovornosti. Vjeshalice izvini, zensko si vjerovatno i ne mogu da ti crtam. E sad nadam se nece me dame poceti napadati. Evo sad citam u Foci muskarac ubio maloljetno dijete. Vjeshalice mozda se tu krije moj odgovor na tvoje pitanje.
vjeshalica wrote: ↑14/11/2021 21:18
Suad jeste stručan i to niko nigdje nije osporio, ali kiks koji je možda napravio ne može se obrisati nikakvim rezultatima koje je imao u prošlosti. Meni je lično nejasno, da se uopće upustio u tu vrstu posla na očito i evidentno neadekvatnom mjestu, a poseban dio je ovaj što je Vranić rekao:
Meni je ova izjava nevjerovatna, jel' to znači da svako u ovoj državi može nabaviti propofol ili šta je već korišteno za opću anesteziju kod ove djevojčice, bez obzira što nemaju dozvolu?
Dakle registrovanoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi niko nije provjerio da li osoblje ima dozvolu za rad, da li je ispravna aparatura koju koriste, slobodno kupuju medicinske supstance čija je svrha nešto za šta ministar kaže da nemaju dozvolu da izvedu. Sve to ispliva tek onda kad dođe do medija da je u takvim okolnostima neko izgubio život.
Mislim, ja ću se i složiti s onom ocjenom koju je Nikica Gabrić jučer iznio kad je u pitanju stručnost dr Jovanović i iscjepkanost našeg zdravstvenog sistema na sitne djeliće . Ali svi ovi detalji zajedno daju sliku o nepostojećoj inspekciji kod nečeg tako osjetljivog kao što je zdravstvo.
to nije tako samo u zdravstvu već u svemu
sve je ili na crno ili sivo
Ajatolah_ wrote: ↑14/11/2021 21:52
to nije tako samo u zdravstvu već u svemu
sve je ili na crno ili sivo
Tako je. Nista nije crno ili bijelo, vec crno ili sivo. Sve nam se raspada a ja kao strucnjak vidim da je narod skroz lud. Vjeshalice nisam laik kao sto sam rekao. Izvini. Kakve provjere aparata i licence, sve ide prema komercijali. Svi gledaju da zarade i to brzo. Pogledajte kako se sad svi reklamiraju preko ovoga neduznog djeteta. Mnogo mi je zao ove curice i sve ove djece.
Mene kao majku boli sto se ova djevojcica sada koristi u politicke svrhe!
Drzava nam jeste u k.... politicari lopovi, kriminal, korupcija, haos....ali pustite da roditelji u miru i dostojanstvu prezive ove najbolnije momente, nemojte da okaljate ovu jednu malu nevinu dusu prljavim pricama o politici.
Doktore svakako pozvati na odgovornost l, da bude upozorenje svima drugima da se ne igraju sa zivotima posebno najmanjih i najranjivijih malih ljudi.
Dr. Kuca wrote: ↑14/11/2021 20:05
Mi smo propali ko drustvo, drzava, narod, nacija. Nas moze spasiti samo kakav svijetski rat i da padnemo pod sapu nekoj sili pa da radimo ono sto najbolje znamo. Ulizice, cinkeri, fizicki radnici, rudari itd. Mi ne znamo voditi drzavu, i ne zasluzujemo je.
Osmansko carstvo, Austrougarska, SHS, NDH, Kraljevina Jugoslavija, SFRJ... Misliš da je slučajnost što nam niko nije dao da vodimo državu. U većinskoj historiji ovog naroda, drugi su upravljali s njime.
vjeshalica wrote: ↑14/11/2021 21:54
Pored svih neregularnosti o kojima se priča, konačan ishod će biti da je dijete bilo "nešto bolesno" i da nije niko nizašta kriv.
Od realnih solucija ovog problema, ova je najvjerovatnija i najbolja moguća.
Pored svih neregularnosti o kojima se priča, konačan ishod će biti da je dijete bilo "nešto bolesno" i da nije niko nizašta kriv.
suncandan wrote: ↑14/11/2021 22:13
Gospodine, mislim na to da nema krivice, da je ispravan. Pa bar vi bi trebali shvatiti o cemu govorim. Naravno neka svako odgovara ako je kriv. Anesteziolog je rekao da ne bjezi od odgovornosti. Vjeshalice izvini, zensko si vjerovatno i ne mogu da ti crtam. E sad nadam se nece me dame poceti napadati. Evo sad citam u Foci muskarac ubio maloljetno dijete. Vjeshalice mozda se tu krije moj odgovor na tvoje pitanje.
Ja msm da si ti slucaj za posmatranje.Posebno posto pricas o sebi u zenskom rodu i da si kofol zavrsila Soc.rad.
Pitanje ti je postavljeno davno, a ti ubacujes u pricu dogadjaj za koji niko nije znao da ce se desiti. Dakle da podsjetimo tvoju pausalnu procjenu a kofol si se skolala i imas medicinsku zavrsenu, a kako kazes za sebe laik si....ili samo lazes
suncandan wrote: ↑13/11/2021 15:46
Pozdrav. Da li je Centar za socijalni rad uključen u ovaj slučaj? Vjerovatno i to bi trebala biti jedna karika u lancu jer ovdje puno toga ne štima. Bar meni laiku ovako djeluje. To je neka veća porodica koliko sam čitao, više djece. Meni djevojčica izgleda zapušteno, barem njeno zdravstveno stanje. U našoj državi mnogo je takvih slučajeva a onaj ko treba da radi samo se izvlači i prebacuje krivnju na drugoga.
Odgovori na pitanje.
Last edited by vjeshalica on 15/11/2021 00:29, edited 1 time in total.
Najvjerovatnija i najgora moguca za sve one buduce pacjente.
Najvjerovatnija i najgora moguca za sve one buduce pacjente.
Zapravo nije.
Slomićemo kola preko leđa dvojice-trojice doktora, ali kad dođemo do krupnije ribe u pokvarenom sistemu, svi ćemo se ušutit' k'o zadnje pič*e, valjda smo do sada naučili kakvi smo?
Stvara se neka iluzija da ovaj slučaj ne može proći nekažnjeno, a znamo da može.
Stvara se neka iluzija da nam je ovaj slučaj neprihvatljiv, a znamo da nam je prihvatljiv.
Mi ćemo kofol nešto zaustavit'... a nije nas zajeb'o samo onaj ko nije pokuš'o.
Onaj bi gore kofol bac'o bombe da se njemu desi ovaj slučaj, a ne konta da mu se taj slučaj dešava već godinama.
Što prije prestanemo gubit' vrijeme na ove gluposti oko linčovanja sitne buranije, to bolje za nas.
Kako glup upis ...
Idi bacaj bombe.
Političari, koji već godinama aktivno uništavaju zdravstveni sistem, a svoju djecu uredno šalju u Tursku na liječenje, su se usrali od tvojih upozorenja.