Shvati vec jednom da Komsic nije samo predsjednik Hrvata koji je tu da brine samo o Hrvatima! Cuj Aluminij...simbol bratstva i jedinstva od rata na ovamo.ako te pitaju wrote: ↑13/11/2021 23:37Pa zar nije on moj predsjednik? Zar on ne štiti moj interes?
Tko je trebao doći? Čović? I došao je, napali ga, pljuvali , sve što je zaslužio.
Što je Komšić uradio da se situacija popravi?
Bavio se Pelješkim Mostom, što je vitalni interes i najbitnija stvar Hrvata u BiH.
Kako to odjedanput Komšića ne zanimaju problemi Hrvata ?
Politika Hrvata u BiH
-
Awakened
#1676 Re: Politika Hrvata u BiH
-
Awakened
#1677 Re: Politika Hrvata u BiH
Kakav si ti manipulator. Nestade argumenata i krenu prica o Aluminiju i propalim firmama. Ko covjece negira kriminal SDA bande? Pa shvatas li ti da bi 90% Bosnjaka sutra glasalo za postenog Srbina ili Hrvata koji voli svoju zemlju kao svog predstavnika?ako te pitaju wrote: ↑13/11/2021 23:44 Ja ću vam na jednu propalu firmu pod kontrolom Hdz - a naći dvije propale pod kontrolom probosanskih snaga.
Hoćemo krenuti?
-
Osmi Socrates
#1678 Re: Politika Hrvata u BiH
Na ovom forumu, većina Bošnjaka je protiv SDA. Čak bih rekao da je većina i protiv Komšića. Slagao se ja ili ne sa ovim drugima, to meni pokazuje da je princip kod Bošnjaka znatno izraženiji nego kod Hrvata iz BiH.ako te pitaju wrote: ↑13/11/2021 23:41 A pošto je tema politika Hrvata, a kao što vidim predstavnike te politike označavate HDZ i stavljate lošu politiku u firmama, možete li mi reći što je ključ uspjeha kod "probosanskih" stranaka koji uspješno vode rudnike i ostala javna poduzeća?
Kako da se to prenese, taj uspjeh, na naše hrvatske političare, jer su samo oni očajni.
Sudeći po hrvatskim glasačima, oni bi glasali i za Winnie the Pooh da je na čelu HDZ-a. Uopšte nije važno ko je vođa. Nije čak ni važno da li je HDZ izdajnička stranka. Da li su lopovska stranka. Nije ni važno što se Čović iživljava nad običnim narodom sa nekim porodičnim grbovima. Prosto čovjek zapišava svoj sopstveni narod polupismenošću i bahatošću.
To je jedan teški mazohizam. Jeste li vi sigurni da ste izašli iz komunističkog jednoumlja? Ovako, na prvu, niste ni trebali izlaziti.
Last edited by Osmi Socrates on 14/11/2021 00:02, edited 1 time in total.
- ako te pitaju
#1679 Re: Politika Hrvata u BiH
Nije nestalo, nego sam samo dao do znanja da su vam argumenti na ovoj temi bez veze,jer i ja mogu nalijepiti tucu fotki i vijesti o propasti firmi.Awakened wrote: ↑13/11/2021 23:53Kakav si ti manipulator. Nestade argumenata i krenu prica o Aluminiju i propalim firmama. Ko covjece negira kriminal SDA bande? Pa shvatas li ti da bi 90% Bosnjaka sutra glasalo za postenog Srbina ili Hrvata koji voli svoju zemlju kao svog predstavnika?ako te pitaju wrote: ↑13/11/2021 23:44 Ja ću vam na jednu propalu firmu pod kontrolom Hdz - a naći dvije propale pod kontrolom probosanskih snaga.
Hoćemo krenuti?
Promašili ste "ceo fudbal".
To je i interes hrvatskog naroda... Da glasaju i za poštenog Srbina ili Bošnjaka koji će ih dobro predstavljati a ne da im nameću Hrvate za koje nisu glasali
-
Novak20
#1680 Re: Politika Hrvata u BiH
ako te pitaju wrote: ↑13/11/2021 23:44 Ja ću vam na jednu propalu firmu pod kontrolom Hdz - a naći dvije propale pod kontrolom probosanskih snaga.
Hoćemo krenuti?
Ja ću naći četiri.
Stvarno, od glupih hadezeovaca nisam nikada čuo pitanje tipa, "samo Rudnik Zenica je dužan 157 milijuna za poreze i doprinose" !? Kako se to desilo, tko je kriv, gdje su pare i zašto mi da namirujemo te dugove ili cijenu plaćamo kroz manje mirovine i lošu zdravstvenu uslugu ?
Ne, radije će se spominjati Aluminij koji je državi dužan 17 milijuna.

Last edited by Novak20 on 14/11/2021 00:41, edited 3 times in total.
-
Novak20
#1681 Re: Politika Hrvata u BiH
Naravno da Komšić nije "predsjednik Hrvata" i da ne brine o njima. Hrvati su protiv njega jer "okreće mitraljez" na Mostar i prijeti da će ukinuti konstitutivnost kao relikt iz SSSR.Awakened wrote: ↑13/11/2021 23:48Shvati vec jednom da Komsic nije samo predsjednik Hrvata koji je tu da brine samo o Hrvatima! Cuj Aluminij...simbol bratstva i jedinstva od rata na ovamo.ako te pitaju wrote: ↑13/11/2021 23:37
Pa zar nije on moj predsjednik? Zar on ne štiti moj interes?
Tko je trebao doći? Čović? I došao je, napali ga, pljuvali , sve što je zaslužio.
Bavio se Pelješkim Mostom, što je vitalni interes i najbitnija stvar Hrvata u BiH.
Kako to odjedanput Komšića ne zanimaju problemi Hrvata ?![]()
![]()
- nikad_vise
#1682 Re: Politika Hrvata u BiH
konstituivnost i treba ukinuti,koja je logika da etnicka grupa koja je na granici da bude nacionalna manjina ima duplo vise pozicija nego sto im pripada i jos da imaju clana predsjednistva kao sto ima i etnicka grupa koje ima 6 puta vise.
Ako tih par Hrvatskih gradica tipa Grude,Posusje,dio Mostara i pustara oko kupresa treba da ima clana predsjednistva,onda po toj logici treba dati i Krajini da ima clana predsjednistva u ime Bihaca,Cazina,Buzima,Sanskog Mosta itd.Po kojoj logici par opstina u BiH ima pravo da blokira sve procese unutar Federacije BiH i drzave.Samo zato sto su za vrijeme rata dok su Bosnjaci bili na ivici istrebljenja morali pristati na mnoge nepovoljne kompromise i ustupke prema dva agresora koji su osudjeni za UZP i genocid.I danas pod plastom borbe za BiH treba da im se da ono sto su pokusali da naprave u ratu i poslije rata i Hrvati ce kao biti kooperativni i odjednom ce postat domoljubi.Svaki ustupak prema Hrvatima i Srbima je uvijek po istoj matrici da im se daju novi nacini da ovu drzavu jos vise blokiraju i ucine nefunkcionalnom i u konacnici je dovedu do raspada.
-
Novak20
#1683 Re: Politika Hrvata u BiH
Ponavljaj ovu mantru, nemoj praviti ustupke pa će "netko" ukinuti konstitutivnost. Na papiru, a ne znam kako i da li će je ukinuti na terenu.
Da napomenem, ovu državu čine njeni narodi i Ostali. Država ne čini njih. Ona je servis za usluge svima njima. U ovom slučaju servis ne funkcionira kako treba.
Sudeći po exodusu iz ove države, još većoj podjeli društva od rata na ovamo, izbornoj kampanji tipa biti ili ne biti godinu prije izbora i nastojanju RS da okrene točak unatrag ili da se zadrži status quo, logičnija varijanta mi je raspad nego dominacija jednog naroda nad druga dva.
Da napomenem, ovu državu čine njeni narodi i Ostali. Država ne čini njih. Ona je servis za usluge svima njima. U ovom slučaju servis ne funkcionira kako treba.
Sudeći po exodusu iz ove države, još većoj podjeli društva od rata na ovamo, izbornoj kampanji tipa biti ili ne biti godinu prije izbora i nastojanju RS da okrene točak unatrag ili da se zadrži status quo, logičnija varijanta mi je raspad nego dominacija jednog naroda nad druga dva.
- BHCluster
#1684 Re: Politika Hrvata u BiH
Da li se ikad pitas sto je Aluminij propao? Radi Komsica ili HDZ-ovog kriminala?ako te pitaju wrote: ↑13/11/2021 23:37Pa zar nije on moj predsjednik? Zar on ne štiti moj interes?
Kako to odjedanput Komšića ne zanimaju problemi Hrvata ?
- BHCluster
#1685 Re: Politika Hrvata u BiH
I pored toga Bosnje pune proracun pa ti vidi.Novak20 wrote: ↑14/11/2021 00:13ako te pitaju wrote: ↑13/11/2021 23:44 Ja ću vam na jednu propalu firmu pod kontrolom Hdz - a naći dvije propale pod kontrolom probosanskih snaga.
Hoćemo krenuti?![]()
Ja ću naći četiri.![]()
Stvarno, od glupih hadezeovaca nisam nikada čuo pitanje tipa, "samo Rudnik Zenica je dužan 157 milijuna za poreze i doprinose" !? Kako se to desilo, tko je kriv, gdje su pare i zašto mi da namirujemo te dugove ili cijenu plaćamo kroz manje mirovine i lošu zdravstvenu uslugu ?
![]()
-
Awakened
#1686 Re: Politika Hrvata u BiH
Zna se sta i koliko pripada Hrvatima pa da ih ostane samo hiljada u BiH i to se ne moze dirati. Medjutim, ako je ovo zemlja tri naroda i ostalih, gdje su ostali u cijeloj prici? Problem je sto bi njihova reprezentativnost stvorila novi balans snaga koji ne odgovara ni Srbima ni Hrvatima u ostvarivanju svojih ciljeva. Da je bila namjera Dejtona da striktno narodi biraju svoje predstavnike, pa valjda bi uveli i opciju za one koji ne pripadaju nijednom.Novak20 wrote: ↑14/11/2021 01:03 Ponavljaj ovu mantru, nemoj praviti ustupke pa će "netko" ukinuti konstitutivnost. Na papiru, a ne znam kako i da li će je ukinuti na terenu.
I de se manite i Alumija i rudnika, zajedno su nas opljackale sve tri postojece opcije. Ja bih rado da se nadje rjesenje za ovu situaciju pa da svako dobije priliku da se obracuna sa svojim kriminalcima. Ali avaj...
- Kolinda
#1687 Re: Politika Hrvata u BiH
Pogledaš u klub Ostalih u DN FBIH i vidjeti ćeš gdje su Ostali u svemu, Bošnjaci im uredno popune klub i onda se "bore" uz braću Bošnjake protiv Srba i Hrvata....ni slučajno da se tamo nađu Sejdić, Finci ili Radosav....Awakened wrote: ↑14/11/2021 04:11Zna se sta i koliko pripada Hrvatima pa da ih ostane samo hiljada u BiH i to se ne moze dirati. Medjutim, ako je ovo zemlja tri naroda i ostalih, gdje su ostali u cijeloj prici? Problem je sto bi njihova reprezentativnost stvorila novi balans snaga koji ne odgovara ni Srbima ni Hrvatima u ostvarivanju svojih ciljeva. Da je bila namjera Dejtona da striktno narodi biraju svoje predstavnike, pa valjda bi uveli i opciju za one koji ne pripadaju nijednom.Novak20 wrote: ↑14/11/2021 01:03 Ponavljaj ovu mantru, nemoj praviti ustupke pa će "netko" ukinuti konstitutivnost. Na papiru, a ne znam kako i da li će je ukinuti na terenu.
I de se manite i Alumija i rudnika, zajedno su nas opljackale sve tri postojece opcije. Ja bih rado da se nadje rjesenje za ovu situaciju pa da svako dobije priliku da se obracuna sa svojim kriminalcima. Ali avaj...
- ako te pitaju
#1688 Re: Politika Hrvata u BiH
da sumiramo malo razloge zbog čeag Bošnjaci smatraju da je normalno da je Ž.Komšić izabran Bošnjačkim glasovima, a da su Esad idr., u klubu Doma Naroda Hrvata.
PRVI RAZLOG
Hrvatima se treba osvećivati zbog 1993 god., i jer dočekuju ratne zločince.
Glup razlog, Hrvati dočekuju Kordića u privatnom aranžmanu dok Bošnjaci koriste Institucije (F) BiH da slave osuđene ratne zločince ( Delić).Licemjerno, a oba načina veličanja su pogrešna.
DRUGI RAZLOG
Hrvati su kriminalci, Aluminij i sl.
Opet glup razlog. Slučajevi Memić, Hidrogradnja, Rudnici, diploma prvog čovjeka u OSI-i itd...se ne može mjeriti sa grijesima Hrvata kada je u pitanju ova vrsta kriminala.
TREĆI RAZLOG
HDZ je zlo i zato im ne treba dati da ostvare pravo.
Opet glupost ne radi se o HDZ-u nego o svim strankama sa hrvatskim predznakom, tj. strankama za koje glasuju u glavnom Hrvati ( kada se uzmu u obzir većinske općine sa hrvatskim stanovništvom )
ČETVRTI RAZLOG
Žele izbornu jedinicu da bi se sutra pripojili Hrvatskoj.
Opet glupost, ne postoji niti jedna stranka u BiH ili RH , pa čak i one najekstremnije koje bi se zalagale z ato, jer je to jednostavno neprovedivo.
PETI RAZLOG
Građanska opcija kao u drugim državama.
Ovo nije glup razlog, ali je neprovediv, jer time kršimo načela ustava , a provediv jesamo ako se Hrvatima omogući treći entitet .
ŠESTI RAZLOG
Čekajmo da se isele, da ih nestane, ili ti ga ''rahat patnja''
Ovo je već naivan razlog. Ostalo je opet solidan broj Hrvata koji ne misli seliti, a mogli su. Slijedi egzodus Srba i Bošnjaka kada se otvore granice. To je realni scenarij.
PRVI RAZLOG
Glup razlog, Hrvati dočekuju Kordića u privatnom aranžmanu dok Bošnjaci koriste Institucije (F) BiH da slave osuđene ratne zločince ( Delić).Licemjerno, a oba načina veličanja su pogrešna.
DRUGI RAZLOG
Opet glup razlog. Slučajevi Memić, Hidrogradnja, Rudnici, diploma prvog čovjeka u OSI-i itd...se ne može mjeriti sa grijesima Hrvata kada je u pitanju ova vrsta kriminala.
TREĆI RAZLOG
Opet glupost ne radi se o HDZ-u nego o svim strankama sa hrvatskim predznakom, tj. strankama za koje glasuju u glavnom Hrvati ( kada se uzmu u obzir većinske općine sa hrvatskim stanovništvom )
ČETVRTI RAZLOG
Opet glupost, ne postoji niti jedna stranka u BiH ili RH , pa čak i one najekstremnije koje bi se zalagale z ato, jer je to jednostavno neprovedivo.
PETI RAZLOG
Ovo nije glup razlog, ali je neprovediv, jer time kršimo načela ustava , a provediv jesamo ako se Hrvatima omogući treći entitet .
ŠESTI RAZLOG
Ovo je već naivan razlog. Ostalo je opet solidan broj Hrvata koji ne misli seliti, a mogli su. Slijedi egzodus Srba i Bošnjaka kada se otvore granice. To je realni scenarij.
- ako te pitaju
#1689 Re: Politika Hrvata u BiH
Ustav , odluke ustavnog suda, jasno kažu, konstitutivnost naroda je iznad entiteta, iznad same države, to je temelj BiH i opstojnosti BiH, a konstitutivnost se manifestira kroz legitimne predstavnike tamo gdje se odlučuje o vitalnim interesima hrvatskog naroda.nikad_vise wrote: ↑14/11/2021 00:40konstituivnost i treba ukinuti,koja je logika da etnicka grupa koja je na granici da bude nacionalna manjina ima duplo vise pozicija nego sto im pripada i jos da imaju clana predsjednistva kao sto ima i etnicka grupa koje ima 6 puta vise.
Ako tih par Hrvatskih gradica tipa Grude,Posusje,dio Mostara i pustara oko kupresa treba da ima clana predsjednistva,onda po toj logici treba dati i Krajini da ima clana predsjednistva u ime Bihaca,Cazina,Buzima,Sanskog Mosta itd.Po kojoj logici par opstina u BiH ima pravo da blokira sve procese unutar Federacije BiH i drzave.Samo zato sto su za vrijeme rata dok su Bosnjaci bili na ivici istrebljenja morali pristati na mnoge nepovoljne kompromise i ustupke prema dva agresora koji su osudjeni za UZP i genocid.I danas pod plastom borbe za BiH treba da im se da ono sto su pokusali da naprave u ratu i poslije rata i Hrvati ce kao biti kooperativni i odjednom ce postat domoljubi.Svaki ustupak prema Hrvatima i Srbima je uvijek po istoj matrici da im se daju novi nacini da ovu drzavu jos vise blokiraju i ucine nefunkcionalnom i u konacnici je dovedu do raspada.
- Kolinda
#1690 Re: Politika Hrvata u BiH
ako te pitaju wrote: ↑14/11/2021 13:06 da sumiramo malo razloge zbog čeag Bošnjaci smatraju da je normalno da je Ž.Komšić izabran Bošnjačkim glasovima, a da su Esad idr., u klubu Doma Naroda Hrvata.
PRVI RAZLOG
DRUGI RAZLOG
TREĆI RAZLOG
ČETVRTI RAZLOG
PETI RAZLOG
ŠESTI RAZLOG
-
plavi_E
#1691 Re: Politika Hrvata u BiH
ŽELJANA ZOVKO PUCA OD BIJESA: "Predsjednik Delegacije Romeo Franz iznio je vlastiti stav o BiH!"
Hrvatski zastupnici u Evropskom parlamentu i članovi Delegacije za odnose s Bosnom i Hercegovinom i Kosovom (DSEE) izrazili su žaljenje zbog nedavne izjave predsjednika Delegacije Romea Franza nakon sastanka s članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefikom Džaferovićem.
Shefko jednim kracim razgovorom razbio svu diplomatsku ofenzivu Hrvatske u Briselu.
- Bloo
- Globalna šefica
#1692 Re: Politika Hrvata u BiH
Jel jos pocasni gradanin Brckog?
HBK ga brani.
Tako da, ne prosipaj suplju.
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/re ... dicu-42431
Ma u privatom aranzmanu.
Elem, mrskomi opet brisati ratne momente sa teme, pa ako mozemo da se fokusiramo na ovo stoljece...
-
saimidin
#1693 Re: Politika Hrvata u BiH
Jeste se nasli, ili ste ista osobaNovak20 wrote: ↑14/11/2021 00:13ako te pitaju wrote: ↑13/11/2021 23:44 Ja ću vam na jednu propalu firmu pod kontrolom Hdz - a naći dvije propale pod kontrolom probosanskih snaga.
Hoćemo krenuti?![]()
Ja ću naći četiri.![]()
![]()
Uostalom, svako upropastava u svojim podrucjima u svojim mogucnostima, sto I spisak pokazuje, nije sda kriva hdz sto nisu dobili rudnike, ali oba su se potrudili sa onim sto im je dopalo da rasture
- ako te pitaju
#1694 Re: Politika Hrvata u BiH
Kada Institucija Fdeeracije BiH, na čijem čelu je ''probosanski'' ministar službeno veliča osuđenog ratnog zločinca :Bloo wrote: ↑14/11/2021 13:28Jel jos pocasni gradanin Brckog?
HBK ga brani.
Tako da, ne prosipaj suplju.![]()
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/re ... dicu-42431
Ma u privatom aranzmanu.
Elem, mrskomi opet brisati ratne momente sa teme, pa ako mozemo da se fokusiramo na ovo stoljece...
https://fmbi.gov.ba/general-rasim-delic ... rcegovine/
Privatno, idi mu u kući, kupuj mu prsten, ogrlicu, daj mu da ti ženu povali, šta god.
Doček Kordiću je stvar kulture , da li si se trebao tu pojaviti ili ne. Ja mislim da nisi jer si sebi stavio teret, a ništa postigao nisi.
Al evo, problem je kada Institucija veliča ratnog zločinca.
Pogrešno je da su ratni zločinci počasni građani. Idemo dalje, tema POLITIKA HRVATA u 2022 godini.
Uz dužno poštovanje, ZABOLI ME KU#AC za 1945, 1993, i 2009 godinu.
Zanima me 2022 i 2023 i 2024 i 2025, i hoće li mi dijete živjeti u normalnoj državi, gdje neće biti stranac ili građanin drugog reda, ili da ga netko mučki ubije a kažu da se utopio u plićaku ili da ga je auto udarilo.
-
plavi_E
#1695 Re: Politika Hrvata u BiH
Escobar: BiH može biti oblikovana kao Belgija.
Belgija se sastoji od dva naroda i jedne nacionalne manjine.
Belgija se sastoji od dva naroda i jedne nacionalne manjine.
-
plavi_E
#1696 Re: Politika Hrvata u BiH
Po Eskobaru i njegovom vidjenju BiH u godinama koje pominjes dijete ce ti imati status nacionalne manjine u BiHako te pitaju wrote: ↑14/11/2021 13:38 Zanima me 2022 i 2023 i 2024 i 2025, i hoće li mi dijete živjeti u normalnoj državi, gdje neće biti stranac ili građanin drugog reda
- ako te pitaju
#1697 Re: Politika Hrvata u BiH
Po Escobaru.....isapda treći entitet.... Ako si ga shvatio šta ti želi rećiplavi_E wrote: ↑14/11/2021 13:40Po Eskobaru i njegovom vidjenju BiH u godinama koje pominjes dijete ce ti imati status nacionalne manjine u BiHako te pitaju wrote: ↑14/11/2021 13:38 Zanima me 2022 i 2023 i 2024 i 2025, i hoće li mi dijete živjeti u normalnoj državi, gdje neće biti stranac ili građanin drugog reda
-
Novak20
#1698 Re: Politika Hrvata u BiH
ako te pitaju wrote: ↑14/11/2021 13:43Po Escobaru.....isapda treći entitet.... Ako si ga shvatio šta ti želi reći
Ima li na kugli zemaljskoj slučaj da nacionalna manjina kontrolira tri-četiri federalne jedinice ?
Last edited by Novak20 on 14/11/2021 13:47, edited 1 time in total.
- ako te pitaju
#1699 Re: Politika Hrvata u BiH
Po Escobaru... Tamo gdje se priča hrvatski......jedna regija..... Gdje bosanski druga.... Gdje srpski treća regija.
Tri regije jedna država.
Zvuči poznato?
Tri regije jedna država.
Zvuči poznato?
-
plavi_E
#1700 Re: Politika Hrvata u BiH
Treci entitet se prividja vec godinama. I sad ce Eskobar da ga donese u kofercetu.