Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ing-ecc wrote: ↑13/11/2021 16:15
Koja je prosjecna brzina internet konekcija svih korisnika u BiH? Sta kazu aplikacije i uvazene institucije sto se bave statistikom?
I mene to interesuje, ima li te statistike uopste da se relevantinije govori o brzinama i prosjeku brzina kod pojedinog opratera
Koja je prosjecna brzina internet konekcija svih korisnika u BiH? Sta kazu aplikacije i uvazene institucije sto se bave statistikom?
Mislim da je ovo poprilicno relevantan izvor: https://www.speedtest.net/global-index
Imaju podaci o mobilnoj mrezi odvojeno. Mi smo neka zlatna sredina globalno.
zippoo87 wrote: ↑12/11/2021 18:45
Optika zakon...tek se covjek usreci kada predje na to "cudo"
Ide razvoj optike dobro po svim gradovima a i selima,ulaze se,siri mreza...
Samo mene zanima,sta bi sa onom proljetnom najavom da ce do kraja godine da se radi na promjeni moja tv interfacea i STB-ova...bilo je najava jos nekih stvari...Kahriman u nekom intervjuu najavljivao svasta ali evo kraj godine,nikakvih promjena nema.
Stvarno je ovaj interface na moja tv katastrofa...sramota za 2021. godinu da ono onako radi i izgleda...saltanje programa je katastrofalno sporo a i izgled je katastrofa.
ja sam ovdje na ovom forumu preliminarno najavljivao sredinom septembra da će biti nova platforma ali sam izigrao sve vas lažnom informacijom jer su ovi moji objavili da će to uraditi u tom periodu onda se desio neki problem koji je prolongirao izlazak nove platforme na idući kvartal.
koliko samo znam uveliko se testiraju beta verzije i da to napreduje.naravno u sklopu ZTE resivera (software-a) ide i android platforma
Koji paket na pretplatu u BH Telecomu je najjeftiniji? Koliko?
Ja ima onaj Extra S i istice ovaj mjesec, placam 15,20 cini mi se sa ne mogu nastaviti, kolko sam shvatio poskupio je....
Mislim da je ovo poprilicno relevantan izvor: https://www.speedtest.net/global-index
Imaju podaci o mobilnoj mrezi odvojeno. Mi smo neka zlatna sredina globalno.
Mislim da čak ni to nije poptupno relevatno, tj. da je situacija dosta lošija. U toj statistici su samo oni koji su testirali brzine na Speedtestu.
Masa ljudi ima neke izrazito niske brzine (govorim o svim operaterima) jer im brže i ne trebaju, a ni ne znaju šta je Speedtest. U suštini kod nas brzinu interneta testiraju samo informatički pismeniji.
Bosanac sa dna kace wrote: ↑13/11/2021 22:43
Ja ima onaj Extra S i istice ovaj mjesec, placam 15,20 cini mi se sa ne mogu nastaviti, kolko sam shvatio poskupio je....
Extra S je sada 22 KM sa pdv...odlican paket meni
Moguce da si imao neki popust ili akciju...regularno nikada nije bio 15 KM
Minuta imam sasvim dovoljno a i mobilnog neta za moje potrebe,jer ne gledam YT i ostalo na mobilnom a u ljetnom periodu kada sam vecinom van kuce,nekada bude na knap a nekada malo zafali
zippoo87 wrote: ↑12/11/2021 18:45
Optika zakon...tek se covjek usreci kada predje na to "cudo"
Ide razvoj optike dobro po svim gradovima a i selima,ulaze se,siri mreza...
Samo mene zanima,sta bi sa onom proljetnom najavom da ce do kraja godine da se radi na promjeni moja tv interfacea i STB-ova...bilo je najava jos nekih stvari...Kahriman u nekom intervjuu najavljivao svasta ali evo kraj godine,nikakvih promjena nema.
Stvarno je ovaj interface na moja tv katastrofa...sramota za 2021. godinu da ono onako radi i izgleda...saltanje programa je katastrofalno sporo a i izgled je katastrofa.
ja sam ovdje na ovom forumu preliminarno najavljivao sredinom septembra da će biti nova platforma ali sam izigrao sve vas lažnom informacijom jer su ovi moji objavili da će to uraditi u tom periodu onda se desio neki problem koji je prolongirao izlazak nove platforme na idući kvartal.
koliko samo znam uveliko se testiraju beta verzije i da to napreduje.naravno u sklopu ZTE resivera (software-a) ide i android platforma
Znaci bice do izbora 2022.
Haj nije hica...mozda se iz Njemacke bude gledalo...ovdje niko nigdje ne zuri a sve nam se raspada
kakaljin wrote: ↑13/11/2021 17:41
Evo i kod mene kornjaca brzine na jednoj lokaciji
I ja uzimam taj paket čim optika prođe. 90 posto naselja je već odrađeno, ostatak je usporen zbog nerazumnih sugrađana iz naselja. Ne daju da se kopa asfalt.
Vezano za ovu akciju Xiaomi + slušalice za prvih 500 kupaca... Kako znati da li si u prvih 500, tj. kažu li na šalteru odmah prije rezervacije jesi "upao" u akciju ili se ide na sreću pa tek kad preuzmeš telefon saznaš?
kakaljin wrote: ↑13/11/2021 17:41
Evo i kod mene kornjaca brzine na jednoj lokaciji
I ja uzimam taj paket čim optika prođe. 90 posto naselja je već odrađeno, ostatak je usporen zbog nerazumnih sugrađana iz naselja. Ne daju da se kopa asfalt.
Ajdinn4 wrote: ↑14/11/2021 00:43
Vezano za ovu akciju Xiaomi + slušalice za prvih 500 kupaca... Kako znati da li si u prvih 500, tj. kažu li na šalteru odmah prije rezervacije jesi "upao" u akciju ili se ide na sreću pa tek kad preuzmeš telefon saznaš?
Pitaš na Šalteru koliko je ostalo, imaju oni uvid u to.
Ajdinn4 wrote: ↑14/11/2021 00:43
nista ba salter, koja je sansa da bas na tom prodajnom mjestu imaju na stanju bas taj model? naruci preko webshopa i tako imas sansu da budes medju tih prvih 500
nista ba salter, koja je sansa da bas na tom prodajnom mjestu imaju na stanju bas taj model? naruci preko webshopa i tako imas sansu da budes medju tih prvih 500
Pa oni imaju uvid u kompletno stanje, u gradovima i svim poslovnicama. Tek ako mu kažu da ima onda ako hoće može naručiti preko web shopa, da ne naručuje bezveze ako nemaju. Ili nek jednostavno pošalje mail na [email protected]
Bosanac sa dna kace wrote: ↑13/11/2021 22:43
Extra S je sada 22 KM sa pdv...odlican paket meni
Moguce da si imao neki popust ili akciju...regularno nikada nije bio 15 KM
Minuta imam sasvim dovoljno a i mobilnog neta za moje potrebe,jer ne gledam YT i ostalo na mobilnom a u ljetnom periodu kada sam vecinom van kuce,nekada bude na knap a nekada malo zafali
Jeste, bila je neka akcija ako se potpise ugovor na 2 godine, a inace je kost'o 22 marke.
Meni je isto odlican, jednom-dva put prekoracio ninute ili bio blizu da prekoracim.
Internet sam par puta prekoracio, a i kad prekoracim bude usporena brzina sto meni i nije toliko bitno jer nisam puno zahtjevan korisnik... Bitnija mi je ta neka normalna pokrivenost signalom..