Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
tap3ah75
#576 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Spominje li se uopšte ostavka?
Je ji ublehaš priznao da je on kriv?
Je ji ublehaš priznao da je on kriv?
-
RandomAndCasual
#577 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Ma i to sa trenerima je vishe izaprano.
Ko ce doci kvalitetan a da pashe smradovima iz saveza.
Dok se savez ne ishchisti nema ovdje hajra.
Nogometni savez nam je slika drzave.
Isti ku..c. isti problemi. Nerjeshivi.
-
Iker C
#578 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Nazalost Ivajlo je bio u situaciji u kojoj je morao izgubiti. Da je ostavio Pjanica i Krunica na klupi svi bi ga popljuvali. Ovako je isao na sigurno i izgubio.
Vjerovatno bi bez Pjanica i Krunica glat dobili Fince ali nijedan selektor na svijetu ne bi imao hrabrosti da ih ostavi na klupi.
Vjerovatno bi bez Pjanica i Krunica glat dobili Fince ali nijedan selektor na svijetu ne bi imao hrabrosti da ih ostavi na klupi.
- turbofolk
#579 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Treba ipak zapeti protiv Ukrajine. Ne volim ni ja Finsku, ali su ljudi danas zasluženo slavili i zaslužuju da odu bar u baraž. Puno bi nam značilo da završimo treći u grupi a ne četvrti.
Od Ćire i Portugala, dakle od baraža za SP 2010 mi igramo baraž ili dodatne kvalifikacije uz jedan direktan plasman. Baraž nam je izmakao samo za SP u Rusiji pod Mehmedom i sad sa Ivaylom. U konstantnom smo padu, ali mislim da se Ukrajini ipak možemo kvalitetno suprotstaviti.
Od Ćire i Portugala, dakle od baraža za SP 2010 mi igramo baraž ili dodatne kvalifikacije uz jedan direktan plasman. Baraž nam je izmakao samo za SP u Rusiji pod Mehmedom i sad sa Ivaylom. U konstantnom smo padu, ali mislim da se Ukrajini ipak možemo kvalitetno suprotstaviti.
- preselio na ahiret
-
Hakiz
#581 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Pa, ovo je najbolje šta imamo.
Mene nešto fascinira. U utakmicama naše reprezentacije, odavno, od 100 duela za loptu (skok igra, odbijenih "ničijih" lopti itd), protivnici uzmu 70, možda i više. Barem 80% šansi ode pored gola. U igri 1:1 uglavnom protivnici dobiju.
To nije do selektora, ne znaju igrati.
Da ne govorim da su spori, i fizički i "mentalno", ne znaju šta sa loptom kada je dobiju.
- studeni76
#582 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Priznao jeste. Al sta dalje?
Hoće li doći neki vrhunski stručnjak? Hoće li sa njim doći da igraju za nas igrači svjetske klase? To je to, od govana se pita ne pravi. Ono što želi igrati za BiH i igra. Drugi par rukava je sto oni izgledaju kao da su se prvi put vidjeli.
- Point.
#583 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Kako objasniti da igraju egal sa Italijom, Holandijom, Francuskom, Ukrajinom na strani? Većinom isti igrači. Sve je do pripreme.Hakiz wrote: ↑13/11/2021 21:48Pa, ovo je najbolje šta imamo.
Mene nešto fascinira. U utakmicama naše reprezentacije, odavno, od 100 duela za loptu (skok igra, odbijenih "ničijih" lopti itd), protivnici uzmu 70, možda i više. Barem 80% šansi ode pored gola. U igri 1:1 uglavnom protivnici dobiju.
To nije do selektora, ne znaju igrati.
Da ne govorim da su spori, i fizički i "mentalno", ne znaju šta sa loptom kada je dobiju.
- p206
#584 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
nama je realizacija tj. sutevi u okvir gola najveći problem
očajno loše završavamo akcije, pogotovo protiv ekipa koje nam dopuste da igramo
ja bi ostavio selektora jos godinu dana, neka igra i kombinatorika postoji, to treba nadograditi sa boljom odbranom i realizacijom
ja bi ostavio selektora jos godinu dana, neka igra i kombinatorika postoji, to treba nadograditi sa boljom odbranom i realizacijom
- turbofolk
#585 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Mi bi danas vjerovatno ostvarili bolji rezultat da je osto u igri Sead, a i oni kompletni. Najopasniji smo do tad bili po lijevoj strani sa Seadovim prodorima i centaršutevima. Ja mislim da nije toliko do Ivayla. I remi s Kazahstanom je morao biti pobjeda. Bespotreban faul u devedeset i nekoj i loša postavka živog zida. Danas treći njihov gol, takođe bespotreban faul nad Pukkijem kad je lopta išla u aut, u koji bi je on vjerovatno i pustio i da ju je stigo, zbog "krađe" vremena.
-
mistek
#586 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Problem je u mentalitetu. Da je kako treba, apsolutno svi, mediji, javnost, svi bi od početka kvalifikacija bili usmjereni na podršku izgradnji tima za naredne kvalifikacije, a ne na ovo prvenstvo, na koje se ne bi plasirali svakako. Međutim, ovdje ne postoji prava kritika, ni od medija, javnost ne razumije, konstantno je naopaki mentalitet prisutan "mora se otići". Ne mora se otići, nije to ni trebao biti cilj, nego izgradnja ekipe.
U tom smislu, trebalo je Šehića ostaviti ko trećeg golmana čisto da je uz mlađe kolege, a tu promovisati Vasilja i Kovačevića. Sve ove poluigrače koji već imaju solidan broj godina odstraniti, a graditi igru na mlađim momcima. Gazibegović i Dedić su recimo morali imati već minutažu, Gigović etabliran i sl.
Ovako, mentalitet i samo mentalitet, kao u svakom sportu.
Selektor je najmanje bitan u svemu. Reprezentacije su, tu je ovaj lik sasvim ok. Niko nema nekog vele znalca. Najjačim reprezentacijama je problem selektor. Nama je ovaj čak iznad prosjeka. Ali, opet kažem, navijači, mediji, niko nema hrabrosti stvari zvati pravim imenom, kritikovati i poticati sve da ide naprijed. Pa danas svira Oliver penal za Finsku, jadni komentator Hadžić ne smije da kaže "pa jeste, penal je", jer nam je to u mentalitetu, da kukamo, da je vazda neko drugi kriv, da tražimo opravdanja. Ide priča "Šeha vadi", a niko neće da primijeti i kaže da je Šeha očajan, da nam pravi probleme užasne, prima njegove golove. Svi će jedva dočekati da kažu "standardni i pouzdani bek Čivić", a niko neće raspisati o tome da je lik odron svaku utakmicu. Svi će hvaliti Saničanina, a niko neće reći: pa to i nije baš nešto. Jednostavno, naopaki smo. I najbolji pokazatelj toga vam je utakmica ženska košarka neki dan. Sa +25 5 minuta prije kraja završavamo na +5 ili koliko već. Ide slavlje. Mediji samo pozitivne naslove pucaju, ludilo, ogroman uspjeh. Ona Jones se sjebala na kraju, nervozna, razbija sve oko sebe i ne vjeruje šta se desilo. Praktično, usrali smo siguran plasman, ali mediji, javnost, svi veličaju to jer se lažemo i teško je napisati naslov: SRAMOTA šta smo ispustili.
U tom smislu, trebalo je Šehića ostaviti ko trećeg golmana čisto da je uz mlađe kolege, a tu promovisati Vasilja i Kovačevića. Sve ove poluigrače koji već imaju solidan broj godina odstraniti, a graditi igru na mlađim momcima. Gazibegović i Dedić su recimo morali imati već minutažu, Gigović etabliran i sl.
Ovako, mentalitet i samo mentalitet, kao u svakom sportu.
Selektor je najmanje bitan u svemu. Reprezentacije su, tu je ovaj lik sasvim ok. Niko nema nekog vele znalca. Najjačim reprezentacijama je problem selektor. Nama je ovaj čak iznad prosjeka. Ali, opet kažem, navijači, mediji, niko nema hrabrosti stvari zvati pravim imenom, kritikovati i poticati sve da ide naprijed. Pa danas svira Oliver penal za Finsku, jadni komentator Hadžić ne smije da kaže "pa jeste, penal je", jer nam je to u mentalitetu, da kukamo, da je vazda neko drugi kriv, da tražimo opravdanja. Ide priča "Šeha vadi", a niko neće da primijeti i kaže da je Šeha očajan, da nam pravi probleme užasne, prima njegove golove. Svi će jedva dočekati da kažu "standardni i pouzdani bek Čivić", a niko neće raspisati o tome da je lik odron svaku utakmicu. Svi će hvaliti Saničanina, a niko neće reći: pa to i nije baš nešto. Jednostavno, naopaki smo. I najbolji pokazatelj toga vam je utakmica ženska košarka neki dan. Sa +25 5 minuta prije kraja završavamo na +5 ili koliko već. Ide slavlje. Mediji samo pozitivne naslove pucaju, ludilo, ogroman uspjeh. Ona Jones se sjebala na kraju, nervozna, razbija sve oko sebe i ne vjeruje šta se desilo. Praktično, usrali smo siguran plasman, ali mediji, javnost, svi veličaju to jer se lažemo i teško je napisati naslov: SRAMOTA šta smo ispustili.
- van Basten
#587 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Jeli iko uspio uhvatiti Malog princa za kakvu izjavu? Da pokusa objasniti sta je ovo veceras bilo.
Ovo definitivno nije nivo Barcelone, nije nivo ni Besiktasa... ovo je mozda nivo Slobode...
I opet da je on jedini podbacio, lahko bismo... ali lakse nabrojati ko je bio dobar veceras...
Ovo definitivno nije nivo Barcelone, nije nivo ni Besiktasa... ovo je mozda nivo Slobode...
I opet da je on jedini podbacio, lahko bismo... ali lakse nabrojati ko je bio dobar veceras...
-
konami666
#588 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Ne mora Šekspir ali ne moraju ni djecije pjesmice. Ustvari nisu ni za djecu nego za kospicare kojima je otići na utakmicu i gledati zmajOve vrhunac u životu
- Logovan
#589 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
- Point.
#590 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Pišeš besmislice.
Haj napiši šta pjevati da cijeli stadion pokušaš dignuti?
-
last mohicans
#591 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Efikasni kao Sarajevo, do 16,onda ne znamo sta s njom. S tim, da Sarajevo jedva i do 16 dobaci.p206 wrote: ↑13/11/2021 21:55 nama je realizacija tj. sutevi u okvir gola najveći problem
- Leopard_SA
#592 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Pusti Boga ti. Naslo se nekoliko strucnjaka da pljuju po momcima koji prije svega trose svoje pare, svoje vrijeme da prate reprezentciju i na domacim i na vecini gostujucih utakmica, a ti strucnjaci sumnjam da su redovni i kada na Grbavici/Bilinom Polju igramo
- mayab
#593 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Pjanke je odavno sve skontao, pa se i on dalje tako ponaša...
15.10.2019.
"Nismo zrela ekipa. Mi smo osrednja reprezentacija, ako ćemo realno.
Ne možemo se boriti za to prvo mjesto.
Druge ekipe su puno zrelije i spremnije od nas i to je razlog.
Svaka pametna osoba koja se razumije u fudbal, vidi i prepoznat će da nismo zreli.
Nijednu dobru utakmicu osim u Italiji nismo dobro odigrali na strani.
Moramo osvojiti barem tri boda u zadnje dvije utakmice da budemo treći", dodao je Pjanić.
-
svi u napad
#594 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Nema tu nista od igraca i repke. Od njih 30 imas 2-3 sto vole BiH i zele igrati ostali su tu da mogu reci u klubu i da im u CV pise da su odigrali par tekmi za repku. Kad gledas Hrvate oni u 9 od 10 ginu za repku i svi nabrijani. Srbi u 6-7 tekmi od 10 odigraju na patriotizam a kod nas 1 i to ne na patriotizam vec u zelji da se pokazu i prodaju kad igraju protiv jakih repki. Sve utakmice se trebaju igrati u inostranstvu jer oni dolaze u BiH da se opuste posjete rodbinu i cugaju po kafanama. Treba li pisati o talovima i placanju da se igra, da menadzeri sastavljaju repku, postavljaju selektore itd. Ovo je danas bilo vise od blamaze i sramote. Tuzno da tuznije ne moze biti. laku noc.
-
ajdamo
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: Dvotočkaš
#595 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Puno naši navijači pametuju oko fudbala,a na stadionu naopako kače zastave BiH. Čim vidim takve kadrove na tribinama smuči mi se.
- Point.
#596 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Umaču sudžuk u toplu pavlaku, sjedeći ispred televizora i pametuju. Ima ih takvih na izvoz.Leopard_SA wrote: ↑13/11/2021 22:52Pusti Boga ti. Naslo se nekoliko strucnjaka da pljuju po momcima koji prije svega trose svoje pare, svoje vrijeme da prate reprezentciju i na domacim i na vecini gostujucih utakmica, a ti strucnjaci sumnjam da su redovni i kada na Grbavici/Bilinom Polju igramo
- Ludzak
#597 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Mi prije svake utakmice počnemo euforiju bacati. I kad nas ljudi klepe po ušima, problem. Dajte shvatite već jednom. Mi sa Dzekom smo prosjek ekipa, a danas ste vidjeli kakvi smo bez njega. Nema ko dati gol. Tabela je jasno onakva prema našem kvalitetu. Ne mozemo bolje.
-
Hakiz
#598 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Da se mi uhvatimo karlinga. Sa fudbalom nam ne ide.
-
elk
#599 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
E moj dzeksone....prodajem povoljno karte za utorak
- cyprus
#600 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Komentari vazda tako predvidljivi
Iz godine u godinu... Evo od mene nešto malo drugačije:
Ja sam zapravo prijatno iznenađen ovim ciklusom kvalifikacija... Obzirom na kvalitet tima kakav trenutno posjedujemo i situaciju/atmosferu oko saveza, očekivao sam puno gore... Ovako, ovo je bila prva utakmica u kojoj smo baš podbacili... Sve ostale su bile ili bar solidne ili veoma dobre...
Ja sam zapravo prijatno iznenađen ovim ciklusom kvalifikacija... Obzirom na kvalitet tima kakav trenutno posjedujemo i situaciju/atmosferu oko saveza, očekivao sam puno gore... Ovako, ovo je bila prva utakmica u kojoj smo baš podbacili... Sve ostale su bile ili bar solidne ili veoma dobre...