Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Grean
#501 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Nahvalih Civica zbog prikazanog prema naprijed, prije svega dvije brilijantne dubinske lopte a tek sad vidim prvi gol Finaca i da je i tu imao udjela.
Civic odlican ofanzivno, pogotovo kad igra na trecem stoperu , ima pregled i dubinske lopte ali ova dva gola Finske, defanzivno tu je uprsko' dobro.
A ovaj @izvrsni direktor , slijepac jedva doceko' da ko' nesto smisleno napise.
Civic odlican ofanzivno, pogotovo kad igra na trecem stoperu , ima pregled i dubinske lopte ali ova dva gola Finske, defanzivno tu je uprsko' dobro.
A ovaj @izvrsni direktor , slijepac jedva doceko' da ko' nesto smisleno napise.
Last edited by Grean on 13/11/2021 17:24, edited 2 times in total.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
-
snijeg_led
#503 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Smjena genaracija, bice bolje. Moramo traziti jos novih mladih igraca koji ce ostaviti srce na terenu, Treba nam novi selektori koji ce ostati duze i praviti novi tim, ne moze nista preko noci. Kontinuitet ce donijeti rezulatate.
Ne daj se Bosno
Ne daj se Bosno
- Better Man
#504 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Još u sept2mbru se vidjelo da smo loši. Umjesto dvoje uvjerljive pobjede, mi smo igrali jednu neriješeno i jednu na jedvite jade pobjedili. I neko se nadao da sad možemo dobiti Finsku.
-
Piaty
#505 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
- PlusSA
#506 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Nažalost al svi preko 30+ to je to.snijeg_led wrote: ↑13/11/2021 17:24 Smjena genaracija, bice bolje. Moramo traziti jos novih mladih igraca koji ce ostaviti srce na terenu, Treba nam novi selektori koji ce ostati duze i praviti novi tim, ne moze nista preko noci. Kontinuitet ce donijeti rezulatate.
Ne daj se Bosno![]()
Žao mi je Dzeke i Pjanica. Pogotov DZEKE, daj Bože sa docekamo novog iz ovih tik tok i forum generacija
- BarbaDue
#507 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Da ga bogdo nije ubacio u postavu...jbajga
...al opet mi imamo taj problem igranja kod kuće. Ni Finci ne pokrenuše akciju da se utakmica igra na neutralnom.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#508 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
- vicious
#509 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
I šlag na tortu- najbesmislenije/najseljačkije navijanje na svijetu.
Volim te Bosno
Bosna je šampion oooo
Ne daj se Bosno
Ko ne skače mrzi Bosnu
Bosnom behar probeharao
Ja mislim da se igračima odmah ne igra kad čuju ovaj proljev s tribina
Volim te Bosno
Bosna je šampion oooo
Ne daj se Bosno
Ko ne skače mrzi Bosnu
Bosnom behar probeharao
Ja mislim da se igračima odmah ne igra kad čuju ovaj proljev s tribina
- PlusSA
#510 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Fakat tacno, pa od 96-te godine vrti se jedno te isto
Jel moguce da ni u tom pogledu nismo nešto napravili
- Leverage
#511 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Bosna je šampion (Kirin kupa) ooooo
-
kanguru
#512 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Ponavljam komentar:
Znači sad je Petev dobar jer zaboga radi sa hrpom amatera, a Prosinečki i Bajević su levati i neznalice iako su radili... sa hrpom amatera? Šta smo mi odigrali pod vodstvom Peteva? Postoji li koncept igre? Pa ne možeš jebenoj Kostariki i Crnoj Gori dati gol. Ne znaš sačuvati prednost protiv Kazahstana i zatvoriti utakmicu. Odigraš dobro protiv Francuske i Ukrajine u gostima jer ovi mentalni patuljci znaju samo igrati u gostima i na kontranapade kad nema pritiska sa tribina. Ko je odgovoran za to? Pa valjda selektor koji priprema utakmicu. Dakle, Petev nije ništa ni bolji ni lošiji od svojih prethodnika i licemjerno je ne smatrati ga odgovornim za novu blamažu u kvalifikacijama.
Znači sad je Petev dobar jer zaboga radi sa hrpom amatera, a Prosinečki i Bajević su levati i neznalice iako su radili... sa hrpom amatera? Šta smo mi odigrali pod vodstvom Peteva? Postoji li koncept igre? Pa ne možeš jebenoj Kostariki i Crnoj Gori dati gol. Ne znaš sačuvati prednost protiv Kazahstana i zatvoriti utakmicu. Odigraš dobro protiv Francuske i Ukrajine u gostima jer ovi mentalni patuljci znaju samo igrati u gostima i na kontranapade kad nema pritiska sa tribina. Ko je odgovoran za to? Pa valjda selektor koji priprema utakmicu. Dakle, Petev nije ništa ni bolji ni lošiji od svojih prethodnika i licemjerno je ne smatrati ga odgovornim za novu blamažu u kvalifikacijama.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#513 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Ako ne vidis razliku u igri pod Petevom i Prosineckim pocni gledati balet.
-
Lug
#514 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
haj levatu, postedi nas tvojih umnih proljeva.
-
Iskra_Bug
#515 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Treba razumijeti da su danas profesionalni pristup i jedna vrhunska infrastruktura sve u nogometu.
Kompletna nogometna infrastruktura nam je u kurtzu a u savezu kao i u citavoj drzavi vladaju korupcija i nacionalne podjele.
Bez infrastrukture i profesionalnog rada svih nogometnih organizacija u drzavi jednostavno je nerealno ocekivati neki uspjeh, bilo na drzavnom ili na klupskom planu. A pri tome se i profesionalni pristup nasih igraca moze dovesti u pitanje (sjetimo se izjava Senada Lulica).
Dok smo imali igrace koji su odrasli u velikim nogometnim nacijama poput Njemacke, koji su od mladih godina uzivali u njihovim ultraprofesionalnim strukturama, bili smo jedna iznadprosjecna ekipa (mada ni tada nismo postigli neke rezultate osim onaj jedan jedini prelijepi put s Susicem).
Sada, kada sve vise zavisimo od domacih igraca, vidimo realnu, tj katastrofalnu sliku naseg nogometa - dodajmo uz to jos cinjenicu da 50% domacih igraca koji imaju neki talenat preferiraraju igrati za susjedne reprezentacije ukoliko budu pozvani.
Dakle, dok nam je stanje u drzavi onakvo kakvo jeste, nece se nista promijeniti u savezu - a dok se u savezu stavljaju nepotizam i etnicki kljucevi ispred struke ostat cemo crna rupa nogometa u Europi - kao sto smo crna rupa u Europi opcenito.
Redovni smijesni rezultati bh klubova u Europi su za mene i pokazatelj buducnosti bh reprezentacije.
(Nadam se da shvatili poentu mog teksta, ne ide mi najbolje pisati na nasem jeziku, glupi sam dijasporac
)
PS: Cak kada bi se sutra desila neka hepek-revolucija, i kada bi smo poceli raditi i graditi drzavu i nogomet kako treba - cak u tom slucaju bi smo jos dugo morali cekati da vidimo neke rezultate.
A o glavnom faktoru modernog nogometa, kojeg nisam ni spominjao - o novcu, ne trebamo trositi ni rijec. Ekonomska slika BiH sve govori
Kompletna nogometna infrastruktura nam je u kurtzu a u savezu kao i u citavoj drzavi vladaju korupcija i nacionalne podjele.
Bez infrastrukture i profesionalnog rada svih nogometnih organizacija u drzavi jednostavno je nerealno ocekivati neki uspjeh, bilo na drzavnom ili na klupskom planu. A pri tome se i profesionalni pristup nasih igraca moze dovesti u pitanje (sjetimo se izjava Senada Lulica).
Dok smo imali igrace koji su odrasli u velikim nogometnim nacijama poput Njemacke, koji su od mladih godina uzivali u njihovim ultraprofesionalnim strukturama, bili smo jedna iznadprosjecna ekipa (mada ni tada nismo postigli neke rezultate osim onaj jedan jedini prelijepi put s Susicem).
Sada, kada sve vise zavisimo od domacih igraca, vidimo realnu, tj katastrofalnu sliku naseg nogometa - dodajmo uz to jos cinjenicu da 50% domacih igraca koji imaju neki talenat preferiraraju igrati za susjedne reprezentacije ukoliko budu pozvani.
Dakle, dok nam je stanje u drzavi onakvo kakvo jeste, nece se nista promijeniti u savezu - a dok se u savezu stavljaju nepotizam i etnicki kljucevi ispred struke ostat cemo crna rupa nogometa u Europi - kao sto smo crna rupa u Europi opcenito.
Redovni smijesni rezultati bh klubova u Europi su za mene i pokazatelj buducnosti bh reprezentacije.
(Nadam se da shvatili poentu mog teksta, ne ide mi najbolje pisati na nasem jeziku, glupi sam dijasporac
PS: Cak kada bi se sutra desila neka hepek-revolucija, i kada bi smo poceli raditi i graditi drzavu i nogomet kako treba - cak u tom slucaju bi smo jos dugo morali cekati da vidimo neke rezultate.
A o glavnom faktoru modernog nogometa, kojeg nisam ni spominjao - o novcu, ne trebamo trositi ni rijec. Ekonomska slika BiH sve govori
Last edited by Iskra_Bug on 13/11/2021 17:53, edited 1 time in total.
-
Lug
-
kanguru
#517 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Vidim vrlo malu razliku u igri, ali ne vidim razliku u rezultatima da bi ga ti ovdje kovao u zvijezde. Jednak karinaš kao i njegovi prethodnici. I dalje u reprezentaciji moje oči moraju da gledaju svakojake Ćiviće, Sariće, Lončare, Naliće, Saničanine, Cimirote. Petev je kao genije koji se zatekao u generaciji antitalenata? Pa koji k je onda preuzimao reprezentaciju? Ove kvalifikacije su još jedna katastrofa u nizu i selektor treba da preuzme odgovornost. Ja znam da likovi poput tebe i onog Piatyja znaju samo da pljuju po Pjaniću do besvijesti, ali ni vaš favorit se nije proslavio.
Last edited by kanguru on 13/11/2021 18:03, edited 1 time in total.
-
costacurta
#518 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Win win situacija.
Sledeću igramo sa Ukrajinom. Oni će ponuditi neku kintu da prođu bez mučenja, da ih ne mučimo.
Finci će nam ponuditi neku premiju da uzmemo UKR.
Pa kad pogledaš ovaj poraz i nije toliko loš, sigurno će donijeti (nekome) koristi.
I da,
Jedino ime koje vrijedi izdvojiti večeras je mali Stevanović. Bravo za momka
Sledeću igramo sa Ukrajinom. Oni će ponuditi neku kintu da prođu bez mučenja, da ih ne mučimo.
Finci će nam ponuditi neku premiju da uzmemo UKR.
Pa kad pogledaš ovaj poraz i nije toliko loš, sigurno će donijeti (nekome) koristi.
I da,
Jedino ime koje vrijedi izdvojiti večeras je mali Stevanović. Bravo za momka
Last edited by costacurta on 13/11/2021 17:54, edited 1 time in total.
-
Adobeg
- dulekrele
#520 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Ni jedan igrac iz reprezentacije ne igra u BH ligi prema tome taj aspekat ti pada u vodu odmah. A da sve zavisi od profesionalnog pristupa kojeg danas nije bilo ni u tragovima tu si u pravu.Iskra_Bug wrote: ↑13/11/2021 17:49 Treba razumijeti da su danas profesionalni pristup i jedna vrhunska infrastruktura sve u nogometu.
Redovni smijesni rezultati bh klubova u Europi su za mene i pokazatelj buducnosti bh reprezentacije.![]()
(Nadam se da shvatili poentu mog teksta, ne ide mi najbolje pisati na nasem jeziku, glupi sam dijasporac)
-
Piaty
-
Piaty
#522 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Nikad, hvala dragom Bogu, nisam bio dio toga.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#523 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Pozivam adminstraciju da izvrse provjeru. Ako se radi o istoj osobi nek nas trajno banuju. Ako se ne radi o istoj osobi nek banuju ostale koji sire klevetu.
-
Piaty
#524 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
@Lug
Nego ljudino, tebi je nesto nejasno ili...?
Nema potrebe da se bude prost. Niko nikog ne prijavljuje. Niko nije bezobrazan. Nema potrebe...
Nego ljudino, tebi je nesto nejasno ili...?
Nema potrebe da se bude prost. Niko nikog ne prijavljuje. Niko nije bezobrazan. Nema potrebe...
-
Piaty
#525 Re: Kvalifikacije za SP 2022: BiH - Finska (13.11) / BiH - Ukrajina (16.11)
Ako se smijem nadovezati.Iskra_Bug wrote: ↑13/11/2021 17:49 Treba razumijeti da su danas profesionalni pristup i jedna vrhunska infrastruktura sve u nogometu.
Redovni smijesni rezultati bh klubova u Europi su za mene i pokazatelj buducnosti bh reprezentacije.![]()
(Nadam se da shvatili poentu mog teksta, ne ide mi najbolje pisati na nasem jeziku, glupi sam dijasporac)
Za vrijeme SP 2018 je neko rekao da su od 22 hrvatska igraca, cak osamnaestorica (18) imala vezu sa Dinamom iz Zagreba (od pionira do seniora).
Toliko o tome sta znaci samo jedan klub zemlje, koja je bila viceprvak svijeta.
Last edited by Piaty on 13/11/2021 18:06, edited 1 time in total.