Politika Hrvata u BiH

Locked
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1526 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by pici »

ako te pitaju wrote: 13/11/2021 10:22
pici wrote: 13/11/2021 10:18

postavljam ono sto jest tebi ako se ne svidja, zaobidji i imas foe... postavljaj slike zlocinaca i trljaj nos kome hoces, jel ti ko brani, al uzoriti legitimni fHorumas pravda medaljisanje jedinice po nazivu ustase i teroriste sa blazom kraljevicem... nisam njegov fan al pravdat jedno gnusno djelo sa necim da bi natrljao nos i OPRAVDAO to... e nece to moci poskok decki... uzdravlje...

Image
Ko je pravdao šta?

Dakle, ta vojna formacija , je legalna i službena i pripadnici ostvaruju sva prava kao i ostali u BiH.

Dakle.... Džaba krečiš
normano je to u nenormalnim sistemima i iskrivljenim glOvoma... jedinica po imenu ustaskog teroriste... ma super, samo nastavite, ondase cudite sto normalni ljudi nece da udovolje zahtjevima o trecem... i sto biraju smučka... samo navalte legitimni, djabe krečenje...
Novak20

#1527 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by Novak20 »

pici wrote: 13/11/2021 10:33
normano je to u nenormalnim sistemima i iskrivljenim glOvoma... jedinica po imenu ustaskog teroriste... ma super, samo nastavite, ondase cudite sto normalni ljudi nece da udovolje zahtjevima o trecem... i sto biraju smučka... samo navalte legitimni, djabe krečenje...
Pici, je li Armija R BiH imala vojnu jedinicu koja se zvala "Handžar divizija" ?

Samo odgovori sa DA ili NE pa da završimo sa ratnim pričama i da se oni koji su u stanju razmišljati "prešaltaju" na danas i sutra.
pici

#1528 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by pici »

Novak20 wrote: 13/11/2021 11:35
pici wrote: 13/11/2021 10:33
Pici, je li Armija R BiH imala vojnu jedinicu koja se zvala "Handžar divizija" ?

Samo odgovori sa DA ili NE pa da završimo sa ratnim pričama i da se oni koji su u stanju razmišljati "prešaltaju" na danas i sutra.
nemam pojma... prvi put cujem... ako mislis na ove... obrati se crnom zoki on vise zna...

Ханџар дивизија је основана у строгој тајности у Загребу 1991. године.
Оснивањем Ханџар дивизије је руководио хрватски политички и државни врх на челу са Фрањом Туђманом, Гојком Шушком, Јанком Бобетком и Ђуром Бродарцем, а мобилизација је вршена преко МУП-а Хрватске и преко Исламске заједнице у Хрватској. У време формирања јединице „Ханџар дивизија” у Исламској заједници у Хрватској деловао је тајни комитет на чијем су челу били Шефко Омербашић и Осман Муфтић, а који је као главне задатке имао с једне стране прикупљање финансијских средстава за исламистичке борце у БиХ, и за мобилизацију муслиманских верника за радикалне исламистичке јединице, које су касније учествовале у рату у Босни и Херцеговини.

Странка демократске акције Хрватске у Загребу је регрутовала муслимане преко завичајних клубова „Уна”, „Западна Босна”, „Бехар” и „Змај од Босне”.
metal

#1529 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by metal »

metal wrote: 12/11/2021 23:35

Pici, nekad znaš pametno diskutovati i isplati se pročitati šta pišeš. Ali nekad se vala baš glupiraš. Kao naprimjer sada.

Šta ti trebaju ove glupave doskočice i slike? Šta misliš postići s njima?

Misliš li ti da su svi Hrvati zločinci? Misliš li da svaku raspravu u kojoj se radi o Hrvatima treba 'ukrasiti' slikom Praljka? Ili možda misliš da Bošnjaci i Hrvati nemaju više šta razgovarati i da je vrijeme da se raziđu? Koji klinac uopšte misliš i šta se glupiraš?

Trebaju li sada Hrvati postavljati slike bošnjačkih zločinaca, pa da tako "diskutujemo"?
postavljam ono sto jest tebi ako se ne svidja, zaobidji i imas foe... postavljaj slike zlocinaca i trljaj nos kome hoces, jel ti ko brani, al uzoriti legitimni fHorumas pravda medaljisanje jedinice po nazivu ustase i teroriste sa blazom kraljevicem... nisam njegov fan al pravdat jedno gnusno djelo sa necim da bi natrljao nos i OPRAVDAO to... e nece to moci poskok decki... uzdravlje...

Image
Pa i ti pravdaš inat politiku nečim što je bilo u ratu. A rat je završio prije 26 godina.

Možda tebi izgleda super ovo tvoje nadjebavanje sa UZP-ovcima (kako ih ti vidiš), ali jedino što ustvari radiš jeste to da nastavljač spiralu mržnje i svome djetetu ili tuđoj djeci ostavljaš u nasljeđe zatrovanu atmosferu i solidne temelje za sljedeći rat. Je li to cilj?

Ti i ja smo generacija. Prošli smo pakao zato što su neki idioti iskopali "kosture iz ormara" i pokrenuli rat u kojem su ginuli naši školski drugovi. Sada ti nastavljaš taj posao i svojom potrebom da "budeš u pravu" ne dozvoljavaš da se ti "kosturi" smjeste u prošlost i da se pokušamo dogovoriti kao ljudi da naša djeca ne bi prolazila kroz ono što smo mi prošli.
pici

#1530 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by pici »

metal wrote: 13/11/2021 11:52

Image
Pa i ti pravdaš inat politiku nečim što je bilo u ratu. A rat je završio prije 26 godina.

Možda tebi izgleda super ovo tvoje nadjebavanje sa UZP-ovcima (kako ih ti vidiš), ali jedino što ustvari radiš jeste to da nastavljač spiralu mržnje i svome djetetu ili tuđoj djeci ostavljaš u nasljeđe zatrovanu atmosferu i solidne temelje za sljedeći rat. Je li to cilj?

Ti i ja smo generacija. Prošli smo pakao zato što su neki idioti iskopali "kosture iz ormara" i pokrenuli rat u kojem su ginuli naši školski drugovi. Sada ti nastavljaš taj posao i svojom potrebom da "budeš u pravu" ne dozvoljavaš da se ti "kosturi" smjeste u prošlost i da se pokušamo dogovoriti kao ljudi da naša djeca ne bi prolazila kroz ono što smo mi prošli.
oKčemu ti zboriš... kakva djeca, kakav dogovor i da zborimo ko ljudi... ja da se dogovaram sa insanima koji velicaju i podrzavaju ratne zlocince...NIKAD... ti ako hoces, bujrum ko ti brani, al nemoj biti siguran da ce tu istu djecu koju spominjes, jopet ti isti s kojima se dogovaras, sutra protjerat, ubiti, muciti itd... sa fasistima nema dogovora, po kratkom postupku, metak u čelo... HaJa. Moja potreba nije da sam u pravu nego samo jedno ISTINA.

evo ti pa se zdogovaraj...

Image

https://www.icty.org/bcs/press/presuda- ... %8Derkeza
Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije (ICTY) presudio je da su ubistva u Ahmićima bila zločini protiv čovječnosti. Jedan od zapovjednika HVO-a Dario Kordić osuđen je na 25 godina zatvora, Zoran, Mirjan i Vlatko Kupreškić su osuđeni na kazne od šest do deset godina zatvora za sudjelovanje u masakrima, ali su novom presudom 2001. godine oslobođeni optužbi.

Kordić je oslobođen nakon izdržane dvije trećine kazne.
metal

#1531 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by metal »

pici wrote: 13/11/2021 11:59

oKčemu ti zboriš... kakva djeca, kakav dogovor i da zborimo ko ljudi... ja da se dogovaram sa insanima koji velicaju i podrzavaju ratne zlocince...NIKAD... ti ako hoces, bujrum ko ti brani, al nemoj biti siguran da ce tu istu djecu koju spominjes, jopet ti isti s kojima se dogovaras, sutra protjerat, ubiti, muciti itd... sa fasistima nema dogovora, po kratkom postupku, metak u čelo... HaJa. Moja potreba nije da sam u pravu nego samo jedno ISTINA.
Fazon je u tome što se ovdje svima koji govore o pravima Hrvata prebacuje da pravdaju, podržavaju i veličaju ratne zločin(c)e. I što se bilo kakva diskusija prekida postavljanjem glupih slikica koje bi kao trebale biti neki argument.

Nisu svi Hrvati fašisti, niti su svi Bošnjaci "duše drage". A ovdje se upravo forsira taj narativ. I to onemogućava bilo kakav razgovor i dogovor. A nedostatak razgovora i dogovora će nas odvesti u nove sukobe, kad-tad. Je li to ono što želiš? Ja ne želim. I zato hoću da razgovaram. Sa normalnim ljudima kojih ima na obje strane.

Ništa pametno i dobro nećemo dobiti time što svakoga ko govori o pravima Hrvata prozovemo UZP-ovcem, nakačimo sliku Praljka i kažemo "aha, jesam im šuknuo!".

Jasno mi je da u tim prepucavanjima učestvuju ljudi iz dijaspore. Oni ne žive ovdje i briga ih. Većini ovo dođe kao neka zabava ili utakmica koju gledaju na TV. Ali i ti i ja živimo ovdje i od naše (ne)mogućnosti da se dogovorimo zavisi u kakvoj ćemo državi živjeti.

Ja želim da živim u državi koja će biti potaman svima, pa ćemo se moći baviti nekim životnim pitanjima, a ne time "ko je počeo rat". Želiš li i ti to ili ti je važnije da se raspravlja o o Praljku i "handžar divizijama"?
pici

#1532 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by pici »

metal wrote: 13/11/2021 12:20

Fazon je u tome što se ovdje svima koji govore o pravima Hrvata prebacuje da pravdaju, podržavaju i veličaju ratne zločin(c)e. I što se bilo kakva diskusija prekida postavljanjem glupih slikica koje bi kao trebale biti neki argument.

Nisu svi Hrvati fašisti, niti su svi Bošnjaci "duše drage". A ovdje se upravo forsira taj narativ. I to onemogućava bilo kakav razgovor i dogovor. A nedostatak razgovora i dogovora će nas odvesti u nove sukobe, kad-tad. Je li to ono što želiš? Ja ne želim. I zato hoću da razgovaram. Sa normalnim ljudima kojih ima na obje strane.

Ništa pametno i dobro nećemo dobiti time što svakoga ko govori o pravima Hrvata prozovemo UZP-ovcem, nakačimo sliku Praljka i kažemo "aha, jesam im šuknuo!".

Jasno mi je da u tim prepucavanjima učestvuju ljudi iz dijaspore. Oni ne žive ovdje i briga ih. Većini ovo dođe kao neka zabava ili utakmica koju gledaju na TV. Ali i ti i ja živimo ovdje i od naše (ne)mogućnosti da se dogovorimo zavisi u kakvoj ćemo državi živjeti.

Ja želim da živim u državi koja će biti potaman svima, pa ćemo se moći baviti nekim životnim pitanjima, a ne time "ko je počeo rat". Želiš li i ti to ili ti je važnije da se raspravlja o o Praljku i "handžar divizijama"?
nadjimi iti jedan post u kojem ja hrvate zovem fasistima... ijedan, i prijavi i nek me sefica banuje za veke vijekova... kako se dogovarat sa politikom koja podrzava ratni zlocin, ev hajde kako, reci koju pametnu... ev bOkir je prepustio covicu i dodiku sve poluge vlasti u BiH...i sta se desilo, blokirali su sve i napravili da je BiH nemoguca drzava i da se treba raspast, jel tako... tako je... evo ti pa se zdogovaraj sa negatorima genocida i UZP-a... budi liberalan, demokratican i popustljiv...bujrum.
BHCluster

#1533 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by BHCluster »

BHCluster wrote: 12/11/2021 13:58 Nema tu rasprave nego samo agenda koju stvara Covic a njegovi botovi ponavljaju .
+2
ako te pitaju

#1534 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by ako te pitaju »

pici wrote: 13/11/2021 10:06 znam, istina boli, al bolje zazmirit i pravit se blesav nego se suociti sa istinom iza koje stoje civilizirane zemlje svijeta sa presudama medjunarodnog suda... joK gusle, gange i udri...

uzdravlje...

Image

nije dosta i nije jasno svima.... na zalost... porediti blaza i nazivati ga ustasom, koji nije osudjen niti za jedan zlocin osim sto ga poskokovci terete da je on otvorio dretelj i tamo klao srbe a uzoriti dzeneral praljak kad je to vidiJo, osobno otisao i zatvorio ga, pa nepravedno osudjen u mrskom haagu... a ustasu i teroristu iz sedamdesetih vazdizati i dati ime jedinici koja je cinila strasne zlocine da bi crni zoka ih omedaljiso, pa to ni tudjman nije uradio al je glupan crni zoki to ozakonio... nije dosta, s poskokovcima moras za gusu, nema civilizirano i demokratski... slucajnost ili???
Blaž Kraljević je bio osnivač logora Dretelja i Ljubupkog, pod kontrolom HOS-a. To su činjenice. Bio je zagovornik i ljubimac NDH.
Usporedba je bila Ludviga Pavlovića i Blaža Kraljević, koji je također sudjelovao u organiziranju Bugojanske skupine.
Drugim riječima, pišeš ne istine.
ako te pitaju

#1535 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by ako te pitaju »

https://www.dw.com/bs/ispovijest-zato%C ... a-16015734

Evo pici..... Pa čitaj.
Nemam ništa protiv Blaža, smatram da je mučki ubijen, ali da je ostao živ, odgovarao bi za Dretelj i Ljubuški.

Ne treba biti licemjer
BHCluster

#1536 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by BHCluster »

ako te pitaju wrote: 13/11/2021 15:09
pici wrote: 13/11/2021 10:06 znam, istina boli, al bolje zazmirit i pravit se blesav nego se suociti sa istinom iza koje stoje civilizirane zemlje svijeta sa presudama medjunarodnog suda... joK gusle, gange i udri...

uzdravlje...

Image

nije dosta i nije jasno svima.... na zalost... porediti blaza i nazivati ga ustasom, koji nije osudjen niti za jedan zlocin osim sto ga poskokovci terete da je on otvorio dretelj i tamo klao srbe a uzoriti dzeneral praljak kad je to vidiJo, osobno otisao i zatvorio ga, pa nepravedno osudjen u mrskom haagu... a ustasu i teroristu iz sedamdesetih vazdizati i dati ime jedinici koja je cinila strasne zlocine da bi crni zoka ih omedaljiso, pa to ni tudjman nije uradio al je glupan crni zoki to ozakonio... nije dosta, s poskokovcima moras za gusu, nema civilizirano i demokratski... slucajnost ili???
Blaž Kraljević je bio osnivač logora Dretelja i Ljubupkog, pod kontrolom HOS-a. To su činjenice. Bio je zagovornik i ljubimac NDH.
Usporedba je bila Ludviga Pavlovića i Blaža Kraljević, koji je također sudjelovao u organiziranju Bugojanske skupine.
Drugim riječima, pišeš ne istine.
A onda HVO nastavio i preuzeo taj logor! Slucajnost... ili???
ako te pitaju

#1537 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by ako te pitaju »

A
onda HVO nastavio i preuzeo taj logor! Slucajnost ili?
Da točno, al pici diže Blaža iznad Ludviga,negirajući mrlje Blaža i njegovu ideologije.
Kolinda

#1538 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by Kolinda »

Image

Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije (ICTY) presudio je da su ubistva u Ahmićima bila zločini protiv čovječnosti. Jedan od zapovjednika HVO-a Dario Kordić osuđen je na 25 godina zatvora, Zoran, Mirjan i Vlatko Kupreškić su osuđeni na kazne od šest do deset godina zatvora za sudjelovanje u masakrima, ali su novom presudom 2001. godine oslobođeni optužbi.

Kordić je oslobođen nakon izdržane dvije trećine kazne.
Ti ljudino nisi svoj....2021.godina je a ti bi nekome metak u čelo ..... sačuvaj me Bože.....
Kolinda

#1539 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by Kolinda »

ako te pitaju wrote: 13/11/2021 15:18 A
Da točno, al pici diže Blaža iznad Ludviga,negirajući mrlje Blaža i njegovu ideologije.
Blaž je ok jer je njihov ustaša....

Martina MS je ok iako nema školu jer je njihova Martina....

Što se čudiš, to je ta špranca.....
BHCluster

#1540 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by BHCluster »

Pa kakve su onda mrlje HVO-a kad je HVO pored Srba u logoru Dretelj krenuo zatocavati i Bosnjake?
BHCluster

#1541 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by BHCluster »

Kolinda wrote: 13/11/2021 15:42

Pa da tko je god bio protiv sukoba izmedju Bosnjaka i Hrvata tebi i takvima nije valjao pa zato zavrse ili kao Kraljevic. slucajnost... ili???
ako te pitaju

#1542 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by ako te pitaju »

BHCluster wrote: 13/11/2021 15:43
Pa kakve su onda mrlje HVO-a kad je HVO pored Srba u logoru Dretelj krenuo zatocavati i Bosnjake?
Ne znam da li pratio o čemu se radi. Da jeb, ljubitelj Praljkovih fotki, tvrdio da je Ludvig P. Ustaša a da je Blaž K........ Cvjećka.
To je tema emisije.
Imao HVO u Dretelj, ARBiH u Bugojnu stadion...... Itd.. Itd... Vrtimo se
Kolinda

#1543 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by Kolinda »

BHCluster wrote: 13/11/2021 15:49
Kolinda wrote: 13/11/2021 15:42

Pa da tko je god bio protiv sukoba izmedju Bosnjaka i Hrvata tebi i takvima nije valjao pa zato zavrse ili kao Kraljevic. slucajnost... ili???
Fulao si celi fudbal....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1544 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by Truba »

Ne gledate tekmu?
Sutra!
BHCluster

#1545 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by BHCluster »

ako te pitaju wrote: 13/11/2021 15:53
BHCluster wrote: 13/11/2021 15:43

Ne znam da li pratio o čemu se radi. Da jeb, ljubitelj Praljkovih fotki, tvrdio da je Ludvig P. Ustaša a da je Blaž K........ Cvjećka.
To je tema emisije.
Imao HVO u Dretelj, ARBiH u Bugojnu stadion...... Itd.. Itd... Vrtimo se
Nije itd... vego prema nalazima Komisije UN-a koju je vodio časni poljski intelektualac Tadeuš Mazovjecki, ratne zločine u BiH “zaraćene strane” su učinile u ovome omjeru: Sr. strana – 85 %, Hr. strana – 13 %, Bos. strana – 2 %. Kontam ja da jedino mozete funkcionisati kad malo zamutite vodu ali ne ide.
pici

#1546 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by pici »

veze ti nemas o cemu pises... to sve je sa poskok portala... a sto se tice blazevica, jebe mi se al nije ratni zlocinac, praljak jeste i to su cinjenice... HR enciklopedija... ispade po HR blaz svetac...

https://hr.wikipedia.org/wiki/Logor_Dretelj

Logor Dretelj bio je sabirni logor kojeg je vodila Hrvatska Republika Herceg-Bosna kraj Čapljine od travnja 1993. do travnja 1994. tijekom Bošnjačko-hrvatskog sukoba u sklopu rata u Bosni i Hercegovini.[1]

U logoru su također zlostavljani Srbi od strane vojnika Hrvatskih obrambenih snaga Blaža Kraljevića.

Logor se nalazio između Čapljine i Međugorja, u Hercegovini. Tijekom Jugoslavije, bio je korišten kao vojarna JNA, te se sastojao od šest skladišta. Tijekom Operacije Lipanjske zore, Dretelj su zarobile postrojbe HOS-a, te ga koristile kao svoju vojarnu, i zatvor za srpske ratne zarobljenike. Nakon smrti zapovjednika HOS-a Hercegovine, generala bojnika Blaža Kraljevića, srpski zarobljenici iz Dretelja predani su HVO-u[4]. Poslije raspada HOS-a u Hercegovini krajem 1992. Dretelj preuzimaju vlasti HVO-a. Prema optužnici Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije (ICTY), pripadnici HVO-a su počeli držati bošnjačke muškarce u logoru od travnja 1993. do travnja 1994. Broj zarobljenika bio je najveći 11. srpnja 1993., kada je HVO držalo 2270 Bošnjaka u zatvoru. Nakon toga, prosječan broj zatvorenika bio je oko 1700.[5]

U ljeto 1993., Hrvatska Republika Herceg-Bosna i HVO su proveli akciju masovnog hapšenja bošnjačkih muškaraca diljem doline Neretve, uključujući i Bošnjaka koji su služili u HVO-u, te ih zatvorila u logoru Dretelj. Mnogi od zatvorenika su bili civili. Tijekom kolovoza i rujna 1993., kriteriji HVO-a za puštanje zatvorenika na slobodu bili su brak sa Hrvaticom ili posjedovanje vize i pisma garancije da će napustiti BiH.[5]

Uvjeti u logoru bili su teški i nezdravi zbog prenapučenosti, loše ventilacije i manjka kreveta. HVO je davala zatvorenicima malo hrane i vode. Barem jedan zatvorenik je navodno preminuo u srpnju 1993. zbog vrućine.[5]

Bilo je također zabilježeno da je HVO povremeno tukla, ali i psihički napastovala zatvorenike. Bošnjaci u izoliranim ćelijama su bili osobito premlaćivani i ponižavani.[5]

Barem četvero zatvorenika poginulo je u tom razdoblju u Dretelju.[5] Međunarodni odbor Crvenog križa dobio je dozvolu posjetiti lokaciju tek u rujnu 1993. Tada je HVO premjestila neke zatvorenike u Silos u Čapljini, kako bi prikrila znakove okrutnog psihičkog i fizičkog ponašanja.[5]
Kolinda

#1547 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by Kolinda »

Black swan wrote: 13/11/2021 16:02 Ne gledate tekmu?
Sutra!
Ma gledam, usprkos crvenom, promašenom penalu opet 0-2.....

Sutra se naravno također gleda. ....
pici

#1548 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by pici »

Kolinda wrote: 13/11/2021 15:32

Image

Ti ljudino nisi svoj....2021.godina je a ti bi nekome metak u čelo ..... sačuvaj me Bože.....
a zar nije zasluzio metak u ćelo zbog ovakvih zločina, nego je docekan ko heroj urucena priznanja i enoga na slobodi magistrirao u zagrebu...
Prije više od 27 godina, u ranu zoru u 16. aprila 1993., pripadnici HVO-a napali su srednjobosansko selo Ahmići, u kojemu je živjelo bošnjačko stanovništvo. Anti-teroristička bojna Vojne Policije HVO-a "Jokeri", Viteška brigada HVO-a, PPN Vitezovi te brigada "Nikola Šubić Zrinski" jurnuli su na selo s dvjestotinjak kuća i ubili 116 ljudi.

Ubijena beba
Među njima 32 žene i 11 maloljetnika. Najmlađa žrtva bila je tromjesečna beba, a najstarija nana ubijena je u 81 godini.

Selo je u potpunosti zapaljeno i razoreno, a eksplozivom je srušena i lokalna džamija. Većina ubijenih likvidirana je iz neposredne blizine na svojim kućnim pragovima, a neki muškarci ubijeni su vezani. Dvadesetak osoba prostrijeljeno je dok su pokušavali pobjeći.

Image

slučajnost...ili???
pici

#1549 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by pici »

Black swan wrote: 13/11/2021 16:02 Ne gledate tekmu?
Sutra!
ne gledam muslimansku repku...
zavrzlama

#1550 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by zavrzlama »

Politika hrvata u BIH....90tih priznali BIH radi spostvene koristi.. srbija ih za 30 dana vojno pregazila i posto je srbija znala da Vatikan i zapad nikad nece priznat okupirane dijelove hrvatske,odlucili da sa hrvatskom naprave deal na stetu BIH.....srbi van iz hrvatske hrvati van iz posavine i ostale zamisljene teritorije rs....rat sa bosnjacima koji su izgubili i nevoljno prihvatili Washingtonski sporazum...

Svih 26 godina poslije rata rade sa srbima da obesmisle drzavu BIH. Danas ih ima oko 300 000 i sebe ne vide u BIH,zele podjelu BIH a to ne mogu sami uradit,nego im trebaju srbi koji i sami teze podjeli BIH..

Politika hrvata nije politika nego cekanje ko cuko da im ostane dio kosti koju glodju srbi...
Locked