Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#51 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
Svela nam se reakcija na komentare i lajkove.
- bingov buraz
#52 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
Jadni roditelji,jadno dijete.
Tuga.
Tuga.
-
moonca
#53 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
Svi bi mi, da je samo nama dostupan i to u vrijeme kad je najodmorniji.. a koje je to vrijeme? ujutru u sedam ili nakon kafe. ili ih treba pitati. gdje su proveli noch itd..
Mislim da sati nisu problem.. kao i da se 'propusti' deshavaju, i kad su idealni uslovi..
.. kako god.. nemamo hrabosti pitati ih pitanja... kako su, sta su jesli, je su li svjesni, sta rade itd...
- Bosanac sa dna kace
#54 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
U zubarskoj ordinaciji rade operaciju, kapka????Tesla Edison wrote: ↑11/11/2021 14:31"Suprugu sam rekla da nešto nije uredu, on je rekao da neko vjerovatno vadi zub, jer je to zubarska ordinacija. Mi nismo znali da je to zubarska ordinacija.''
Ne zna sta joj je daoTesla Edison wrote: ↑11/11/2021 14:31Majka je istakla da je anesteziolog bio Suad Rožajac, kojeg su pitali šta je dao djevojčici, a on im je odgovorio da ne zna.
"Pitali smo ga šta se dešava i šta joj je dao. Rekao je da ne zna šta se dešava, da joj je stalo srce, da su je dva puta vraćali u život..."...
-
moonca
#55 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
Komentar je neumjesan.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#56 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
- vjeshalica
#57 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
zaboravio si istaci cinjenicu da privatne ordinacije su upravo plod SDA,nisu došle sa plutona na Zemlju....
jedno od imena tj suad rozajac godinama je radio na KCU, o cemu govorimo ovdje osim o potpunom odsustvu kontrole nad ljekarskim postupcima
toliki su ljudi otisli pod zemlju pa niko nije odgovarao,a nadam se da ce se dijete spasiti od ovog sranja i da se roditelji ne prekidaju
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#58 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
Drzava je krivac br1 ovdje
Anarhija kakve na svijetu nema
Anarhija kakve na svijetu nema
- uglavnomja
#59 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
imas tekst da pise da su zubarska i anestezioloska ordinacija jedna pored druge na istom spratu te zgrade, i jedino dijele cekaonicuBosanac sa dna kace wrote: ↑11/11/2021 17:19U zubarskoj ordinaciji rade operaciju, kapka????Tesla Edison wrote: ↑11/11/2021 14:31"Suprugu sam rekla da nešto nije uredu, on je rekao da neko vjerovatno vadi zub, jer je to zubarska ordinacija. Mi nismo znali da je to zubarska ordinacija.''![]()
![]()
![]()
Ne zna sta joj je daoTesla Edison wrote: ↑11/11/2021 14:31Majka je istakla da je anesteziolog bio Suad Rožajac, kojeg su pitali šta je dao djevojčici, a on im je odgovorio da ne zna.
"Pitali smo ga šta se dešava i šta joj je dao. Rekao je da ne zna šta se dešava, da joj je stalo srce, da su je dva puta vraćali u život..."...![]()
....sutra ce ispast' djevojcica kriva!!
drugo, ovo sljedece, stvarno ne kontam kako je ovo izvuceno, odakle? gdje pise da ne zna sta joj je dao?
pitala majka sta joj je dao, on rekao da ne zna sta se desava, a prevedeno - ne zna sta joj je dao
nemam pojma sta se desava, koja ordinacija, gdje ... ali da sacekamo sa rezultatima istrage prije vjesanja i linca
zao mi djeteta
-
moonca
#60 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
Odgovornost je na dr Jovanovic.-Zenica bolnica , koja je operisala curicu i godinu dana nije uspjela sanirati infekciju.
- karanana
#61 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
ne kontam sta je anestezioloska ordinacija?
zar to postoji? ako sam skonto djevojcica je dosla da ukloni neki implantat sa ocnog kapka. anesteziolog ako znam dobro je doktor koji daje anesteziju i prati pacijenta dok se radi zahvat, a to uklanjanje bi bilo uradjeno od strane nekog drugog hirurga ili doktora, mozda maksiofacialnog ili kako se to vec kaze.
i negdje sam procitao da ove privatne ordinacije mogu davat samo lokalnu anesteziju a ne da te uspavljuju.
zar to postoji? ako sam skonto djevojcica je dosla da ukloni neki implantat sa ocnog kapka. anesteziolog ako znam dobro je doktor koji daje anesteziju i prati pacijenta dok se radi zahvat, a to uklanjanje bi bilo uradjeno od strane nekog drugog hirurga ili doktora, mozda maksiofacialnog ili kako se to vec kaze.
i negdje sam procitao da ove privatne ordinacije mogu davat samo lokalnu anesteziju a ne da te uspavljuju.
- skrtica
#62 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
negdje u ranije pisanim tekstovima, bila je informacija da je operisana prije godinu dana. rana nije nikada, navodno zarasla i inficirala se.šta se čekalo
godinu dana? zar inficirano oko nije hitan slučaj?
žao mi djeteta a ko je odgovoran, neka i odgovara.
godinu dana? zar inficirano oko nije hitan slučaj?
žao mi djeteta a ko je odgovoran, neka i odgovara.
- mk ultra
#63 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
I ja to maloprije gledamkaranana wrote: ↑11/11/2021 19:09 ne kontam sta je anestezioloska ordinacija?
„Privatna ordinacija za anesteziju i terapiju bola“ - dr Suad Rožajac,
-
laik1981
#64 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
Anesteziolog te priprema za operaciju, odrzava u zivotu dok traje operacija, a isprati te i posle operacije u nekim stvarima. Kod same operacije anesteziolog ti je mozda i najbitniji. I mogu i privatnici uspavljivati. Uspavljuju djecu prilikom sunecenja svakodnevno..karanana wrote: ↑11/11/2021 19:09 ne kontam sta je anestezioloska ordinacija?
-
Sociolog
- Tesla Edison
#66 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
Pohlepa prijatelju, pohlepa.RandomAndCasual wrote: ↑11/11/2021 16:37 Ma treba pod hitno ukinuti da se moze prije podne raditi u drzavnoj ustanovi a popodne u svojoj ili tudjoj privatnoj.
Ne mozes biti koncentrisan na posao ako si smjenu odradio vec ujutro. Morash biti odmoran i koncentrisan na posao.
A da u druge aspekte zbog cega je ova praksa losha, ni ne ulazimo.
Odluci se brate, ili radish privatno ili si zaposlen na budjetu, ne moze oboje.
Poznanica neki dan, žali se mojoj ženi na uslove rada u DZ Ilidža, i kaže "ja da radim za 2000 KM, halo, ko danas može da preživi za te pare, još hoće da me pošalju na dežuru na Otoku". Uglavnom, u kontekstu odlaska u Njemačku, spomenu i ovo i ja i žena ostadosmo, ono paff.. zbunjeni.
Pa jebem ti mater, jesi doktor al nisi svetac. Jebo te tvoj fakultet, niko te nije tjerao da ga studiraš, i sad što si ti završila medicinu, ja treba tebe da trpim i tvoje komplekse. Malo joj 2000 (mada laže, ima više sigurno), radi dva posla i sad ja kao pacijent dođem kod nje, umorne, koja u takvom stanju zbog umora više nije doktor, već obični mesar.
Ma more marš....
- jasib
#67 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
Tesla Edison wrote: ↑11/11/2021 14:31
Djevojčica još uvijek ne daje nikakve promjene i napredak.
"Ona će biti do posljednje sekunde na aparatima, sve moždane ćelije su joj uništene... Kada srce prestane raditi, ugasit će aparate", kazao je djevojčicin otac.
-
sizifinho
#68 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
I gdje smo sa Dženanom? Koliko je ljudi zapravo sa foruma došlo i dalo podršku tom čovjeku kad je trebalo.Haris.ba wrote: ↑11/11/2021 17:08Na forumu se foruma. Nismo na sudu. Da zaključamo temo o Dženanu Memiću? Tamo se direktno piše šta (ne)radi tužilaštvo i sud.sizifinho wrote: ↑11/11/2021 17:02 Joj ovdje sve eksperti i kvantni fizičari. Osude na svakom koraku, svi se razumiju u sve, stoka u bijelim mantilima i slični komentari.
Ima ba sud i tužilaštvo da sude i tuže, šta se vi pravite pametni nad svojim tastaturama. Žalite mali ljudski život što se ugasio. a ne propisajte svoje truhle bisere.
Ja sam u zdravstvu. Ja sam za to da se odgovornost zaključi, ko je kriv, kako i šta…
Ali isto tako znam šta je anestezija, kako može uzeti zdravog čovjeka bez hroniciteta kad najmanje očekuješ. I znam kakav je stres nositi nečiji život na svojim leđima. Želiš sve učiniti, učiniš - i opet ne dobiješ rezultat.
Da li je zdravstvo loše? Jeste.
Da li je kriv pojedinac, jedan anesteziolog/hirurg/tehničar? Možda.
Ali ništa nećemo dobiti osuđivanjem pojedinaca. Osudimo sistem. Borimo se protiv sistema.
-
malocvijece
#69 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
Ako se dobro sjećam, prilikom sunećenja u privatnoj ordinaciji može samo lokalna anestezija. Barem je tako bilo prije 10 godina.laik1981 wrote: ↑11/11/2021 19:27Anesteziolog te priprema za operaciju, odrzava u zivotu dok traje operacija, a isprati te i posle operacije u nekim stvarima. Kod same operacije anesteziolog ti je mozda i najbitniji. I mogu i privatnici uspavljivati. Uspavljuju djecu prilikom sunecenja svakodnevno..karanana wrote: ↑11/11/2021 19:09 ne kontam sta je anestezioloska ordinacija?
-
malocvijece
#70 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
Tesla Edison wrote: ↑11/11/2021 19:57Pohlepa prijatelju, pohlepa.RandomAndCasual wrote: ↑11/11/2021 16:37 Ma treba pod hitno ukinuti da se moze prije podne raditi u drzavnoj ustanovi a popodne u svojoj ili tudjoj privatnoj.
Ne mozes biti koncentrisan na posao ako si smjenu odradio vec ujutro. Morash biti odmoran i koncentrisan na posao.
Poznanica neki dan, žali se mojoj ženi na uslove rada u DZ Ilidža, i kaže "ja da radim za 2000 KM, halo, ko danas može da preživi za te pare, još hoće da me pošalju na dežuru na Otoku". Uglavnom, u kontekstu odlaska u Njemačku, spomenu i ovo i ja i žena ostadosmo, ono paff.. zbunjeni.
Pa jebem ti mater, jesi doktor al nisi svetac. Jebo te tvoj fakultet, niko te nije tjerao da ga studiraš, i sad što si ti završila medicinu, ja treba tebe da trpim i tvoje komplekse. Malo joj 2000 (mada laže, ima više sigurno), radi dva posla i sad ja kao pacijent dođem kod nje, umorne, koja u takvom stanju zbog umora više nije doktor, već obični mesar.
Ma more marš....
- mk ultra
#71 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
Ne smije raditi privatno i drzavnoTesla Edison wrote: ↑11/11/2021 19:57Pohlepa prijatelju, pohlepa.RandomAndCasual wrote: ↑11/11/2021 16:37 Ma treba pod hitno ukinuti da se moze prije podne raditi u drzavnoj ustanovi a popodne u svojoj ili tudjoj privatnoj.
Ma more marš....
Game over tu rasprave nema
Drzavno se bore da nemaju vise od jednog pacijenta u satu, a vamo poslije smjene odradi jos jednu hladno
Nema toga
Da ima drzave ne bi smio privatno da prne, a ne ovo da rade kako rade.
-
crveni_makovi
#72 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
Zao mi je djevojcice.
Zao mi je sto zivimo u vremenu i okolnostima gdje je pojam odgovornosti i da se snosi odgovornost za bilo sta tek misaona imenica.
Opravdano se prosirio strah od javnog zdravstva a moje iskustvo u privatnim klinikama je slicno lose do blago jezivo. Placam godinama isprazne sistematske preglede po javnim klinikama i s par iznimki sve je to komercijalni javasluk. Kad mi neka izvikana doktorica za pregled koji platim 400 maraka preporuci jelovnik protiv gestacijskog u kojem pise salama ne mogu postovati nista sto mi kaze.
Nedavno sam s nalazima sa sumnjom na tumor s metastazama upucena u privatnu kliniku da hitno i brzo dobijem detaljne nalaze. Zavlacili su me tri sedmice, te sad ce moci u ovoj, te u onoj klinici, svaki put kad bih nazvala dobila bi neku drugu verziju i scenario sta da radim, sta se ceka i u cemu je problem. Na kraju mi doca veli, znate mogli bi sutra ali ja ne bi sutra pa mozete li vi reci da vam se ne zuri da se osjecate dobro buhahaha.
Na to se ja junacki isplacem, potrosim sve osjecaje ponizenosti, cemera i beznadeznosti i odem u javno zdravstvo gdje mi pruze hitno dosta solidnu uslugu. Poneses svoj toalet papir i sapun, dobijes bljutavu hranu, obavljas nuzdu u zapustenom toaletu ali dobijes hitnu uslugu u sigurnom klinickom okruzenju. Svi su bili uglavnom ljubazni i profesionalni.
Zao mi je sto zivimo u vremenu i okolnostima gdje je pojam odgovornosti i da se snosi odgovornost za bilo sta tek misaona imenica.
Opravdano se prosirio strah od javnog zdravstva a moje iskustvo u privatnim klinikama je slicno lose do blago jezivo. Placam godinama isprazne sistematske preglede po javnim klinikama i s par iznimki sve je to komercijalni javasluk. Kad mi neka izvikana doktorica za pregled koji platim 400 maraka preporuci jelovnik protiv gestacijskog u kojem pise salama ne mogu postovati nista sto mi kaze.
Nedavno sam s nalazima sa sumnjom na tumor s metastazama upucena u privatnu kliniku da hitno i brzo dobijem detaljne nalaze. Zavlacili su me tri sedmice, te sad ce moci u ovoj, te u onoj klinici, svaki put kad bih nazvala dobila bi neku drugu verziju i scenario sta da radim, sta se ceka i u cemu je problem. Na kraju mi doca veli, znate mogli bi sutra ali ja ne bi sutra pa mozete li vi reci da vam se ne zuri da se osjecate dobro buhahaha.
Na to se ja junacki isplacem, potrosim sve osjecaje ponizenosti, cemera i beznadeznosti i odem u javno zdravstvo gdje mi pruze hitno dosta solidnu uslugu. Poneses svoj toalet papir i sapun, dobijes bljutavu hranu, obavljas nuzdu u zapustenom toaletu ali dobijes hitnu uslugu u sigurnom klinickom okruzenju. Svi su bili uglavnom ljubazni i profesionalni.
- geralt
#73 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
Nemoj suplje o "sistemu" svega ti. Da, odgovornost je ogromna, i stres je ogroman. Zato su i plate u zdravstvu ogromne. Ko nije spreman za odgovornost neka ide nosati tacnu kao konobar.sizifinho wrote: ↑11/11/2021 20:03 I gdje smo sa Dženanom? Koliko je ljudi zapravo sa foruma došlo i dalo podršku tom čovjeku kad je trebalo.
Ja sam u zdravstvu. Ja sam za to da se odgovornost zaključi, ko je kriv, kako i šta…
Ali isto tako znam šta je anestezija, kako može uzeti zdravog čovjeka bez hroniciteta kad najmanje očekuješ. I znam kakav je stres nositi nečiji život na svojim leđima. Želiš sve učiniti, učiniš - i opet ne dobiješ rezultat.
Da li je zdravstvo loše? Jeste.
Da li je kriv pojedinac, jedan anesteziolog/hirurg/tehničar? Možda.
Ali ništa nećemo dobiti osuđivanjem pojedinaca. Osudimo sistem. Borimo se protiv sistema.
- karanana
#74 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
pojavi se na drzavnom 2 sata, i one sto i pogleda i pregleda u tih dva sata kaze im da dodju popodne u privatnu ordinaciju. onda prije 12 ode i ne vrati se nego radi privatno.
i onda psujete sebiji mater sto takve tjera.
i onda psujete sebiji mater sto takve tjera.
- Ajs_Nigrutin
#75 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
Ovdje svako malo treba odležati nekog nadri-ljekara da bi se malo stvari postavile kako treba. Plus što mnogi daju pare koje nemaju da bi privatno odradili stvar a tamo havarija. Samo oko za oko, zub za zub, pa drug izvoli prihvati se posla za kojeg si svjestan da ga ne možeš obavljati kako treba.