Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
biglebovski

#54301 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Dead Man Walking wrote: 04/11/2021 20:54
MUNAFIK wrote: 04/11/2021 20:42

Sto pokazuje jednu veliku glupost.

Kazu zele sprijeciti sirenje virusa u bolnici (ili bilo gdje) zato testiraju ljude, a u isto vrijeme vakcinisane ne testiraju iako mogu biti zarazeni i mogu siriti virus.

Znaci jednostavno to nema veze sa tim da se zeli zaustaviti sirenje virusa ili da se u bolnici pazi da se ne zaraze drugi pacijeni i osoblje... Nego samo se.zele natjerati ljudi da se vakcinisu.

Virus je u ovim slucajevima ocigledno nebitan.
To sto ti ne vjerujes da vakcinisani sire manje i da su manje opasni je tvoja stvar, ne pada mi na pamet da se ubjedjujem oko toga. Najveci apsurd u svemu je da neko ko je medicinski radnik sam dovodi u pitanje medicinu i zvanicne stavove, ja se prvi ne bih ni htio lijeciti kod takvog. Ne bih ni auto odvukao kod majstora koji kaze ebo motorno ulje, otrov, naspi maslinovo, ili jos bolje, od avokada.
Dovoljno je samo jedan takav da legne dan-dva na interno i imamo breakthrough sazada što bi rekli. I ko je onda kriv? Nevakcinisani?
FunkyzeitGames

#54302 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by FunkyzeitGames »

Gledaj Faučija i mentalne gimnastike.
Dead Man Walking

#54303 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dead Man Walking »

biglebovski wrote: 04/11/2021 21:56

To sto ti ne vjerujes da vakcinisani sire manje i da su manje opasni je tvoja stvar, ne pada mi na pamet da se ubjedjujem oko toga. Najveci apsurd u svemu je da neko ko je medicinski radnik sam dovodi u pitanje medicinu i zvanicne stavove, ja se prvi ne bih ni htio lijeciti kod takvog. Ne bih ni auto odvukao kod majstora koji kaze ebo motorno ulje, otrov, naspi maslinovo, ili jos bolje, od avokada.
Dovoljno je samo jedan takav da legne dan-dva na interno i imamo breakthrough sazada što bi rekli. I ko je onda kriv? Nevakcinisani?
Da se ja pitam i vakcina i test bi bili obavezni za svo medicinsko osobolje.
Capljina74

#54304 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

Dead Man Walking wrote: 04/11/2021 22:09

Na osnovu čega tvrde da je sigurna za trudnice?

Znaš li koliko vremena treba da bi se ispitala samo potencijalna teratogenost vakcine?
biglebovski

#54305 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Da se ja pitam svi ovi uključeni oko pandemije i virusa, od šefova WHO-a, preko Tony 5 Pandemija i CDC i FDA i europske ekipe, ministre zdravstva, onda ovi neumorni proroci poput Neil-a Fergussona, krizni stožeri i iskompromitovani celebrity stručnjaci trebaju da se maknu, da dobiju nogom u guzicu i da neki novi ljudi svedu ovo na jedan medicinski a ne dnevno-politički nivo.
MUNAFIK

#54307 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

MUNAFIK wrote: 04/11/2021 20:42

Sto pokazuje jednu veliku glupost.

Kazu zele sprijeciti sirenje virusa u bolnici (ili bilo gdje) zato testiraju ljude, a u isto vrijeme vakcinisane ne testiraju iako mogu biti zarazeni i mogu siriti virus.

Znaci jednostavno to nema veze sa tim da se zeli zaustaviti sirenje virusa ili da se u bolnici pazi da se ne zaraze drugi pacijeni i osoblje... Nego samo se.zele natjerati ljudi da se vakcinisu.

Virus je u ovim slucajevima ocigledno nebitan.
Druze cinjenica je da VAKCINISANI prenose virus i apsolutno je nebitno jel to manje za 1% ili 10% jer šire ga dovoljno da se danas u mestima gdje je vakcinisano vecina stanovnistva obaraju rekordi po broju zarazenih. Dakle sigurno je da i vakcinisani vise prenose virus nego što ga ne prenose...

Nemas ti meni sta tu objasnjavat jasno je sve.

Znaci šire ga sasvim dovoljno da bi i vakcinisani koji rade u bolnicama trebali da se testiraju kao i nevakcinisani, ako se zeli zaistaviti sirenje virusa i ako je cilj zastititi bolesne u bolnoci da ih jos i korona ne zarazi.
spinel_

#54308 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

biglebovski wrote: 04/11/2021 22:39

Da se ja pitam svi ovi uključeni oko pandemije i virusa, od šefova WHO-a, preko Tony 5 Pandemija i CDC i FDA i europske ekipe, ministre zdravstva, onda ovi neumorni proroci poput Neil-a Fergussona, krizni stožeri i iskompromitovani celebrity stručnjaci trebaju da se maknu, da dobiju nogom u guzicu i da neki novi ljudi svedu ovo na jedan medicinski a ne dnevno-politički nivo.
Upravo tako. A pusti ovog hodajuceg. Vjeruje slijepo Fauci i ekipi iz UN-a. A WHO je UN organizacija. Znamo svi sta je taj UN rekao da je Srebrenica "zasticena zona". I zalosno je nakon svega sta se desilo da se i dalje ima povjerenje u te ublehaske-kriminalne korporacije. Na njenom celu je genocidas. Toliko.
Dead Man Walking

#54309 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

spinel_ wrote: 04/11/2021 23:15
biglebovski wrote: 04/11/2021 22:39

Upravo tako. A pusti ovog hodajuceg. Vjeruje slijepo Fauci i ekipi iz UN-a. A WHO je UN organizacija. Znamo svi sta je taj UN rekao da je Srebrenica "zasticena zona". I zalosno je nakon svega sta se desilo da se i dalje ima povjerenje u te ublehaske-kriminalne korporacije. Na njenom celu je genocidas. Toliko.
Ja jedino vjerujem svojim ocima, ebe mi se sa sve te pobrojane na celu sa Faucijem.

A moje oci kazu ovo: u mahali u kojoj sam odrastao, od nekih 50ak kuca, 5 mrtvih od korone, od toga dva brata. Sa druge strane, oci vide da licno znam stotine vakcinisanih, samo sa posla preko 50, u familiji preko 50, itd i nikome dlaka sa glave ne fali.
Dead Man Walking

#54310 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Capljina74 wrote: 04/11/2021 22:31

Na osnovu čega tvrde da je sigurna za trudnice?

Znaš li koliko vremena treba da bi se ispitala samo potencijalna teratogenost vakcine?
Ja nisam medicinski skolovan ni kompetentan da komentarisem i detaljno analiziram te stvari (kao ni 99.9% ostalih ucesnika ove i slicnih diskusija, koje to medjutim ne sprijecava da sire pamet). Neces naci niti jedan moj post sa takvim sadrzajem. Misljenje o vakcinama i koroni formiram uglavnom na iskustvima ljudi oko sebe, i da, slusam struku, tj ogromnu vecinu njih koji savjetuju vakcinu. Al dobro, i nad strukom ima struka poput Dr Nestorovica, ili cak i ovih jos strucnijih edukovanih na YT i alternativnim izvorima.
Capljina74

#54311 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

Laži rajfajzena izlaze na površinu!

Capljina74

#54312 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

BRITISH MEDICAL JOURNAL O LAZIMA i FALSIFIKACIJAMA KOMPANIJE PFIZER https://t.co/Gi1ah8WP1x
Point.

#54313 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

Čuj Nestorovića lik stavio kao neki vid argumenta. :jbt:
Capljina74

#54314 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

Point. wrote: 05/11/2021 10:02 Čuj Nestorovića lik stavio kao neki vid argumenta. :jbt:
Znači ipak si pametniji i školovaniji od redovnog profesora Medicinskog fakulteta?

Od akademika i višegodišnjeg prvog čoveka dječije klinike?
Capljina74

#54315 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

MaidR wrote: 05/11/2021 10:22
Capljina74 wrote: 04/11/2021 19:59

To si obrazovaniji od redovnog profesora Medicinskog fakulteta?
štaako je profesor
na balkanskom fakultetu
ne može budalu niko da istjera, pa nek prdi po tviteru glupanima kao i on
Evo još ubleha da se jave i popljuju SFRJ visoke škole...

Alo, cipiripi generacije vozdra!
Capljina74

#54316 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

MaidR wrote: 05/11/2021 10:31
Capljina74 wrote: 05/11/2021 10:24

Evo još ubleha da se jave i popljuju SFRJ visoke škole...

Alo, cipiripi generacije vozdra!
taki školovani poput karadžića, šešešlja, dobrice ćosića, tuđmana.... i pokopaše tu istu državu
eto kakvi su bili, da ne pričamo o tome da obrazovanje služi državi i ekonomiji, a tu se ne proslaviše, ekonomija bila NULA
Ja patetike.

Kada nema šta da se kaže onda ide oralni, ovaj skrivali proljev.

SFRJ školstvo je pojam za današnje školo igrice.
Point.

#54317 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

Capljina74 wrote: 05/11/2021 10:22
Point. wrote: 05/11/2021 10:02 Čuj Nestorovića lik stavio kao neki vid argumenta. :jbt:
Znači ipak si pametniji i školovaniji od redovnog profesora Medicinskog fakulteta?

Ovaj što je tvrdio da je ovo najsmješniji virus na svijetu koji postoji samo na FB i koji govori kako su plavooki i plavokosi ljudi na Zemlji u stvari rezultat karindžanja vanzemaljaca i žena?

Nije ni čudo što je kod vas u Srbiji sve zapravo nadrealno.
Trappist

#54318 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

"EPIDEMIOLOŠKA situacija u Sloveniji i dalje se pogoršava, zbog čega će vlada Janeza Janše tijekom dana na posebnoj sjednici odlučivati o potrebnim mjerama, no mediji navode da je vlada podijeljena oko toga treba li uvesti strogo zatvaranje ili pribjeći blažim restriktivnim mjerama.

S 9.961 testiranjem potvrđena je 3.771 infekcija, uz udio pozitivnih testova 37.9 posto, objavio je u petak nacionalni Institut za javno zdravlje (NIJZ).

To je nešto manje novih slučajeva u odnosu na prethodni dan, kada je zabilježeno rekordnih 4511 slučajeva, no svi drugi podaci govore da se rast četvrtog vala epidemije nastavlja.

Prosjek potvrđenih zaraza u jednom danu za zadnji tjedan iznosi 2683, 14-dnevna incidencija 1604, umrlo je još devet pacijenata, a broj cijepljenih stagnira i iznosi 53,2 posto ukupne populacije.

Epidemiolozi traže lockdown
Stanje u bolnicama, po tvrdnjama epidemiologa, ukazuje na to da vlada treba odmah "povući ručnu kočnicu" u obliku lockdowna i ponovnog proglašenja epidemije, jer će u suprotnome doći do "kolapsa zdravstvenog sustava", navode u petak slovenski mediji.

U bolnicama je trenutno 735 oboljelih, od čega 169 na intenzivnim odjelima. U bolnice je u zadnja 24 sata primljen 131 novi pacijent, a 57 ih je otpušteno kućama, po novim podacima ministarstva zdravstva."
Osnovna dilema je navodno da li donijeti odluku o strogom zatvaranju za sve aktivnosti, onakvom kakav je bio na snazi u proljeće, ili pribjeći blažim restrikcijama poput skraćivanja radnog vremena za uslužne djelatnosti, radu od kuće za javni sektor, dodatnom ograničenju za okupljanja.

Po tvrdnjama epidemiologa zatvaranje i ponovno proglašenje epidemije jedino je rješenje jer se situacija ubrzano pogoršava, a do kraja idućeg tjedna na intenzivnim odjelima bolnica bit će oko 200 teško oboljelih, što bi izazvalo kolaps zdravstvenog sustava, a oboljele bi trebalo prebacivati u inozemstvo, prenose jutros slovenski mediji."

U državi gdje ne mozes nasuti gorivo bez covid potvrde. Sad je odjednom opet lockdown jedino rjesenje, da nisu ovi stručnjaci zaboravili da je vakcinisano 53% cjelokupne populacije u Sloveniji? Hm hmm
BlackRiver

#54319 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BlackRiver »

Prvo je bilo: Vakcina stiti od tezeg oblika i od smrti u vise od 90% slucajeva.

Pa su onda taj postotak smanjili na 80%...Pa na jos nizu cifru.

Eh onda su rekli moguce je i da sa vakcinom zavrsis u bolnici, ali barem neces umrijeti.

Eh sad, umiru i vakcinisani, pa onda ne znaju sta drugo nego opet opleti sa zatvaranjima. Jebe lud zbunjenog :mrgreen:
Trappist

#54320 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

MaidR wrote: 05/11/2021 11:19
Trappist wrote: 05/11/2021 11:15
U državi gdje ne mozes nasuti gorivo bez covid potvrde. Sad je odjednom opet lockdown jedino rjesenje, da nisu ovi stručnjaci zaboravili da je vakcinisano 53% cjelokupne populacije u Sloveniji? Hm hmm
ja.... i?

Image
Hajde odjebi trolcino, kako ti vise nije mrsko praviti nove profile imas li ti zivot? I zaokružio si Croatia a ja govorim o Sloveniji, samo se ofiras.
Capljina74

#54321 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

BlackRiver wrote: 05/11/2021 11:23 Prvo je bilo: Vakcina stiti od tezeg oblika i od smrti u vise od 90% slucajeva.

Pa su onda taj postotak smanjili na 80%...Pa na jos nizu cifru.

Eh onda su rekli moguce je i da sa vakcinom zavrsis u bolnici, ali barem neces umrijeti.

Eh sad, umiru i vakcinisani, pa onda ne znaju sta drugo nego opet opleti sa zatvaranjima. Jebe lud zbunjenog :mrgreen:
Prvo je bilo doživotni vakcinalni imunitet.

Vakcinali bolji od prirodnog.

Vakciniši se što prije poslije preboljenja, prirodni stečeni je ništa.
Capljina74

#54323 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

Trappist wrote: 05/11/2021 11:27
MaidR wrote: 05/11/2021 11:19
Hajde odjebi trolcino, kako ti vise nije mrsko praviti nove profile imas li ti zivot? I zaokružio si Croatia a ja govorim o Sloveniji, samo se ofiras.
Bolje šuti, hoće i tebe proglasiti Srbijancem.
Capljina74

#54324 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

splinter wrote: 05/11/2021 11:43 Image

:sad:
Ovo luduje u Evropi.
cassius

#54325 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cassius »

Point. wrote: 05/11/2021 10:43
Capljina74 wrote: 05/11/2021 10:22

Ovaj što je tvrdio da je ovo najsmješniji virus na svijetu koji postoji samo na FB i koji govori kako su plavooki i plavokosi ljudi na Zemlji u stvari rezultat karindžanja vanzemaljaca i žena?

Nije ni čudo što je kod vas u Srbiji sve zapravo nadrealno.

Sta sad, ne slusate struku vise ? :lol:
Locked