Capljina74 wrote: ↑31/10/2021 07:35
Point. wrote: ↑31/10/2021 01:27
Ta će doktori, gledači animalskih čmarova, piljari i vulkanizeri najbolje znaju.
Kakve veze ovo ima sa godištem preminulih?
Ovo i ti hoćeš kao hamerikanac da se napraviš pametan
spinujući?
On podvio rep i ne odgovori na moje pitanje, veliki mag statistike. Konta ovdje sve nepismeno pa ne kontamo šta znači prosječno godište.
A kada završite sa bacanjem prašine u oči vratićemo se na to da je veći procenat preminulih koji su vakcinisani.
Vidim pogubio si se totalno jer 3 puta ides nazad da editujes post.

Sta mislis da cu se ja vracati unazad da citam tvoje panicno ispravljene postove i glupa pitanja?
Evo da ti odgovorim na pitanje - sa smajlijem sam htio docarati sentiment koji se ne moze opisati rijecima na forumu.
Sto se tice "prosjecne starosti"....ne pise prosjek, vec pise medijan. Jel znas sta znaci medijan? Kakvu to distribuciju populacije ocekujes sa medijanom od 86? Koliko bi to trebalo biti standardnih devijacija? No nebitno, ni s obicnim prosjekom tesko da bi daleko dogurao.
Forumas te je pitao zasto se preskace podatak da se radi uglavnom o 80-ogodisnjacima, na sta si ti odmah poletio pametno da trazis cijeli clanak. Kad ti je postavljeno, onda bi da spinujes malo o prosjecnoj starosti. Kao ono, 86 je samo prosjek, eee. I onda 3 puta editujes post ne bi li se kako izvukao.
Prosipas se iz posta u post i nabadas o stvarima o kojim nemas pojma.