Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
artur morgan wrote: ↑10/11/2021 13:03
Ko napravi tačnije izradi/upotrijebi lažnu servisnu knjižicu čini krivično djelo krivotvorenje isprave za koje je propisana kazna zatvora do 3 godine, dok je za korištenje tuđeg žiga predviđena kazna do 1 godine. I to je samo za jedno krivotvorenje...Sve do jednom, doće ti prevaranti na tapet.
Tu na scenu stupa građanska (ne)odgovornost: da je kod nas pravilo da svako provjeri da li je servisna knjižica OK (da li se poklapa sa evidencijama - vjerovatno je moguće provjeriti za vozila iz EU),zasigurno bi bar dio njih utvrdili da je servisna knjižica falsifikovana.
Onda bi uslijedile krivične prijave, na šta se nadovezuje truhlo pravosuđe, od kojeg je neizvjesno očekivati da postupi u skladu sa zakonima.
artur morgan wrote: ↑10/11/2021 13:03
Ko napravi tačnije izradi/upotrijebi lažnu servisnu knjižicu čini krivično djelo krivotvorenje isprave za koje je propisana kazna zatvora do 3 godine, dok je za korištenje tuđeg žiga predviđena kazna do 1 godine. I to je samo za jedno krivotvorenje...Sve do jednom, doće ti prevaranti na tapet.
Tu na scenu stupa građanska (ne)odgovornost: da je kod nas pravilo da svako provjeri da li je servisna knjižica OK (da li se poklapa sa evidencijama - vjerovatno je moguće provjeriti za vozila iz EU),zasigurno bi bar dio njih utvrdili da je servisna knjižica falsifikovana.
Onda bi uslijedile krivične prijave, na šta se nadovezuje truhlo pravosuđe, od kojeg je neizvjesno očekivati da postupi u skladu sa zakonima.
Opet, prelako prihvatamo činjenicu da nas varaju.
Da baš prelako
Postalo normalno, kao ono pa šta ćeš tako je kako je, svi to rade, ništa čudno.
Zato se i udomaćila ona, "pošteno je zadnja opcija" .
konektovan wrote: ↑11/11/2021 09:20
BMW- 1.6 dizel motori, isto problematičan lanac kao i kod 2.0 motora, ili ima razlike??
Vidim neke oglase, gdje je lanac zamjenjen..
mozda iz straha ljudi mijenjaju
misljenja sam da bi manje problema bilo, da nema idiotskog bmw intervala servisa 2god/40000km...
BMW- 1.6 dizel motori, isto problematičan lanac kao i kod 2.0 motora, ili ima razlike??
Koliko bi tek tražili za cijeli auto? A još moraš uvijek sa sobom imati dva jaka momka da ga guraju uzbrdo. [Imam loša iskustva sa tim malim motorima, 1.0, 1.1 itsl., i to sa četiri cilindra a ovome su ukrali jedan.]
Baš su cijene otišle u pm. Sjećam se prije 10 godina Fabia bila 16k, Sandero super napucan 18k, Ceed 21k, Clio 22k, Polo 23k, Megana dizela za 28 500 kupiti, Asta 1.4 26k a 1.4 T 31k
Mene samo zanima,..kako se potencijalni kupac moze sad odluciti za jedan od modela,..koji je prije 3-4 mjeseca koštao 23-24 000 KM, a sad košta izmedju 27-29 000 KM
Konkretno, novi Citroen C3 shine je bio 23 000 prije par mjeseci, sad je 27 000, novi tipo je bio 24 000 KM, trenutno je 28 900 KM...
Primjera je mnogo...ovo sam uzeo neke, koji su bas bili povoljni..
konektovan wrote: ↑11/11/2021 12:57
Mene samo zanima,..kako se potencijalni kupac moze sad odluciti za jedan od modela,..koji je prije 3-4 mjeseca koštao 23-24 000 KM, a sad košta izmedju 27-29 000 KM
Konkretno, novi Citroen C3 shine je bio 23 000 prije par mjeseci, sad je 27 000, novi tipo je bio 24 000 KM, trenutno je 28 900 KM...
Primjera je mnogo...ovo sam uzeo neke, koji su bas bili povoljni..
Kupis polovan mali gradski auto, 1-2 godine star, za oko 20.000 KM, ima ih naci na OLX-u sa vazecom fabrickom garancijom, nek se jebu ovi prodavaci novih auta.