Slučaj Dženan Memić
-
ArmandiHose
#22951 Re: Slučaj Dženan Memić
Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića i advokat Ifet Feraget danas su u Sarajevu razgovarali sa predstavnicima OHR-a.
- Bio je to jedan radni sastanak, zadovoljni smo. Očekujemo i sastanak sa visokim predstavnikom u BiH Kristijanom Šmitom. Ujedno ovo je i poziv glavnom tužiocu Tužilaštva u BiH Milanu Kajganiću da me primi. Možda i neće biti sljedećih protesta. Dobili smo punu podršku OHR-a. Vrijeme je da se ovo riješi, a ne da se tek otvara istraga – naveo je Muriz Memić.
Davor Dragičević izjavio je nakon sastanka u OHR-u da je Ured visokog predstavnika dobro upoznat sa slučajem ubistva Dženana i Davida.
- Oni su bili konkretni i mi smo bili konkretni. Uskoro očekujem da Tužiulaštvo poduzme sljedeće korake. Bit će skup pravde, zadnji veličansteni i nadam se da će svi građani BiH zajedno doći do pravde – rekao je.
Advokat Ifet Feraget istakao je da je OHR dobro upoznat sa ova dva slučaja.
- Dok se neki bave mogućim ratovima, pa nam dolaze drugi da nam kažu da rata neće biti, ja sam otvoreno rekao OHR-u da oni koji o tome razgovaraju ne bi bili u toj poziciji da su riješeni slučajevi Memić i Dragičević. Pametnom dosta! Ono što je više puta naglašeno jeste da su oni fascinirani podrškom naroda ovim slučajevima. Bio je vrlo koristan sastanak – kazao je Feraget.
Očekuje se da ove istrage budu okončane, a ne tek otvorene, dodao je Feraget.
- Ovdje nije samo u pitanju pravo na život, ovdje je davno pređena granica nehumanog postupanja. Oni su sami prepušteni sebi, a da mi ne ulažemo toliko truda i energije, jasno vam je da bi Tužilaštvo davno odustalo od oba ova slučaja – istakao je Feraget.
- Bio je to jedan radni sastanak, zadovoljni smo. Očekujemo i sastanak sa visokim predstavnikom u BiH Kristijanom Šmitom. Ujedno ovo je i poziv glavnom tužiocu Tužilaštva u BiH Milanu Kajganiću da me primi. Možda i neće biti sljedećih protesta. Dobili smo punu podršku OHR-a. Vrijeme je da se ovo riješi, a ne da se tek otvara istraga – naveo je Muriz Memić.
Davor Dragičević izjavio je nakon sastanka u OHR-u da je Ured visokog predstavnika dobro upoznat sa slučajem ubistva Dženana i Davida.
- Oni su bili konkretni i mi smo bili konkretni. Uskoro očekujem da Tužiulaštvo poduzme sljedeće korake. Bit će skup pravde, zadnji veličansteni i nadam se da će svi građani BiH zajedno doći do pravde – rekao je.
Advokat Ifet Feraget istakao je da je OHR dobro upoznat sa ova dva slučaja.
- Dok se neki bave mogućim ratovima, pa nam dolaze drugi da nam kažu da rata neće biti, ja sam otvoreno rekao OHR-u da oni koji o tome razgovaraju ne bi bili u toj poziciji da su riješeni slučajevi Memić i Dragičević. Pametnom dosta! Ono što je više puta naglašeno jeste da su oni fascinirani podrškom naroda ovim slučajevima. Bio je vrlo koristan sastanak – kazao je Feraget.
Očekuje se da ove istrage budu okončane, a ne tek otvorene, dodao je Feraget.
- Ovdje nije samo u pitanju pravo na život, ovdje je davno pređena granica nehumanog postupanja. Oni su sami prepušteni sebi, a da mi ne ulažemo toliko truda i energije, jasno vam je da bi Tužilaštvo davno odustalo od oba ova slučaja – istakao je Feraget.
-
ArmandiHose
#22952 Re: Slučaj Dženan Memić
... Ifet car magle, sultan šuplje, ajatolah ublehe... 
-
ArmandiHose
#22953 Re: Slučaj Dženan Memić
Da, nadam se "savjetniče" da će vas sve đuture ("savjetnika" Ifeta sa klijentima) primiti lično i personalno Visoki predstavnik, vjerovatno onda kada uspije da vas "ugura" u svoj gusti i dinamični raspored, između Bidena i Putina, Vučića i Milanovića, i dr., možda sredinom ili krajem naredne godine jer je Visoki predstavnik "očevidno" u procesu spašavanja Dejtonskog sporazuma i Države BiH.
Stop malodušnosti i defetizmu!
Sad sam tek shvatio veličanstvenost subliminalne poruke koju je "savjetnik" uputio OHRu: ako pravilno protumače ono što im je subliminalno poručio ovaj car magle, sultan šuplje, ajatolah ublehe:
"Dok se neki bave mogućim ratovima, pa nam dolaze drugi da nam kažu da rata neće biti, ja sam otvoreno rekao OHR-u da oni koji o tome razgovaraju ne bi bili u toj poziciji da su riješeni slučajevi Memić i Dragičević. Pametnom dosta!"
Dakle, ergo, ako riješite slučajeve Memić i Dragičević, rata neće biti. Pametnom dosta!
Bravo "savjetniče", zaslužili ste kandidaturu za Nobelovu nagradu, bilo koje kategorije
Sad sam tek shvatio veličanstvenost subliminalne poruke koju je "savjetnik" uputio OHRu: ako pravilno protumače ono što im je subliminalno poručio ovaj car magle, sultan šuplje, ajatolah ublehe:
"Dok se neki bave mogućim ratovima, pa nam dolaze drugi da nam kažu da rata neće biti, ja sam otvoreno rekao OHR-u da oni koji o tome razgovaraju ne bi bili u toj poziciji da su riješeni slučajevi Memić i Dragičević. Pametnom dosta!"
Dakle, ergo, ako riješite slučajeve Memić i Dragičević, rata neće biti. Pametnom dosta!
Bravo "savjetniče", zaslužili ste kandidaturu za Nobelovu nagradu, bilo koje kategorije
-
bitangeIprinceze
#22954 Re: Slučaj Dženan Memić
Hoćeš ti armadi s četnicima ako se zarati?
-
ArmandiHose
#22955 Re: Slučaj Dženan Memić
Jarane, u prošlom ratu (92-95) bio sam vojnik Armije RBiH.
Ako se opet zarati u BIH, opet ću biti na pravoj strani: na strani odbranale Domovine BiH i Države BiH, u redovima vojske koja će imati ovaj cilj kako god se zvala tada...
Ako se opet zarati u BIH, opet ću biti na pravoj strani: na strani odbranale Domovine BiH i Države BiH, u redovima vojske koja će imati ovaj cilj kako god se zvala tada...
- preselio na ahiret
#22956 Re: Slučaj Dženan Memić
Nisi imo godina za armije nemoj lagatArmandiHose wrote: ↑10/11/2021 17:58 Jarane, u prošlom ratu (92-95) bio sam vojnik Armije RBiH.
Ako se opet zarati u BIH, opet ću biti na pravoj strani: na strani odbranale Domovine BiH i Države BiH, u redovima vojske koja će imati ovaj cilj kako god se zvala tada...![]()
-
pyrocool1
#22957 Re: Slučaj Dženan Memić
Niko nije beskrupulozno manipulisao smrcu Davida Dragicevica vise od Vaskovica.uglavnomja wrote: ↑06/11/2021 21:06
ova druga obdukcija je radjena u beogradu na vma zato jer banjaluka nema laboratorij za otkrivanje droga
inace vma je bila najjaca medicnska ustanova u jugi, mozda je jos uvijek
to crveno je neko oznacio zbog nekog objasnjavanja ... nebitno
bitno je trava i lsd
i dio da su sve povrede povrsinske i ni jedna nije mogla dovesti do smrti
neke su prije smrti, od tuce u kafani
a druge su poslije, prilikom pada u rijeku
Pitao sam ga, pod punim imenom i prezimenom kako objasnjava cinjenicu da je prvo objavio crno-bijelu fotografiju sa obdukcije i tvrdio da je puno lice povreda i da David ima izbijene zube (kad laiciki pogledas tu mutnu fotografiju zaista tako djeluje) a onda par sedmica (ili cak koji mjesec kasnije) objavljuje fotografiju u boji mnogo boljeg kvaliteta (reklo bi u identicno vrijeme nacinjenu) na kojoj se vide sasvim ocuvani zubi i mikro povrede na licu (klasicne post-mortem ogrebotine). Dobio sam odgovor…al’ u panjevima kod Zagreba. Ima tog jos more sta je spekulantski pisao ali ne stane u knjigu a ne post.
Isto radi i Feraget (Muriza i Davora ipak ne treba komentarisati jer im je pogled zamagljen tragedijom koja ih je snasla)…zatrpavanje izjavama i racunanje na to da ljudi brzo zaboravljaju. Sto je dobrim dijelom i istina. Ali ne zaboravljaju bas svi.
U oba slucaja ima brljotina u istragama ali nikakve tu zlokobne namjere i zavjere nema. Bizarni nacini stradanja obojice momaka ali nista vise od toga.
-
bitangeIprinceze
#22958 Re: Slučaj Dženan Memić
Imaš li kakav dijagram radnji?
-
Niemand
#22959 Re: Slučaj Dženan Memić
Sve da je alisa licno ubica i najgora na svijetu, za tek rodjeno i neduzno dijete reci da se okotilo.. degutantno.
A puna usta pravde i pravdi. Za djecu ponajvise.
A puna usta pravde i pravdi. Za djecu ponajvise.
-
pyrocool1
#22960 Re: Slučaj Dženan Memić
Nevezano direktno za ovaj slucaj..cesto mozemu cuti takve “pravednike” ciji su metodi kaznjavanja krivca u nekom slucaju gori od toga sta je pocinilac uradio.
-
YouAreMyDestiny
#22961 Re: Slučaj Dženan Memić
Kaže pravda za svu našu djecu i onda okotila se, vako, nako...
A to se ponese i iz kuće.
A to se ponese i iz kuće.
- preselio na ahiret
-
MensurM
#22963 Re: Slučaj Dženan Memić
Najjače je kako prijete protestima... Dosadašnjih 127 protesta je urodilo plodom.
- preselio na ahiret
-
YouAreMyDestiny
-
dzolix
#22966 Re: Slučaj Dženan Memić
Da im oprosti i da ih nahrani .
[youtube]https://youtu.be/ZEYny8igUJU[/youtube]
[youtube]https://youtu.be/ZEYny8igUJU[/youtube]
- kakotakonikako
#22967 Re: Slučaj Dženan Memić
Mescini da je tebi kao malom Ifet palio cvoke i istraumatizirao te, koliko o njemu pises. Mescini.ArmandiHose wrote: ↑10/11/2021 17:50 Da, nadam se "savjetniče" da će vas sve đuture ("savjetnika" Ifeta sa klijentima) primiti lično i personalno Visoki predstavnik, vjerovatno onda kada uspije da vas "ugura" u svoj gusti i dinamični raspored, između Bidena i Putina, Vučića i Milanovića, i dr., možda sredinom ili krajem naredne godine jer je Visoki predstavnik "očevidno" u procesu spašavanja Dejtonskog sporazuma i Države BiH.
![]()
Ne treba vrijedjati nicije dijete - pogotovo tek rodjeno. Protiv sam toga.
Takodjer, ne treba omalovazavati ubijeno dijete i unositi zabunu u njegovo ubistvo i napadati one koji zele da se to rijesi. Protiv toga sam pogotovo.
Ubica / ubice trebaju biti kaznjeni. Za to su svi normalni ljudi, osim onih koji imaju licni interes ( oni ucestvovali u ubistvu, neko njihov ucestvovao u ubistvu, brane nekoga po partijskoj duznosti, kontrasi su svemu normalnom, mrze cijeli svijet ).
- GAU8
#22968 Re: Slučaj Dženan Memić
U BiH odavno skoro pa nema građana. Ostale su uglavnom još razne interesne skupine... koje protestvuju kada njihovi interesi nalažu...
- uglavnomja
#22969 Re: Slučaj Dženan Memić
mislim da niko nikada nije rekao ni jednu jedinu negativnu rijec o dzenanukakotakonikako wrote: ↑11/11/2021 10:52
Takodjer, ne treba omalovazavati ubijeno dijete i unositi zabunu u njegovo ubistvo i napadati one koji zele da se to rijesi. Protiv toga sam pogotovo.
Ubica / ubice trebaju biti kaznjeni. Za to su svi normalni ljudi, osim onih koji imaju licni interes ( oni ucestvovali u ubistvu, neko njihov ucestvovao u ubistvu, brane nekoga po partijskoj duznosti, kontrasi su svemu normalnom, mrze cijeli svijet ).
fin, obican, prosjecan momak
odnosno nije problem u omalovazavanju, toga nije bilo
problem je u preuvelicavanju vaznosti, predimenzioniranju svega
po ifetovoj prici o ratu - kao da je franc ferdinand
zna se ko je bio na licu mjesta, zna se ko je priznao neke stvari ... sve se zna
ali je ifet (u saradnji sa istim kao on iz politike) odlucio da napravi novi sudski/politicki poredak u bih
iskoristavajuci ljude u najgorem trenutku zivota
i frustriranost i bijes povodljivog naroda
sve preko ledja ljudi koji su i sami zrtve ili su samo radili svoj posao najbolje sto su mogli
kad se zavrsi cirkus od sudjenja nadam se da ce neko od "advokatica" ili "korumpiranih sudija kriminalaca" sastaviti optuznicu po predmetu "ifet f - lazi, manipulacije i troskovi drzavnog aparata"
koja ce rezultirati oduzimanjem licence i imovine
a prikladno bi bilo i 6 mjeseci zatvora
i da mu se oduzme sat
-
foton
#22970 Re: Slučaj Dženan Memić
Jeste omalovazavanje djeteta kad se tvrdi da je izgubio zivot u saobracajnoj nesreci a toliko je ocigledno da je ubijen. Jeste bilo pokusaja da se Dzenan prikaze kao kriminalac.uglavnomja wrote: ↑11/11/2021 11:15mislim da niko nikada nije rekao ni jednu jedinu negativnu rijec o dzenanu odnosno nije problem u omalovazavanju, toga nije bilo problem je u preuvelicavanju vaznosti, predimenzioniranju svega po ifetovoj prici o ratu - kao da je franc ferdinandkakotakonikako wrote: ↑11/11/2021 10:52
Ubica / ubice trebaju biti kaznjeni. Za to su svi normalni ljudi, osim onih koji imaju licni interes ( oni ucestvovali u ubistvu, neko njihov ucestvovao u ubistvu, brane nekoga po partijskoj duznosti, kontrasi su svemu normalnom, mrze cijeli svijet ).![]()
zna se ko je bio na licu mjesta, zna se ko je priznao neke stvari ... sve se zna
ali je ifet (u saradnji sa istim kao on iz politike) odlucio da napravi novi sudski/politicki poredak u bih iskoristavajuci ljude u najgorem trenutku zivota i frustriranost i bijes povodljivog naroda
sve preko ledja ljudi koji su i sami zrtve ili su samo radili svoj posao najbolje sto su mogli
kad se zavrsi cirkus od sudjenja nadam se da ce neko od "advokatica" ili "korumpiranih sudija kriminalaca" sastaviti optuznicu po predmetu "ifet f - lazi, manipulacije i troskovi drzavnog aparata" koja ce rezultirati oduzimanjem licence i imovine a prikladno bi bilo i 6 mjeseci zatvora
i da mu se oduzme sat![]()
To sta Ifet misli, a tebi smeta, je njegov stav. Mnogo ljudi se slaze da je vaznije zivjeti u slobodnom drustvu koje ima PRAVOsudje nego u drzavi u kojoj je OK ubiti necije dijete.
Ljudi koji NISU rasvijetlili Dzenanovo UBISTVO, nisu radili svoj posao najbolje sto su mogli.
OK, kad se zavrsi cirkus, neka "Ifet vrati sat". Ali sad je vec zavrsio visegodisnji i jos skuplji cirkus zvani saobracajna nesreca, a ne cujem te da trazis odgovornost, zatvor, oduzimanje licenci i imovine za aktere u toj prici. Stani malo, TO IFET RADI! Znaci slazes se sa Ifetom.
- kakotakonikako
#22971 Re: Slučaj Dženan Memić
Svjesno ili ne, potvrdjujes ono sto sam ja i napisao.uglavnomja wrote: ↑11/11/2021 11:15mislim da niko nikada nije rekao ni jednu jedinu negativnu rijec o dzenanukakotakonikako wrote: ↑11/11/2021 10:52
Za tebe je to preuvelicavanje i predimenzioniranje - drugim rijecima omalovazavas. Nadam se da kontas ?
Zaboli mene za Ifeta i proIfete i contraIfete. Imamo UBIJENO dijete. To je najbitnije.
- uglavnomja
#22972 Re: Slučaj Dženan Memić
foton
ono sto je tebi ocigledno - nekim drugim ljudima je upravo suprotno
svi dokazi ukazuju da su romi, tj. ljubo krivi za smrt momka, ne direktno kombijem nego poslije toga sipkom
dalje, ko god je spomenuo dzenana (I alisu) u kriminalnom kontekstu je "murizovac" - trazili su nasilu motiv za ubistvo u kriminalnom miljeu, tipa mozda je dilao drogu, mozda ovo mozda ono ...
za nerasvjetljavanje slucaja su najzasluzniji ifet i muriz, direktnim uticajem na oslobadjanje roma
i zbog murizove zelje za osvetom po sistemu "kriva sto je ziva", a uz to se udala i ostala trudna, sad i rodila ... sve stvari koje ljudi ciji je moto "niko se ne treba zeniti, slaviti ... jer se dzenan nikad nece ozeniti" ne mogu i ne zele prihvatiti
ifet je vrhunski manipulator, to mu se mora priznati
nasao je pogodno tlo za svoj nivo intelekta
svi dokazi ukazuju da su romi, tj. ljubo krivi za smrt momka, ne direktno kombijem nego poslije toga sipkom
dalje, ko god je spomenuo dzenana (I alisu) u kriminalnom kontekstu je "murizovac" - trazili su nasilu motiv za ubistvo u kriminalnom miljeu, tipa mozda je dilao drogu, mozda ovo mozda ono ...
za nerasvjetljavanje slucaja su najzasluzniji ifet i muriz, direktnim uticajem na oslobadjanje roma
i zbog murizove zelje za osvetom po sistemu "kriva sto je ziva", a uz to se udala i ostala trudna, sad i rodila ... sve stvari koje ljudi ciji je moto "niko se ne treba zeniti, slaviti ... jer se dzenan nikad nece ozeniti" ne mogu i ne zele prihvatiti
nasao je pogodno tlo za svoj nivo intelekta
- uglavnomja
#22973 Re: Slučaj Dženan Memić
kakotakonikako wrote: ↑11/11/2021 11:42Svjesno ili ne, potvrdjujes ono sto sam ja i napisao.uglavnomja wrote: ↑11/11/2021 11:15
mislim da niko nikada nije rekao ni jednu jedinu negativnu rijec o dzenanu
Za tebe je to preuvelicavanje i predimenzioniranje - drugim rijecima omalovazavas. Nadam se da kontas ?
Zaboli mene za Ifeta i proIfete i contraIfete. Imamo UBIJENO dijete. To je najbitnije.
- kakotakonikako
#22974 Re: Slučaj Dženan Memić
Na ovaj tvoj post mogu samo napisati - Neka ti Allah dz.s. pomogne. Neka oprosti jer ne znate sta radite. Aminuglavnomja wrote: ↑11/11/2021 11:53![]()
nasao je pogodno tlo za svoj nivo intelekta![]()
Ovo ti zelim zaista od srca.
btw - naknadno, prije moga posta je dodano ovo foton .... i moj odgovor je na tu cinjenicu ( kao ovaj odgovor meni ).
- preselio na ahiret
#22975 Re: Slučaj Dženan Memić
omalovazavanje alise ti smeta a to sto godinama omalovazavate lazima porodicu memic nikom nista,nazivas ifeta manipulatorom a ovo sto ti pises je cista manipulacija i laz.zasto je manipulacija i laz pa zato da postoje dokazi da su romi krivi bili bi iza resetaka i to nebi mogao sprijecit ni muriz ni ifet na kvadrat.da su mocni kako ih predstavljate nebi pola zatvorenika lezalo u zatvorima jer bi njih dvojcu angazovali da ih brane.samim tim omalovazavate i sudstvo jer cim nisu romi iza resetaka sud je kriv sto ih je oslobodio.uglavnomja wrote: ↑11/11/2021 11:53 foton
![]()
nasao je pogodno tlo za svoj nivo intelekta![]()
Znaci krivite muriza,ifeta,rome i sudstvo,vi jedini pravi?Pa to samo prolazi ali u filmovima.