Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nekad sam-dok sam bio mladjan momak ja -- koristio merhaba komšiluku iz moje avlije, oni koji su se ljutili na taj pozdrav sad selamaju
hajd sto selamaju, al kad ti kazu wassalam
Bog me ubio ako ih išta razumijem a odrasto u domacinstvu u kojem je moja majka (nana) kako znam za sebe klanjala i musaf iz ruku nije ispuštala.
Ja dovedem raju i nacugamo se a ona ništa--svoj poso
Skoro mi došla rodica sa mužem, ona novokonponovana vjernica ode i kafu ne popi jer sam joj muža pivom jal rakijom ponudio
Jedan video o popularnim stvarima u reklamama na Zapadu. Mi još nismo došli na ovaj nivo ali se posljednjih par godina kod nas vode jako organizovane kampanje za normalizaciju svih stvari spomenutih u videu.
Ovo što ovaj Watson spominje sam primjetio i ja tokom obilaska nekih zapadnih zemalja. Ne shvatam ko da zeleno svjetlo reklami o osiguranju u kojoj se djeci od 7-8 godina servira trans kultura, ili koji muškarac kupuje proizvode kompanije koja ga u reklamama predstavlja kao nesposobnog i lijenog idiota kojeg supruga trpi iz obaveze. Istražuju li ti marketing timovi uopšte svoje tržište?
dječak sa šibicama wrote: ↑09/11/2021 13:58
Eno zene otvorile joga kurs u mjesnoj zajednici, nane vec pricaju kako je neki sejtan uso u njih i sve gledaju kroz prozor i ibrete se.
Idem
tako je nama profesorica religije u srednjoj skoli rekla "kakva joga, to nije nase, sta imate vi izvoditi te vratolomije, da mećeš noge iza ušiju"
Placem a hanuma me gleda i govori--KHM, KHM i vrti glavicom
Sto kaze jedna nana, sta se ono obrcu po strunjaci, mogle su i klanjat
Ja sam nani skakao na ledja kad klanja, sta dijete zna, ona ne smije da me naruzi nego samo pojaca glas dok moli i kasnije kad zavrsi dobaci nalet te bilo pa me izlupa po guzici.
dječak sa šibicama wrote: ↑09/11/2021 14:20
Sto kaze jedna nana, sta se ono obrcu po strunjaci, mogle su i klanjat
Ja sam nani skakao na ledja kad klanja, sta dijete zna, ona ne smije da me naruzi nego samo pojaca glas dok moli i kasnije kad zavrsi dobaci nalet te bilo pa me izlupa po guzici.
dječak sa šibicama wrote: ↑09/11/2021 13:30
Nas su kao djecu ucili da starije nene, dede, pozdravljamo sa kako ste ili merhaba. Dze ces reci dobar dan, to je ko neka uvreda, stari grad je u pitanju. I tako smo i radili, tako radim i danas, bar u mahali.
Mada imam jednog komsiju, on je ovako dosta vjerski orjentisan ali kad mu kazes kako ste, on kaze jebeno
ma najlakse samo kez i "kako steeee", ne mozes nikoga uvrijediti
Ma ima ih koji se i na to uvrijede, uz obavezan nabusit odgovor tipa: "Šta me ti pitaš? Nisi mi doktor."
Ko nije namćor će na svaki normalan, dobronamjeran pozdrav jednako normalno i dobronamjerno odgovoriti, a kakav će odgovor biti manje je važno.
Ja pozdravljam samo ko otpozdravi, jednom ne otpozdravi dovidjenja, ne pozdravljam vise. Znam kome cu reci kako ste, kome merhaba, kome selam alejk kome pomoz Bog, mene nista ne kosta a njima bude drago. Znam i kome reci dobar dan, otprilike poznajem komsiluk poznanike i kome sta reci a da se eto ne uvrijedi.
Koga ne znam, procijenim odokativno, jednom sam se zeznuo rekao merhaba starijoj zeni vidjao sam je u komsiluku, kasnije mi rekli da je ona Jovanka ili Stojanka. Jbg, nije zamjerila.
ma najlakse samo kez i "kako steeee", ne mozes nikoga uvrijediti
Ma ima ih koji se i na to uvrijede, uz obavezan nabusit odgovor tipa: "Šta me ti pitaš? Nisi mi doktor."
Ko nije namćor će na svaki normalan, dobronamjeran pozdrav jednako normalno i dobronamjerno odgovoriti, a kakav će odgovor biti manje je važno.
eh to je namćor level pro.
meni kad neki kazu selam, a ja kazem "vozdra" kao odgovor, ne dobijem bas fin pogled zauzvrat
nije da provociram, ako me starija osoba tako pozdravi, kazem alejkumu selam, ali kad mi ovi novopeceni koji su me do juce pozdravljali sa "cao, vozdra" krenu selamati, ja samo kazem vozdra...
ljubicasti limun wrote: ↑09/11/2021 16:01
Ima ona iz rata isto.
Ulazi lik u kancelariju i kaze selam alejkum.
Odgovara mu drugi lik alejkum selam.
Ja sam Zoran.
Ja sam Milan.
Sorry ako sam fulila imena.
to kao onaj stari, kad su pitali Komšića je li Hrvat, "jesam, Allaha mi!"
ljubicasti limun wrote: ↑09/11/2021 16:01
Ima ona iz rata isto.
Ulazi lik u kancelariju i kaze selam alejkum.
Odgovara mu drugi lik alejkum selam.
Ja sam Zoran.
Ja sam Milan.
Sorry ako sam fulila imena.
to kao onaj stari, kad su pitali Komšića je li Hrvat, "jesam, Allaha mi!"
Ne kontam kad lik koji ima troje/četvero djece i sve su djevojčice forsira priču da je bogat čovjek.
Ono i u priči i u objavama kad se uslikaju pa objave - ide priča kako je to bogatstvo.
Jel' se tješe takvi tipovi ili šta?
Je li to ja nisam "bogat" ako imam trojicu sinova?
tap3ah75 wrote: ↑10/11/2021 12:54
Ne kontam kad lik koji ima troje/četvero djece i sve su djevojčice forsira priču da je bogat čovjek.
Ono i u priči i u objavama kad se uslikaju pa objave - ide priča kako je to bogatstvo.
Jel' se tješe takvi tipovi ili šta?
Je li to ja nisam "bogat" ako imam trojicu sinova?