Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Nespin
#49826 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Last edited by Nespin on 13/02/2022 20:50, edited 1 time in total.
- Thorgerson
#49827 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja ne kontam ove politicare.
Pisu svabama, pisu austrijancima, britancima, amerikancima...
Pa bolan ljudi su ti dali institucije. Nemojte nas brukati.
Ja bih shvatio da mi nismo drzava, pa eto nemamo sud, nemamo policiju, nemamo tuzilastvo, inspektore, tuzioce. Ok. Treba ti pomoc, pa se obracas. Ali ovako imas to sve, istina derogirano, pod petokolanasima...ali imas.
Bas ce se eto neko u gore pomenutim zemljama pocesati za nas.
Pritisak se treba vrsiti na TUZILASTVO! Dakle, to su ljudi, to je adresa koja treba da odradi posao. A ne ljudi koji ce jedva pokazati nasu zemlju na karti.
Znaci, pravac tuzilastvo i pritisak na njih neka dignu optuznice za one koji urusavaju pravni poredak. Imaju potpise, imaju objave, sjednice - sve.
Ja bih shvatio da mi nismo drzava, pa eto nemamo sud, nemamo policiju, nemamo tuzilastvo, inspektore, tuzioce. Ok. Treba ti pomoc, pa se obracas. Ali ovako imas to sve, istina derogirano, pod petokolanasima...ali imas.
Pritisak se treba vrsiti na TUZILASTVO! Dakle, to su ljudi, to je adresa koja treba da odradi posao. A ne ljudi koji ce jedva pokazati nasu zemlju na karti.
Znaci, pravac tuzilastvo i pritisak na njih neka dignu optuznice za one koji urusavaju pravni poredak. Imaju potpise, imaju objave, sjednice - sve.
-
konami666
#49828 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Najsmjesniji politički događaj u zadnja 2 mjeseca 
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dok-je- ... /211109104
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dok-je- ... /211109104
- sinuhe
#49829 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sramota, velika sramota je to sta rade toliko godina nakon rata. Vidim i strani mediji prenose. Zemlja bez lijepe price u svijetu.Thorgerson wrote: ↑09/11/2021 15:18 Ja ne kontam ove politicare.
-
88Sioux
#49830 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Astronomy
-
DonieBrasco
#49832 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Svaka cast, ovako treba svaki put, genocid je porcinje, presuđe, genocid se negira !Astronomy wrote: ↑09/11/2021 16:36 http://tanjug.rs/full-view.aspx?izb=696362
Kakav doktor, jos mu lupi na kraju.![]()
![]()
Svaka cast za Komisca sta se ima dalje pricati.
P.S. U Beogradu policija cuva zid sa muralom Mladica sta dalje treba da se desi.
- Styling
#49833 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Svi koji reakciju ocekuju od drzavnih institucija bi trebali malo pazljivije pratiti sudjenje Novalicu i ekipi za respiratore. Takvu farsu nigdje necete vidjeti. Jedini branioci integriteta suda su tuzioci koji pod ogromnim pritiskom pokusavaju raditi svoj posao. Sudsko vijece, u kojem je i Peric, sve cini da ih opstruira i marginalizira svaki njihov pokusaj da nesto dokazu. Optuzeni i njihovi advokati se ismijavaju sa cijelim procesom. Pitanje je dana kada ce i tuzioci, zbog straha za licnu sigurnost i sigurnost porodice odustati od svega. Nemaju podrsku ni od koga. Sramota je sta se radi sa suda i kako se ismijava jedna takva drzavna institucija. I to je sistem od kojeg ocekujete reakciju na rusenje drzave. Pa, oni koje bi trebalo procesuirati drze pod kontrolom citav sistem. Ne budite naivni. Halil Lagumdzija je SDA covjek i imenovao za glavnog tuzioca Miletovog covjeka a Kajmakovicku sklonio jer je “opozicija”. Od ovakvog sistema nista ne ocekujte.Thorgerson wrote: ↑09/11/2021 15:18 Ja ne kontam ove politicare.
-
Novak20
#49834 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Styling wrote: ↑10/11/2021 07:02
Svi koji reakciju ocekuju od drzavnih institucija bi trebali malo pazljivije pratiti sudjenje Novalicu i ekipi za respiratore. Takvu farsu nigdje necete vidjeti. Jedini branioci integriteta suda su tuzioci koji pod ogromnim pritiskom pokusavaju raditi svoj posao. Sudsko vijece, u kojem je i Peric, sve cini da ih opstruira i marginalizira svaki njihov pokusaj da nesto dokazu. Optuzeni i njihovi advokati se ismijavaju sa cijelim procesom. Pitanje je dana kada ce i tuzioci, zbog straha za licnu sigurnost i sigurnost porodice odustati od svega. Nemaju podrsku ni od koga. Sramota je sta se radi sa suda i kako se ismijava jedna takva drzavna institucija. I to je sistem od kojeg ocekujete reakciju na rusenje drzave. Pa, oni koje bi trebalo procesuirati drze pod kontrolom citav sistem. Ne budite naivni. Halil Lagumdzija je SDA covjek i imenovao za glavnog tuzioca Miletovog covjeka a Kajmakovicku sklonio jer je “opozicija”. Od ovakvog sistema nista ne ocekujte.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#49835 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
M.T. novinar smetljarskog tanjug je popio krivičnu prijavu za negiranje genocida prilikom intervjua sa članom predjedništva Ž. Komšičem.
Jučer sam dvojici đikana sredio sporazumni raskid radnog odnosa zbog obajava na FB, radili za predstavništvo njemačke firme u BiH s kojom sarađujem, a veličali Savića, Perišića, Mladića plus Nijemce generalno poistovječivali sa nacistima(po Njemačkom krivičnom zakonu teško krivično djelo).
Ako hočemo da nam bude bolje moramo se svi angažovati.
Jučer sam dvojici đikana sredio sporazumni raskid radnog odnosa zbog obajava na FB, radili za predstavništvo njemačke firme u BiH s kojom sarađujem, a veličali Savića, Perišića, Mladića plus Nijemce generalno poistovječivali sa nacistima(po Njemačkom krivičnom zakonu teško krivično djelo).
-
vernes81
#49836 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nesto najbolje sto sam procitao na temi politikaarman1 wrote: ↑10/11/2021 09:44 M.T. novinar smetljarskog tanjug je popio krivičnu prijavu za negiranje genocida prilikom intervjua sa članom predjedništva Ž. Komšičem.
- Prpa.ba
-
Login7777
#49838 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
arman1 wrote: ↑10/11/2021 09:44 M.T. novinar smetljarskog tanjug je popio krivičnu prijavu za negiranje genocida prilikom intervjua sa članom predjedništva Ž. Komšičem.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
- Styling
#49840 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da, a ja kada kazem da treba davati otkaze ovima sto bi bagerima poravnali Sarajevo a u Sarjaevu rade, sto je klasicni govor mrznje, optuze me da sam nacinalista i da mrzim Srbe. Ne,ja ne mrzim nikoga, ali samo ne zelim tolerisati dusmane.
- seln
#49841 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Umjesto da smo kao Izraelci (neka me mrze, ali neka me se plase), mi kao Arapi (puno price, niko kurcem ne mrda).
NIje cudo sto nas smatraju glupima.
NIje cudo sto nas smatraju glupima.
- vee-jay
#49842 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Posto nisam Bosnjak, nisam si zelio dopustiti da napisem tu usporedbu godinama.
Ali eto posto si ti napisao, dopustam si sada:
Bosnjaci su nakon rata dobili drzavu, u kojoj su trebali da izaberu ulogu Izraelaca u Izraelu/Palestini.
Ali oni su zahvaljujuci stalnim glasanjem za SDA izabrali ulogu Palestinaca, dok eto Srbija sada preuzima ulogu Izraelaca.
SDA je zadovoljna Palestinom, jer time zauvijek vlada.
SDA je najveci problem BiH.
-
invincible1921
#49843 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Osoba koja najvise radi na reizboru Komsica je Dragan Covic
- atmel
#49844 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Isto da nama neko dođe iz Moldavije i moli za pomoć.Thorgerson wrote: ↑09/11/2021 15:18 Ja ne kontam ove politicare.
-
Novak20
#49845 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Veći je problem što političari poput Lagumdžije nekada i Komšića danas rade za SDA.vee-jay wrote: ↑11/11/2021 08:59Posto nisam Bosnjak, nisam si zelio dopustiti da napisem tu usporedbu godinama.
Bosnjaci su nakon rata dobili drzavu, u kojoj su trebali da izaberu ulogu Izraelaca u Izraelu/Palestini.
Ali oni su zahvaljujuci stalnim glasanjem za SDA izabrali ulogu Palestinaca, dok eto Srbija sada preuzima ulogu Izraelaca.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#49846 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Veći je problem što kvazi-bošnjaci kao radončić i slični uhljubi zajedno sa dodikom rade za vučića i putina.Novak20 wrote: ↑14/11/2021 17:58Veći je problem što političari poput Lagumdžije nekada i Komšića danas rade za SDA.vee-jay wrote: ↑11/11/2021 08:59
Posto nisam Bosnjak, nisam si zelio dopustiti da napisem tu usporedbu godinama.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#49847 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Inače je problem što su naši političari lako potkupljivi. Samo kod Bošnjaka ćeš naći nekoga koji će za par maraka u gradu u kojem je izvršen genocid nad pripadnicima njegovog naroda njega izdati predstavnicima te iste politike. Zamisli da se židov u Aušvicu proda za par maraka nacistima kako bi oni imali vlast u tom gradu.
Što je još gore, o tome se danas više i ne govori. Kod bilo kojeg, BILO KOJEG naroda bi ovaj doživio neku opasnu reakciju, o balkanskim narodima da i ne pričam.
-
saimidin
#49848 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma nismo mi mogli kao izraelci, neuporedivo je to, kakav lobi imaju oni I koliko para I ostalog dobiju od usa, to je druga dimenzija, nismo taj nivo
Nismo cak nivo ni armena, koji imaju jaku dijasporu I na zapadu I kod rusa sa kojim su saveznici, pa ih prosle godine
Ali nismo ni palestinci I kurdi, to se vidjelo prosli puta, sad je dalje do nas da nadjemo svoje mjesto
Svako ima svoje mogucnosti koje treba znati iskoristiti, te svoje slabosti, a jedna od njih je okruzenje od kojih zavisi I tko su potencijalni saveznici ali I protivnici
- Sanjarko
#49849 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mi izumiremo, a oni rastu populacijski na 9-12 i 60-70 miliona. Dobit ce Kurdi kad tad nesto u Iraku i Siriji, za Palestince nisam siguran. Mozda nesto, nekad.saimidin wrote: ↑14/11/2021 19:45Ma nismo mi mogli kao izraelci, neuporedivo je to, kakav lobi imaju oni I koliko para I ostalog dobiju od usa, to je druga dimenzija, nismo taj nivo
Nismo cak nivo ni armena, koji imaju jaku dijasporu I na zapadu I kod rusa sa kojim su saveznici, pa ih prosle godine![]()
Ali nismo ni palestinci I kurdi, to se vidjelo prosli puta, sad je dalje do nas da nadjemo svoje mjesto
Svako ima svoje mogucnosti koje treba znati iskoristiti, te svoje slabosti, a jedna od njih je okruzenje od kojih zavisi I tko su potencijalni saveznici ali I protivnici
-
saimidin
#49850 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije sve u brojnosti, to sam htio da kazem, a ni u vlastitoj snazi, ima dosta I u okruzenju blizem I daljem tj saveznicima I protivnicimaSanjarko wrote: ↑15/11/2021 07:40Mi izumiremo, a oni rastu populacijski na 9-12 i 60-70 miliona. Dobit ce Kurdi kad tad nesto u Iraku i Siriji, za Palestince nisam siguran. Mozda nesto, nekad.saimidin wrote: ↑14/11/2021 19:45
Ma nismo mi mogli kao izraelci, neuporedivo je to, kakav lobi imaju oni I koliko para I ostalog dobiju od usa, to je druga dimenzija, nismo taj nivo
Nismo cak nivo ni armena, koji imaju jaku dijasporu I na zapadu I kod rusa sa kojim su saveznici, pa ih prosle godine![]()
Mi ne izumiremo vec se raseljavamo, susjedi I komsije izumiru a I raseljavaju se cak I uprkos prilivu iz bih
Kakvog ce to sve efekta imati u buducnosti vidjecemo
Zato nasa prednost mora biti otvoreno gradjansko drustvo koje ce ukljuciti I dati dovoljno prilika I slobode nekome ko bude htio ovdje zivjeti, a bice ih I to mnogo, jer mi ne shvatamo da je ova zemlja prelijepa, I u kakvim pustarama ljudi zive