Demokratska fronta Željko Komšić
-
Cipiripi2
#51226 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sutra bi mogli zajedno gostovati na N1 Marićka,Kazaz,Papić,Filandra i ekipa da objašnjavaju kako je Željko, koji je izabran Bošnjačkim glasovima populista,pa onda standardna priča:kako HDZ treba birati svoje legitimne predstavnike,kako nacionalosti zavadjaju narode,kako niko ne želi nesretni rat,kako treba razgovarati s legitimnim Srbima i Hrvatima ili će biti rat,kako je Vučić Gandhi,kako nije potrebno pričati o zločinima i genocidu jer ga Srbi zbog toga negiraju,kako je SDA kriva za sve(kao i Alija 90-ih),kako je hrabra i prepoštena Trojka+ Šćepo nosilac promjena itd.A na kraju će svi u jedan glas urliknuti "A KOLIKO KOŠTA SEBIJINA TORBICA???"
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#51227 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Obraz je veliki, a ja to nudim. Ae zdraozilog wrote: ↑10/11/2021 01:23Prvo da se slozimo da je jako lako kupiti ovaj izmuceni narod. Samo sto se rijetki sjete da makar i to urade.Gerro wrote: ↑10/11/2021 01:07
Kakve veze ima kad sam registrovan? Za genocidase znas ko su. Zeljko Komsici su tihi neprijatelji ovog naroda i kao takvi su najgori. Lik je kupio ovim potezom ljude koji se vode emocijama a ne zdravim razumom a nazalost takvih je puno kod nas.
Al hej dobar je Zeljko Komsic, ipak nosi ruksak i voza se u tramvaju.
#justbosnjothings
Isto tako, ja kazem "hebo Zeljka u mnogim stvarima".
ALI, sasvim je drugo, kad neko izmisli potpuno novu dimenziju bezobrazluka i podvale, pa kaze, slusaj sad: "ZK je gori od genocidasa"!!!
Misu mali bjezi u rupu iz koje si izmigoljio i ne pokusavaj se pravdati. Sram da te bude!!!
- luckylaka
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#51229 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Imati drugacije misljenje od vecine je trolanje.
-
kanguru
#51230 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Profesionalni kontraš, provokator i troll na svakoj temi, od Liverpoola i MIlana, preko politike do hamburgera. Komentator koji ne zna za normalan i civilizovan diskurs, to su odlike paćenika, kompleksaša i nesretnih ljudi.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
-
Osmi Socrates
#51234 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Treba imati mišljenje koje se oslanja na nešto činjenično, realno, dokazivo, moralno opravdano, potvrđeno od stručnjaka, itd.
Nije važno da li ga dijeliš sa jednim čovjekom ili milijardama ljudi.
Nekim ljudima internet definitivno škodi. Napisati da je Komšić gori od genocidaša nije mišljenje.
Nije važno da li ga dijeliš sa jednim čovjekom ili milijardama ljudi.
Nekim ljudima internet definitivno škodi. Napisati da je Komšić gori od genocidaša nije mišljenje.
- ultima_palabra
#51235 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Isto kao i SDA, ni oni nista ne rade osim sto pokazuju da dijele vrijednosti kao i njihovi glasaci. Nikakve razlike. Nije bez razloga Komsic je vec 11 godina u cvrstoj koaliciji sa njima.sehohari wrote: ↑10/11/2021 01:19Zato što on i nema konkurenciju. Mislim, Hrvati su donekle u pravu kada govore da se za Komšića prije svega glasa da "njihov" kandidat Čović ne prođe. Komšiću je dovoljno da ništa ne radi, opet će biti izabran glasovima onih koji ne žele vidjeti dvojac Dodik-Čović u predsjedništvu.Gerro wrote: ↑10/11/2021 01:07
Kakve veze ima kad sam registrovan? Za genocidase znas ko su. Zeljko Komsici su tihi neprijatelji ovog naroda i kao takvi su najgori. Lik je kupio ovim potezom ljude koji se vode emocijama a ne zdravim razumom a nazalost takvih je puno kod nas.
Al hej dobar je Zeljko Komsic, ipak nosi ruksak i voza se u tramvaju.
#justbosnjothings
On samo treba pokazati da postoji i da dijeli iste vrijednosti kao i njegovi glasači, ostalo je nebitno. To i radi.
Ipak, smatram da je opet imao neke dobre poteze. Da imam izbor između bilo koga iz SDA i njega, dao bi mu deset puta glas.
-
Osmi Socrates
#51236 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Šta bi tačno Komšić trebao da radi da zadovolji sve vas koji ga kritikujete?
- ultima_palabra
#51237 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da prestane biti Bakirova pudlica. Da ugasi onaj abortus od stranke.Osmi Socrates wrote: ↑10/11/2021 02:17 Šta bi tačno Komšić trebao da radi da zadovolji sve vas koji ga kritikujete?
-
Osmi Socrates
#51238 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
On Bakira nije ni stvorio, neće ga on ni poraziti Trebali bi ga poraziti glasači. I njega i SDA.ultima_palabra wrote: ↑10/11/2021 02:22Da prestane biti Bakirova pudlica. Da ugasi onaj abortus od stranke.Osmi Socrates wrote: ↑10/11/2021 02:17 Šta bi tačno Komšić trebao da radi da zadovolji sve vas koji ga kritikujete?
A kako će djelovati bez stranke? Šta će, nazad u ništa bolji brlog od SDP-a? Čovjek djeluje najbolje što može u okolnostima koje on nije stvorio.
I ne znam kad ćete prestati sa zamjeranjem ovim ili onim koalicijama. Dosad je u BiH svako sa svakim bio u koaliciji, barem jednom. Ili je već sarađivao sa ljudima iz drugih stranaka.
Valjda je jasno onda da tu ne treba tražiti neku principijelnost jer je politička realnost da u razne neprincipijelne koalicije moraš ulaziti da bi formirao vlast. U zemlji kao što je BiH, bilo kakva vlast je bolja od bezvlašća. To važi i za većinu država u svijetu.
Vjerovanje da bi Komšićev frontalni sukob sa SDA dao bilo kakav pozitivan rezultat upravo zbog njega nije bazirano ni na čemu. Onako, uprazno teoretiziranje.
- ultima_palabra
#51239 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sa SDA ko je god bio u koaliciji, propao je ko Grcka... zato ih iole ozbiljne stranke izbjegavaju, ostaju im samo potrosena drustva jednog lica kao SBB i DF od kojih posten covjek bjezi kao od kuge.Osmi Socrates wrote: ↑10/11/2021 02:34On Bakira nije ni stvorio, neće ga on ni poraziti Trebali bi ga poraziti glasači. I njega i SDA.ultima_palabra wrote: ↑10/11/2021 02:22
Da prestane biti Bakirova pudlica. Da ugasi onaj abortus od stranke.
A kako će djelovati bez stranke? Šta će, nazad u ništa bolji brlog od SDP-a? Čovjek djeluje najbolje što može u okolnostima koje on nije stvorio.
I ne znam kad ćete prestati sa zamjeranjem ovim ili onim koalicijama. Dosad je u BiH svako sa svakim bio u koaliciji, barem jednom. Ili je već sarađivao sa ljudima iz drugih stranaka.
Valjda je jasno onda da tu ne treba tražiti neku principijelnost jer je politička realnost da u razne neprincipijelne koalicije moraš ulaziti da bi formirao vlast. U zemlji kao što je BiH, bilo kakva vlast je bolja od bezvlašća. To važi i za većinu država u svijetu.
Vjerovanje da bi Komšićev frontalni sukob sa SDA dao bilo kakav pozitivan rezultat upravo zbog njega nije bazirano ni na čemu. Onako, uprazno teoretiziranje.
Koliko ja vidim, ti si sampion ispraznog teoretiziranja i relativiziranja. Supstanca nula bodova.
-
Osmi Socrates
#51240 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I kako je on bogati "Bakirova pudlica" oko stvari na koje može uticati?
Eto, nedavno je izrazio protivljenje da Bakir ide u Zagreb na razgovor sa Milanovićem.
Eto, nedavno je izrazio protivljenje da Bakir ide u Zagreb na razgovor sa Milanovićem.
-
Osmi Socrates
#51241 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ko šupljira vidi se. Koje su to iole ozbiljne stranke u Federaciji? Po čemu su ozbiljne?ultima_palabra wrote: ↑10/11/2021 02:40Sa SDA ko je god bio u koaliciji, propao je ko Grcka... zato ih iole ozbiljne stranke izbjegavaju, ostaju im samo potrosena drustva jednog lica kao SBB i DF od kojih posten covjek bjezi kao od kuge.Osmi Socrates wrote: ↑10/11/2021 02:34
On Bakira nije ni stvorio, neće ga on ni poraziti Trebali bi ga poraziti glasači. I njega i SDA.
Koliko ja vidim, ti si sampion ispraznog teoretiziranja i relativiziranja. Supstanca nula bodova.
Ja ne vidim nijednu. Osim što je SDA ozbiljna stranka zbog održavanja na vlasti već decenijama.
-
Osmi Socrates
#51242 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zbog istog razloga, i HDZ je ozbiljna stranka.
- ultima_palabra
#51243 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U bosnjackoj politici dugo postoji ta good cop-bad cop sema... uvijek je jedan nezgodan, tvrd pregovarac, a drugi bi kao pristao na sve ali ne moze nista bez prvog... a sve vrijeme zajedno dogovaraju taktiku. Tako je bio duet Silajdzic(BC)-Tihic(GC), pa Lagumdzija(BC)-Tihic(GC), Izetbegovic(BC)-Radoncic(GC) i sada Komsic(BC)-Izetbegovic(GC).Osmi Socrates wrote: ↑10/11/2021 02:42 I kako je on bogati "Bakirova pudlica" oko stvari na koje može uticati?
Sve je to sarada, ali cesto se na taj nacin odbijaju neke inicijative MZ koje nisu bas najbolje, ali potrebno ih je odbiti bez da se stranci uvrijede.
-
kanguru
#51244 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne znam dokad će trajati ta hajka na Komšića i priča da je "izdao" Sarajevo? Zbog koalicije sa SDA? Strankom koja svakako drži sve ključne pozicije u ovom gradu već 30 godina? Je li bilo realno očekivati da će oni tek tako nestati sa scene preko noći? Dok polupismeni krezavi glasači i dalje bjesomučno glasaju za njih u dovoljnoj mjeri da se ovi ipak izmigolje i opstanu na sceni? Navedite mi još jednog političara probosanske orijentacije koji može da parira Komšiću, koji ne spominje nacionalne prefikse ili izborne jedinice, vraćanje nadležnosti entitetima i sranja o "legitimnim predstavnicima" nacionalnih korpusa. Komšić je najpovoljnija građanska opcija u ovom trenutku i ponavljam, zamislite na šta bi ova država ličila u ovom kritičnom trenutku da u Predsjedništvu sjede zajedno Dodik i Čović. 
- ultima_palabra
#51245 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Meni se realno kenja od izbornih jedinica, nadleznosti entiteta i legitimnosti... sve su to ublehe i isti status quo ce ostati jos decenijama, a i ako se slucajno promijeni, nametnuce ga stranci a tu Komsic ne moze ni pomoci ni odmoci.kanguru wrote: ↑10/11/2021 02:50 Ne znam dokad će trajati ta hajka na Komšića i priča da je "izdao" Sarajevo? Zbog koalicije sa SDA? Strankom koja svakako drži sve ključne pozicije u ovom gradu već 30 godina? Je li bilo realno očekivati da će oni tek tako nestati sa scene preko noći? Dok polupismeni krezavi glasači i dalje bjesomučno glasaju za njih u dovoljnoj mjeri da se ovi ipak izmigolje i opstanu na sceni? Navedite mi još jednog političara probosanske orijentacije koji može da parira Komšiću, koji ne spominje nacionalne prefikse ili izborne jedinice, vraćanje nadležnosti entitetima i sranja o "legitimnim predstavnicima" nacionalnih korpusa. Komšić je najpovoljnija građanska opcija u ovom trenutku i ponavljam, zamislite na šta bi ova država ličila u ovom kritičnom trenutku da u Predsjedništvu sjede zajedno Dodik i Čović.![]()
S druge strane, itekako mi je stalo da na nizim nivoima koji su jedini operativni, SDA vise ne primirise vlasti... sto je itekako moguce da nema prevrtaca poput Komsica koji prije izbora pricaju jedno, a poslije rade drugo.
-
Osmi Socrates
#51246 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa jasno je da u BiH nema ozbiljnih stranaka, osim onih koje su zajahale na nacionalizam.
U takvom okruženju, neka pro-bosanska opcija je da se oslone na jake ličnosti. Trenutno, jače ličnosti od Komšića nema. Vjerovatno bi i on radije da može bez stranke, jer to podrazumijeva kompromitiranje u BiH politici, ali ne može.
Nije valjda Dinokio jaka ličnost. Uozbiljite se.
U takvom okruženju, neka pro-bosanska opcija je da se oslone na jake ličnosti. Trenutno, jače ličnosti od Komšića nema. Vjerovatno bi i on radije da može bez stranke, jer to podrazumijeva kompromitiranje u BiH politici, ali ne može.
Nije valjda Dinokio jaka ličnost. Uozbiljite se.
- Styling
#51247 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pudlica je samim tim sto,je doVolio da u svim pregovorima oko izbornog zakona i svega sto se desava u drzavi, njega i njegovu stranku zastupa Bakir i govori i u njegovo ime. Gdje je DF u ovim razgovorima o buducnosti drzave?Osmi Socrates wrote: ↑10/11/2021 02:42 I kako je on bogati "Bakirova pudlica" oko stvari na koje može uticati?
- Arminovski
#51248 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Super su njegovi stavovi ali trevao je ostati i preispitati novinara hladne glave. Molim lijepo, a u čemu vi vi vidite razliku izmedju genocida i strašnog zločina? Novinar bi imao šansu da sam pane na svojoj tezi. Latinka Perović je to lijepo objasnila.
https://youtu.be/9DSGIZgP8Pk
Na 43.05
-
Osmi Socrates
#51249 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ko kaže da u bilo kakvim pregovorima Bakir zastupa Komšićevu stranku i priča u njegovo ime? Ne može Komšić sprječavati Bakira da pregovara sa bilo kim o bilo čemu. Kao što rekoh, to je politička realnost u BiH. Na glasačima je da tu realnost izmijene. Komšić je sam ne može izmijeniti.Styling wrote: ↑10/11/2021 07:06Pudlica je samim tim sto,je doVolio da u svim pregovorima oko izbornog zakona i svega sto se desava u drzavi, njega i njegovu stranku zastupa Bakir i govori i u njegovo ime. Gdje je DF u ovim razgovorima o buducnosti drzave?Osmi Socrates wrote: ↑10/11/2021 02:42 I kako je on bogati "Bakirova pudlica" oko stvari na koje može uticati?
Što ostale stranke i pojedinci ne sprječavaju Bakira?
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#51250 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa DF je u koaliciji sa HDZ i SDA
saučesnici svih mogucih afera na nivou F. i BiH zadnjih 7 godina. Pametnom dosta