SDA-All about

Johnny_x

#68701 Re: SDA-All about

Post by Johnny_x »

Upalili se SDA botovi da nam predstave Hasana Cengica kao neku pozitivnu osobu i osobu koja je dala veliki doprinos u naouruzavanju Armije BiH, a mece ta armija botova da priznaju da je bio jedan ratni profiter i koji je zaradio novac preprodavajuci oruzje toj istoj armiji.
tandmand

#68702 Re: SDA-All about

Post by tandmand »

đe će vako o našem lideru i njegovoj stranci

"lider, kolovođa, mašinovođa, Sandokan"

putokaz1

#68703 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Što je čudna ova SDA
Mujo Suljo,Haso Huso dok su u SDA su Lopovi
kad izađu postaju Socijaldemokrate,Ljevičari,Liberalisti sa '' '' :lol: :lol: :lol:
tovarish

#68704 Re: SDA-All about

Post by tovarish »

Johnny_x wrote: 07/11/2021 16:29 Upalili se SDA botovi da nam predstave Hasana Cengica kao neku pozitivnu osobu i osobu koja je dala veliki doprinos u naouruzavanju Armije BiH, a mece ta armija botova da priznaju da je bio jedan ratni profiter i koji je zaradio novac preprodavajuci oruzje toj istoj armiji.
Eno i nip-ovci nariču za njim na pressmediji.
nikad_vise

#68705 Re: SDA-All about

Post by nikad_vise »

Covjek je umro i glupost je bilo sta vise pricati.I ja licno izrazavam saucesce porodici Hasana Cengica,za kojeg smatram da je imao odredjenu pozitivnu ulogu za ovaj narod u zadnjih 30 godina.Sigurno da je imao i nekih gresaka,mozda i mnogo cega drugog al o tome neka mu sudi onaj na drugom svijetu.
Te price neke i gluposti koje nekada mediji sire cesto su daleko od istine,i sluze u svrhu da oblate covjeka.Vjerovatno je nesto i istina u svim tim aferama,vjerovatno je i mnogo toga lazi medju njima,al o tim stvarima neka mu sudi onaj gore.Ovozemaljski sud ga nije osudio za djela koja mu mediji stavljaju na teren.U svakom slucaju rahmet mu dusi :thumbup:
S4mpion

#68706 Re: SDA-All about

Post by S4mpion »

Neka ovi, što Čengiću odu na dženazu, dobro pripaze na džepove, taj će ih i mrtav pokrast'.
noviforumas

#68707 Re: SDA-All about

Post by noviforumas »

Sta Faruk Sehic radi SDA zgadiji na Twitteru, milina ga citat :mrgreen:

https://twitter.com/faruksehic70
drug_profi

#68708 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Sta kazu, o mrtvima sve najljepse...
Treba imat zeludac i za to...
Pljuc...
putokaz1

#68709 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

I Cengic i Zukorlic su napustili SDA,ali politiku Njihovu NE
jazzer

#68710 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Tipican izdanak SDA. U ratu ''nabavljao'' oruzje, boravio vani dok se ovdje ginulo. Nakon rata uzjahao na budzet i nijedne marke nije zaradio
a da nije budzetska. Usput pozaposljavao u BH telekomu uzu i siru rodbinu, tja nece on dozvoliti da mu najrodjenije
dere neki privatnik.

Helem, njemu i njegovim nije bilo najtezih 25 godina. Dapace...
Styling

#68711 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Zna li se da li je neko od zvanicnika Srbije dosao na dzenazu Zukorlicu? Ipak je bio potpredsjednik Skupstine Srbije i predsjednik jedne od parlamentarnih stranaka. A i muftija je.
muha_sa

#68712 Re: SDA-All about

Post by muha_sa »

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/22 ... enija.html

FELJTON / SVE TAJNE I POSLOVI HASANA ČENGIĆA (I): Zašto se tako malo zna i govori o preminulom Čengiću, uz Aliju Izetbegovića najmoćnijem bošnjačkom političaru zadnjih decenija?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#68713 Re: SDA-All about

Post by pici »

taj je bio mutan ko miljacka... nije dzaba bio na crnim listama zapadnih agencija, zbog sumljivih saveza sa fundementalistima iz islamskih zemalja... sto bi rekli stari azerbedjanci, jedno govno manje...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#68714 Re: SDA-All about

Post by pici »

...
meridiyan

#68715 Re: SDA-All about

Post by meridiyan »

dupli
Last edited by meridiyan on 08/11/2021 21:14, edited 1 time in total.
tandmand

#68717 Re: SDA-All about

Post by tandmand »

Izetbegović: Ljudi planiraju odmore, a ne ratove

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović poručio je kako nema razloga za rat.

“Da bi bilo rata, narodi treba da budu ugroženi, ali toga nema u Bosni i Hercegovini. Kad neko vodi iracionalne politike i ugrožava mir narod reaguje. Narod nije za to, ni Bošnjaci, ni Srbi, ni Hrvati, ljudi planiraju odmore, a ne ratove“, rekao je Izetbegović za N1.
Image

Mir brate mir - NE RACUNAJTE NA NAS
Novak20

#68718 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

Je li bilo ovo ?

Mislio sam da je satirični tekst sa poskoka. :D

https://www.dnevnik.ba/vijesti/izetbego ... om-2620432
Izetbegović: Erdogan je genijalac. Dobar je sa srpskom stranom i naravno s bošnjačkom!

Predsjednik SDA i dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je za N1 da je na sastanku s predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom razgovarao “o svemu”, odnosno o cijeloj situaciji u Bosni i Hercegovini te da je sastanak trajao dva sata.
“Erdogan ima dobre odnose s Vučićem pa i s Dodikom i on je čovjek kojem to polazi za rukom te to treba iskoristiti. Umjesto da pravimo probleme koji će otjerati djecu iz ove zemlje i Balkana, hajde da pravimo normalniju državu, da pravimo autoput Sarajevo – Beograd, da radimo razne dobre stvari gdje nam može pomoći turska strana“, izjavio je Izetbegović.

O tome ima li predsjednik Turske ideju kako bi se trenutna kriza mogla prevazići, Izetbegović kaže da ne treba pristati na ideju Zorana Milanovića o “tri velika brata”.

“Vidite, pozvani su bili, a mislim da je to bila ideja Zorana Milanovića, tri predstavnika tri naroda u BiH, pa uzmi i ‘tri velika brata’. Na to ne treba pristati. Ja nisam na to pristao. Ova zemlja ima svoje institucije. Ja nisam bošnjački predstavnik, ja sam predstavnik jedne stranke. Ne želim da Bosnu i Hercegovinu na takav način tretiraju“, istakao je Izetbegović.

Erdogan je pitao je li istina da nisam zainteresiran za tu stvar, ja sam rekao da jeste. Pa šta možemo pomoći, upitao je. Ja sam rekao da je on (Erdogan) dobar sa srpskom stranom i naravno jako dobar sa bošnjačkom. Da može ući u taj problem pa nam pokušati ukazati iz daljine na neku mogućnost, jer Erdogan je genijalac. Od jednog neuglednog orijentalnog grada on je napravio moderni, savršeno uređeni Istanbul. Od jedne neuredne ekonomije napravio je jednu od najboljih ekonomija na svijetu. On je čovjek koji zna prepoznati i njegovi saradnici će ući u ovaj odnos u BiH, upoznat će ga sa svime i možda i on mogne iz daljine, a sa svojim iskustvom da prepozna ono što mi ovdje ne vidimo, jer su nam drveta pred nosom, što se kaže“, rekao je lider SDA i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.
zrakomlat

#68719 Re: SDA-All about

Post by zrakomlat »

Novak20 wrote: 08/11/2021 23:16 Je li bilo ovo ?

Mislio sam da je satirični tekst sa poskoka. :D

https://www.dnevnik.ba/vijesti/izetbego ... om-2620432
Izetbegović: Erdogan je genijalac. Dobar je sa srpskom stranom i naravno s bošnjačkom!

Predsjednik SDA i dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je za N1 da je na sastanku s predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom razgovarao “o svemu”, odnosno o cijeloj situaciji u Bosni i Hercegovini te da je sastanak trajao dva sata.
“Erdogan ima dobre odnose s Vučićem pa i s Dodikom i on je čovjek kojem to polazi za rukom te to treba iskoristiti. Umjesto da pravimo probleme koji će otjerati djecu iz ove zemlje i Balkana, hajde da pravimo normalniju državu, da pravimo autoput Sarajevo – Beograd, da radimo razne dobre stvari gdje nam može pomoći turska strana“, izjavio je Izetbegović.

O tome ima li predsjednik Turske ideju kako bi se trenutna kriza mogla prevazići, Izetbegović kaže da ne treba pristati na ideju Zorana Milanovića o “tri velika brata”.

“Vidite, pozvani su bili, a mislim da je to bila ideja Zorana Milanovića, tri predstavnika tri naroda u BiH, pa uzmi i ‘tri velika brata’. Na to ne treba pristati. Ja nisam na to pristao. Ova zemlja ima svoje institucije. Ja nisam bošnjački predstavnik, ja sam predstavnik jedne stranke. Ne želim da Bosnu i Hercegovinu na takav način tretiraju“, istakao je Izetbegović.

Erdogan je pitao je li istina da nisam zainteresiran za tu stvar, ja sam rekao da jeste. Pa šta možemo pomoći, upitao je. Ja sam rekao da je on (Erdogan) dobar sa srpskom stranom i naravno jako dobar sa bošnjačkom. Da može ući u taj problem pa nam pokušati ukazati iz daljine na neku mogućnost, jer Erdogan je genijalac. Od jednog neuglednog orijentalnog grada on je napravio moderni, savršeno uređeni Istanbul. Od jedne neuredne ekonomije napravio je jednu od najboljih ekonomija na svijetu. On je čovjek koji zna prepoznati i njegovi saradnici će ući u ovaj odnos u BiH, upoznat će ga sa svime i možda i on mogne iz daljine, a sa svojim iskustvom da prepozna ono što mi ovdje ne vidimo, jer su nam drveta pred nosom, što se kaže“, rekao je lider SDA i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.
Otprilike tako. Koja pukotina ovaj bake. Cijeli tekst je vrlo čudan, najblaže rečeno.
Novak20

#68720 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

Na stranu politika ali da jedan arhitekt kaže da je Istanbul bio neugledan orijentalni grad............ :lol:
kamberovica polje

#68721 Re: SDA-All about

Post by kamberovica polje »

Novak20 wrote: 08/11/2021 23:32 Na stranu politika ali da jedan arhitekt kaže da je Istanbul bio neugledan orijentalni grad............ :lol:
:lol:
Da nije zamijenio Dubai i Istanbul?
drug_profi

#68722 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Pa ljepše bi to Kirba naš DIA...
Novak20

#68723 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

drug_profi wrote: 08/11/2021 23:49 Pa ljepše bi to Kirba naš DIA...
:lol:
Uh, u pravu si. Ali bio je godinama direktor Zavoda za izgradnju KS pa se nije baš iskazao osim u davanju parcela i posla jaranima.
Styling

#68724 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Meni je drago sto je on i njegova stranka od Sarajeva, grada prosperiteta sa potencijalnim razvojnim kapacitetima napravio kasabu u kojoj i kada nema magle nedostaje kisika. Sve sto je moglo da se upropasti, SDA je upropastila. Sve zelene povrsine koje su mogli ukrasti i pretvoriti u beton su i uradili. I ono ima obraza nesto reci za Stambol. Pa i u najgora vremena srednjeg vijeka Stambol je za Sarajevo bio kosmopolitski grad.

On opet hoce cusku od Erdoana.
breuer

#68725 Re: SDA-All about

Post by breuer »

Styling wrote: 09/11/2021 07:08 Meni je drago sto je on i njegova stranka od Sarajeva, grada prosperiteta sa potencijalnim razvojnim kapacitetima napravio kasabu u kojoj i kada nema magle nedostaje kisika. Sve sto je moglo da se upropasti, SDA je upropastila. Sve zelene povrsine koje su mogli ukrasti i pretvoriti u beton su i uradili. I ono ima obraza nesto reci za Stambol. Pa i u najgora vremena srednjeg vijeka Stambol je za Sarajevo bio kosmopolitski grad.

On opet hoce cusku od Erdoana.
u najgora vremena srednjeg vijeka "Stambol" je bio centar svijeta :D a Sarajevo jedva da je i postojalo
Post Reply