Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dr_Proka wrote: ↑05/11/2021 21:52
Kako ono reče da se mijenja sinhronizacija? ja ne mogu nikako to podesiti na boxu
Ako je EON box na mreži sa koaksijalnim kablom, onda u postavkama EON aplikacije treba podesiti prvi jezik zvuka na hrvatski ili srpski po želji, i onda prebaciti na drugi kanal i ponovo se vratiti na taj kanal.
P.S. Crtani: Scooby Doo i Ninjago nisu bili sinhronizovani, a crtani Power Players koji sad ide je sinhronizovan na sva tri jezika.
Hvala. Dal slučajno ti ili neko imate spisak koji strani kanali imaju sinhronizacije i koji jezici?
Porezni Obveznik wrote: ↑06/11/2021 19:38
Jel' mene Telemach zajebava. Ovako čitav dan, dođe pa nestane.
Ako si koristio EON Connect, uđi u aplikaciju i ugasi roditeljsku kontrolu, trebalo bi prestati.
Ako ne prestane, vrati modem na fabrička podešavanja i bit će ok.
Jesam koristio EON Connect, ali nikad nisam koristio roditeljsku kontrolu niti definisao profile. Na modemu je Parental controls na OFF. U Reportsu od Parental Controls nema ništa. Pored ovoga, tu je i problem sa certifikatima.
I ovo se dešava nasumično. Sličnu poruku dobijam i na mobitelu. Mislim, spominje *.united.cloud
U svakom slučaju hvala na odgovoru.
Last edited by Porezni Obveznik on 06/11/2021 20:08, edited 1 time in total.
Porezni Obveznik wrote: ↑06/11/2021 20:06
Jesam koristio EON Connect, ali nikad nisam koristio definisao roditeljsku kontrolu niti definisao profile. Na modemu je Parental controls na OFF. U Reportsu od Parental Controls nema ništa. Pored ovoga, tu je i problem sa certifikatima.
I ovo se dešava nasumično. Sličnu poruku dobijam i na mobitelu. Mislim, spominje *.united.cloud
U svakom slučaju hvala na odgovoru.
Dešavalo se i meni, nisam ništa mogao kroz postavke i javila mi se njihova napredna podrška i rekla da vratim modem na fabričke kroz ono ubadanje u rupicu sa zadnje strane modema.
Nakon vraćanja na fabričke postavke me više nije zezalo.
Prirodna nepogoda i serete zbog nestanka interneta i tražite neku naknadu računa. Jeste toliko bolesni u glavu da vam je u ovakvoj situaciji internet glavna priča? Šta će biti sutra, zemljotres kad nas sve poruši, pitat ćete što nema interneta i kakve su to bandere koje se sruše od zemljotresa?
Kompletan Balkan je tesko bolesna sredina. Vise me nista ne cudi od ovog naroda sto ove prezivljava.
Je li dovoljno 20-25 mbps za neometano praćenje EON-a izvan mreže. Planiram uzeti taj paket uz EON OTT box, samo mi nije jasna svrha priključne takse od 80/40 KM... Također, osnovni paket je 24.50 KM + 5 KM renta za box, a Full paket 30.50 KM, renta se ne plaća... dođe na isto.
dzenanalic22 wrote: ↑06/11/2021 21:43
Je li dovoljno 20-25 mbps za neometano praćenje EON-a izvan mreže. Planiram uzeti taj paket uz EON OTT box, samo mi nije jasna svrha priključne takse od 80/40 KM... Također, osnovni paket je 24.50 KM + 5 KM renta za box, a Full paket 30.50 KM, renta se ne plaća... dođe na isto.
Jeste, SD kanali ti vuku nekih 4-5 Mbps, HD kanali 8-10 Mbps, a 4K od 15-20 Mbps.
Dr_Proka wrote: ↑07/11/2021 11:49
Ma ti si sve u jednom dao, iskreno mnogih se kanala i ne sjećam kao npr makedonija sat da je ikad bila u ponudi
Tu je sve razvrstano po kategorijama, i za svaki kanal postoje sve informacije, a naveo sam i sve kanale koji su ikad bili u ponudi otkako je Telemach počeo sa radom od 10/2010.
channel10 wrote: ↑07/11/2021 11:41
Da li kod prikljucenja drugog resivera treba provuci pored koaksijalnog kabla i utp kabl do drugog resiver ili ne treba utp kabl?
Glavni resiver bi bio u jednoj sobi zajedno sa modemom, a u toj drugoj samo resiver.
channel10 wrote: ↑07/11/2021 11:41
Da li kod prikljucenja drugog resivera treba provuci pored koaksijalnog kabla i utp kabl do drugog resiver ili ne treba utp kabl?
Glavni resiver bi bio u jednoj sobi zajedno sa modemom, a u toj drugoj samo resiver.
Iko?
Trazi PDS 3 resiver i nece ti trebati mrezni kabl osim coax kabla
U drugom objektu imam pds 2 u okviru d3 kuce, cini mi se da je oznaka 2100...
Da li je taj pds3 kompatibilan sa eon paketima?
Taj PDS 2 moras i mreznim kablom spojiti da bi mogao vracati sadrzaj unazad. Dok kod pds 3 to ima sam u sebi indovoljan je coax kabl.
Cim telemach nudi onda je kompartibilan
Obradovao si me
Osteman zid, postavljen buzir i provucen samo coax kabl u dvije prostorije u stanu. Izmalterisan zid i sve zatvoreno.
Sretnem komsiju koji je penziju zaradio kao monter u BHT i kroz pricu dodjemo do one price oko optike u BHT i spomenem mu ovo sto sam uradio. Kaze trebao si i utp kabl provuci za drugi tv. Meni oci stale .
Valjda kod moje tv treba i utp pa zbog toga pitam. Znaci dovoljan je i coax. Odmah mi je lakse
Hvala