Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Obligadogami

#151 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?

Post by Obligadogami »

DZONPI wrote: 07/11/2021 07:14 Pasa moj tako ti je i ovdje bilo.Lako je trebi bilo bacat suplje koje dodju u Sarajevo radit studirat.Padaju ko kruske ali domacu ufatit e to je bila umjetnost.Kad se te ufuraju jebo ti sve trebe svjeta.Na moru Beogradzanku maznes za sekundu pridjes Sarajki koda je iz Pariza ufurana do boli.E tako ti je i tamo.Ja zivim u Holandiji one su malo mekse ali za isprobat.Mozda ti je tanka prica moras ubost sto kazu u kost a ti mozda previse okolisas pa nisi intetesantan.Probaj direktniji bit a ne tamte vamte.
No njoke

Begiška je tu i došla da ga primi nisi ti nista uhvatio.

Sarajka je isto dosla da ga primi ali nije u begisu kontas.
mali_balon

#152 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?

Post by mali_balon »

Obligadogami wrote: 07/11/2021 09:05
DZONPI wrote: 07/11/2021 07:14 Pasa moj tako ti je i ovdje bilo.Lako je trebi bilo bacat suplje koje dodju u Sarajevo radit studirat.Padaju ko kruske ali domacu ufatit e to je bila umjetnost.Kad se te ufuraju jebo ti sve trebe svjeta.Na moru Beogradzanku maznes za sekundu pridjes Sarajki koda je iz Pariza ufurana do boli.E tako ti je i tamo.Ja zivim u Holandiji one su malo mekse ali za isprobat.Mozda ti je tanka prica moras ubost sto kazu u kost a ti mozda previse okolisas pa nisi intetesantan.Probaj direktniji bit a ne tamte vamte.
No njoke

Begiška je tu i došla da ga primi nisi ti nista uhvatio.

Sarajka je isto dosla da ga primi ali nije u begisu kontas.
Ekzekli, dala bi ona ali zna da ce sutra cijela mahala znat....
Bosanac sa dna kace

#153 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?

Post by Bosanac sa dna kace »

Autor teme mora promijeniti pristup tim damama.
Bio tamo u sve tri zemlje, sve je suprotno što i on, a i drugi pišu.
Može se upoznati fina Skandinavka i bez skupe odjeće i s minimalnim znanjem njihovog jezika... Što bi rekli bitno je bit' uporan.
Piaty

#154 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?

Post by Piaty »

Budi uporan (budi naporan). Vala dobar savjet :)

Svodite pricu o novcanicima, hocete se tako opravdati, kao da Svedjanke zanimaju novcanici. To zanima Bosanke.

Svedjanke ne begenisu Bosance, a te price "pasa moj, ja kada sam joj... pasa moj, ti moras nju kao sto sam ja"...te price ne postoje. Postoje ali mozda u Hadzicima i Tarcinu
p206

#155 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?

Post by p206 »

kako mi omalovažavamo sve naše to je za gađenja

jebo vas sve njihovo koje je "bolje" od našeg
swanfilter

#156 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?

Post by swanfilter »

Piaty wrote: 07/11/2021 09:38 Budi uporan (budi naporan). Vala dobar savjet :)

Svodite pricu o novcanicima, hocete se tako opravdati, kao da Svedjanke zanimaju novcanici. To zanima Bosanke.

Svedjanke ne begenisu Bosance, a te price "pasa moj, ja kada sam joj... pasa moj, ti moras nju kao sto sam ja"...te price ne postoje. Postoje ali mozda u Hadzicima i Tarcinu

I zavrsiti sa prijavom za uznemiravanje ...
Ecci
Vozim: Biciklam

#157 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?

Post by Ecci »

Skandinavke su emancipovane zene, koje su uvijek dobro materijalno obezbijedjene pa je ne mozes zadiviti autom, telefonom...Ako si visoko obrazovan, imas jaku karijeru, ako si i sam emancipovan, imas super sanse i za ozbiljniju vezu.

Mahanje pedeseticom, telefonom, kljucevima ostavi za Bosnu, u Skandinaviji ispadnes glup.
swanfilter

#158 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?

Post by swanfilter »

Ecci wrote: 07/11/2021 11:51 Skandinavke su emancipovane zene, koje su uvijek dobro materijalno obezbijedjene pa je ne mozes zadiviti autom, telefonom...Ako si visoko obrazovan, imas jaku karijeru, ako si i sam emancipovan, imas super sanse i za ozbiljniju vezu.

Mahanje pedeseticom, telefonom, kljucevima ostavi za Bosnu, u Skandinaviji ispadnes glup.
Upravo. I neko ce reci, pa tako je svugdje na Zapadu, al nije bas tako.

Radim u ugostiteljstvu i viđam ljude iz svih djelova svijeta, Skandinavke odskacu cak i po ponasanju za stolom. Zapitas se, ko kolo vodi ...
KraljicaIzJajca

#159 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?

Post by KraljicaIzJajca »

swanfilter wrote: 07/11/2021 12:09
Ecci wrote: 07/11/2021 11:51 Skandinavke su emancipovane zene, koje su uvijek dobro materijalno obezbijedjene pa je ne mozes zadiviti autom, telefonom...Ako si visoko obrazovan, imas jaku karijeru, ako si i sam emancipovan, imas super sanse i za ozbiljniju vezu.

Upravo. I neko ce reci, pa tako je svugdje na Zapadu, al nije bas tako.

Radim u ugostiteljstvu i viđam ljude iz svih djelova svijeta, Skandinavke odskacu cak i po ponasanju za stolom. Zapitas se, ko kolo vodi ...
Kako, ozbiljno pitam? Što ih odvaja od drugih emancipiranih žena?
billy organ

#160 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?

Post by billy organ »

A Amerikanke? Pretpostavljam da su one mnogo otvorenije po tom pitanju.
DZONPI

#161 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?

Post by DZONPI »

Odvedi je na cevape ima da te ganjaju po Oslu a moze i Kopenhagenu.
Edin H.

#162 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?

Post by Edin H. »

billy organ wrote: 07/11/2021 15:45 A Amerikanke? Pretpostavljam da su one mnogo otvorenije po tom pitanju.
Prisustvovao sam prezentaciji koju je drzala Amerikanka.
Kada je zavrsila pita da li neko ima pitanja.
Jedan od prisutnih, inace porijeklom iz jedne od zemalja sa kojom se granicila bivsa Jugoslavija postavlja pitanje: "Imas li ti americki pasos?" :D
Ludzak

#163 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?

Post by Ludzak »

Ja sam Bosanac, a Bosanke me nece. Tako da ti je to sve isto. :mrgreen:
u-pet-deka

#164 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?

Post by u-pet-deka »

Što se tiče Danske, nije nemoguće naći mješovite brakove između Danaca i naših ljudi. Vidjet ćete primjere kako se on, ili ona uda za Danca. Prava pitanja su koliko dugo takvi brakovi traju i o kom društvenom sloju je riječ, u ovom drugom mislim o pozadini Danaca.
zlajaBHF

#165 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?

Post by zlajaBHF »

Goikoetxea wrote: 03/11/2021 16:23 Znam da na ovom forumu ima dosta naše dijaspore pa mislim da ću moći dobiti neki savjet. Trenutno sam kući pa da iskoristim ovaj forum da vas upitam, pišem malo uopštenije da bi ostalo anonimno.
O meni: u srednjim/kasnim 20tim, obrazovan, u prvih 10% po zaradi u državi, normalne visine (185) i težine (87), držim do sebe, čist, uredan itd...

Nisam ratna dijaspora, u Švedskoj živim 7-8 godina, tako da sam mentalitetom južnjak, izgledom takođe. Pričam lokalni jezik, iznenade se kada čuju da nisam rođen tu, vrlo dobro sam integrisan. Što se tiče religije i mogućeg anti-muslimanskog sentimenta, ja sam iz miješanog braka pa nije lako uočiti muslimansku stranu.

Imam dobar socijalni život, u kojem su većinom stranci, djevojke sam imao, ali lokalnu curu nikada. Idem na dejtove i najviše uspjeha imam sa Balkankama, Libankama, Sirijkama, Poljakinjama, Turkinjama itd. Imam osjećaj da čim se predstavim, kod njih imam bonus poene i krećem iz plusa.

Sa Norvežankama, Dankinjama i Šveđankama je drugačije, pogotovo Dankinje. Sa moje strane ima inicijative, dejtovi se nekada dese, ali od toga ništa (izuzev nekih kratkotrajnih šema) ne bude. Ne mogu da se zamisle sa mnom, ne privlačim ih, nismo fit za nešto više, tako kažu. Generalno postoji određena blokada na početku, i da bi uopšte došlo do dejta traje dosta. Imam osjećaj da imaju predrasude prema nama. A ja se sa njima lako uklopim, u mojim očima su neke od njih stvarno dobar fit za mene.

Ja sam sigurno temperamentniji od lokalaca, topliji, otvoreniji, ali sam vrlo dobro integrisan i ni na koji način zaguljen.

Gledajući okolinu, primjetim da je veza i brakova između Šveđana i strankinja dosta, ali obrnuto rijetko. Većinom neke neozbiljne veze, gdje su ti muškarci odličnog izgleda i otvoreni, popularni u sredini, ono što se kaže odvaljeni i frajeri, pa to domaće žene vole. Ali kada dođe vrijeme za ozbiljne veze i planiranje porodice, radije biraju svoje i sve te zajebancije nestaju.

Trebam reći i da su sva moja iskustva sa Skandinavkama bila isključivo sa ženama bez visoke škole, koje rade prosječne prosječne poslove, srednja klasa. Kada bih prišao ženama koje se kreću u krugu posla i društva oko njega, nikakve simpatije ne bih dobio (obrazovani i sigurno daleko od srednje klase). Ne zanimaju me klase, obrazovanost i sl za izbor buduće žene, samo sam primjetio tu podjelu da se određenom krugu žena ni najmanje ne sviđam.

Zanimaju me vaša iskustva o dejtingu, vezama, brakovima između bosanskih/balkanskih muškaraca i Skandinavki. Šta nas to koči?
Bez zelje da te uvrijedim, mislim da je do tebe :D

Ili da budem malo precizniji, sigurno je do tebe :lol:

Ja sam misljenja da nema mjesta u evropi gdje mozes lakse pokupiti curu nego Dankinju u Danskoj, ako ne racunamo partu mjesta tokom ljeta, tipa Ibiza i slicno.
vazi

#166 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?

Post by vazi »

Mislim da je tebe naci finog bosanca nego finu bosanku.
Možda je malo i do odgoja . Nas muški rod se odgaja kao da je kralj, a žena tako da treba da drži četiri stuba kuće.

Meni je 65 god od toga sam 46 u braku s bosancom. Eto kad bih htjela sve iz početka i da proberem nekog drugog umjesto ovog mog, od toliko muškaraca koje poznajem ni jedan ne zadovoljava 60% najobičnijih kriterija.

Brz ljutnje momci, molim :D

Obrazujte se, učite, širite vidike, razmišljajte malo drugačije, promijenite prizmu :izet:

:run:
Zakalwe
Grijem se na: struju

#167 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?

Post by Zakalwe »

u-pet-deka wrote: 22/11/2021 19:18 Što se tiče Danske, nije nemoguće naći mješovite brakove između Danaca i naših ljudi. Vidjet ćete primjere kako se on, ili ona uda za Danca. Prava pitanja su koliko dugo takvi brakovi traju i o kom društvenom sloju je riječ, u ovom drugom mislim o pozadini Danaca.
Ja sam ozenjen Svedjankom i to traje dugo i bez problema :)
Sociolog

#168 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?

Post by Sociolog »

Cini mi se da je Bilal Suman dok je igrao u Koldingu ozenio prelijepu onu njihovu novinarku.

Ruku na srce, moze se primjetiti tokom ljeta na hrvatskim otocima Korcula Hvar, Vis..solidan broj nasih dijasporaca s Dankinjama i Svedjankama.

Subjektivno, norvezanke su najtezi.
Izuzetak je Aljbim Kurti on je ljubav svog zivota upoznao u zatvoru, valjda mu zena bila tad neka aktivistica za ljudska prava.
broj dva

#169 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?

Post by broj dva »

Zakalwe wrote: 23/11/2021 11:33
u-pet-deka wrote: 22/11/2021 19:18 Što se tiče Danske, nije nemoguće naći mješovite brakove između Danaca i naših ljudi. Vidjet ćete primjere kako se on, ili ona uda za Danca. Prava pitanja su koliko dugo takvi brakovi traju i o kom društvenom sloju je riječ, u ovom drugom mislim o pozadini Danaca.
Ja sam ozenjen Svedjankom i to traje dugo i bez problema :)
To je zato sto volis sci-fi :D
u-pet-deka

#170 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?

Post by u-pet-deka »

Izuzetci su ovi dugotrajni, većina je imala kratkotrajne brakove sa Dancima. Barem primjeri koje ja lično poznajem.
Jack Be Nimble

#171 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?

Post by Jack Be Nimble »

billy organ wrote: 07/11/2021 15:45 A Amerikanke? Pretpostavljam da su one mnogo otvorenije po tom pitanju.
Otvorenije su, ali isto tako svi oni sa strane koji dodju postaju vise "otvoreniji" ka drugima.
Zakalwe
Grijem se na: struju

#172 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?

Post by Zakalwe »

u-pet-deka wrote: 23/11/2021 19:27 Izuzetci su ovi dugotrajni, većina je imala kratkotrajne brakove sa Dancima. Barem primjeri koje ja lično poznajem.
Ja poznajem par nasih ljudi koji su udati/ozenjeni sa Svedjanima i niko se nije razveo. Ironicno, jedan koji je bio ozenjen Bosankom je sada razveden. Naravno, zavisi i od socijalnog staleza. Ako si lose obrazovan ili (relativno) siromasan, mozda nisi tako atraktivan u ocima prosjecne Svedjanke.
Piaty

#173 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?

Post by Piaty »

Mislim da su Svedjani ljepsi od Bosnjaka.

Bar Svedjankama.

I u tome je kec
Bloo
Globalna šefica

#174 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?

Post by Bloo »

Piaty wrote: 24/11/2021 21:11 Mislim da su Svedjani ljepsi od Bosnjaka.

Bar Svedjankama.

I u tome je kec
tobias hysen
olof mellberg sa bradom
fredrik ljungberg
pa braca Skarsgard...

Svima su LJEPIIIIII :mrgreen:
DonieBrasco

#175 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?

Post by DonieBrasco »

Ocekujem uskoro temu nekog naseg lika u Americi sto je dobio korpu i razocarao se u kompletan zenski rod prisutan u Americi.

" Zasto amerikanke, afro-amerikanke, latine, azijatkije i ostale zene od milion nacijonalnosti u SAD ne vole >Bosance< "

A onda ce tema da krene u smjeru da preferiraju afro-amerikacne ne radi para nego zbog duznine ..., a izvorni amerikanci tj. bijelci imaju vise para od bosanca tako da su bosanci donji kako god.
Post Reply