Broj partnera/ica nije garancija za bolja, kvalitetnija iskustva.geralt wrote: ↑04/11/2021 15:10![]()
Ima i ta da je prosjecan Olaf koji je odrastao u seksualno liberalnom drustvu statisticki imao vise partnerica i vise prilike za eksperimentisanje, i da samim tim (opet, gledajuci prosjek) ima vise seksualnog iskustva od "amidze".
Bitno je i sta znas s njim raditi, ne samo koliki je.
Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?
-
KraljicaIzJajca
#101 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?
- -Chesterfield-
#102 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?
Čovjek je rekao finu Bošnjakinju, a ne nevinu. Zna se šta je fina Bošnjakinja...KraljicaIzJajca wrote: ↑04/11/2021 16:06Bošnjakinje nemaju seks prije braka?Hektorijan wrote: ↑04/11/2021 15:08 Nije istina. Imam rođaka u šveCkoj koji ih redovno tambura. I tako svi njegovi drugovi. Kasnije nađu sebi finu Bošnjakinju, ožene se i skrase.
![]()
![]()
-
detroit-mercy
#103 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?
Pa gledaj sad, u USA ces jako cesto vidjeti da bijelac (Amerikanac) zeni azijatkinju ali skoro nikada da se bjelkinja (Amerikanka) udaje za Azijata, valjda je do male cuneGoikoetxea wrote: ↑03/11/2021 16:23 Znam da na ovom forumu ima dosta naše dijaspore pa mislim da ću moći dobiti neki savjet. Trenutno sam kući pa da iskoristim ovaj forum da vas upitam, pišem malo uopštenije da bi ostalo anonimno.
O meni: u srednjim/kasnim 20tim, obrazovan, u prvih 10% po zaradi u državi, normalne visine (185) i težine (87), držim do sebe, čist, uredan itd...
Nisam ratna dijaspora, u Švedskoj živim 7-8 godina, tako da sam mentalitetom južnjak, izgledom takođe. Pričam lokalni jezik, iznenade se kada čuju da nisam rođen tu, vrlo dobro sam integrisan. Što se tiče religije i mogućeg anti-muslimanskog sentimenta, ja sam iz miješanog braka pa nije lako uočiti muslimansku stranu.
Imam dobar socijalni život, u kojem su većinom stranci, djevojke sam imao, ali lokalnu curu nikada. Idem na dejtove i najviše uspjeha imam sa Balkankama, Libankama, Sirijkama, Poljakinjama, Turkinjama itd. Imam osjećaj da čim se predstavim, kod njih imam bonus poene i krećem iz plusa.
Sa Norvežankama, Dankinjama i Šveđankama je drugačije, pogotovo Dankinje. Sa moje strane ima inicijative, dejtovi se nekada dese, ali od toga ništa (izuzev nekih kratkotrajnih šema) ne bude. Ne mogu da se zamisle sa mnom, ne privlačim ih, nismo fit za nešto više, tako kažu. Generalno postoji određena blokada na početku, i da bi uopšte došlo do dejta traje dosta. Imam osjećaj da imaju predrasude prema nama. A ja se sa njima lako uklopim, u mojim očima su neke od njih stvarno dobar fit za mene.
Ja sam sigurno temperamentniji od lokalaca, topliji, otvoreniji, ali sam vrlo dobro integrisan i ni na koji način zaguljen.
Gledajući okolinu, primjetim da je veza i brakova između Šveđana i strankinja dosta, ali obrnuto rijetko. Većinom neke neozbiljne veze, gdje su ti muškarci odličnog izgleda i otvoreni, popularni u sredini, ono što se kaže odvaljeni i frajeri, pa to domaće žene vole. Ali kada dođe vrijeme za ozbiljne veze i planiranje porodice, radije biraju svoje i sve te zajebancije nestaju.
Trebam reći i da su sva moja iskustva sa Skandinavkama bila isključivo sa ženama bez visoke škole, koje rade prosječne prosječne poslove, srednja klasa. Kada bih prišao ženama koje se kreću u krugu posla i društva oko njega, nikakve simpatije ne bih dobio (obrazovani i sigurno daleko od srednje klase). Ne zanimaju me klase, obrazovanost i sl za izbor buduće žene, samo sam primjetio tu podjelu da se određenom krugu žena ni najmanje ne sviđam.
Zanimaju me vaša iskustva o dejtingu, vezama, brakovima između bosanskih/balkanskih muškaraca i Skandinavki. Šta nas to koči?
-
swanfilter
#104 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?
Zene gore ne fermaju patrijahalne fazone. Jos od davnina su Skandinavke imale svoje mjesto u drustvu. Kako sam cuo, i danas su inicijativnije od muskaraca ...
Last edited by swanfilter on 04/11/2021 18:36, edited 1 time in total.
-
detroit-mercy
#105 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?
Nije do seksa, do pite jeKraljicaIzJajca wrote: ↑04/11/2021 16:06Bošnjakinje nemaju seks prije braka?Hektorijan wrote: ↑04/11/2021 15:08 Nije istina. Imam rođaka u šveCkoj koji ih redovno tambura. I tako svi njegovi drugovi. Kasnije nađu sebi finu Bošnjakinju, ožene se i skrase.
![]()
![]()
-
konami666
#106 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?
Te Bosanke po Švedskoj su sve samo ne fine-Chesterfield- wrote: ↑04/11/2021 18:17Čovjek je rekao finu Bošnjakinju, a ne nevinu. Zna se šta je fina Bošnjakinja...
- -Chesterfield-
#107 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?
Ja razumio da nađu finu Bošnjakinju iz Bosne i Hercegovine.konami666 wrote: ↑04/11/2021 18:44Te Bosanke po Švedskoj su sve samo ne fine-Chesterfield- wrote: ↑04/11/2021 18:17
Čovjek je rekao finu Bošnjakinju, a ne nevinu. Zna se šta je fina Bošnjakinja...![]()
-
Piaty
#108 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?
Pa nego.geralt wrote: ↑04/11/2021 15:10![]()
Ima i ta da je prosjecan Olaf koji je odrastao u seksualno liberalnom drustvu statisticki imao vise partnerica i vise prilike za eksperimentisanje, i da samim tim (opet, gledajuci prosjek) ima vise seksualnog iskustva od "amidze".
Bitno je i sta znas s njim raditi, ne samo koliki je.
Ma htio sam ja i to u nastavku napisati ali kontam bice previse. Eto, dopunjavamo se pa neka nam krivicu raspodjele, lakse je i njima i nama
Da se razumijemo, Bosanci su jako muzevni. Ponovicu kompatibilnost sa Nijemicama je 83%, sa Slovenkama 94%
A joj geralt, i to "kol'ki je" je valahi veliki bullshit i fake prica. Uglavnom, slicno kurcenje postoji kod Dalmatinaca i moram li reci - kod Srba
- Point.
#109 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?
Pa govorim generalno, šveðanke gotive bosance.hamos wrote: ↑04/11/2021 11:20znam i ja ,i imam rodjaka koji je sa svedjankom 10 godina no pricamo generalno.svaka nacija moze biti sa svakom nacijom ali pricamo sta "prosjecna svedjanka" voli...ima i kineza s svedjankama koliko hoces,i to prelijepih svedjanka s malim i zgoljavim kinezima,sto ne znaci da su kineski momci kod svedjanki na glasu i popularni
-
konami666
#110 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?
- Šveđanin
#111 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?
Moja zena je Svedjanka, imamo i djecu. Ali ja sam se rodio u SWE i prosao njihov sistem. Ne slazem se da su sve zene iste, sa Bosankom sam imao samo 1 ozbiljnu vezu i to ipak nije bio isti nacin zivljenja zivota. Meni ovaj trenutni vise odgovara i zadovoljan sam.
Bitno je da se ne getoiziras, izlazi sa svima a tvoj karakter ce doci do izrazaja i nekome ces se svidjeti takav kakav jesi, ti ne trebas direktno forsirati da to bude X nacija.
Ti pricas o ozbiljnoj vezi i braku a svi ostali se sale na temu seksa i provoda.
Sto se tice ozbiljnih odluka u zivotu - treba biti otvoren i reci da nema mnogo brakova izmedju Skandinavki i Bosanaca, a jos manje ima takvih harmonicnih brakova.
Mislim da je najbolje da se opustis i prepustis, pokazes svoj pravi karakter (koji je gledajuci tvoj background u velikoj mjeri slican vrijednostima na zapadu) i neko ce doci. Da li je to Svedjanka ili Sirijka manje je bitno koliko je bitno da odgovarate jedno drugome.
Bitno je da se ne getoiziras, izlazi sa svima a tvoj karakter ce doci do izrazaja i nekome ces se svidjeti takav kakav jesi, ti ne trebas direktno forsirati da to bude X nacija.
Ti pricas o ozbiljnoj vezi i braku a svi ostali se sale na temu seksa i provoda.
Sto se tice ozbiljnih odluka u zivotu - treba biti otvoren i reci da nema mnogo brakova izmedju Skandinavki i Bosanaca, a jos manje ima takvih harmonicnih brakova.
Mislim da je najbolje da se opustis i prepustis, pokazes svoj pravi karakter (koji je gledajuci tvoj background u velikoj mjeri slican vrijednostima na zapadu) i neko ce doci. Da li je to Svedjanka ili Sirijka manje je bitno koliko je bitno da odgovarate jedno drugome.
- exliberal-ex
#112 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?
Hm zanimljivo pitanje....
sta mislis da ovakvo pitanje postavi neki iz izbjeglica koji je trenutno u Bosni....vidi kako smo fini a nece sa nama
nego jarane ako bas vidis da lokalna zenska populacija nije zainteresovana za tebe onda nije do njih...do tebe je
sta mislis da ovakvo pitanje postavi neki iz izbjeglica koji je trenutno u Bosni....vidi kako smo fini a nece sa nama
nego jarane ako bas vidis da lokalna zenska populacija nije zainteresovana za tebe onda nije do njih...do tebe je
-
mali_balon
#113 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?
Ja sam cuo da svedjanke gutaju....
...jel istina
- RagibUzoriti
- Vozim: Vozim se na struju
#114 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?
Jarane do tebe je.
Nije istina da skandinavke ne vole nas sa balkana
Nije istina da skandinavke ne vole nas sa balkana
- RagibUzoriti
- Vozim: Vozim se na struju
#115 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?
Dao si pravu dijagnozuHrmpallier wrote: ↑03/11/2021 23:29 ........
"U srednjim kasnim 20 -im, među 10% sa najvećim prihodima.
Pa još:
7-8 godina u Švedskoj, gdje se po govoru jedva pozna da je stranac
.......
Ma braO gazio, braO.
Ne gubi vrijeme na žeMske. Sa 50+ ćeš biti najbogatiji Šveđanin
-
KraljicaIzJajca
#116 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?
Inicijativnije u seksu?swanfilter wrote: ↑04/11/2021 18:30 Zene gore ne fermaju patrijahalne fazone. Jos od davnina su Skandinavke imale svoje mjesto u drustvu. Kako sam cuo, i danas su inicijativnije od muskaraca ...
-
KraljicaIzJajca
#117 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?
Što se podrazumijeva pod "fina Bošnjakinja"?-Chesterfield- wrote: ↑04/11/2021 18:17Čovjek je rekao finu Bošnjakinju, a ne nevinu. Zna se šta je fina Bošnjakinja...
-
KraljicaIzJajca
#118 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?
Nema seksa bez pite.
-
poostar
#119 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?
U Skandinaviji ni bosanske neće bosance.. Oduse za turcima, arapima, dancima itd. 
- -Chesterfield-
#120 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?
Mislim da će ti to bolje objasniti fine Bošnjakinje sa foruma?KraljicaIzJajca wrote: ↑05/11/2021 09:27Što se podrazumijeva pod "fina Bošnjakinja"?-Chesterfield- wrote: ↑04/11/2021 18:17
Čovjek je rekao finu Bošnjakinju, a ne nevinu. Zna se šta je fina Bošnjakinja...
- Dr Kova
#121 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?
Nisam muha_sa, al' pratim
-
hamos
#122 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?
to nije moje iskustvo a zivim u svedskoj vec 20 godina,nemamo ono "nesto"Point. wrote: ↑04/11/2021 20:05Pa govorim generalno, šveðanke gotive bosance.hamos wrote: ↑04/11/2021 11:20
znam i ja ,i imam rodjaka koji je sa svedjankom 10 godina no pricamo generalno.svaka nacija moze biti sa svakom nacijom ali pricamo sta "prosjecna svedjanka" voli...ima i kineza s svedjankama koliko hoces,i to prelijepih svedjanka s malim i zgoljavim kinezima,sto ne znaci da su kineski momci kod svedjanki na glasu i popularni
arapi npr imaju puno vise uspjeha.mi smo neka dosadna sredina,a kad smo takvi za svedjanku je onda bolji i svedjanin...one koje hoce strance hoce nesto "posebno" egzoticno ili cak pravog macho muskarca.
Za nase cure sam cuo od svedskih momaka da su im previse "muskobanjaste" jak glas imaju ,dominantne,nisu zenstvene.cini mi se da skandinavskoj naciji opcenito ne godi vreli balkan
- Point.
#123 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?
U Swe sam skoro 28 godina i ništa ovo što pišeš ne prepoznajem. Znam da onaj ko nije pitao nije ni umočio. Kakvi bolan arapi šta vam je.hamos wrote: ↑05/11/2021 10:01to nije moje iskustvo a zivim u svedskoj vec 20 godina,nemamo ono "nesto"
arapi npr imaju puno vise uspjeha.mi smo neka dosadna sredina,a kad smo takvi za svedjanku je onda bolji i svedjanin...one koje hoce strance hoce nesto "posebno" egzoticno ili cak pravog macho muskarca.
Za nase cure sam cuo od svedskih momaka da su im previse "muskobanjaste" jak glas imaju ,dominantne,nisu zenstvene.cini mi se da skandinavskoj naciji opcenito ne godi vreli balkanSvedjanke su puno sposobnije od balkanki ali opet imaju toliko zenstveniji glas i zenstveniji nacin ponasanja
-
hamos
#124 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?
Pa eto ti jedan tvrdis jedno nas par ovdje tvrdimo drugo,slozimo se da se ne slazemo.Ili smo mozda u razlicitim djelovima SvedskePoint. wrote: ↑05/11/2021 10:13U Swe sam skoro 28 godina i ništa ovo što pišeš ne prepoznajem. Znam da onaj ko nije pitao nije ni umočio. Kakvi bolan arapi šta vam je.hamos wrote: ↑05/11/2021 10:01
to nije moje iskustvo a zivim u svedskoj vec 20 godina,nemamo ono "nesto"
Za nase cure sam cuo od svedskih momaka da su im previse "muskobanjaste" jak glas imaju ,dominantne,nisu zenstvene.cini mi se da skandinavskoj naciji opcenito ne godi vreli balkanSvedjanke su puno sposobnije od balkanki ali opet imaju toliko zenstveniji glas i zenstveniji nacin ponasanja
- muha_sa
#125 Re: Zašto Dankinje/Šveđanke/Norvežanke ne vole Bosance?
Treba znat zamolit, ako treba i na koljena kleknut