guglate li vi simptome? (svoje ili tudje) i kako se postavljate? jeste li nocna mora ljekara ili slusate sta vam gosn dr kaze, bez pogovora?
Guglate li simptome?
Moderator: anex
- hadzinicasa
#1 Guglate li simptome?
eh, guglala ja simptome, jer mi se nije nista niscim slagalo zdravorazumski... i dodjem do...
guglate li vi simptome? (svoje ili tudje) i kako se postavljate? jeste li nocna mora ljekara ili slusate sta vam gosn dr kaze, bez pogovora?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2 Re: Guglate li simptome?
Niposto to ne raditi!!!
-
The BEN10
#3 Re: Guglate li simptome?
Pođahkad zaguglam hadžinice.hadzinicasa wrote: ↑03/11/2021 13:52 eh, guglala ja simptome, jer mi se nije nista niscim slagalo zdravorazumski... i dodjem do...![]()
- hadzinicasa
#4 Re: Guglate li simptome?
@_BataZiv_0809 spasilo me od gipsa 6 sedmica u po' ljeta ljetos, sto sam izguglala dvije studije o razlicitom tretmanu loma kosti.
i rekla odlucno 48smovsko NE gipsu na vlastitu odgovornost.
kontrolfrik moram svaki moguci scenarij unaprijed preraditi u glavi sa svim varijacijama ...
kontrolfrik moram svaki moguci scenarij unaprijed preraditi u glavi sa svim varijacijama ...
-
no_sikiriki
#5 Re: Guglate li simptome?
Ovo, u ovakvoj zemlji, je vrlo kompleksno pitanje
dakle, ako guglas, dodjes do najgoreg scenarija i istresiras se kao budala.
ali ako ne guglas i prepustis se doktorima (vecini njih, ima rijetkih dobrih ako mozes doci do njih), onda nastradas zbog njihovog nemara.
tako da je to mac sa dvije ostrice. najpametnije je guglati ali ne dijagnozirati sam sebe nego to koristiti kao neki orijentir i onda naci dobrog, provjereno dobrog doktora.
ali ako ne guglas i prepustis se doktorima (vecini njih, ima rijetkih dobrih ako mozes doci do njih), onda nastradas zbog njihovog nemara.
tako da je to mac sa dvije ostrice. najpametnije je guglati ali ne dijagnozirati sam sebe nego to koristiti kao neki orijentir i onda naci dobrog, provjereno dobrog doktora.
- hadzinicasa
#6 Re: Guglate li simptome?
mene moguca dijagnoza dr. Googla eventualno moze natjerati da odem pravom dr. i to je sve. ne stresiram se prevec.no_sikiriki wrote: ↑03/11/2021 14:00 Ovo, u ovakvoj zemlji, je vrlo kompleksno pitanje![]()
- Edin H.
#7 Re: Guglate li simptome?
Tako je, ukinimo ljekare, samo Facebook i Googlehadzinicasa wrote: ↑03/11/2021 13:56 @_BataZiv_0809 spasilo me od gipsa 6 sedmica u po' ljeta ljetos, sto sam izguglala dvije studije o razlicitom tretmanu loma kosti.
-
no_sikiriki
#8 Re: Guglate li simptome?
ma da, sve zavisi koji ti je problem. ja sam 2016. imala zdravstveni problem gdje nisam par mjeseci mogla doci do dr i sebe sam ubijedila (zbog google dijagnoze) da mi je zivot gotov, da imam nesto neizljecivo itd. i dogurala sam do antidepresiva tada zbog toga. onda kad sam napokon dosla do dobrog dr rijesila sam stvari operacijom i nije bio kraj svijeta. ali prije nego sto sam do tog dr dosla nije bilo nikakvog pomaka ni prave dijagnoze...hadzinicasa wrote: ↑03/11/2021 14:01mene moguca dijagnoza dr. Googla eventualno moze natjerati da odem pravom dr. i to je sve. ne stresiram se prevec.no_sikiriki wrote: ↑03/11/2021 14:00 Ovo, u ovakvoj zemlji, je vrlo kompleksno pitanje![]()
- hadzinicasa
#9 Re: Guglate li simptome?
ne posjedujem Facebook account. sorryEdin H. wrote: ↑03/11/2021 14:03Tako je, ukinimo ljekare, samo Facebook i Googlehadzinicasa wrote: ↑03/11/2021 13:56 @_BataZiv_0809 spasilo me od gipsa 6 sedmica u po' ljeta ljetos, sto sam izguglala dvije studije o razlicitom tretmanu loma kosti.
kontrolfrik moram svaki moguci scenarij unaprijed preraditi u glavi sa svim varijacijama ...![]()
- hadzinicasa
#10 Re: Guglate li simptome?
da ali zato sto nisi isla dr. jasno mi je kako si upala u taj bunar, nazalost.no_sikiriki wrote: ↑03/11/2021 14:05ma da, sve zavisi koji ti je problem. ja sam 2016. imala zdravstveni problem gdje nisam par mjeseci mogla doci do dr i sebe sam ubijedila (zbog google dijagnoze) da mi je zivot gotov, da imam nesto neizljecivo itd. i dogurala sam do antidepresiva tada zbog toga. onda kad sam napokon dosla do dobrog dr rijesila sam stvari operacijom i nije bio kraj svijeta. ali prije nego sto sam do tog dr dosla nije bilo nikakvog pomaka ni prave dijagnoze...hadzinicasa wrote: ↑03/11/2021 14:01
mene moguca dijagnoza dr. Googla eventualno moze natjerati da odem pravom dr. i to je sve. ne stresiram se prevec.
i drago mi je da se sve rijesilo. kako rekoh meni sluzi da znam sta eventualno da ocekujem i da moooozda odem na pregled. ako se ne smiri. onda nista
-
no_sikiriki
#11 Re: Guglate li simptome?
Pa znas vec u kakvoj zemlji zivimo i koliko se cekaju doktori. Posto u porodici imam historiju raka dojke, pocela sam ici na preglede i preporuceno mi je da radim MRI dojki. Odem ja u januaru da se narucim, ona me narucuje u oktobru te godine, i jos me pita KAD CU IMATI CIKLUS u oktobru jer se radi u određenom vremenu ciklusa. Ja gledam i crčem od smijeha, cuj u januaru da joj kazem kad ce mi biti ciklus u oktobru. A ona mrtva hladna "pa izracunajte" 
- apsidejzi
#12 Re: Guglate li simptome?
Nisi znala da se to moze izracunati? Ne bas u dan al u sedmicu?no_sikiriki wrote: ↑03/11/2021 14:13 Pa znas vec u kakvoj zemlji zivimo i koliko se cekaju doktori. Posto u porodici imam historiju raka dojke, pocela sam ici na preglede i preporuceno mi je da radim MRI dojki. Odem ja u januaru da se narucim, ona me narucuje u oktobru te godine, i jos me pita KAD CU IMATI CIKLUS u oktobru jer se radi u određenom vremenu ciklusa. Ja gledam i crčem od smijeha, cuj u januaru da joj kazem kad ce mi biti ciklus u oktobru. A ona mrtva hladna "pa izracunajte"![]()
- hadzinicasa
#13 Re: Guglate li simptome?
lijepa appno_sikiriki wrote: ↑03/11/2021 14:13 Pa znas vec u kakvoj zemlji zivimo i koliko se cekaju doktori. Posto u porodici imam historiju raka dojke, pocela sam ici na preglede i preporuceno mi je da radim MRI dojki. Odem ja u januaru da se narucim, ona me narucuje u oktobru te godine, i jos me pita KAD CU IMATI CIKLUS u oktobru jer se radi u određenom vremenu ciklusa. Ja gledam i crčem od smijeha, cuj u januaru da joj kazem kad ce mi biti ciklus u oktobru. A ona mrtva hladna "pa izracunajte"![]()
btw. hejtam MRI.
fala na paznji.
-
no_sikiriki
#14 Re: Guglate li simptome?
apsidejzi wrote: ↑03/11/2021 14:17Nisi znala da se to moze izracunati? Ne bas u dan al u sedmicu?no_sikiriki wrote: ↑03/11/2021 14:13 Pa znas vec u kakvoj zemlji zivimo i koliko se cekaju doktori. Posto u porodici imam historiju raka dojke, pocela sam ici na preglede i preporuceno mi je da radim MRI dojki. Odem ja u januaru da se narucim, ona me narucuje u oktobru te godine, i jos me pita KAD CU IMATI CIKLUS u oktobru jer se radi u određenom vremenu ciklusa. Ja gledam i crčem od smijeha, cuj u januaru da joj kazem kad ce mi biti ciklus u oktobru. A ona mrtva hladna "pa izracunajte"![]()
jesi li to ti, o teto sa KCUS-a?
ne, ne mogu izracunati, ni u sedmicu. cak i sa dosta redovnim ciklusom.
to mozda moze neko ko ima redovan ciklus koji se ni u dan ne pomjera, nikad.
...i zena me je to pitala da joj odmah kazem nakon sto mi je dala datum. kao da ja mogu iz glave njoj tu lupiti odmah kad cu imati ciklus 9 mjeseci kasnije.
- -Chesterfield-
#15 Re: Guglate li simptome?
hadzinicasa wrote: ↑03/11/2021 14:01mene moguca dijagnoza dr. Googla eventualno moze natjerati da odem pravom dr. i to je sve. ne stresiram se prevec.no_sikiriki wrote: ↑03/11/2021 14:00 Ovo, u ovakvoj zemlji, je vrlo kompleksno pitanje![]()
- apsidejzi
#16 Re: Guglate li simptome?
Ah da, ti si ona posebna sto ne podlijeze zakonima fizike. Izvini, nisam te prepoznao.no_sikiriki wrote: ↑03/11/2021 14:19![]()
![]()
PS: Sto ne mogu ovih "specijalnih/posebnih/jedinstvenih/unikatnih" ego tripova... Ne! Citav svijet ovako, al u mene je drugacije...
-
no_sikiriki
#17 Re: Guglate li simptome?
ako je iko "poseban" to si ti, jer kome god sam ovo ispricala slatko se nasmijao i nije mogao/la vjerovati da me je zena to tako pitala.apsidejzi wrote: ↑03/11/2021 14:22Ah da, ti si ona posebna sto ne podlijeze zakonima fizike. Izvini, nisam te prepoznao.no_sikiriki wrote: ↑03/11/2021 14:19
![]()
![]()
PS: Sto ne mogu ovih "specijalnih/posebnih/jedinstvenih/unikatnih" ego tripova... Ne! Citav svijet ovako, al u mene je drugacije...
- Logovan
#18 Re: Guglate li simptome?
Samo nastavi guglati.hadzinicasa wrote: ↑03/11/2021 13:52 eh, guglala ja simptome, jer mi se nije nista niscim slagalo zdravorazumski... i dodjem do...![]()
- druzeljubiva
#19 Re: Guglate li simptome?
[/img]- hadzinicasa
#20 Re: Guglate li simptome?
ne vidi ti se ovo
- dale cooper
#21 Re: Guglate li simptome?
Ne guglaj...idi doktoru.hadzinicasa wrote: ↑03/11/2021 13:52 eh, guglala ja simptome, jer mi se nije nista niscim slagalo zdravorazumski... i dodjem do...![]()
-
Piaty
#22 Re: Guglate li simptome?
Hahahah 100%
- -Chesterfield-
#23 Re: Guglate li simptome?
Da bi čovjek otišao doktoru - privatniku barem bi trebao izguglati kojem doktoru se naručiti.dale cooper wrote: ↑03/11/2021 14:56Ne guglaj...idi doktoru.hadzinicasa wrote: ↑03/11/2021 13:52 eh, guglala ja simptome, jer mi se nije nista niscim slagalo zdravorazumski... i dodjem do...![]()
guglate li vi simptome? (svoje ili tudje) i kako se postavljate? jeste li nocna mora ljekara ili slusate sta vam gosn dr kaze, bez pogovora?![]()
![]()
- druzeljubiva
#24 Re: Guglate li simptome?
problemi sa Imgurom
morat cu proguglati simptome i zasto se to desava
- dale cooper
#25 Re: Guglate li simptome?
Mislio sam na guglanje simptoma.-Chesterfield- wrote: ↑03/11/2021 14:59Da bi čovjek otišao doktoru - privatniku barem bi trebao izguglati kojem doktoru se naručiti.