Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

black_adrian
Vozim: vjetar

#35851 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by black_adrian »

Laplace wrote: 03/11/2021 12:13 Tako lik u VIsokom, onaj semafor prije autobuske (pored mosta), prilazi mu iz pravca Lješeva i treba desno ka autobuskoj. Stao je u traku za skretanje udesno i čeka. Pali mu se zeleno, a li on još nešto čeka. Ja gledam i pratim, kad mu se upalilo crveno a nama zeleno za skretanje lijevo (na most) i on kreće na njegovo crveno i ode desno pored autobuske. Ono da čovjek ne vjeruje svojim očima.
Ja sam ljetos tako u Visokom stajao prvi u lijevoj traci koja vodi na most, a pored mene neki sa BMW-om i ide desno. I meni i njemu crveno, da napomenem da je bilo sunce i nisam baš nikako vidio semafor, a iz drugih smjerova nije bilo nigdje auta ni na vidiku. S obzirom da jako rijetko prolazim tim putem, pa slabo znam i taj semafor, kad sam vidio da je krenuo ovaj BMW pored mene i ja sam refleksno krenuo odmah kako bih omogućio neometan prolaz svih auta iza mene na zeleno. Ali kad sam već odmakao od semafora vidim ovaj iza mene stoji, rekoh nije valjda da sam prošao na crveno. I izgleda da jesam.
Laplace

#35852 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

black_adrian wrote: 03/11/2021 12:24
Laplace wrote: 03/11/2021 12:13 Tako lik u VIsokom, onaj semafor prije autobuske (pored mosta), prilazi mu iz pravca Lješeva i treba desno ka autobuskoj. Stao je u traku za skretanje udesno i čeka. Pali mu se zeleno, a li on još nešto čeka. Ja gledam i pratim, kad mu se upalilo crveno a nama zeleno za skretanje lijevo (na most) i on kreće na njegovo crveno i ode desno pored autobuske. Ono da čovjek ne vjeruje svojim očima.
Ja sam ljetos tako u Visokom stajao prvi u lijevoj traci koja vodi na most, a pored mene neki sa BMW-om i ide desno. I meni i njemu crveno, da napomenem da je bilo sunce i nisam baš nikako vidio semafor, a iz drugih smjerova nije bilo nigdje auta ni na vidiku. S obzirom da jako rijetko prolazim tim putem, pa slabo znam i taj semafor, kad sam vidio da je krenuo ovaj BMW pored mene i ja sam refleksno krenuo odmah kako bih omogućio neometan prolaz svih auta iza mene na zeleno. Ali kad sam već odmakao od semafora vidim ovaj iza mene stoji, rekoh nije valjda da sam prošao na crveno. I izgleda da jesam.
Jesi. Taj desno se upali, prođe ciklus i kad se njemu iz zelenog prebacuje na žuto tebi se iz crvenog prebacuje na žuto. Istovremeno se njemu pali crveno i tebi zeleno. Dok je njemu zeleno (a tebi crveno) iz pravca autobuske je zeleno pa si mogao doći u tačku kolizije sa vozilima iz tog pravca.
black_adrian

#35853 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by black_adrian »

Sećom nije bilo auta ni sa mosta ni iz pravca autobuske stanice. Tim putem sam ove godine prošao dva puta, a prije toga ne pamtim kad sam tu bio.
Ateista

#35854 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

black_adrian wrote: 03/11/2021 12:24
Ja sam jednom davno na semaforu kod skenderije na mostu cekao za pravo i bio prvi, vidio sam samo semafor za lijevo i kad sam vidio zeleno krenuo, jos mi cudno sto oni iz drugog smjera skrecu lijevo da mi preskeku put i onda skontam da sam na crveno krenuo, sreca pa sam dobro gas stisnuo i prosao prije onih iz suprotnog sto su lijevo isli, a sreca i da policije nije bilo. :D
black_adrian

#35855 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by black_adrian »

Ateista wrote: 03/11/2021 12:37 Ja sam jednom davno na semaforu kod skenderije na mostu cekao za pravo i bio prvi, vidio sam samo semafor za lijevo i kad sam vidio zeleno krenuo, jos mi cudno sto oni iz drugog smjera skrecu lijevo da mi preskeku put i onda skontam da sam na crveno krenuo, sreca pa sam dobro gas stisnuo i prosao prije onih iz suprotnog sto su lijevo isli, a sreca i da policije nije bilo. :D
Dešava se :lol:

Ja sam prošli mjesec nekoliko auta vidio da je istu stvar uradilo i iz iste pozicije kao ti. A prije par mjeseci sam stajao iza kipera koji je to isto uradio, samo u pravcu Skenderije. Krenuo kad se upalilo zeleno za lijevo prema Vijećnici, sva sreća pa su auta iz pravca Skenderije "spavala" na semaforu pa je lik bez problema prošao, haha.
NediM17

#35856 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Laplace wrote: 03/11/2021 12:13
Better Man wrote: 02/11/2021 23:37 Stojim na crvenom uredno i prvi sam u svojoj traci, kad papak iz sporedne ulice umjesto da sačeka da se upali zeleno i da krenem, pored mene lijepo prolazi i prolazi kroz crveno i kad se zeleno upalilo nije išao u mom pravcu već se u suprotnu traku prebacio. Kreten samo takav. Još kad sam ga upozorio da me ne može tako zaobilaziti i to raditi, on me mrko gleda.
Tako lik u VIsokom, onaj semafor prije autobuske (pored mosta), prilazi mu iz pravca Lješeva i treba desno ka autobuskoj. Stao je u traku za skretanje udesno i čeka. Pali mu se zeleno, a li on još nešto čeka. Ja gledam i pratim, kad mu se upalilo crveno a nama zeleno za skretanje lijevo (na most) i on kreće na njegovo crveno i ode desno pored autobuske. Ono da čovjek ne vjeruje svojim očima.
Objektivno, nije nikog ugrozio, taj semafor treba da bude otvoren i kad je otvoreno lijevo prema mostu, samo to nasi "indjileri" ne mogu da skontaju.
Ateista

#35857 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

black_adrian wrote: 03/11/2021 12:40
Ateista wrote: 03/11/2021 12:37 Ja sam jednom davno na semaforu kod skenderije na mostu cekao za pravo i bio prvi, vidio sam samo semafor za lijevo i kad sam vidio zeleno krenuo, jos mi cudno sto oni iz drugog smjera skrecu lijevo da mi preskeku put i onda skontam da sam na crveno krenuo, sreca pa sam dobro gas stisnuo i prosao prije onih iz suprotnog sto su lijevo isli, a sreca i da policije nije bilo. :D

Ja sam prošli mjesec nekoliko auta vidio da je istu stvar uradilo i iz iste pozicije kao ti. A prije par mjeseci sam stajao iza kipera koji je to isto uradio, samo u pravcu Skenderije. Krenuo kad se upalilo zeleno za lijevo prema Vijećnici, sva sreća pa su auta iz pravca Skenderije "spavala" na semaforu pa je lik bez problema prošao, haha.
Ne znam u cemu je fazon sa tim semaforom, iz nekog razloga zbunjuje izgleda i zna zeznuti vozace ako nisu dovoljno skoncentrisani. Cini mi se da nema semafora iznad nego samo bocni, i valjda se u srednjoj traci slabije vidi onaj desni...
Ateista

#35858 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

NediM17 wrote: 03/11/2021 13:42

Tako lik u VIsokom, onaj semafor prije autobuske (pored mosta), prilazi mu iz pravca Lješeva i treba desno ka autobuskoj. Stao je u traku za skretanje udesno i čeka. Pali mu se zeleno, a li on još nešto čeka. Ja gledam i pratim, kad mu se upalilo crveno a nama zeleno za skretanje lijevo (na most) i on kreće na njegovo crveno i ode desno pored autobuske. Ono da čovjek ne vjeruje svojim očima.
Objektivno, nije nikog ugrozio, taj semafor treba da bude otvoren i kad je otvoreno lijevo prema mostu, samo to nasi "indjileri" ne mogu da skontaju.
Ne poznajem taj semafor u Visokom, ali znam da u sarajevu ima dosta semafora gdje bi komotno mogli staviti dodatni za desno i ubrzati saobracaj, a iz nekog razloga ih ne stave, cak su skinuli na pofalicima od vilsonovog prema gradu a bio je nekad.
zdruzdjo

#35859 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

[mention]__Phoenix__[/mention]

Ni meni to nikad nece biti jasno. I da sam ispravan policajac, i da sam neko potkupljiv. Samo kazes kolegi: dedera da nakupimo kvotu iz binga kod gras-a, da nahvatamo one sto skrecu kod pijace u kvadrantu, kruzne da ocistimo sto izlaze iz istih bez zmigavaca....cim bi 20 minuta imao bez nekih intervencija, kupio bih pinku. Pa da li u budzet ili u svoj dzep, nevazno.
Last edited by zdruzdjo on 03/11/2021 21:35, edited 1 time in total.
Laplace

#35860 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Ne bi nikoga ugrozio ni da je krenuo na svoje zeleno + ranije bi krenuo.
Laplace

#35861 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Ateista wrote: 03/11/2021 14:02

Ne poznajem taj semafor u Visokom, ali znam da u sarajevu ima dosta semafora gdje bi komotno mogli staviti dodatni za desno i ubrzati saobracaj, a iz nekog razloga ih ne stave, cak su skinuli na pofalicima od vilsonovog prema gradu a bio je nekad.
Tu je više problem što je izlivna traka za skretanje desno kratka (a mogla je biti bar duplo duža, ima prostora), tako da često autobusi ne uspiju da se prestroje ako neko čeka u traci za lijevo (ka mostu) i tu se pravi zastoj: autobus propusti zeleno a samo prvih par vozila uspije na most (ostalima autobus blokira prolaz).
NediM17

#35862 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Zato i kazem, komotno moze biti zeleno i dok je zeleno za skretanje na most.
Tu treba crveno samo dok je otvoren semafor od mosta prema autobuskoj.
"ova zemlja ne trpi planere, vizionare, arhitekte, predvidit, namjestit, niko ovdje nema tu pamet".
Zabranjeno pusenje, Tigar iz Kladnja
Last edited by NediM17 on 03/11/2021 19:14, edited 1 time in total.
MMM1977

#35863 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MMM1977 »

Ateista wrote: 03/11/2021 13:59
black_adrian wrote: 03/11/2021 12:40

Ne znam u cemu je fazon sa tim semaforom, iz nekog razloga zbunjuje izgleda i zna zeznuti vozace ako nisu dovoljno skoncentrisani. Cini mi se da nema semafora iznad nego samo bocni, i valjda se u srednjoj traci slabije vidi onaj desni...
Edit, pogrešan citat
Ateista

#35864 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Puno problema se moze rijesiti ili bar umanjiti sitnim intervencijama koje nisu previse skupe, ali dzaba, sto kazes treba vizije i malo truda, ali cemu kad plata ide i sa i bez truda.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#35865 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

Pitali ste se kako ce hitna proci kod nas na AP...pa evo odgovora

mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#35866 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

nepismeno sve jbt tito
sve X u ličnoj a položilo vozački
Laplace

#35867 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

mk ultra wrote: 04/11/2021 16:42 nepismeno sve jbt tito
Bila je nekad davno priča kako je neka žena (čini mi se u Živinicama) došla sa podigne vozačku dozvolu. Kad je trebala da potpiše preuzimanje VD, tražila je jastuče sa tintom da ubode prst. :D
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#35868 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Evolution_IV »

mk ultra wrote: 04/11/2021 16:42 nepismeno sve jbt tito
:thumbup:

naravno, makar 70% stanovnistva je seljacko i nepismeno...
530i

#35869 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

Gdje ste vi vršili ta istraživanja? Ili opet prenosite priče? Snimak sa autoputa je veoma solidan, dešava se i u toliko hvaljenoj Njemačkoj da se par auta ne skloni, iako je to kod njih i poznato i lupaju se kazne.
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#35870 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Evolution_IV »

vise mislim generalno :D
komsinica_s_drugog

#35871 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by komsinica_s_drugog »

Nerviram me ja, kad k'o zadnja seljanka zaboravim iskljucit duga svjetla, pa mi neko blicne. Sramota me same sebe.

Image
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#35872 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

530i wrote: 04/11/2021 17:39 Gdje ste vi vršili ta istraživanja? Ili opet prenosite priče? Snimak sa autoputa je veoma solidan, dešava se i u toliko hvaljenoj Njemačkoj da se par auta ne skloni, iako je to kod njih i poznato i lupaju se kazne.
Zivimo u svijetu gdje policija šeta autocestom i postavlja radar
Gdje se reze ograda i tovari roba u zaustavnoj
Pjesak izlazi na AC regularno preko rampe u Visokom i ide na autobus ili u auto u zaustavnoj
Bez ikakvih sankcija jer kako kazemo policija je jos gora

To je otprilike situacija kad testove pri vozackom ispitu nije ni vidio
A velika je vjerovatnost da nije znao ni da procita

Sta je najvjerovatnije od svega toga?

Samo budala izgleda slijedi neki propis u ovoj jako poštenoj i ispravnoj, pismenoj državi, gdje svi čitaju i poštuju propise
noviclan

#35873 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by noviclan »

un1ted wrote: 04/11/2021 16:41 Pitali ste se kako ce hitna proci kod nas na AP...pa evo odgovora

:lol: bas su se usorili
530i

#35874 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

mk ultra wrote: 04/11/2021 18:30
Sta je najvjerovatnije od svega toga?

Samo budala izgleda slijedi neki propis u ovoj jako poštenoj i ispravnoj, pismenoj državi, gdje svi čitaju i poštuju propise
Aludirao sam na ovaj snimak prolaska hitne. Ja sam pozitivno iznenađen reakcijom pristunih vozača, barem ovime što se vidi na snimku.
black_adrian

#35875 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by black_adrian »

Hvala idiotu iz Mercedesa E klase koji je guslao od Žepča haman do Doboja. Nije radi mene, nego radi šlepera. Spusti lik na 50 čim neko naiđe, gas na pravcu, na punoj 40, o tunelu da ne pričam. Malo sam testirao svoje strpljenje i potrošnju kad ga maksimalno cijedim po mojim standardima (ništa vožnja ispod 1600 obrtaja i šaltanje ispod 2200), nema šanse ispod 4.8L/100km, ja prezadovoljan za auto pun ljudi i stvari.
Post Reply