Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
isx wrote: ↑02/11/2021 18:52
Facetime se ne naplaćuje. Naplati se jedna SMS poruka kad ga aktiviraš i to je to. Kvalitet facetime poziva je višestruko bolji od običnog telefonskog poziva.
Objasni ovo molim te. Recimo da poziv radi i na 2G mrezi.. kako FaceTime moze biti bolji?
Facetime je poziv preko interneta. Kvalitet zvuka u slušalici preko facetimea se ne može porediti sa običnim pozivom.
Haris033 wrote: ↑03/11/2021 08:32
Razlika u odnosu na 12 Pro max u Retina XDR OLED 120Hz i ProRes, Cinematic mode.
Sve ostalo, uglavnom, kao u 12 Pro Max
Ništa posebno
Zadnji iPhone mi bio 8 plus tako da ja bas vidim razliku.
Izvini, ja mislio kao stigao u radnji...
Sretno sa promjenom. Mrcina je sigurno u odnosu na iP8.
Sad može facetime u kombinaciji iPhone/ipad/macbook - non apple uređaj. Dodali su kroz iOS 15 kreiranje tzv FaceTime linka, pa osoba koja nema iPhone ili neki drugi apple uređaj sam treba da klikne na link i poziv ide preko apple servera. Malo "gejcovanja" od Tim Cooka za promjenu
Radar71 wrote: ↑02/11/2021 23:42
Stigao 13 pro max
Bas je mrcina
Razlika u odnosu na 12 Pro max u Retina XDR OLED 120Hz i ProRes, Cinematic mode.
Sve ostalo, uglavnom, kao u 12 Pro Max
Ništa posebno
Pa šta treba više od bolje baterije, bolje kamere, boljeg display-a, i još nekih poboljšanja od prošle generacije.
Šta treba, da ode sam do punjača, napuni se pa ti se vrati. Nema više nekih inovacija dostigao se maximum.
Facetime je poziv preko interneta. Kvalitet zvuka u slušalici preko facetimea se ne može porediti sa običnim pozivom.
To i dalje puno zavisi od interneta, koji zna dobro da varira u kvaliteti i brzini..
Ne zavisi iskljucivo do interneta. Na ta dva iPhonea Viber/WA poziv je katastrofalan dok je Facetime savrseno cist. Kazem cisci negoli obicni poziv mnogo.
Kako mislis sta mislim dobiti?
Kod mobitela mi je najbitnija kamera, a preko 1000 KM ne bi dala na bilo koji mobitel jer ih mijenjam svakw 2 godine.
Pa eto tako mislim. Dat ces koliko... 1000KM? Za nesto dvije godine staro, mozda marginalno bolje. Imas telefone iz 2021 koji nisu iznad 1000 a koji ce poderati taj iPhone 11 kamerom. Razumijem jedino ako treba bas iskljucivo iPhone...
Kako mislis sta mislim dobiti?
Kod mobitela mi je najbitnija kamera, a preko 1000 KM ne bi dala na bilo koji mobitel jer ih mijenjam svakw 2 godine.
Pa eto tako mislim. Dat ces koliko... 1000KM? Za nesto dvije godine staro, mozda marginalno bolje. Imas telefone iz 2021 koji nisu iznad 1000 a koji ce poderati taj iPhone 11 kamerom. Razumijem jedino ako treba bas iskljucivo iPhone...
Pa ucinila mimse kamera dobra na njemu, ako ima koji u Telekomu sa kamerom koja bi poderala ovaj posalji mi u pp
Pa ucinila mimse kamera dobra na njemu, ako ima koji u Telekomu sa kamerom koja bi poderala ovaj posalji mi u pp
Hmm, gledam nema nesto sjajna ponuda u telekomu. Nista, nek neko drugi da misljenje. Mislim osim ovog soha96, cuj naucna fantastika
Jednostavan i pouzdan, dobra opcija, ali 1000KM za telefon star dvije godine koji nije bio ni flagship...
Ja sam poslije Xiaomi flagship uzeo Xs i Iphone je definitivno bolji i fluidniji.
Sa Xs presao na 13, razliku u brzini i ne primjetim nesto drasticno sto je bas pohvalno za IOS jer su to ispeglali max, kamera, ekran, zvuk sve je mnogo bolje nego na Xs
Prešao sam sa Xiaomi Mi 10 na 11 max pro, i prezavodovljan sam
Što se tiče brojeva, naći će se uvijek telefon sa više megapixela - ali to ne znači da su mu fotografije bolje
Ima telefona sa daleko većom baterijom - ali to ne znači da traju duže
iPhone je telefon koji koristi maksimalno svoje resurse. Nema potrebe da ganja 100 mgpx kameru kad njihov software izvuce maksimum iz 12 megapiksela.
Nisam fanboy, 11 max pro mi je prvi iPhone u zivotu, i trebao mi je produkt gdje necu morat svakih godinu dvije mijenjat telefon
Ali_G wrote: ↑05/11/2021 11:52
Svaki iP je bolji od Xiaomia iste klase. Eh da li ljudi mogu da za iP daju vise nego li za Xiaomi i da li misle da im se to isplati…
Pa u tome je i poenta. Ja mislim da ne, u ovom slucaju. Ova dva navedena su skoro pa u istoj klasi. iPhone nesto bolji, ali vrtoglavo skuplji. Nije to neki put za upgrade.
Ali_G wrote: ↑05/11/2021 11:52
Svaki iP je bolji od Xiaomia iste klase. Eh da li ljudi mogu da za iP daju vise nego li za Xiaomi i da li misle da im se to isplati…
Pa u tome je i poenta. Ja mislim da ne, u ovom slucaju. Ova dva navedena su skoro pa u istoj klasi. iPhone nesto bolji, ali vrtoglavo skuplji. Nije to neki put za upgrade.
Jel ovo neki pokusaj komparacije Xiaomi 9T Pro i iphone 11? "Nesto bolji"
Dok sam imao Samsung, nisu mi bili jasni ljudi koji daju toliko novca za iphone i mijenjaju isti svake godine. Onda sam uzeo Note 8, pa s10+ i skontam da sam dosao do iste cijene, a pao duplo novca na oba telefona. Odlucim promijeniti platformu, predjem na iPhone (11ka bila 2150 KM kad se pojavila u mtelu na paket od 33 KM, a na olxu 2800 +). Uzmem sat, macbook i ne bih se vise vracao na samsung/android. Meni i nakon 2 godine telefon radi kao sat, BH 90%, ali svejedno izdrzi duplo duze nego bilo koji novi android (samsung).
Onda mi poznanici pocnu sr..ti kako je xiaomi vrh, jeb.. iphone ovo ono. Gdje ces tolike pare dati. Mislio sam da su ovi sto daju ihahaj novca na iphone posebna sorta budala, ali kad vidim ove druge sto koriste xiaomi, dodje mi zlo. Pa uporedjuju sat od 100 evra Huawei GT kako je bolji od samsungovog Watcha i Appleovog a kosta duplo manje. Sat jeste dobar, koristio sam ga ali to je fitnes narukvica sa baterijom od 15 dana i tjt. Ne moze se porediti. Xiaomi je stancao telefone i isao na prodatu kolicinu, sad su podigli cijenu i priblizavaju se ostalima. Naravno da su dobri telefoni od sva 3 brenda, ali te price ovaj je bolji, onaj nije su smijesne. Nisam rob brenda, mozda nekad probam i Xiaomi. Ali uvezanost kod Apple-a mi je fascinantna i za sada zadovoljava sve potrebe.