Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Telemach

#7326 Re: Telemach BiH

Post by Telemach »

dragonz wrote: 31/10/2021 15:54 @Telemach što zatamnjujete Kesića na Eon duo light paketu a na premium paketu ide bez zatamnjenja.
Zdravo @dragonz,
Odnosi između TV kuća i vlasnika programskih sadržaja koji se zatamnjuju na cijeloj teritoriji i bez mogućih izuzetaka u odnosu na pojedinačne distributere reguliraju se njihovim međusobnim Ugovorom, na koji distributeri nemaju utjecaja. Zamoliti ćemo za razumijevanje.
dragonz

#7327 Re: Telemach BiH

Post by dragonz »

Telemach wrote: 01/11/2021 08:41
dragonz wrote: 31/10/2021 15:54 @Telemach što zatamnjujete Kesića na Eon duo light paketu a na premium paketu ide bez zatamnjenja.
Zdravo @dragonz,
Odnosi između TV kuća i vlasnika programskih sadržaja koji se zatamnjuju na cijeloj teritoriji i bez mogućih izuzetaka u odnosu na pojedinačne distributere reguliraju se njihovim međusobnim Ugovorom, na koji distributeri nemaju utjecaja. Zamoliti ćemo za razumijevanje.
Na premium paketu u istom naselju ide Kesić bez problema, a United group je vlasnik Telemacha i Nova S pa tako da vaše objašnjenje pije vode samo kod male djece.
dragonz

#7328 Re: Telemach BiH

Post by dragonz »

Mustang1 wrote: 31/10/2021 17:18
Na istoj lokaciji?
Nije ista lokacija ali je isto naselje 200m razdaljine.
Benq

#7329 Re: Telemach BiH

Post by Benq »

dragonz wrote: 01/11/2021 09:29 Na premium paketu u istom naselju ide Kesić bez problema, a United group je vlasnik Telemacha i Nova S pa tako da vaše objašnjenje pije vode samo kod male djece.
Koristim Premium paket, emisija je isla nekih 5 minuta a onda je zatamnjen sadrzaj i na EON box-u, i na EON Multiscreen:

Image

Taj komsija je mogao gledati samo preko iptv (piraterija).
typeOnegative

#7330 Re: Telemach BiH

Post by typeOnegative »

ne znam šta je u tvom naselju , ali kesic je na premium paketu (kao i na svim ostalim) zatamnjen na novaS, repriza ide na novaBh nedjeljom.
space_x

#7331 Re: Telemach BiH

Post by space_x »

Jutros me zovu na telefon "dobar dan, da li želite unaprijediti neku od usluga koju trenutno koristite?
Ja-ne hvala, nedavno sam uveo još jedan D3 resiver tako da nije potrebno

Ona-mi nudimo za istu cijenu koju trenutno plaćate veću brzinu interneta od150 MPS i veći broj kanala, a cijena ostaje ista.Da li pristajete na tu mogućnost??
Ja-ne bih imao ništa protiv veće brzine interneta,
Ona-mi ćemo vam putem pošte dostaviti aneks ugovora :roll:
Ja-pa to znači da postpisujem novi ugovor?
Ona-da, to bi značilo produžetak naše saradnje ...

Koje su to hinje, ali haj nebitno to, svi znamo kakvi su i šta su, ali preporuke?
Da li potpisivati novi aneks ugovora i na koliko se potpisuje ponovo?
jelleMania

#7332 Re: Telemach BiH

Post by jelleMania »

space_x wrote: 01/11/2021 11:04 Jutros me zovu na telefon "dobar dan, da li želite unaprijediti neku od usluga koju trenutno koristite?
Ja-ne hvala, nedavno sam uveo još jedan D3 resiver tako da nije potrebno

Ona-mi nudimo za istu cijenu koju trenutno plaćate veću brzinu interneta od150 MPS i veći broj kanala, a cijena ostaje ista.Da li pristajete na tu mogućnost??
Ja-ne bih imao ništa protiv veće brzine interneta,
Ona-mi ćemo vam putem pošte dostaviti aneks ugovora :roll:
Ja-pa to znači da postpisujem novi ugovor?
Ona-da, to bi značilo produžetak naše saradnje ...

Koje su to hinje, ali haj nebitno to, svi znamo kakvi su i šta su, ali preporuke?
Da li potpisivati novi aneks ugovora i na koliko se potpisuje ponovo?
Pa ko to daje onako od sebe nesto ..normalno da ide za takve stvari novi potpis ugovora ... 2 god ide ko i obicno
hopi

#7333 Re: Telemach BiH

Post by hopi »

prije mjesec dana mi je istekao ugovor, i evo od neki dan sam i na drugom operateru
na ovoj adresu smo bili na elobu, pa onda na telemahu pa ja mislim 10+ godina bez prekida
generalno sam bio zadovoljan, pogotovo internetom, koji u ovih 10 godina ja mislim da se smetnje i problemi mogu izbrojati na preste jedne ruke.
eto sa arenama su ga malo usrali, jbg 2021 godina mi ne možemo lp gledati, ne ide baš tako
meni se pojavila alternativa, i eto prešao sam , vidjećemo kako će biti
ono što mi se u zadnje vrijeme nije svidjelo kod telemacha je da neka pasivna agresivnost, vrlo često su zvali iako sam rekao da ću preći na drugog operatrea, te evo imamo pripremljem ugvor, te šaljemo ga na adresu itd. Moram reći da je to bilo prilično neugondo, znam da nije operater kriv ali ako može prenesite nekom šefu, menadžeru da taj neki pritisak, i stalno pozivanje stvara kontraefekat, barem kod mene.
jedan poziv bi bio dovoljan, prezentirali ponudu te bi ja razmilsio o ponudi koju imam i odlučio se.
Tim stalnim pozivanjem niste me mogli pridobiti, čak ste me odbili. Molim prenesite to nadređenim.
AnonymousBIH

#7334 Re: Telemach BiH

Post by AnonymousBIH »

Ako drugi operater ponudi optiku u mom naselju, Telemach ce dobiti opremu i uplatu preostalih računa. Btw, Telemach je dobar, ali u zadnje vrijeme su totalno pasivni sa novitetima, slično kao što je drugi operater bio dok nisu oni došli.
Maxtor

#7335 Re: Telemach BiH

Post by Maxtor »

AnonymousBIH wrote: 01/11/2021 18:48 Ako drugi operater ponudi optiku u mom naselju, Telemach ce dobiti opremu i uplatu preostalih računa. Btw, Telemach je dobar, ali u zadnje vrijeme su totalno pasivni sa novitetima, slično kao što je drugi operater bio dok nisu oni došli.
Totalno se slažem.
crnivrag

#7336 Re: Telemach BiH

Post by crnivrag »

Novosti:

U ponudu Telemach EON i D3 digitalnih shema su uvršteni sljedeći digitalni TV kanali:

1. "TV Vijesti" na poziciji 056 putem EON platforme (EON box na mreži, EON OTT box, EON web, EON mobile, EON desktop i EON Smart), D3 platforme i na frekvenciji 682000 Khz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 64QAM

2. "IDJ Kids HD" na poziciji 141 putem EON platforme (EON box na mreži, EON OTT box, EON web, EON mobile, EON desktop i EON Smart), D3 platforme i na frekvenciji 554000 Khz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM

Napomene:

1. Da bi pratili navedene digitalne TV kanale, korisnici EON boxova trebaju uraditi reset aplikacije na sljedeći način: Meni -> Podešavanja -> Sistem -> Restart ili držeći crvenu tipku na dnu EON daljinskog upravljača 5 sekundi.

Za korisnike EON mobilne i EON Smart TV aplikacije je dovoljno da istu force stopiraju i obrišu cache, te je ponovo pokrenu.

Za korisnike EON web aplikacije je potrebno (ukoliko se kanali sami ne pojave) da se izloguju iz aplikacije, a zatim obrišu cache i cookies iz web browsera.

Korisnici D3 resivera trebaju uraditi reset gašenjem uređaja iz napajanja.

Korisnici DVB-C mreže (CI/CAM modula) trebaju skenirati navedene frekvencije (ručno, potpuno ili putem brzog skeniranja).

2. Osnovna lista kanala po DVB-C frekvencijama se nalazi ovdje.

3. Napredna lista kanala iz Telemach digitalne ponude se nalazi ovdje.

4. Telemach sada u digitalnoj D3 ponudi (DVB-C mreža) nudi 223 TV kanala - (137 u SD rezoluciji, 85 u HD rezoluciji i 1 kanal u UHD/4K rezoluciji), te 75 radio kanala (33 domaćih i 42 Stingray Music Choice radio kanala).

Telemach u EON ponudi nudi 245 TV kanala (143 u SD rezoluciji, 100 kanala u HD rezoluciji, i 2 kanala u UHD/4K rezoluciji), te 75 radio kanala (33 domaćih i 42 Stingray Music Choice radio kanala).
Spoiler
Show
DVB-C - HD - 85 kanala (RTCG Sat HD i Sevdah HD samo putem DVB-C mreže)
DVB-C - SD - 137 kanala (HRT 3 SD, HRT 4 SD, B92 SD, Prva Plus SD, RTV SLO SD, Prva World SD, Prva Kick SD, RTL Kockica SD, BN Music SD, CMC SD, Euronews SD, Russia Today SD, Deutsche Welle SD i Playboy SD samo putem DVB-C mreže)
EON - SD - 143 kanala (Hayat SD, RTCG Sat SD, Sevdah SD, Pink World Cinema, Pink Classic, Pink Serije, Pink Family, Pink Pedia, Pink Super Kids, Pink World, Pink Show, Pink Style, Pink Fashion, Pink Kuvar, Pink HA HA, Pink LOL, Bravo Music, Pink Folk 1, Pink Folk 2, Pink Music 2, Pink Hits, Pink Hits 2, Pink'n'Roll, Pink Koncert i City Play samo putem EON-a)
EON - HD - 100 kanala (HRT 3 HD, HRT 4 HD, B92 HD,Prva Plus HD, RTV SLO 1 HD, N1 HR HD, N1 SR HD, Prva World HD, Prva Kick HD, RTL Kockica HD, Viasat Nature HD, BN Music HD, CMC HD, Euronews HD, Russia Today HD, Deutsche Welle HD i Playboy HD samo putem EON-a)
DVB-C - 4K/UHD - 1 kanal (Eurosport 4K)
EON box i EON Smart app - 4K/UHD - 2 kanala (Sport Klub 4K, Eurosport 4K)
DVB-C/EON - Radio kanali - 75 kanala
crnivrag

#7337 Re: Telemach BiH

Post by crnivrag »

Kanali su trenutno ubačeni samo na DVB-C mrežu, trebali bi valjda uskoro biti i na ostalim uređajima.

Meni iskočilo na TV-u da su novi kanali dostupni, skeniram, kad ono...

Edit: Sada su kanali dostupni i putem EON box-a, D3 uređaja i EON online platforme.
typeOnegative

#7338 Re: Telemach BiH

Post by typeOnegative »

je, baš vidim jutros na oba tv-a obavijest dodani novi kanali, ali nisam gledao koji su.. sva sreca pa se kod mene ne mora skenirati, ranio bi se da sam izgubio i sekund vremena na ovo :run:
crnivrag

#7339 Re: Telemach BiH

Post by crnivrag »

Djeco, da li ste spremni? Gledajte IDJKids samo uz Telemach

Image

Omiljeni junaci sa YouTuba od sada i na novom dječijem kanalu!

Pilići, Slonići, Vesela Farma, Lola i Mila, najljepše dječije pesmice samo su neki od sadržaja koje vaša djeca i vi sada možete da gledate na novom TV kanalu IDJKids (broj kanala 141 na EON i D3 prijemnicima).

U okviru Video kluba dostupan je i katalog IDJKids Play sa sinhronizovanim sadržajima na našem jeziku. Osim omiljenih pjesmica za veselo odrastanje, uspavanki, crtića i junaka koje vole i djeca i odrasli, IDJKids nudi i jednu od najpopularnijih emisija za djecu – „PILE“.

Ukoliko već niste, kreirajte EON Kids profile za svoju djecu prema uzrastu, a svaki EON Kids profil možete zaštititi PIN kodom, kako bi dijete ostalo u sigurnom dječijem TV okruženju.
Novi kanal i katalog dostupni su od Start paketa za Telemach i Total TV korisnike kao i od EON TV paketa za korisnike van Telemach mreže.

Sa preko 800 miliona pregleda i 800.000 subscribers IDJKids je postao omiljeni i neizostavni dio odrastanja prilagođen djeci uzrasta do 5 godina. IDJ KIDS kao lider u proizvodnji dečijih YouTube sadržaja predstavlja novi, televizijski koncept nudeći najpopularnije sadržaje za najmlađe.

Nastavljamo da pratimo svjetske trendove i nudimo savremeni sadržaj prilagođen djeci novog doba, koji obožavaju i roditelji.
Obavijest na Telemach web stranici
AnonymousBIH

#7340 Re: Telemach BiH

Post by AnonymousBIH »

Koja komedija.
fusion_ba

#7341 Re: Telemach BiH

Post by fusion_ba »

Na Total TV su ubacili i crnogorske kanale TV Vijesti i Gradski TV
crnivrag

#7342 Re: Telemach BiH

Post by crnivrag »

fusion_ba wrote: 02/11/2021 15:02 Na Total TV su ubacili i crnogorske kanale TV Vijesti i Gradski TV
Kanal TV Vijesti je dostupan i u Telemach ponudi na broju 56.
Dvokasetas

#7343 Re: Telemach BiH

Post by Dvokasetas »

Inace vrlo trazeni kanali, slusa TM glas naroda
kakaljin

#7344 Re: Telemach BiH

Post by kakaljin »

Dvokasetas wrote: 02/11/2021 15:25 Inace vrlo trazeni kanali, slusa TM glas naroda
Tako je telemach slusa glas korisnika i ubacuje kanale koji traze korisnici.
Dvokasetas

#7345 Re: Telemach BiH

Post by Dvokasetas »

kakaljin wrote: 02/11/2021 15:27
Dvokasetas wrote: 02/11/2021 15:25 Inace vrlo trazeni kanali, slusa TM glas naroda
E jbg ako je ovo trazeno svaka im cast.
preselio na ahiret

#7346 Re: Telemach BiH

Post by preselio na ahiret »

crnivrag wrote: 02/11/2021 15:19
fusion_ba wrote: 02/11/2021 15:02 Na Total TV su ubacili i crnogorske kanale TV Vijesti i Gradski TV
jako zanimljiv kanal,malo nam sto nas ovi lokalni debili smaraju koronom i politicarima jos nam ovaj samo fali đe to pichi 24h :lol:

oni umjesto da traze alternative arenama i da se na njih baziraju uvode kojekakve kurceve kanale

ima onaj gif dje kita trci shumom,bolje da su nam to pustili da gledamo 24 sata nego vijesti
kakaljin

#7347 Re: Telemach BiH

Post by kakaljin »

Dvokasetas wrote: 02/11/2021 15:29
kakaljin wrote: 02/11/2021 15:27

E jbg ako je ovo trazeno svaka im cast.
Ironija druze :D

JA nemam nista protiv ovih kanala, neko ih gleda, ali treba i kanale koji vecina korisnika trazi ubaciti, cak ubaciti i kanale koji samo jedan korisnik gleda. Sto vise kanala vise zadovoljnih korisnika. Naprave se paketi kanala i neka svako bira koje kanale zeli da gleda, a ne ovako da se namece ili cak placa nesto sto se ne gleda.
Qler

#7348 Re: Telemach BiH

Post by Qler »

Ja sam se prijavio za ovaj djeciji daljinski... valjda ce djeci biti bolji :) i onako imaju svoju TV i tamo mi je EON Box...
Boban0726

#7349 Re: Telemach BiH

Post by Boban0726 »

preselio na ahiret wrote: 02/11/2021 15:31
crnivrag wrote: 02/11/2021 15:19
jako zanimljiv kanal,malo nam sto nas ovi lokalni debili smaraju koronom i politicarima jos nam ovaj samo fali đe to pichi 24h :lol:

oni umjesto da traze alternative arenama i da se na njih baziraju uvode kojekakve kurceve kanale

ima onaj gif dje kita trci shumom,bolje da su nam to pustili da gledamo 24 sata nego vijesti
Koji su to kanali alternative Arenama? :-)
Valjda razumiješ da Telemach ne može ubaciti sportski kanal koji nema otkupljena prava za BiH.
preselio na ahiret

#7350 Re: Telemach BiH

Post by preselio na ahiret »

Boban0726 wrote: 02/11/2021 15:50
preselio na ahiret wrote: 02/11/2021 15:31

Koji su to kanali alternative Arenama? :-)
Valjda razumiješ da Telemach ne može ubaciti sportski kanal koji nema otkupljena prava za BiH.
Koji su bili kanali kad nisu postojale arene i sport klubovi?Kakva pitanja postavljas cuj valjda razumijes :lol:
Sto ne otkupe prava svakako cemo mi placat to?
Post Reply