Serie A

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Gli invincibili

#13576 Re: Serie A

Post by Gli invincibili »

Laertes wrote: 31/10/2021 13:26
Gli invincibili wrote: 31/10/2021 13:05 Jajalo sasvim solidan u Udinese. Nije mi jasno zašto nije pozvan u repku?
Ma ovo mu je prvi start nakon godinu i po. Do sada u sezoni oko pola sata igrao. Neka ga...
Fakat, dobro si. Evo sad provjerio, 23min prije današnjeg starta :mrgreen: mora da ima povreda u Udinama
Point.

#13577 Re: Serie A

Post by Point. »

Ma gdje bi oni :roll:

Roma face possible disciplinary action after several incidents of racist abuse aimed at Milan players Franck Kessie and Zlatan Ibrahimovic.

The chants were clearly audible during the television coverage of the match at the Stadio Olimpico.

Just before Ibrahimovic fired in the free kick to open the scoring, the Roma ultras had been chanting ‘You are a gypsy’.

The Swede, who is of Balkan origins, turned to the fans and urged them to sing it louder after scoring the goal, earning him a yellow card for goading the home supporters.

There were also racist ‘monkey noises’ heard as Kessie stepped up to convert the penalty for 2-0.

It is not the first time that Roma fans have been accused of racist abuse and the club could risk further disciplinary action.

There had already been racist and territorial discrimination chants during the recent 0-0 home draw against Napoli at the Stadio Olimpico as well.

avetinja

#13578 Re: Serie A

Post by avetinja »

Ma, zar je moguće!? Naprosto sam šokiran.

Očekujem osude ovih postupaka od strane forumskih moralista.
Tito_i_Partija

#13579 Re: Serie A

Post by Tito_i_Partija »

Point. wrote: 31/10/2021 23:59 Ma gdje bi oni :roll:

Just before Ibrahimovic fired in the free kick to open the scoring, the Roma ultras had been chanting ‘You are a gypsy’.

The Swede, who is of Balkan origins, turned to the fans and urged them to sing it louder after scoring the goal, earning him a yellow card for goading the home supporters.
Haha koji kralj jbt. K'o veli eto vam golcina, pa sad pjevajte caci svom. :D

Al' nije treb'o dobit' zuti za to.
Raigor Stonehoof

#13580 Re: Serie A

Post by Raigor Stonehoof »

Meni ce tako zao bit kad se penzionise. Cak i kad ga nisam podnosio dok je bio u Juventusu i Interu, vazda ga je bilo zanimljivo pratit
Tito_i_Partija

#13581 Re: Serie A

Post by Tito_i_Partija »

Ma dobar je Ibra, Serie A nece bit' ista bez njega. :-D
Point.

#13582 Re: Serie A

Post by Point. »

Raigor Stonehoof wrote: 01/11/2021 15:36 Meni ce tako zao bit kad se penzionise. Cak i kad ga nisam podnosio dok je bio u Juventusu i Interu, vazda ga je bilo zanimljivo pratit
Ništa da ospeš paljbu na rasističke ispade rominih navijača, inače si prvi da komentarišeš kad neki od lazijala napravi sličnu glupost. Što si selektivan.
ExNihilo

#13583 Re: Serie A

Post by ExNihilo »

Niko kao Ibra. Last of his kind i primjer kako živjeti autentičan život. A sada jedna u njegovu čast:

Raigor Stonehoof

#13584 Re: Serie A

Point. wrote: 01/11/2021 23:38
Raigor Stonehoof wrote: 01/11/2021 15:36 Meni ce tako zao bit kad se penzionise. Cak i kad ga nisam podnosio dok je bio u Juventusu i Interu, vazda ga je bilo zanimljivo pratit
Ništa da ospeš paljbu na rasističke ispade rominih navijača, inače si prvi da komentarišeš kad neki od lazijala napravi sličnu glupost. Što si selektivan.
Fašizam me više dotiče od rasizma, jebiga. Valjda što ovdje nemamo crnaca.
Point.

#13585 Re: Serie A

Post by Point. »

Raigor Stonehoof wrote: 02/11/2021 00:34

Ne budi selektivan.
ultima_palabra

#13586 Re: Serie A

Post by ultima_palabra »

Pa nije Ibra crnac :lol:
Raigor Stonehoof

#13587 Re: Serie A

ultima_palabra wrote: 02/11/2021 01:42

Pa nije Ibra crnac :lol:
Ja, i?
jeza u ledja

#13588 Re: Serie A

Post by jeza u ledja »

Ma stoka navijaci, ima ih svugdje u Italiji. Ja bas danas gledao snimak, nisam uopste to skonto. Vidim
Ibrahimovic dobi zuti nakon gola al nisam skonto zasto.
Milan zasluzeno uze.

Neko spomenu Jajala, eee a Djuric? :lol: Mescini da igra redovno u Salernu.
diablobih

#13589 Re: Serie A

Post by diablobih »

Italijani su takvi, fasiste i rasiste, njima sasvim normalno, ostalom svijetu ogavno. Nisam znao i da Romini navijaci vole ispadati govna, ali eto.
Romanista 101%

#13590 Re: Serie A

Post by Romanista 101% »

Daj Raigor osudi ove Romine navijace vidis ovaj placko place ne moze da smiri :D pomozi mu.
Raigor Stonehoof

#13591 Re: Serie A

Romanista 101% wrote: 02/11/2021 11:43 Daj Raigor osudi ove Romine navijace vidis ovaj placko place ne moze da smiri :D pomozi mu.
Ma osudjujem ih ja. Samo, kao sto rekoh, ne pljujem ja po Laciju zbog rasizma. To svakako treba osuditi, ali ne pogadja mene u Sarajevu toliko. Ono zbog cega ih ja mrzim je odavanje pocasti Arkanu, zbog njegovog dobrog prijatelja, isto cetnika, Mihajlovica. Da ne spominjem di Cania i pozdravljanje Hitlera.
Point.

#13592 Re: Serie A

Post by Point. »

Raigor Stonehoof wrote: 02/11/2021 12:03
Romanista 101% wrote: 02/11/2021 11:43 Daj Raigor osudi ove Romine navijace vidis ovaj placko place ne moze da smiri :D pomozi mu.
Ma osudjujem ih ja. Samo, kao sto rekoh, ne pljujem ja po Laciju zbog rasizma. To svakako treba osuditi, ali ne pogadja mene u Sarajevu toliko. Ono zbog cega ih ja mrzim je odavanje pocasti Arkanu, zbog njegovog dobrog prijatelja, isto cetnika, Mihajlovica. Da ne spominjem di Cania i pozdravljanje Hitlera.
Ma šta kažeš, pozdravljanje Hitlera? Pa elementarne stvari ne znaš ali eto neka ti mrziš :-)
Raigor Stonehoof

#13593 Re: Serie A

Jol, pozdravlja svanuce, rosu na cvjeticima i pcelice. Dusa od covjeka.

Image

Cetnikovanje, vidim, ne spominjes.
avetinja

#13594 Re: Serie A

Post by avetinja »

To nije Hitlerov pozdrav, nego rimski pozdrav Ave Cezar, kojeg je Musolini preuzeo kada je došao na vlast, da bi se kasnije taj pozdrav svidio Hitleru i zatražio je od Musolinija dozvolu za njegovo korištenje, što je ovaj na kraju i odobrio. Međutim, ne može se reći da je to Hitlerov pozdrav.

Oko Arkana je ispričana priča milion puta. Mihajlovć platio vođe da dignu paorlu i to je to. Oni su se kasnije izvinjavali tako što su nosili zastavu Hrvatske, što dalje govori o njihovoj neupućenosti u čitavu priču; kao što su i navijači Livorna, kojeg ovdje mnogi simpatišu, odali počast Miloševiću aludirajući da je ubijen od NATO-a, jer se borio za komunističke vrijednosti.

A malo ljudi zna da je Lazio prije 15-ak godina ispunio želju rahmetli Alije Hrnjića koji je bio teško bolestan momak i kojem je želja bila doći u Rim i upoznati klub i navijače. Mislim da su mu navijači sakupljali novac za liječenje, ali nisam siguran, možda @Point. zna više.
Raigor Stonehoof

#13595 Re: Serie A

Imas li negdje neki clanak u kojem se govori oko tog izvinjavanja navijaca zbog Arkana?

Bez obzira na porijeklo ovako uzdignute ruke, svi mi znamo kako i za koga se koristila. Po tvojoj logici i "Za dom spremni" je tradicionalni hrvatski pozdrav.
avetinja

#13596 Re: Serie A

Post by avetinja »

Ne znam, možda i ima, davno je to bilo. Ono što pouzdano znam je da su nosili zastavu Hrvatske u znak izvinjenja, a tu je ipak trebala biti i zastava BiH, ali zbog neupućenosti je vjerovatno izostala. Prosječan Talijan ne zna ništa o BiH, dok o Hrvatskoj ponešto znaju, valjda jer su komšije.

Pozdrav "Za dom spremni" je nastao u Drugom svjetskom ratu i vuče čisti fašistički korijen, tako da nije isto. A Di Canio ovo nije uputio Hitleru, nego je koristio starorimski pozdrav. Objasnio je to odmah nakon utakmice. Uostalom, koga to interesuje?! Okreneš se oko sebe i vidiš da živiš u državi gdje fašizam gori na sve tri strane, ipak na nekim stranama malo više. Navijaš za onaj klub koji ti se sviđa i zdravo. Makneš politiku ustranu.
Point.

#13597 Re: Serie A

Post by Point. »

avetinja wrote: 02/11/2021 16:22 To nije Hitlerov pozdrav, nego rimski pozdrav Ave Cezar, kojeg je Musolini preuzeo kada je došao na vlast, da bi se kasnije taj pozdrav svidio Hitleru i zatražio je od Musolinija dozvolu za njegovo korištenje, što je ovaj na kraju i odobrio. Međutim, ne može se reći da je to Hitlerov pozdrav.

Oko Arkana je ispričana priča milion puta. Mihajlovć platio vođe da dignu paorlu i to je to. Oni su se kasnije izvinjavali tako što su nosili zastavu Hrvatske, što dalje govori o njihovoj neupućenosti u čitavu priču; kao što su i navijači Livorna, kojeg ovdje mnogi simpatišu, odali počast Miloševiću aludirajući da je ubijen od NATO-a, jer se borio za komunističke vrijednosti.

A malo ljudi zna da je Lazio prije 15-ak godina ispunio želju rahmetli Alije Hrnjića koji je bio teško bolestan momak i kojem je želja bila doći u Rim i upoznati klub i navijače. Mislim da su mu navijači sakupljali novac za liječenje, ali nisam siguran, možda @Point. zna više.
Ovaj pozdrav u ovom slučaju nema veze sa nacistima i Hitlerom, ali ovaj @Raigor Stonehoof nema pojma pa miješa sve i svašta i stavlja u isti koš. Di Canio nema nikakve veze sa Hitlerom, ovo je kao što si rekao stari rimski pozdrav kojeg su fašisti a kasnije i nacisti klepili. Di Canio jeste doduše priznao da je fašista tako da je on ovdje spojio dva zadovoljstva.

Što se tiče transa za Arkana, bilo je kako si rekao, poslije su se izvinuli posebno Alenu Bokšiću, koji je tad također igrao u klubu. I Mihajlović je priznao da je platio vođama da dignu trans.

Za rahmetli Aliju je također tačno. Mi smo tada, ispred stranice LazioFever a sada LazioLand čiji članovi žive od Italije, Belgije, Švedske, Danske, Singapura, Arapskih država, USA, da ne nabrajam dalje, skupljali pare da Alija ode u Rim i upozna igrače i klub je također saraðivao, bile su slike i sve. Za liječenje se nije moglo puno uraditi, sad da ne ulazim u detalje.

I za Livorno si u pravu. Ljudi su više puta dizali bannere podrške Miloševiću ali eto oni su crveni, no pasaran viva la revolucion i ti fazani, pa licemjerima to ne smeta. Ni kad Romini navijači rade iste gluposti ko ovi sa druge strane Tibera.

Lazio sa ovim slučajem nema nikakve veze.
Raigor Stonehoof

#13598 Re: Serie A

de bogati, fašisti igrači, fašisti navijači, ali klub je cvjećka

aha

ako izgleda kao fašizam, zvuči kao fašizam, pričaju kao fašisti, onda su vjerovatno fašisti

cuj nema veze sa hitlerom, ni sam ne vjerujes u gluposti koje pises :-)

još čekam na bilo kakav dokaz o ovom "izvinjenju"
Raigor Stonehoof

#13599 Re: Serie A

Da malo promijenimo temu

obratiti paznju kako mu iznenada naraste kosa :lol:

Image
Point.

#13600 Re: Serie A

Post by Point. »

Raigor Stonehoof wrote: 02/11/2021 20:46 de bogati, fašisti igrači, fašisti navijači, ali klub je cvjećka

aha

ako izgleda kao fašizam, zvuči kao fašizam, pričaju kao fašisti, onda su vjerovatno fašisti

cuj nema veze sa hitlerom, ni sam ne vjerujes u gluposti koje pises :-)

još čekam na bilo kakav dokaz o ovom "izvinjenju"
Opet se provaljuješ, ti stvarno ne znaš elementarne stvari a fol diskutovao bi.

Klub star 121 godinu, jedan igrač od doslovno hiljade koliko ih je igralo za klub brije na Benita i ti pišeš u množini. Trolaš jebote.

Naravno da nema veze sa Hitlerom ali kako tvrdoglavom zidu objasniti da nema pojma o čemu piše?

Sad još trebam švrljati po internetu da nekome ko ne zna istoriju rimskog pozdrava i miješa kruške i jabuke dokazujem nešto. Da si pratio talijanski fudbal krajem devedesetih i početkom 2000 godine znao bi.
Post Reply