Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
-
oruzana_pobuna
#76 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
nemam pojma koji je kurac mnogima pa se pate preko usrane slovenije i hrvatske do Beca... na samac pa na osijek beli manastir od Udvara do budimpeste je pustahija nema 20 auta dok dodjes do Budimpeste od Madjarske granice sa vinjetom koja vazi danima a ne jednom smijeru....
obilaznicom oko Budimpeste, malo rampaza od saobracaja do AT i to je to uso si u AT samo sto sad i Madjari glume drzavu pa seru na granici i prave zastoj ko fol zbog kovida... no uzimajuci u obzir kako je to kod "jugoslovena" sve to bolje izgleda....
jedino sto je ruzna cesta od BU ronda do negdje Tatabanye al cetvore oci otvorit moras i tako it ako jer je saobracaj intenzivan.....
kakva bolan slovenija i hr.... ubijes auto od slavonskog broda do zagreba sa usranom kvaziautocestom..... i jos ti naplate masno....i jos padnes na naplatnoj rampi cekas,.... izbijes sebi 30 eura putarine u jednom smjeru samo preko te dvije prćije.....
kroz Slavoniju mozete brzom cestom bez putarine do Madjarske....
preporucujem kupit vinjetu elektronsku online za Madjarsku i AT koja ne kosta puno kao klanje za HR i vazi vise dana kao i AT a ustedicete i zivce kod lokalnih benzindzija koje vas pokusaju okrast u zamjeni eura.....
https://ematrica.nemzetiutdij.hu/
https://shop.asfinag.at/en/
obilaznicom oko Budimpeste, malo rampaza od saobracaja do AT i to je to uso si u AT samo sto sad i Madjari glume drzavu pa seru na granici i prave zastoj ko fol zbog kovida... no uzimajuci u obzir kako je to kod "jugoslovena" sve to bolje izgleda....
jedino sto je ruzna cesta od BU ronda do negdje Tatabanye al cetvore oci otvorit moras i tako it ako jer je saobracaj intenzivan.....
kakva bolan slovenija i hr.... ubijes auto od slavonskog broda do zagreba sa usranom kvaziautocestom..... i jos ti naplate masno....i jos padnes na naplatnoj rampi cekas,.... izbijes sebi 30 eura putarine u jednom smjeru samo preko te dvije prćije.....
kroz Slavoniju mozete brzom cestom bez putarine do Madjarske....
preporucujem kupit vinjetu elektronsku online za Madjarsku i AT koja ne kosta puno kao klanje za HR i vazi vise dana kao i AT a ustedicete i zivce kod lokalnih benzindzija koje vas pokusaju okrast u zamjeni eura.....
https://ematrica.nemzetiutdij.hu/
https://shop.asfinag.at/en/
Last edited by oruzana_pobuna on 31/10/2021 23:50, edited 1 time in total.
-
MMM1977
#77 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
Ja sam u zadnjih par mjeseci 3 puta ušao u Mađarsku na Udvaru, najduže što sam čekao je bilo 10 minuta. I niko nije pitao za vakcine, testove ma ništaoruzana_pobuna wrote: ↑31/10/2021 23:44 nemam pojma koji vam je kurac pa se patite preko usrane slovenije i hrvatske do Beca... na samac pa na osijek beli manastir od Udvara do budimpeste je pustahija nema 20 auta dok dodjes do Budimpeste od Madjarske granice....
kakva bolan slovenija i hr.... ubijes auto od slavonskog broda do zagreba sa usranom kvaziautocestom..... i jos ti naplate masno....
-
oruzana_pobuna
#78 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
jebi ga 2x nisam ja imo srece a mozda i zato sto nisam zvao ambasadu da vidim stanje no u vecini slucajeva sam prosao kao i tiMMM1977 wrote: ↑31/10/2021 23:50Ja sam u zadnjih par mjeseci 3 puta ušao u Mađarsku na Udvaru, najduže što sam čekao je bilo 10 minuta. I niko nije pitao za vakcine, testove ma ništaoruzana_pobuna wrote: ↑31/10/2021 23:44 nemam pojma koji vam je kurac pa se patite preko usrane slovenije i hrvatske do Beca... na samac pa na osijek beli manastir od Udvara do budimpeste je pustahija nema 20 auta dok dodjes do Budimpeste od Madjarske granice....
kakva bolan slovenija i hr.... ubijes auto od slavonskog broda do zagreba sa usranom kvaziautocestom..... i jos ti naplate masno....
-
kuli1961
#79 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
Relevantno je i vrijeme provedeno u putu
-
oruzana_pobuna
#80 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
ako mislis da ces ustedit nesto na vremenu preko slovenije grdno si se zajebo.... al eto ako ce ti sta pomoc od Zenice do Budimpeste sasvim normalnom voznjom 5-6 sati - od Budimpeste do Beca neka 2 - 2,5 sata.... u HU - imas odmoriste svakih 15km na autocesti, dosta benzinskih pumpi, WIFI besplatan hala besplatna a ne ko u Austriji da placas 1 euro za pisanje i sranje... jedino sto ne preporucujem je kupovina bilo cega na pumpama za eure...
ovo informacija sto sam vam dao meni nije niko ni reko ni pokazo nego me je jebalo dobro da sam se dobre popare nakuso sam i naucio da je bez pogovora najbolja ruta za otici do Beca.... jer od HR nema nikakvih opstrukcija - jedino da si baksuz pa te zatekne nesreca na autocesti....
sama cinjenica da vinjetu kupis online te cini gospodinom za svoje pare a ne hrvatski ciganluk sa naplatnim kucicama kojih nema vise nigdje osim u AT na tunelima
-
MMM1977
#81 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
Ma ne može se put porediti nikako, imam ja šuru koji ide gore poslom često i uvijek je išao na Slo (valjda neka odbojnost prema Mađarima). Jednom išli zajedno i nagovorim ga da idemo preko Mađarske, od tada nije pomislio da više ide na Slo.
Vremenski je nama iz centralne Bosne gotovo isto.
Vremenski je nama iz centralne Bosne gotovo isto.
-
kuli1961
-
MMM1977
-
oruzana_pobuna
-
kuli1961
-
oruzana_pobuna
#86 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
eh da, sjetim se dobrih dana prije 15g kad sam starom cestom sijeko Madjarsku i nisam uopste iso na Budimpestu - jer autocesta nije bila ni zavrsena - ogranicenje 50 ja idem 150 al sad ima fotosešn pa nema više toga
mađarska policija još uvijek vozala Lade Nive
sad bogumi se progospodili sad posao dosao presretaci Audi A4, Octavia VRS, Superb V6 nemoš više ni pobjeć ko cojek
šta sam pokupio naših avlijanera u tom putu što sa defektom na autima što da se vrate kući sa kamiona ih
šta sam pokupio naših avlijanera u tom putu što sa defektom na autima što da se vrate kući sa kamiona ih
Last edited by oruzana_pobuna on 01/11/2021 00:16, edited 2 times in total.
-
kuli1961
#87 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
-
kuli1961
#88 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
jbg, magyaro strumfovi dohakali...oruzana_pobuna wrote: ↑01/11/2021 00:13 eh da, sjetim se dobrih dana prije 15g kad sam starom cestom sijeko Madjarsku i nisam uopste iso na Budimpestu - jer autocesta nije bila ni zavrsena - ogranicenje 50 ja idem 150 al sad ima fotosešn pa nema više toga![]()
šta sam pokupio naših avlijanera u tom putu što sa defektom na autima što da se vrate kući sa kamiona ih![]()
nem tudom magyaro
-
MMM1977
#89 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
Srećom nema fotosešna na ovom AP do Pešte, bar koliko znamoruzana_pobuna wrote: ↑01/11/2021 00:13 eh da, sjetim se dobrih dana prije 15g kad sam starom cestom sijeko Madjarsku i nisam uopste iso na Budimpestu - jer autocesta nije bila ni zavrsena - ogranicenje 50 ja idem 150 al sad ima fotosešn pa nema više toga![]()
![]()
-
oruzana_pobuna
#90 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
imo sam posla sa tim talibanima.... o kako je to posebna vrsta smeća mađarsko policijsko govno....kuli1961 wrote: ↑01/11/2021 00:15jbg, magyaro strumfovi dohakali...oruzana_pobuna wrote: ↑01/11/2021 00:13 eh da, sjetim se dobrih dana prije 15g kad sam starom cestom sijeko Madjarsku i nisam uopste iso na Budimpestu - jer autocesta nije bila ni zavrsena - ogranicenje 50 ja idem 150 al sad ima fotosešn pa nema više toga![]()
šta sam pokupio naših avlijanera u tom putu što sa defektom na autima što da se vrate kući sa kamiona ih![]()
nem tudom magyaro![]()
bio je negdje sudar izmedju Gyora i Budimpeste naslagalo se desetine kilometara kolone a svi hoce guzeljat po autocesti - naravno ja sam na autocesti i konto kupit vinjetu na benzinskoj... ali avaj.... na benzinskim otimacina za parking jer su se naslagali svi redom od ukljucenja pa sve do unutra....
produzim dalje kupim kod budimpeste vinjetu - prodje od tog mjeseci ... zaustavi me madjarska autoban policija kae imate prekrsaj - kakav? kae slikalo vas da niste platili vinjetu - sta?? - nema reko sanse uvijek je kupim.... kae pa tacno je - kupili ste nakon 2 sata
-
oruzana_pobuna
#91 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
pazi se jer 9/10 puta je sve kul - onaj 1/10 ce te jebat jer uz svaki izlaz stoje presretaci i nes im pobjec ....a fala bogu drage im pare samo takoMMM1977 wrote: ↑01/11/2021 00:16Srećom nema fotosešna na ovom AP do Pešte, bar koliko znamoruzana_pobuna wrote: ↑01/11/2021 00:13 eh da, sjetim se dobrih dana prije 15g kad sam starom cestom sijeko Madjarsku i nisam uopste iso na Budimpestu - jer autocesta nije bila ni zavrsena - ogranicenje 50 ja idem 150 al sad ima fotosešn pa nema više toga![]()
![]()
Kud ćeš dalje, vozim 160 a moja hanuma, koja inače ne voli brzu vožnju, pita što tako sporo vozim
Ono je stvarno milina, 200 km okruglo, cesta dobra, puk'o pravac a nema par auta na cesti
da budem iskren derem i ja tu
Last edited by oruzana_pobuna on 01/11/2021 00:25, edited 1 time in total.
-
MMM1977
#92 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
Ma samo neka nisu kamere, sa presretačima se uvijek nekako dogovorimoruzana_pobuna wrote: ↑01/11/2021 00:23pazi se jer 9/10 puta je sve kul - onaj 1/10 ce te jebat jer uz svaki izlaz stoje presretaci i nes im pobjec ....a fala bogu drage im pare samo tako
-
oruzana_pobuna
#93 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
MMM1977 wrote: ↑01/11/2021 00:25Ma samo neka nisu kamere, sa presretačima se uvijek nekako dogovorimoruzana_pobuna wrote: ↑01/11/2021 00:23
pazi se jer 9/10 puta je sve kul - onaj 1/10 ce te jebat jer uz svaki izlaz stoje presretaci i nes im pobjec ....a fala bogu drage im pare samo tako![]()
-
MMM1977
#94 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
Ma istočni blok je ok po tom pitanju. Nedavno se vraćam iz Slovačke i na izlazu je znak 50 koji sam vidio i isključio tempomat ali nisam kočio jbg i ulove me na 122 km/h. Malo pričali o Sudu, zatvoru i sl. dok im nisam objasnio da sam spreman platiti kaznu u kešu bez fiskalnog računaoruzana_pobuna wrote: ↑01/11/2021 00:27ja ne bi smio jebi ti to al sigurno bih se i ja "dogovaro" jos nisam imo u HU situaciju
![]()
-
oruzana_pobuna
#95 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
šta si dao da znam i jaMMM1977 wrote: ↑01/11/2021 00:32Ma istočni blok je ok po tom pitanju. Nedavno se vraćam iz Slovačke i na izlazu je znak 50 koji sam vidio i isključio tempomat ali nisam kočio jbg i ulove me na 122 km/h. Malo pričali o Sudu, zatvoru i sl. dok im nisam objasnio da sam spreman platiti kaznu u kešu bez fiskalnog računaoruzana_pobuna wrote: ↑01/11/2021 00:27
ja ne bi smio jebi ti to al sigurno bih se i ja "dogovaro" jos nisam imo u HU situaciju
![]()
Rastali smo se kao najbolji drugovi
![]()
Last edited by oruzana_pobuna on 01/11/2021 00:35, edited 1 time in total.
-
MMM1977
#96 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
2 x 20eur, dvojica ih jbgoruzana_pobuna wrote: ↑01/11/2021 00:33šta si dao da znam i jaMMM1977 wrote: ↑01/11/2021 00:32
Ma istočni blok je ok po tom pitanju. Nedavno se vraćam iz Slovačke i na izlazu je znak 50 koji sam vidio i isključio tempomat ali nisam kočio jbg i ulove me na 122 km/h. Malo pričali o Sudu, zatvoru i sl. dok im nisam objasnio da sam spreman platiti kaznu u kešu bez fiskalnog računaRastali smo se kao najbolji drugovi
![]()
i slovaci su govna posebne kakvoće
![]()
-
oruzana_pobuna
#97 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
-
oruzana_pobuna
#98 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
Madarska - porcija puta od Mohaca do Budimpeste je otprilike sva ovakva....
-
kazo
#99 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
Da aktiviramo malo temu
prije 2 godine isao preko Madjarske. Do Budimpeste me strah bilo voziti, nigdje nikoga, sve cekam kad ce neko izletiti da me opljacka
Je li bolje ici na Odzak ili na Samac? Odzak ima ovo AP, ali je vjerovatno i guzva veca? Planiram ici kraj novembra ili pocetak decembra. Malo da osjetimo novogodisnju atmosferu.
Je li bolje ici na Odzak ili na Samac? Odzak ima ovo AP, ali je vjerovatno i guzva veca? Planiram ici kraj novembra ili pocetak decembra. Malo da osjetimo novogodisnju atmosferu.
- ZoomZoomKiwi
#100 Re: Najbolji put na relaciji Bec - Sarajevo
Ja sam prije vazda furao na Macelj i preko Slovenije i Graza. Zadnjih pet puta idem na Odžak - Svilaj i onda preko Slavonike do Mađarske itd.kazo wrote: ↑18/10/2023 23:35 Da aktiviramo malo temuprije 2 godine isao preko Madjarske. Do Budimpeste me strah bilo voziti, nigdje nikoga, sve cekam kad ce neko izletiti da me opljacka
![]()
Najbrže, najkraće i najpovoljnije.
Na GP Svilaj nikad nije gužva, čak i kad su i Gradiška i Brod i Šamac skroz zakrčeni, ovamo je maltene prazno.